Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 5641 13283

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    szona ja łykam acard ze względu na dwa poronienia. Zaczęłam brać po łyżeczkowaniu. Nie konsultowałam tego z ginem, ale ostatnio jak test wyszedł pozytywny napisałam do niego, że taka i taka sytuacja, łykam dupka i acard i czy coś jeszcze włączyć to odpisał, że to co stosuję wystarczy do wizyty.

    W jakiej dawce łykasz ten acard?

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    W jakiej dawce łykasz ten acard?
    1x1 wieczorem, 75mg.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 10:05

    szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam sie w piekny dzien :* trzymam kciuki mocno kibicuje wam wszystkim za super wyniki, udane wizyty :)
    Mnie nawala podbrzusze dzis 22dc jeszcze jakas buegunka mnie dopadla, buzke mi wczoraj obsypalo i jak nigdy dekold,,... :-o dzis z synusiami jedziemy po dwa szczurki :-) katar meczy dalej...

  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do acardu, to jestem po 2 poronieniach i doktor z kliniki nic o nim nie mowil, zeby brac po owulacji... A jak go spytalam, to powiedzial, ze MOZE zaczniemy kuracje jak bedzie pozytywna beta...

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • szona Autorytet
    Postów: 5641 13283

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    1x1 wieczorem, 75mg.

    Dziękuję :)

    Najpierw sprawdzimy męża. Później wdrożę pożeranie witamin, które do mnie lecą, a na koniec rozważę i acard.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 10:14

    Melevis lubi tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Co do acardu, to jestem po 2 poronieniach i doktor z kliniki nic o nim nie mowil, zeby brac po owulacji... A jak go spytalam, to powiedzial, ze MOZE zaczniemy kuracje jak bedzie pozytywna beta...

    Trochę dziwne, bo acard ma pomóc m.in. w zagnieżdżeniu zarodka. Dlaczego po owulacji? Można brać cały cykl. Chociaż ja brałam po skończonej @, żeby nie była taka obfita.

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Trochę dziwne, bo acard ma pomóc m.in. w zagnieżdżeniu zarodka. Dlaczego po owulacji? Można brać cały cykl. Chociaż ja brałam po skończonej @, żeby nie była taka obfita.

    Jak pisalam wczesniej - nie ufam zadnemu z moich lekarzy... moim zdaniem nie zajmuja sie mna odpowiednio... Ale jesczze raz pojde do niego (moze w tym tyg) i porozmawiam, ze ja potrzebuje leczenia a nie mowienia, ze wszystko jest ok, bo przeciez 2 poronienia byly juz. A to nie jest OK.

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Jak pisalam wczesniej - nie ufam zadnemu z moich lekarzy... moim zdaniem nie zajmuja sie mna odpowiednio... Ale jesczze raz pojde do niego (moze w tym tyg) i porozmawiam, ze ja potrzebuje leczenia a nie mowienia, ze wszystko jest ok, bo przeciez 2 poronienia byly juz. A to nie jest OK.

    I właśnie tak to jest... sporo lekarzy uznaje 2 poronienia za „normę”. Bo wadliwy zarodek, bo wada genetyczna, bo selekcja naturalna. Dlatego ja postanowiłam sobie pomóc teraz na własną rękę, bez konsultacji.

    aeiouy, szona lubią tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza po receptę, przepisał mi 2 opakowania duphastonu i kazał brać 3x1 . Wizyty mi nie przesunął, bo powiedział, że to nic nie da. Bo na plamienia mam brać duphaston i powinien pomóc. Ale powiedział, że będziemy w kontakcie i cokolwiek by się działo to mam pisać .

    agge, MonikA_89!, Sasanka55, Niecierpliwa..., aeiouy, Magduullina, szona, Iseko, nuśka91, Ochmanka, Szczesliwa_mamusia, eemmiilliiaa, Tele...79 lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10451

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Próbowałaś excedrin? Ja mam okrutne bóle głowy - a to mi pomaga bardzo (kwas acetylisalicylowy+paracetamol+kofeina). Nic innego nie robi tak roboty.
    Tego nie próbowałam jeszcze. Obecnie łykam Anapran :P

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10451

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Powodzenia na wizytach!
    Dzięki za kciuki :) Jajcury bolą, aż się zgięłam.
    Dziś powinnam testować, gdybym normalnie dostała okres w marcu. W ogóle śmiesznie - flo wyznaczyło mi owulację na 16 dzień (a wcześniej co miesiąc na 10-11) a i tak planowany okres na jutro 🤔 System pewnie przeanalizował moje fazy lutealne i wyszło, że jutro powinnam zostać zalana. Zobaczymy jutrzejszą temperaturę, jeśli porządnie spadnie to po ptakach ;)

    Żeby brać acard trzeba mieć zbadane mutacje, prawda? Zastanawiałam się, czy branie acardu bez diagnozy może zaszkodzić. Z jednej strony nie za bardzo chcę robić badanie - a z innej mam na tyle racjonalności, że głupio łykać coś w ciemno. Co myślicie? Porozmawiam o tym pewnie z lekarzem, gdy do niego kiedyś dotrę :) ale domyślam się co powie „proszę nie szukać problemu, tylko uprawiać seks” ;)
    Mamaginekog pisała kiedyś o pozytywnym wpływie kwasu acetylosalicylowego na starania i ciążę :)

    Sasanka55, szona lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10451

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Byłam u lekarza po receptę, przepisał mi 2 opakowania duphastonu i kazał brać 3x1 . Wizyty mi nie przesunął, bo powiedział, że to nic nie da. Bo na plamienia mam brać duphaston i powinien pomóc. Ale powiedział, że będziemy w kontakcie i cokolwiek by się działo to mam pisać .
    Czyli wychodzi na to, że lekarz jest dobrej myśli i wierzy w malucha :)

    Pati96, Sasanka55, aeiouy, szona lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, Dziewczyny, za ogrom wsparcia :*

    Ef, jak wizyta? :*

    Moni, gdzie Ty jestes? Wszystko ok?

    Odnosnie acardu, to mi juz 3 lekarzy mowilo, zebym brala ze wzgledu na poronienia i ze na pewno nie zaszkodzi, tyle ze nawet biore 2 tabletki 75.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 11:04

    Magduullina, szona lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Hej hej witam sie w piekny dzien :* trzymam kciuki mocno kibicuje wam wszystkim za super wyniki, udane wizyty :)
    Mnie nawala podbrzusze dzis 22dc jeszcze jakas buegunka mnie dopadla, buzke mi wczoraj obsypalo i jak nigdy dekold,,... :-o dzis z synusiami jedziemy po dwa szczurki :-) katar meczy dalej...

    Kazde odstepstwo od normy jest dobrym znakiem :) :* Niech katar odpusci szybko. Buziaki

    Magduullina lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5641 13283

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Tego nie próbowałam jeszcze. Obecnie łykam Anapran :P

    To spróbuj, to mój nr jeden, a próbowałam już także dużo mocniejszych środków. Trzymam kciuki, żeby pomogło. Tabletki anty tez powinien Ci zmienić na inne - gdy kiedyś brałam jedne właśnie wywoływały u mnie migreny z kosmosu, przy innych nie było problemu.

    MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • szona Autorytet
    Postów: 5641 13283

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie bóle miesiączkowe, że włożyłam podpaskę :/ Szanowny Pan okres już mi w końcu wiele razy udowodnił, ze przybywa kiedy ma taką fazę i mogę sobie swoje planowanie wsadzić ;)

    Niby progesteron z soboty i temperatura nie wskazują, żeby tsunami przyszło dziś, ale już miałam hardkorowy pms na kilka dni przed. Chociaż ból występował tylko od rana w pierwszym dniu okresu.

    Szyyyyybcieeeeeeeeeeeej. Bo jak tak dalej pójdzie pojutrze zrobię test, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości ;) a wtedy Maria i agge wtrącą mnie do lochu :) za karę!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 11:29

    Salome, agge, aeiouy, MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • szona Autorytet
    Postów: 5641 13283

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, jak u Ciebie?

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Kazde odstepstwo od normy jest dobrym znakiem :) :* Niech katar odpusci szybko. Buziaki
    No ten cykl mam wogole w kosmos, nie dosc ze plamienie w srodku to choroba i wogole jakos inaczej , okaze sie ....

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam głupie pytanie.

    Ogólnie doktorek zrobił mi cytologię. Nie wiedziałam, że będzie ją robił więc pytanie. Jak bardzo stosunek z dnia poprzedniego może zaburzyć badania ? :)

    Tak teraz dopiero o tym pomyślałam :) Że wyjdą np plemniki to bajka, pytanie tylko mi nie wyjdą jakieś cuda w badaniu ? :)

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona - wyglada na to, ze razem zaczniemy nowy cykl. Ja dzis tez juz w towarzystwie podpaski, bolow przepowiadajacych okres i plamien...

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego