Kwiecień 2019-testowanie.
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikodemka wrote:Szona - wyglada na to, ze razem zaczniemy nowy cykl. Ja dzis tez juz w towarzystwie podpaski, bolow przepowiadajacych okres i plamien...
Najgorszy czas. Trzymaj się i głowa do góry! Nie poddajemy się :*
-
Ja pewnie niedługo dołączę. Zaczęły się skurcze. 😕
-
No ja tez pewnie kolo piatku dolacze dziewczyny... takze ten.. wiem jakie to uczucie...Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny😘 remont mnie pochłania, tak bym chciała wyrobic sie przed świętami z tym syfem😭 ale nie wiem czy damy radę, doba jest za krotka🤷 nie jestem w stanie spamietac jeszcze Was wszystkich i chocbym chciala każdej odpowiedzieć to mi sie nie uda ale czytam na bierzaco👍☺️ życzę Wam takich wynikow o jakich marzycie, takich bet i testów aby spełniły Wasze oczekiwania 😘 u mnie ok (mam taką nadzieje i jakoś wewnętrznie też jestem spokojna) bety juz nie robiłam od czwartku, jutro lekarz.
Magduullina, Ochmanka, szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
MonikA_89! wrote:Szkoda, że urlop się skończył, ale jeśli lubisz swoją pracę, to chyba za bardzo nie rozpaczasz? 😜 Swoją drogą myślałaś już do którego miesiąca planujesz pracować? szwagierka dopiero jak zaczęła 7, to poszła na L4. Podziwiam ją , że tyle czasu dała radę, szczególnie, że pracuje w kancelarii
Niestety nie mam wyboru, bo nie mam umowy. W grudniu musiałam rozwiązać umowę a w styczniu zaszłam w ciążę. Skomplikowana sprawa, parę razy już o tym pisałam.
Wiesz, lubię moją pracę ale gdybym mogła iść na L4 to nie wahałabym się. Dzisiaj np siedzę w pracy z niedoleczonym przeziębieniem, gardło mnie boli, temperature mam jakąś dziwną, tylko 36,0 stopni a wieczorem było 37,2. Szef nawet nie zapytał jak się czuje tylko czemu coś tam nie jest zrobione...
Gdybym mogła być na L4 to ogarnęłabym w końcu coś z moją firmą, bo założyłam ją we wrześniu i tylko składki na razie płacę a nic z tego nie mam... Zastanawiam się czy nie zrobić tak, żeby ktoś mnie zatrudnił a potem poszłabym na L4 a tej osobie oddałabym kasę za te 33 dni które musiałaby za mnie zapłacić...
-
Niecierpliwa ja pytałam kiedyś panią doktor o to, to powiedziała, ze bez spiny, ze co najwyżej na preparacie zobaczą latające plemniczki
Co do acardu to ja brałam na implantacja jak zaszłam pierwszy raz.. teraz żałuję, ze go odstawiłam koło 8 tygodnia, bo się cykałam czy mi nie zaszkodzi. I ciągle się zastanawiam czy poroniłam bo kariotyp czy bo PAI.
Niecierpliwa..., MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Sasanko jak u Ciebie?
Szona i Nikodemka - ja chyba też jutro najdalej pojutrze dostanę @, wszystko na to wskazuje.. Ale nie smuci mnie to tak bardzo, bo dzisiaj w końcu udało mi się umówić na drożność i to już na przyszły tydzień! Miałam mieć hsg, ale lekarz w szpitalu zaproponował mi od razu laparoskopię. Ale się cieszę że udało się tak szybko!
Ef jak wizyta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 13:17
agge, aeiouy, szona, Niecierpliwa..., MonikA_89! lubią tę wiadomość
32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
Iseko - ja mialam miec droznosc jutro, ale cykl mi zrobil niespodzianke i wszystko sie przesunelo, musialam je odwolac... Jak dostane okresu, to bede szukac jakiegos miejsca w Warszawie, gdzie umowia mnie z marszu. Tak naprawde, to juz nie moge sie doczekac. Chce miec za soba jakis wiekszy krok w przod, bo juz mnie to wszystko meczy
Iseko lubi tę wiadomość
-
Ja też dzisiaj z podpaska latam bo mam skurcze🙂
Dziewuszki boli Was dzisiaj głowa? Mnie boli okropnie, aż mam czerwone poliki❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami -
DzulkaJ wrote:Ja też dzisiaj z podpaska latam bo mam skurcze🙂
Dziewuszki boli Was dzisiaj głowa? Mnie boli okropnie, aż mam czerwone poliki
Mnie na szczęście nie. I to jest u mnie dobry objaw-bo zawsze mam migrenę dzień przed okresem i dzień po owulacji. Zawsze gdy zmieniają się hormony - gwałtowny spadek estrogenów po owu i pizd, spadek progesteronu przed @ znowu pizd. Skuteczność lepsza niż jakiekolwiek testy W tym cyklu pierwszy raz bolało mnie w środku, wtedy gdy zjadłam ten durny ibuprom. A może z mojego 11 mm pęcherzyka w 21 dniu cyklu 5 dni później urosło coś, co mi zrobiło kolejną owulację 😂
-
Nikodemka wrote:Iseko - ja mialam miec droznosc jutro, ale cykl mi zrobil niespodzianke i wszystko sie przesunelo, musialam je odwolac... Jak dostane okresu, to bede szukac jakiegos miejsca w Warszawie, gdzie umowia mnie z marszu. Tak naprawde, to juz nie moge sie doczekac. Chce miec za soba jakis wiekszy krok w przod, bo juz mnie to wszystko meczy
Wiem co masz na myśli, mi też ta laparo dodaje nadziei, że może w końcu po 2 latach coś się ruszy...32 lata | starania od stycznia 2017
💉Szczepienia limfocytami
06.2022 - start IVF
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
6tc💔 -
Dziewuszki boli Was dzisiaj głowa? Mnie boli okropnie, aż mam czerwone poliki32 lata | starania od stycznia 2017
💉Szczepienia limfocytami
06.2022 - start IVF
8tc 💔 3.09.2022 🖤
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
6tc💔 -
Dzulka, jutro masz 14 dpo - nie będziesz testowała? Czekasz do 12.04 aż?
-
Kciuki za wizytujace dziewczyny! ❤
Sasanka kiedy masz mieć wyniki?
Nuśka współczuję samopoczucia i w ogóle tej sytuacji... powalony ten nasz system😕
Odnośnie Flo to wkurza mnie jedna rzecz. Ja mam bardzo równe fazy lutealne i ustawiłam sobie że trwa 13dni. Ale apka, bez względu na to że mam rózne długości cykli ale za to z fl co miesiąc trwa tyle samo z uporem maniaka wstawia mi spodziewany dzień okresu na 31dc mimo że mało kiedy mam owu 17dc. No niby moje szczęście nie zależy od tego czy się dobrze rozumiem z telefonem ale miało być tak mądrze po 3 cyklach a tu dalej beton...
Takie luźne rozmyślania o sensie sensuSasanka55 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam pytanie. Mąż chce zbadać swoją armię. Czy takie podstawowe badanie nasienia w klinice seminogram wystarczy?
-
Dziewuszki boli Was dzisiaj głowa? Mnie boli okropnie, aż mam czerwone poliki -
ElfiaKsiężniczka wrote:Dziewczyny, mam pytanie. Mąż chce zbadać swoją armię. Czy takie podstawowe badanie nasienia w klinice seminogram wystarczy?
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyNo nie, nie mozecie miec zadnej @! Odganiam od Was! Oddam bete w dobre rece, a wzamian wezme okres Iseko, Ochmanko, dziekuje, ze pytacie :* Wciaz czekam na wyniki, moze beda okolo 16:00. Zaraz 14:00, wiec damy moga smialo pic winko, to nie bede sobie zalowac. Glupek ze mnie, ale mysle sobie, ze skoro w ciazy nie mozna pic i czasem dochodzi do poronien przez alko, to moze moja beta spadnie dzieki lampce wina
Malgonia lubi tę wiadomość
-
nuśka91 wrote:Niestety nie mam wyboru, bo nie mam umowy. W grudniu musiałam rozwiązać umowę a w styczniu zaszłam w ciążę. Skomplikowana sprawa, parę razy już o tym pisałam.
Wiesz, lubię moją pracę ale gdybym mogła iść na L4 to nie wahałabym się. Dzisiaj np siedzę w pracy z niedoleczonym przeziębieniem, gardło mnie boli, temperature mam jakąś dziwną, tylko 36,0 stopni a wieczorem było 37,2. Szef nawet nie zapytał jak się czuje tylko czemu coś tam nie jest zrobione...
Gdybym mogła być na L4 to ogarnęłabym w końcu coś z moją firmą, bo założyłam ją we wrześniu i tylko składki na razie płacę a nic z tego nie mam... Zastanawiam się czy nie zrobić tak, żeby ktoś mnie zatrudnił a potem poszłabym na L4 a tej osobie oddałabym kasę za te 33 dni które musiałaby za mnie zapłacić...
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Sasanka55 wrote:No nie, nie mozecie miec zadnej @! Odganiam od Was! Oddam bete w dobre rece, a wzamian wezme okres Iseko, Ochmanko, dziekuje, ze pytacie :* Wciaz czekam na wyniki, moze beda okolo 16:00. Zaraz 14:00, wiec damy moga smialo pic winko, to nie bede sobie zalowac. Glupek ze mnie, ale mysle sobie, ze skoro w ciazy nie mozna pic i czasem dochodzi do poronien przez alko, to moze moja beta spadnie dzieki lampce wina
Na zdrowie
Sasanka55 lubi tę wiadomość