Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 5754 13637

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Mąż chce zbadać swoją armię. Czy takie podstawowe badanie nasienia w klinice seminogram wystarczy?

    Mąż na razie będzie robił podstawowe. I zobaczymy co dalej.

    17 cs po cb. (24 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Dzulka, jutro masz 14 dpo - nie będziesz testowała? Czekasz do 12.04 aż?
    Boje się testować, wolę poczekać na rozwój sytuacji chyba ☹️

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Mąż chce zbadać swoją armię. Czy takie podstawowe badanie nasienia w klinice seminogram wystarczy?
    My robiliśmy rozszerzone z morfologią od razu, po co eMka dwa razy stresować ;)

    Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko wypij grzańca. Endo Ci ładnie urośnie to i ładnie się złuszczy i cała beta pójdzie w diabłu :)
    Mnie brzuch też okresowo pobolewa tak w zasadzie to od owulacji :/
    Chyba mam wyjątkowo niski progesteron w tym miesiącu.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mam takie głupie pytanie. Jeśli na drożność mam skierowanie od lekarza, do którego chodzę prywatnie to zabieg będzie na NFZ czy będę musiała za niego zapłacić? Głupia nie zapytałam od razu, a na w internetach nie znalazłam odpowiedzi.

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    My robiliśmy rozszerzone z morfologią od razu, po co eMka dwa razy stresować ;)

    Zebysmy tak my chodzily do lekarza po orgazm :D ;) Faceci to ze wszystkich maja latwiej :)

    szona, Iseko, MonikA_89!, aeiouy, agge lubią tę wiadomość

  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Kurczę, faktycznie nieciekawa sytuacja :( A masz kogoś kto mógłby Cię ewentualnie zatrudnić?

    Właśnie myślę o tym intensywnie ostatnio. Szef ma też drugą firmę którą zawiesił, ale nie wiem czy jej teraz nie uruchomi (nie mogę być zatrudniona w tej w której byłam). Ale jemu średnio to będzie na rękę, bo pewnie będzie chciał żebym była w pracy do samego końca 😮

    Mam też znajomych, kilku ma swoje działalności, może coś wykombinuję...

    A w ogóle przed chwilą zmierzyłam temperature i mam 37,0 stopni, dziwne bo rano było 36,0 😳

    Kurka dziewczyny co to za zbiorowe tendencje okresowe? Zabraniam, proszę mi tu sikać ładne kreseczki 😘

  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska witam w klubie braku zatrudnienia w ciąży. U mnie wynika to że specyfiki zawodu, gdzie umowy są o dzieło i że pracować teraz w szkodliwych warunkach nie mogę to po prostu nie pracuje, a jak nie pracuje to nie zarabiam.

    Także współczuję Ci sytuacji, wiem co czujesz

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, co do bety to też spokojnie, mi urosla wtedy naprawdę sporo ( bo ponad 200) potem zaczęła spadać tempem żółwia na prozacu, przyszła @ a ona dalej była, a tu o dziwo owulacja :):)

    Także trzymam mocno kciuki, na pewno będzie srogi spadek :)

    Dzulka respekt za wstrzymanie się z testowaniem :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 14:26

    Sasanka55, szona, MonikA_89!, agge lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Sasanko wypij grzańca. Endo Ci ładnie urośnie to i ładnie się złuszczy i cała beta pójdzie w diabłu :)
    Mnie brzuch też okresowo pobolewa tak w zasadzie to od owulacji :/
    Chyba mam wyjątkowo niski progesteron w tym miesiącu.

    Grzaniec to mnie klepnie mocno, ale moze sie skusze po obiedzie. Po poronieniu wypilam juz 3 butle wina, moreli zjadlam od groma, migdalow tez, a endo z wczoraj 6mm...

    Malgoniu, modle sie, byscie nie dostaly @ :( Mam nadzieje, ze Twoj prog jest piekny i bedzie rosl z kazdym dniem

    Malgonia lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Dziewczyny, a mam takie głupie pytanie. Jeśli na drożność mam skierowanie od lekarza, do którego chodzę prywatnie to zabieg będzie na NFZ czy będę musiała za niego zapłacić? Głupia nie zapytałam od razu, a na w internetach nie znalazłam odpowiedzi.
    Ja mialam skierowanie od lekarza prywatnie a badanie zrobili mi nfz.

    Izape tak mi przykro ze Ciebie tak test oszukal. Widze ze nordy i bobotesty nie oplaca sie kupowac bo nadzieje robia choc u Ciebie wierze ze bylo jeszcze za wczesnie.

    Sasanko odganiam od Ciebie ta bete, niech spada i zeby zaczela rosnac ta co powinna

    Ef jak wizyta?

    A ja leze w lozku z goraczka bolem kosci i gardla. Scielo mnie wczoraj w sekundzie. Ze zdrowej a momencie zrobilam sie chora. I martwie sie bo niby chyba po owulacji jest hdzies 2, 3 dni czy aby to nie zaszkodzi w ewentualnym zagniezdzeniu choc jakos nie wierze ze sie udalo. Seksow bylo 3. Ostatni przedwczoraj. W srode ide na kontrole po hsg. W sumie ciekawe po co kaza przyjsc

    Sasanka55, Iseko, ef36 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Sasanka, co do bety to też spokojnie, mi urosla wtedy naprawdę sporo ( bo ponad 200) potem zaczęła spadać tempem żółwia na prozacu, przyszła @ a ona dalej była, a tu o dziwo owulacja :):)

    Także trzymam mocno kciuki, na pewno będzie srogi spadek :)

    Dzulka respekt za wstrzymanie się z testowaniem :)

    Jestes moja inspiracja :* Juz wtedy podziwialam Cie za spokoj i -wbrew nickowi- cierpliwosc. Ja strasznie panikuje i dopoki czegos sobie na spokojnie nie rozkminie, to czuje 1 wielki strach i mowie swiatu pa, pa. Wierze, ze beta nie osiagnie dzis wyniku 150 i ze lekarze dadza mi jeszcze czas. Dzis nie boli, nie mam plamien, jest ok

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Sasaneczko. Ja osobiście podchodzę na luzie w tym miesiącu, bo jak ciąży nie będzie to też nie będzie dramatu. Tylko zostało mi dupka na 5 dni więc nie będę go brała, luteiną nigdy nie regulowałam sobie 2 fazy, a nie chcę by mi się cykl za bardzo rozjechał, bo 1 dzień @ w samolocie to średnio fajna wizja.
    Zaciskam więc ząbki i czekam.

    Sasanka55 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, nie dałam rady napisać wcześniej.
    Wizyta do dupy. w sobote idę jeszcze raz aby sprawdzić ponownie. Generalnie musimy zacząć myśleć, że dziecko może być chore. Kark i główkę ma opuchnietą :(
    Czekam na wyniki harmony ..

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona dzięki za odpowiedź, uspokoiłaś mnie :*
    Hmmm a owu potwierdzona monitoringiem? Może była wcześniej? Takie nagłe ścięcie z nóg to czasem dobry znak :)

    Arashe powodzenia na połówkowym :)

    Sasanko ważne że potrafisz sobie rozkminić i wytłumaczyć i ostatecznie patrzysz pozytywnie ;) Za to Cię podziwiam niezmiennie ;)

    Arashe lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • szona Autorytet
    Postów: 5754 13637

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozpulchnioną Grażynę i przy badaniu zorientowałam się, że jest tam też sporo kremowego śluzu. Wniosek: do okresu jeszcze kilka dni, bo szyjka u mnie przed okresem twardnieje.

    Sasanko, myślę, że na szczęście u Ciebie skończy się na strachu ✊

    17 cs po cb. (24 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Przepraszam, nie dałam rady napisać wcześniej.
    Wizyta do dupy. w sobote idę jeszcze raz aby sprawdzić ponownie. Generalnie musimy zacząć myśleć, że dziecko może być chore. Kark i główkę ma opuchnietą :(
    Czekam na wyniki harmony ..
    Ohh nie, Ef :( Może tylko to tak wyglądało dzisiaj? Mam nadzieję, że w sobotę się okaże że to tylko błąd usg i wszystko będzie dobrze :* Wierzę, że Twoje Maleństwo będzie zdrowe :*

    ef36 lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • szona Autorytet
    Postów: 5754 13637

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Przepraszam, nie dałam rady napisać wcześniej.
    Wizyta do dupy. w sobote idę jeszcze raz aby sprawdzić ponownie. Generalnie musimy zacząć myśleć, że dziecko może być chore. Kark i główkę ma opuchnietą :(
    Czekam na wyniki harmony ..

    😟 Kurczę. Nic nie jest jeszcze przesądzone! Kiedy będą wyniki?

    ef36 lubi tę wiadomość

    17 cs po cb. (24 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Przepraszam, nie dałam rady napisać wcześniej.
    Wizyta do dupy. w sobote idę jeszcze raz aby sprawdzić ponownie. Generalnie musimy zacząć myśleć, że dziecko może być chore. Kark i główkę ma opuchnietą :(
    Czekam na wyniki harmony ..

    Ef trzymam kciuki za maleństwo, musisz teraz być silna. Takie historie tez mają pozytywne zakończenie!!!

    ef36 lubi tę wiadomość

  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef kochana, jeśli mogę to pomodlę się za Twoje maleństwo. Mam nadzieję, że to błąd podczas badania. ♥️♥️♥️ Bardzo współczuję Ci tych przykrych chwil.

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego