Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • Fiore Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, obiecałam sobie, że suwaczek ustawię po pierwszym usg teraz w środę, jeśli się okaże, że wszystko w porządku jak narazie :)
    Suszarka u mnie to jeszcze mało co- 5tydzień3dzień wychodzi z kalkulatora, leci mi mega wolno póki co!
    Kingulla dużo przeszłaś ostatnio, jesteś silna kobietą. Jakiejkolwiek byście decyzji nie podjęli, życzę Wam dużo szczęścia i zdrowia.
    Monika myślę o Tobie, na wątku IVF miesięcznym dziś kolejny test pozytywny naturalsa, tak bardzo trzymam kciuki, żeby i Ciebie taka niespodzianka zaskoczyła!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 11:22

Izape_91 lubi tę wiadomość

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _lucky_ wrote:
    Trochę się otrząsnęłam :)

zatestuje miedzy 26 a 28 bo jakis cien szansy jest ale nie licze na cud.

Lucky <3 ✊✊✊✊✊✊
    Mam nadzieje, ze juz wszystko dobrze miedzy Toba, a eMkiem :*

• szona Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W załączeniu antyreklama testów z Allegro. To ten na dole. A ta kreska wyszła od razu. Od razu wyglada jak evap. W terminowych 5 minutach. I ja już zrobiłam tyle testów, że mnie to w sumie wali, ale ile osób oszuka i narobi nadziei? Eh

Edit: a teraz jest wyschnięta i różowa. Ale test - jak to z Allegro - zalany, wiec w koszu.

0cc7733b7f95.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 11:45

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Ag91. Trzymam kcuki za testowanie 🙂

Ladinola. Współczuję tego stresu. Mam nadzieję, że z tatą będzie wszystko w porządku.

Izape_91. To już niedługo zobaczysz swojego maluszka 🤗 Z karmieniem piersią mogę pomóc jeżeli potrzebujesz trochę wiedzy i wsparcia. Większość kobiet myśli, że to jest sprawa naturalna i jakoś pójdzie, ale to nie prawda. Praktyka i badania pokazują, że to NIE JEST sprawa intuicyjna i trzeba się do niej dobrze przygotować, żeby zwiększyć szanse na sukces.

Dziekuje :*dlatego staram sie sporo czytac, wjechała hafija i rozne tym podobne :) poza tym patrzac na doswiadczenia wlasnie dziewczyn z forum to to karmienie roznie sie zaczyna i roznie sie konczy, wiadomo ze chcialoby sie jak najlepiej dla dziecka a czasem nie wychodzi i czlowiek ma zal do siebie, ze nie zrobil wszystkiego. Chcialabym takiej sytuacji uniknąć, ale wiem ze sie nie da. W kazdym badz razie zrobie wssystko co moge zeby nam wyszlo, ale sytuacja z poloznymi po porodzie tez jest beznadziejna i niewiadomo co z tego wyjdzie...

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Kochane, kreski u mnie nie ma, bo właśnie przyszła 🍷 z pełnym wachlarzem swoich możliwości. Zaraz się naćpam lekami i przytulę termofor a potem pizza i netflix ;)

Ponawiam pytanie czy macie jakieś suple do polecenia? Bo chłop obstawiony a ja tylko prenatal :P

Nie liczę na powodzenie w lato z żylakami II st., to nie są miesiące dla chłopów z takimi problemami. Mój chłop zaraz będzie miał jajecznicę przy upale.

• kasiasiasia28 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rzadko się udzielam, ale jestem z Wami cały czas i wszystko przeżywam razem z Wami ♥️
    Właśnie jestem po transferze i jestem już w dwupaku. Widok migającego na monitorze zarodka to coś pięknego, to jak piękne musi być usg serduszkowe, które na pewno będzie! Wierzę w to 🙂🙂🙂 Trzymajcie kciuki 🤞

szona, Inga28, Niercierpliwa v2.0, Gosia1234, Annie1981, Sasanka55., olik321, eemmiilliiaa, Rucola, Madziandzia, Judit, Pati96, Suszarka, moyeu, lorinka9191, ElfiaKsiężniczka, JaSzczurek, Fiore, DzulkaJ, MamaStasia :), agge, Misiaa, Mlodamezatka, MonikA_89!, Iseko lubią tę wiadomość

Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
    30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiore bedzie dobrze, nie moze byc inaczej, wiem ze sie boisz, tez sie bałam tego pierwszego usg. W sumie do prenatalnych to się stresowalam przed usg, a potem bylo juz tylko lepiej. Mam nadzieje, ze sie poplaczesz z radosci jak zobaczysz swojego maluszka :)

Szona, te testy z allegro tez oszukuja, ostatnjo widzialam wyrazna kreske, ktora okazala sie byc oszukancza, ale wyszla po czasie. U Ciebie majaczy i jesli wyszlo o czasie, to moze jednak? Siknij jeszcze za dzien dwa. Ktory to Twoj dpo?

Kinga bardzo mi przykro, ze wyszlo jak wyszlo u Ciebie :( to cholernie niesprawiedliwe, ale jesli czujesz, ze to jest odpowiedni moment zeby zakonczyc starania, to Ty wiesz najlepiej co podpowiada Ci matczyne serce :*

Fiore lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • szona Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wybaczcie mi, że dziś się do Was nie odniosłam. Mam ten jeden dzień w miesiącu wku*wienia, kiedy sobie podliczam nieudane cykle. Nie smutku, złości. Jutro dam sobie z liścia i będzie dobrze. A dziś wysprzątam dom na błysk - tak zawsze rozładowuję emocje. Buziaki!

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiasiasia28 wrote:
    Dziewczyny, rzadko się udzielam, ale jestem z Wami cały czas i wszystko przeżywam razem z Wami ♥️
    Właśnie jestem po transferze i jestem już w dwupaku. Widok migającego na monitorze zarodka to coś pięknego, to jak piękne musi być usg serduszkowe, które na pewno będzie! Wierzę w to 🙂🙂🙂 Trzymajcie kciuki 🤞

Cudownie Kasiu :) przetrzesz mi szlaki w klinice :* Trzymam kciuki

kasiasiasia28 lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• kasiasiasia28 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    W ogóle wybaczcie mi, że dziś się do Was nie odniosłam. Mam ten jeden dzień w miesiącu wku*wienia, kiedy sobie podliczam nieudane cykle. Nie smutku, złości. Jutro dam sobie z liścia i będzie dobrze. A dziś wysprzątam dom na błysk - tak zawsze rozładowuję emocje. Buziaki!
    Robię identyko!

szona lubi tę wiadomość

Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
    30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Ja duzo o tym czytalam i mozna brac tez w ciazy. Kuracja trwa 28 dni i bierze sie po 2g pod jezyk na czczo. Potem przerwa albo zmniejszenie dawki. Najlepiej brac od poczatku cyklu.

Ja mialam sobie zamowic teraz ale wydalam tyle kasy na suple dla meza i swoje zapasy musialam uzupelnic ze odlozylam na kolejny cykl. Bo sloiczek 100g kosztuje 170-200 zl srednio
    Aż tak drogi jest? 😮 Ja widziałam, że są jakieś tabletki z tym pyłkiem że Swansona, ale pewnie nie są tak dobre jak oryginalne mleczko.
    Sama nie wiem w co zainwestować.
    A te dane odnośnie ciąży to pamiętasz skąd masz?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    W załączeniu antyreklama testów z Allegro. To ten na dole. A ta kreska wyszła od razu. Od razu wyglada jak evap. W terminowych 5 minutach. I ja już zrobiłam tyle testów, że mnie to w sumie wali, ale ile osób oszuka i narobi nadziei? Eh

Edit: a teraz jest wyschnięta i różowa. Ale test - jak to z Allegro - zalany, wiec w koszu.

0cc7733b7f95.png
    Ja kiedyś czytałam, że testy bardzo rzadko się mylą, że przeważnie jest to ciąża bieochemiczna, ale patrząc na te Wasze cienie to już sama nie wiem jak jest.

Ja sama używam takich z allegro:

6fc70d0d3e57fca0med.jpg

Mi nigdy żadne cienie na nich nie wyszły, ale też ja bardzo rzadko testuje przed 13dpo. Także polecam.

Pozytyw z pierwszej ciąży - 14 dpo
    2083a971f387072amed.jpg

Z drugiej ciąży - 13dpo
    7a58521b64bc3a11med.jpg

Rucola lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• szona Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Aż tak drogi jest? 😮 Ja widziałam, że są jakieś tabletki z tym pyłkiem że Swansona, ale pewnie nie są tak dobre jak oryginalne mleczko.
    Sama nie wiem w co zainwestować.
    A te dane odnośnie ciąży to pamiętasz skąd masz?

Ja piję pyłek i -o zgrozo- coraz bardziej mi smakuje :p

Izape, aplikacja wyznaczyła mi okres na środę (22.04) ale nie wierzę, że będzie tak późno. Nie byłam na monicie, nie wiem więc kiedy owulacja była. Brałam lamettę, wiec powinna być w 13 dc, ale ból czułam w 15 dc. Może to być wiec 10-12 dpo. Myślę, że okres powinien być najdalej w pon - moja faza lutealna trwa 12-13 dni.

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Dziekuje :*dlatego staram sie sporo czytac, wjechała hafija i rozne tym podobne :) poza tym patrzac na doswiadczenia wlasnie dziewczyn z forum to to karmienie roznie sie zaczyna i roznie sie konczy, wiadomo ze chcialoby sie jak najlepiej dla dziecka a czasem nie wychodzi i czlowiek ma zal do siebie, ze nie zrobil wszystkiego. Chcialabym takiej sytuacji uniknąć, ale wiem ze sie nie da. W kazdym badz razie zrobie wssystko co moge zeby nam wyszlo, ale sytuacja z poloznymi po porodzie tez jest beznadziejna i niewiadomo co z tego wyjdzie...
    Super, ja też w ciąży czytałam hafije i mataje. Dużo mi to dało. Polecam jeszcze dołączyć do grupy na FB np. kwartalnik laktacyjny. Dziewczyny pomagają w razie wątpliwości, a te po porodzie, często za sprawą niedouczonego w KP personelu medycznego, są bardzo częste.
    To prawda, że czasem nie wychodzi, ale jak się ma zaplecze informacyjne, wsparcie osób, które się na tym znają oraz nr telefonu do CDL, to jest ogromna szansa, że się uda 🙂

Madziandzia wrote:
    Ponawiam pytanie czy macie jakieś suple do polecenia? Bo chłop obstawiony a ja tylko prenatal :P
    Duchowa Pani od płodności pisała tak:

"Podam dawki podstawowe, które utrzymują układ hormonalny w równowadze. Pracując z pacjentem zazwyczaj dobieram dawki indywidualnie w zależności od tego czy są choroby towarzyszące, stres, poronienia itp.

💊 witamina C

I faza - 2xdziennie 1000 j.m. (liposomalna)
    owulacja (12,13,14,15 d.c.) 3xdziennie
    II faza - 2xdziennie

💊 witamina D3

dawka zależy od wyniku i ilości tkanki tłuszczowej (polecam preparaty w kroplach, które podajemy podjęzykowo, co zwiększa wchłanianie). Dawkę dobiorę jak podeślesz wynik.

💊 witamina B kompleks

bierzemy cały czas (przy niskiej B12 przyjmujemy ją dodatkowo-konsultacja po wynikach)

💊 witamina E przez cały cykl 200 do 400 jednostek (szczególnie przy poronieniach). Przy ustalaniu dawki należy uwzględnić preparaty rozrzedzające krew (heparyna, acard), ponieważ witamina E naturalnie rozrzedza krew

💊 kwasy omega

przyjmujemy cały czas ok. 2 gramy dziennie

💊 błonnik

II faza cyklu, pozwala usunąć nadmiar estrogenów z organizmów

To są dawki podstawowe. Jeżeli ktoś ma bardziej skomplikowaną sytuację, proszę o indywidualny kontakt".

Madziandzia lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• olik321 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Duchowa Pani od płodności pisała tak:

"Podam dawki podstawowe, które utrzymują układ hormonalny w równowadze. Pracując z pacjentem zazwyczaj dobieram dawki indywidualnie w zależności od tego czy są choroby towarzyszące, stres, poronienia itp.

💊 witamina C

I faza - 2xdziennie 1000 j.m. (liposomalna)
    owulacja (12,13,14,15 d.c.) 3xdziennie
    II faza - 2xdziennie

💊 witamina D3

dawka zależy od wyniku i ilości tkanki tłuszczowej (polecam preparaty w kroplach, które podajemy podjęzykowo, co zwiększa wchłanianie). Dawkę dobiorę jak podeślesz wynik.

💊 witamina B kompleks

bierzemy cały czas (przy niskiej B12 przyjmujemy ją dodatkowo-konsultacja po wynikach)

💊 witamina E przez cały cykl 200 do 400 jednostek (szczególnie przy poronieniach). Przy ustalaniu dawki należy uwzględnić preparaty rozrzedzające krew (heparyna, acard), ponieważ witamina E naturalnie rozrzedza krew

💊 kwasy omega

przyjmujemy cały czas ok. 2 gramy dziennie

💊 błonnik

II faza cyklu, pozwala usunąć nadmiar estrogenów z organizmów

To są dawki podstawowe. Jeżeli ktoś ma bardziej skomplikowaną sytuację, proszę o indywidualny kontakt".
    Hmm a mi się kojarzy, że kobieta nid powinna łykać za dużo witaminy C..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ja też tak słyszałam. A ta Pani od płodności to jest lekarz? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 12:52

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Olik ja też tak słyszałam. A ta Pani od płodności to jest lekarz? 🤔
    Nie jest lekarzem, ale sama starała się o dziecko 10 lat, więc zeszła setki lekarzy i wszystko przerobiła na własnej skórze 😉
    Znacie jakieś konkretne doniesienia, które by mówiły, że to szkodzi?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Nie jest lekarzem, ale sama starała się o dziecko 10 lat, więc zeszła setki lekarzy i wszystko przerobiła na własnej skórze 😉
    Znacie jakieś konkretne doniesienia, które by mówiły, że to szkodzi?
    Klasyfikacja leków FDA umieściła Wit C w kategorii C, może mieć wpływ teratogenny na płód w wiekszych dawkach. Ale ta Pani chyba o staraniach pisze tak? Czy to już w ciąży ma się brać takie dawki?

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem może powodować zaburzenia rozwoju płodu, już nie wspomnę że długotrwałe przedawkowanie prowadzi do kamicy nerkowej. Zwłaszcza że dawki jakie ona proponuje są końskie a to tylko suplementacja, przy zdrowej diecie dużo witaminy C dostarcza się też z pożywieniem. Ja sceptycznie do tego podchodzę bo uważam że tabletki to nie cukierki i branie czegoś tylko dlatego że jest taka moda albo jakaś Pani tak mówi jest robieniem eksperymentów na sobie samym. Rozumiem jednak że każdy może mieć inne zdanie. To że ta Pani się starała 10 lat to akurat jak dla mnie żaden argument, bo to że świetnie gotuję nie sprawia że mogę od razu zacząć pracę jako szef kuchni. Fakt że osoba bez wykształcenia medycznego bierze się za dobieranie dawek witamin obcym ludziom jest dla mnie mocno podejrzany.

moni05, olik321, Pauliśka, lorinka9191, Rucola lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • _lucky_ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 07:28

Sasanka55. lubi tę wiadomość

thgf3e3kp0n5rgaf.png
    05.2017 - 🎀 córeczka
    Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
    30.12.2020 ❤ 3500g
    💔 11.2019 👼
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ