Kwiecień 2019-testowanie.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ef rozumiem, ze się denerwujesz, ale skoro lekarz nie powiedział, ze na 100% jest złe, to znaczy, e jest to na granicy błędu. Przykro mi, ze tarfiło akurat na Was i ze po nie łatwych staraniach jeszcze terz się denerwujesz. Kiedy będziesz mieć wyniki harmony?
ef36 lubi tę wiadomość
-
Iseko wrote:Dziewczyny, a mam takie głupie pytanie. Jeśli na drożność mam skierowanie od lekarza, do którego chodzę prywatnie to zabieg będzie na NFZ czy będę musiała za niego zapłacić? Głupia nie zapytałam od razu, a na w internetach nie znalazłam odpowiedzi.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ef to bardzo dużo czasu
Kurcze, może spróbuj iść do kogoś innego. Nic nie mów, ze już miałaś badanie i zobaczysz co Ci powie.szona, ef36 lubią tę wiadomość
-
Ef kochana mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze... W sobotę może Cię już uspokoją. Mocno wierzę, że dzidziuś jest zdrowy. Na fiolecie jest dziewczyna której po prenatalnych wyszło, że głowa dziecka jest za duża w stosunku do reszty ciała i że tej różnicy jest aż dwa tygodnie. Ale dzidziuś zaczął nadrabiać, na kolejnej wizycie był już tydzień różnicy. I też wyszło jej, że pępowina ma dwie żyły a nie trzy... Wiem, że teraz pewnie jest to małe pocieszenie, ale są różne przypadki. Mam nadzieję, że skończy się na strachu...
Iwona wbrew logice przeziębienie może pomócef36 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny :* wcielo mnie wczoraj bo się zalamalam, a dzisiaj rano na nordzie taka kreska o czasie.... Jutro rano powtórzę betę. I test znowu. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/78462ffe5376.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 15:02
MonikA_89!, Malgonia, Justa29, Iseko, Malinowa91, szona, ef36, Ochmanka, Magduullina, Madziandzia, agge, eemmiilliiaa, nuśka91, mam_marzenie_synek❤, moyeu, Ania_85_ lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Arashe wrote:Nuska witam w klubie braku zatrudnienia w ciąży. U mnie wynika to że specyfiki zawodu, gdzie umowy są o dzieło i że pracować teraz w szkodliwych warunkach nie mogę to po prostu nie pracuje, a jak nie pracuje to nie zarabiam.
Także współczuję Ci sytuacji, wiem co czujesz
Eh... A ja znowu pracuje na czarno, ale nie mam oczywiście L4 ani żadnego urlopu. Jak przestanę pracować to brak dochodu... -
Dziewczyny pomóżcie. To był mój pierwszy cykl z acardem po poronieniach. Dwa razy miałam plamienie jedno po owulacji, drugie w 11dpo myśląc że to moze plamienie implantacyjne ale nadal plamie delikatnie kolor kawa z mlekiem. Bóle delikatne ale jak na miesiączkę. Temperatura spadła dwa dni temu z 37,3 na 36,7. Testy biel, ten cień cienia o którym pisałam to chyba był cień w którym ma się pojawić kreska pozytywnego testu. Jutro ma przyjść @. Dopisze jeszcze że owulacja potwierdzona 14 DC, a od 15 DC dupek 2x1 , wczoraj przestałam go brać. Miałyście tak kiedyś? Te plamienia to może przez acard ? Czy to może ciąża biochemiczna i ten cień cienia to początek tej ciąży biochemicznej ? Nie wiem co myśleć. Co robić ? Zadzwonię jutro do mojego gina.
-
nick nieaktualnyIzape_91 wrote:Cześć dziewczyny :* wcielo mnie wczoraj bo się zalamalam, a dzisiaj rano na nordzie taka kreska o czasie.... Jutro rano powtórzę betę. I test znowu. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/78462ffe5376.jpg
Izape wczoraj bylo za wcześnie, dzisiaj w sumie też dlatego to tak marnie wychodzi, ale wychodzi :* -
nick nieaktualnyEf, tak strasznie mi przykro i bardzo Ci wspolczuje tego stresu, nerwow, niepewnosci, pytan, co dalej Jak mawia jakas piosenka "swiat sie pomylil". Pamietaj, ze lekarz nie stwierdzil choroby na 100%. 2 lata temu pocieszalam kolezanke w tej samej sytuacji- ma zdrowego synka. Znajomej moj byly gin (wspolpracujacy z prof.Debskim, szanowany lekarz ze swietnym sprzetem), oznajmil, ze jej corka urodzi sie na pewno z zespolem downa - ma cudowna, zdrowa coreczke. Wierze, ze i u Ciebie bedzie takie zakonczenie.
Iwona, dziekuje :* Przykro mi z powodu Twojego przeziebienia... Ja jednak wierze, ze wystepujace po owu, pomaga fasolce :*
Iseko :* Moje optymistyczne myslenie zawsze gdzies sie zaczyna i gdzies sie konczy
Szona, nawet nie mysl o @ :*
Izape, wierze Nordom i wierze w Twoj cykl!
Nuska, wspolczuje Ci sytuacji :*Iwona28, szona, ef36 lubią tę wiadomość
-
Ef, tulę mocno! Oby w sobotę lekarz przekazał Wam same pozytywne wieści! USG na tak wczesnym etapie nie jest super dokładne, a i lekarz mógł się pomylić. Może faktycznie warto się umówić do innego gina na USG, żeby spojrzał fachowym okiem. Mam nadzieję, że tylko na strachu się skończy.
Sasanka55, ef36 lubią tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Cześć kochane! 😘
Przepraszam Was najmocniej, nie dam rady wszystkiego nadrobić... trzeci dzień włada mną rwa kulszowa... aż się boje co będzie dalej... przecież to nawet nie połowa. Wczoraj wyłam dosłownie, nie miałam jak funkcjonować. A tu nic połknąć, niczym posmarować... dzisiaj znów się rozkręca.☹️
Trzymam za Was kciuki i myśle non stop. 🥰Poczytuje regularnie, tylko nie mam nic mądrego nawet do powiedzenia.😞
Wysyłam Wam tradycyjnie porcje wirusów na nowy tydzień: £]^*{+{£*+\%>$\¥\•*,,*£’$||\+_+]^$$$_+\=•¥]%%>$!{++_£ 🥰😘
Ef, bądź silna. Wierze, ze wyniki będą dobre! ❤️ Przykro mi, ze musicie przechodzić taki stres... 😢Iseko, Malgonia, Angelika1313, Ochmanka, Tele...79 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni a powiedz mi gdzie ten ból się umiejscawia? Bo mnie coś łapie czasem taki ból i się zastanawiam nad rwą właśnie.
Ef współczuję stresu, mam nadzieję, że to tylko błąd usg, albo taka uroda na ten czas, a dzidzia zdrowa.
Izape ja tam w ogóle widzę 3 kreski łącznie, chyba, że cień tak niefortunnie padłWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 15:27
ef36 lubi tę wiadomość
-
moni współczuję rwy.. Oby dziś Ci tak nie dało w kość i żeby już nie wróciła :* A lubię za wiruski oczywiście, nie za resztę :*
moni05 lubi tę wiadomość
32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
https://toteraz.pl/bociany-ciesza-sie-ze-zniesionego-jajka,1833845.html
Mam nadzieję, ze swoje też przyłapię na takiej radościmoni05, MonikA_89!, Iseko, ElfiaKsiężniczka, ef36, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
Arashe, czuć typowo nerw. Mniej więcej od połowy pośladka przez cała nogę aż do podłogi. Nie mogłam się z łóżka zwlec, kuleję. Lekarz powiedział, ze to rwa właśnie... raz jedna raz druga strona mnie łapie, coś uciska na nerw. Bo ten kulszowy idzie na obie strony i u mnie właśnie naprzemiennie... lewa, wczoraj prawa i dziś lewa znów 😕Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Arashe, czuć typowo nerw. Mniej więcej od połowy pośladka przez cała nogę aż do podłogi. Nie mogłam się z łóżka zwlec, kuleję. Lekarz powiedział, ze to rwa właśnie... raz jedna raz druga strona mnie łapie, coś uciska na nerw. Bo ten kulszowy idzie na obie strony i u mnie właśnie naprzemiennie... lewa, wczoraj prawa i dziś lewa znów 😕
😭
Arashe wrote:
Izape ja tam w ogóle widzę 3 kreski łącznie, chyba, że cień tak niefortunnie padł
Idę do domu i Was nadrobię :*
Malgonia, szona, Ochmanka, agge, Arashe lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Właśnie jadę w wesołym tramwaju
Motorniczy sobie gwiazda i podryguje w rytm muzyki 🕺😂😂😂ElfiaKsiężniczka, Niecierpliwa..., szona, Iseko, Ochmanka, agge lubią tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62