Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 5641 13283

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Szona - wyglada na to, ze razem zaczniemy nowy cykl. Ja dzis tez juz w towarzystwie podpaski, bolow przepowiadajacych okres i plamien...

    Najgorszy czas. Trzymaj się i głowa do góry! Nie poddajemy się :*

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3852 6353

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie niedługo dołączę. Zaczęły się skurcze. 😕

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez pewnie kolo piatku dolacze dziewczyny... takze ten.. wiem jakie to uczucie...

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny😘 remont mnie pochłania, tak bym chciała wyrobic sie przed świętami z tym syfem😭 ale nie wiem czy damy radę, doba jest za krotka🤷 nie jestem w stanie spamietac jeszcze Was wszystkich i chocbym chciala każdej odpowiedzieć to mi sie nie uda ale czytam na bierzaco👍☺️ życzę Wam takich wynikow o jakich marzycie, takich bet i testów aby spełniły Wasze oczekiwania 😘 u mnie ok (mam taką nadzieje i jakoś wewnętrznie też jestem spokojna) bety juz nie robiłam od czwartku, jutro lekarz.

    Magduullina, Ochmanka, szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Szkoda, że urlop się skończył, ale jeśli lubisz swoją pracę, to chyba za bardzo nie rozpaczasz? 😜 Swoją drogą myślałaś już do którego miesiąca planujesz pracować? :) szwagierka dopiero jak zaczęła 7, to poszła na L4. Podziwiam ją , że tyle czasu dała radę, szczególnie, że pracuje w kancelarii :P

    Niestety nie mam wyboru, bo nie mam umowy. W grudniu musiałam rozwiązać umowę a w styczniu zaszłam w ciążę. Skomplikowana sprawa, parę razy już o tym pisałam.

    Wiesz, lubię moją pracę ale gdybym mogła iść na L4 to nie wahałabym się. Dzisiaj np siedzę w pracy z niedoleczonym przeziębieniem, gardło mnie boli, temperature mam jakąś dziwną, tylko 36,0 stopni a wieczorem było 37,2. Szef nawet nie zapytał jak się czuje tylko czemu coś tam nie jest zrobione...

    Gdybym mogła być na L4 to ogarnęłabym w końcu coś z moją firmą, bo założyłam ją we wrześniu i tylko składki na razie płacę a nic z tego nie mam... Zastanawiam się czy nie zrobić tak, żeby ktoś mnie zatrudnił a potem poszłabym na L4 a tej osobie oddałabym kasę za te 33 dni które musiałaby za mnie zapłacić...

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja pytałam kiedyś panią doktor o to, to powiedziała, ze bez spiny, ze co najwyżej na preparacie zobaczą latające plemniczki :P

    Co do acardu to ja brałam na implantacja jak zaszłam pierwszy raz.. teraz żałuję, ze go odstawiłam koło 8 tygodnia, bo się cykałam czy mi nie zaszkodzi. I ciągle się zastanawiam czy poroniłam bo kariotyp czy bo PAI.

    Niecierpliwa..., MonikA_89! lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko jak u Ciebie?

    Szona i Nikodemka - ja chyba też jutro najdalej pojutrze dostanę @, wszystko na to wskazuje.. Ale nie smuci mnie to tak bardzo, bo dzisiaj w końcu udało mi się umówić na drożność :D i to już na przyszły tydzień! Miałam mieć hsg, ale lekarz w szpitalu zaproponował mi od razu laparoskopię. Ale się cieszę że udało się tak szybko!

    Ef jak wizyta?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 13:17

    agge, aeiouy, szona, Niecierpliwa..., MonikA_89! lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko - ja mialam miec droznosc jutro, ale cykl mi zrobil niespodzianke i wszystko sie przesunelo, musialam je odwolac... Jak dostane okresu, to bede szukac jakiegos miejsca w Warszawie, gdzie umowia mnie z marszu. Tak naprawde, to juz nie moge sie doczekac. Chce miec za soba jakis wiekszy krok w przod, bo juz mnie to wszystko meczy :(

    Iseko lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj z podpaska latam bo mam skurcze🙂

    Dziewuszki boli Was dzisiaj głowa? Mnie boli okropnie, aż mam czerwone poliki

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • szona Autorytet
    Postów: 5641 13283

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Ja też dzisiaj z podpaska latam bo mam skurcze🙂

    Dziewuszki boli Was dzisiaj głowa? Mnie boli okropnie, aż mam czerwone poliki

    Mnie na szczęście nie. I to jest u mnie dobry objaw-bo zawsze mam migrenę dzień przed okresem ;) i dzień po owulacji. Zawsze gdy zmieniają się hormony - gwałtowny spadek estrogenów po owu i pizd, spadek progesteronu przed @ znowu pizd. Skuteczność lepsza niż jakiekolwiek testy ;) W tym cyklu pierwszy raz bolało mnie w środku, wtedy gdy zjadłam ten durny ibuprom. A może z mojego 11 mm pęcherzyka w 21 dniu cyklu 5 dni później urosło coś, co mi zrobiło kolejną owulację 😂

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Iseko - ja mialam miec droznosc jutro, ale cykl mi zrobil niespodzianke i wszystko sie przesunelo, musialam je odwolac... Jak dostane okresu, to bede szukac jakiegos miejsca w Warszawie, gdzie umowia mnie z marszu. Tak naprawde, to juz nie moge sie doczekac. Chce miec za soba jakis wiekszy krok w przod, bo juz mnie to wszystko meczy :(

    Wiem co masz na myśli, mi też ta laparo dodaje nadziei, że może w końcu po 2 latach coś się ruszy...

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Ja też dzisiaj z podpaska latam bo mam skurcze🙂

    Dziewuszki boli Was dzisiaj głowa? Mnie boli okropnie, aż mam czerwone poliki
    Mnie nie boli na szczęście :) Może to dobry znak u Ciebie? :)

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • szona Autorytet
    Postów: 5641 13283

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka, jutro masz 14 dpo - nie będziesz testowała? Czekasz do 12.04 aż?

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizytujace dziewczyny! ❤

    Sasanka kiedy masz mieć wyniki?

    Nuśka współczuję samopoczucia i w ogóle tej sytuacji... powalony ten nasz system😕

    Odnośnie Flo to wkurza mnie jedna rzecz. Ja mam bardzo równe fazy lutealne i ustawiłam sobie że trwa 13dni. Ale apka, bez względu na to że mam rózne długości cykli ale za to z fl co miesiąc trwa tyle samo z uporem maniaka wstawia mi spodziewany dzień okresu na 31dc mimo że mało kiedy mam owu 17dc. No niby moje szczęście nie zależy od tego czy się dobrze rozumiem z telefonem ale miało być tak mądrze po 3 cyklach a tu dalej beton...

    Takie luźne rozmyślania o sensie sensu

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3852 6353

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Mąż chce zbadać swoją armię. Czy takie podstawowe badanie nasienia w klinice seminogram wystarczy?

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3852 6353

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Ja też dzisiaj z podpaska latam bo mam skurcze🙂

    Dziewuszki boli Was dzisiaj głowa? Mnie boli okropnie, aż mam czerwone poliki
    Mnie tez dzisiaj bolała głową jak wstałam, ale jak dojechalam to pracy to ki przeszło. O dziwo bez żadnych painkillerów

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10451

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Mąż chce zbadać swoją armię. Czy takie podstawowe badanie nasienia w klinice seminogram wystarczy?
    Myślę, że lepiej od razu zrobić rozszerzone badania nasienia

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, nie mozecie miec zadnej @! Odganiam od Was! Oddam bete w dobre rece, a wzamian wezme okres :) Iseko, Ochmanko, dziekuje, ze pytacie :* Wciaz czekam na wyniki, moze beda okolo 16:00. Zaraz 14:00, wiec damy moga smialo pic winko, to nie bede sobie zalowac. Glupek ze mnie, ale mysle sobie, ze skoro w ciazy nie mozna pic i czasem dochodzi do poronien przez alko, to moze moja beta spadnie dzieki lampce wina

    Malgonia lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10451

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Niestety nie mam wyboru, bo nie mam umowy. W grudniu musiałam rozwiązać umowę a w styczniu zaszłam w ciążę. Skomplikowana sprawa, parę razy już o tym pisałam.

    Wiesz, lubię moją pracę ale gdybym mogła iść na L4 to nie wahałabym się. Dzisiaj np siedzę w pracy z niedoleczonym przeziębieniem, gardło mnie boli, temperature mam jakąś dziwną, tylko 36,0 stopni a wieczorem było 37,2. Szef nawet nie zapytał jak się czuje tylko czemu coś tam nie jest zrobione...

    Gdybym mogła być na L4 to ogarnęłabym w końcu coś z moją firmą, bo założyłam ją we wrześniu i tylko składki na razie płacę a nic z tego nie mam... Zastanawiam się czy nie zrobić tak, żeby ktoś mnie zatrudnił a potem poszłabym na L4 a tej osobie oddałabym kasę za te 33 dni które musiałaby za mnie zapłacić...
    Kurczę, faktycznie nieciekawa sytuacja :( A masz kogoś kto mógłby Cię ewentualnie zatrudnić?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 5641 13283

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    No nie, nie mozecie miec zadnej @! Odganiam od Was! Oddam bete w dobre rece, a wzamian wezme okres :) Iseko, Ochmanko, dziekuje, ze pytacie :* Wciaz czekam na wyniki, moze beda okolo 16:00. Zaraz 14:00, wiec damy moga smialo pic winko, to nie bede sobie zalowac. Glupek ze mnie, ale mysle sobie, ze skoro w ciazy nie mozna pic i czasem dochodzi do poronien przez alko, to moze moja beta spadnie dzieki lampce wina

    Na zdrowie :)

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego