Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
-
WIADOMOŚĆ
-
szona wrote:Oj nie, nie Słońce. Mam takie czary co miesiąc. Dziękuję za wiarę
No ty wiesz najlepiej. U mnie testy też przekłamują cieniem ale nigdy różowym raz norda miałam negatywnego a po jakiejś godzinie tłusty pozytyw. Znasz siebie najlepiej ale ja bym zrobiła test jeszcze jutro wieczorem jak wieczorem są dla Ciebie pewniejsze albo w poniedziałekszona lubi tę wiadomość
2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
Ladinola wrote:Rozmawiałam z lekarzem z oiomu. Podczas operacji jak i po operacji, która trwała 6 godzin, stan taty jest bardzo bardzo bardzo ciężki. Jest w śpiączce pod maszynami, układ krążenia nie działa samodzielnie, muszą podawać leki. Oddycha za niego maszyna. Może jutro zaczną zmieniać parametry tych maszyn żeby przygotowywać płuca do oddechu samodzielnego. Stracił bardzo dużo krwi, karetka dzisiaj musiała pojechać po kolejne jednostki krwi do Gdańska. Jutro mam ponownie dzwonić na oiom. Pani doktor powiedziała, że szanse na wyzdrowienie, a raczej na to jest bardzo malutka nutka nadziei.
Powiedziała, że jest szansa na wyzdrowienie, dobrze zrozumiałam? Ladinola, kciuków nie puszczam ależ to musi być dla Ciebie stresujące
-
Ladinola, cały czas mocno trzymam kciuki za Twojego Tatę! Wierzę, że wszystko będzie dobrze ✊✊✊
Szona, cień jest 😘 Ale dla mnie te allegraki nie są do końca wiarygodne. Mimo to, nadal ✊ nie puszczam!
Suszarko, kochana nic się nie stało 😘
Szona też do dzisiaj nie zaakceptowała 🤭😂😘
Sasanko, jak samopoczucie?
Przepraszam, że się nie udzielam za bardzo, ale nie mam za dużo do powiedzenia ostatnio. Muszę trochę zresetować głowę, ale jestem na bieżąco i cały czas każdej z Was mocno kibicuję!Sasanka55. lubi tę wiadomość
Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
Suszarka wrote:https://www.google.com/amp/s/parenting.pl/kategoria-c%3famp=1
"odpowiednia podaż witaminy C w ciąży, a zwłaszcza w trzecim trymestrze, zmniejsza ryzyko żółtaczki noworodkowej, zaś żółtaczkę istniejącą potrafi zbić w kilkanaście godzin!
Witamina C wydaje się szczególnie ważna dla prawidłowego rozwoju mezenchymy (tkanki łącznej zarodkowej) – tworzy się ona już na etapie embrionalnym
genialna skuteczność wysokich dawek witaminy C podawanych doustnie w przypadku poronień nawykowych. W swojej praktyce lekarskiej, Klenner miał okazję prowadzić ciąże kobiet, które przeszły wcześniej nawet 5 poronień. Ciąże pod jego opieką przebiegały bezproblemowo m.in. dzięki zastosowaniu wysokich dawek witaminy C w postaci doustnych suplementów".
https://anna-bee.com/blog/raport-klennera-witamina-c-w-planowaniu-i-przebiegu-ciazy/
Ladinola wrote:Rozmawiałam z lekarzem z oiomu. Podczas operacji jak i po operacji, która trwała 6 godzin, stan taty jest bardzo bardzo bardzo ciężki. Jest w śpiączce pod maszynami, układ krążenia nie działa samodzielnie, muszą podawać leki. Oddycha za niego maszyna. Może jutro zaczną zmieniać parametry tych maszyn żeby przygotowywać płuca do oddechu samodzielnego. Stracił bardzo dużo krwi, karetka dzisiaj musiała pojechać po kolejne jednostki krwi do Gdańska. Jutro mam ponownie dzwonić na oiom. Pani doktor powiedziała, że szanse na wyzdrowienie, a raczej na to jest bardzo malutka nutka nadziei.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyszona wrote:Powiedziała, że jest szansa na wyzdrowienie, dobrze zrozumiałam? Ladinola, kciuków nie puszczam ależ to musi być dla Ciebie stresujące
-
lorinka9191 wrote:Ladinola, cały czas mocno trzymam kciuki za Twojego Tatę! Wierzę, że wszystko będzie dobrze ✊✊✊
Szona, cień jest 😘 Ale dla mnie te allegraki nie są do końca wiarygodne. Mimo to, nadal ✊ nie puszczam!
Suszarko, kochana nic się nie stało 😘
Szona też do dzisiaj nie zaakceptowała 🤭😂😘
Sasanko, jak samopoczucie?
Przepraszam, że się nie udzielam za bardzo, ale nie mam za dużo do powiedzenia ostatnio. Muszę trochę zresetować głowę, ale jestem na bieżąco i cały czas każdej z Was mocno kibicuję!
A wiesz, że po poście Suszarki sprawdziłam pocztę i nie miałam żadnych zaproszeń? 🤔 idę jeszcze raz!
Edit: maaaatko, tam jest druga zakładka 🙈 już oczywiście zaakceptowane! Grubasiu, Twoje też! Wybaczcie! Ja tam w ogóle nie zaglądam 🤦♀️
Edit2: i ja też te Allegraki biorę na chłodno. Nie wiem nawet jaką mają czułość, ale jakiej by nie miały - bobek by wyłapał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 16:31
lorinka9191 lubi tę wiadomość
-
-
nick nieaktualny
-
Annie, ten raport to ulubiona oręż antyszczepionkowców, powołują się na niego poplecznicy Jerzego Zięby. Dla mnie to mówi już samo za siebie. Abstrahując od faktu że został opublikowany ponad 70 lat temu i od tej pory w medycynie zmieniło się wszystko.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ladinola dużo siły i wiary dla Was ❤️ Trzymaj się tej nutki i nie puszczaj! 😘
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
17 dpt - plamienie
18 dpt - 5718
21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤ -
Suszarka wrote:Annie, ten raport to ulubiona oręż antyszczepionkowców, powołują się na niego poplecznicy Jerzego Zięby. Dla mnie to mówi już samo za siebie. Abstrahując od faktu że został opublikowany ponad 70 lat temu i od tej pory w medycynie zmieniło się wszystko.
Suszarka, Mlodamezatka, moyeu, Iseko lubią tę wiadomość
-
Pauliśka wrote:Słowo antyszczepionkowcy wywołuje we mnie silne emocje 🙈 Jerzy Zięba i ta cała reszta...leczenie nowotworów witaminą C... Ja już lepiej nie będę się wypowiadała w tych tematach, bo brzydkie słowa cisną mi się na usta 🙈 jestem bardzo pro medycynie konwencjonalnej.
Pauliśka, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Annie, ten raport to ulubiona oręż antyszczepionkowców, powołują się na niego poplecznicy Jerzego Zięby. Dla mnie to mówi już samo za siebie. Abstrahując od faktu że został opublikowany ponad 70 lat temu i od tej pory w medycynie zmieniło się wszystko.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyTo siostra mojego eMka jest bardzo za Ziębą itp. Podejrzewam, że uważa, że jej ciąża to zasługa jego i odstawienia wszystkich leków oraz przejście na dietę Dąbrowskiej, bo leki "trują płody" i w ogóle powinnam przestać chodzić do lekarzy, bo poronię jak ona. Ale ja jestem sprytniejsza, bo nawet nie zachodzę! SZACH MAT! Osobiście wolę bardziej konwencjonalne metody.
Ekhm, a teraz przy świadkach obiecuję, że biorę dupę w troki i mam zamiar dobić chociaż do takiej formy jak ta pani na zdjęciu. Co prawda uda mam tu konkretne, ale nigdy nie osiągnęłam tniejszych i tak wyglądając czułam się ze sobą zajebiście.
agge, szona, lorinka9191, Judit, *Agape*, eemmiilliiaa, Mlodamezatka, ElfiaKsiężniczka, Annie1981, olik321, Sasanka55., Pati96, Suszarka, Rucola, Okularnica_:), MonikA_89!, Magddullina2, moyeu, Iseko lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny! Przeczytalam wszystko ale pewnie zapomne sie odniesc do wszystkich.
Ladinola trzymam kciuki za tate. Nawet nie wyobrazam sobie co musisz przechodzic kochana. Ale teraz jedyne co mozesz zrobic dla taty to byc dobrej mysli i wierzyc ze niedlugo dojdzie do siebie. Pamietaj o malym kurczaczku pod sercem tez. Wszystko jeszcze bedzie dobrze. My tak samo trzymamy kciuki za tate ❤️ Jestes mega silna babka a taka mloda ! ❤️
Szona twoje siki mnie rozwalaja. Jak to jest ze zawsze masz cien a ja nigdy. Ale ten ostatni test ja bym nazwala bardziej rozowa delikatna kreseczka niz cieniem. No nie wiem. Trzymam kciuki zebys za chwile opijala sukcesy pozostalych z nas lechem free 😘😘
Suszarka, Pauliska ja tak samo jestem 101% za medycyna konwencjonalna! Piona! 🤚🏻
Ania nie dokopie sie juz do tych zrodel ale grzebalam w tym jakos w styczniu. Chyba pol internetu i badan przeczytalam. Mleczko w czystej postaci jest bardzo drogie. Ja nawet nie myslalam o tym w tabletkach bo to jest procent ze skutecznosci tego czystego mleczka. Dodatkowo kuracja daje jeszcze lepsze skutki w polaczeniu z pylkiem
Kingulla rozumiem Twoja decyzje. I szanuje jak najbardziej. Ale od siebie tylko powiem tyle. Daj sobie czas kochana. Zeby dojsc do siebie, psychicznie i fizycznie. Odpoczac troche. Po prostu daj sobie czas. ❤️ Moze jeszcze sie zdecydujecie starac o malucha. Nie odpuszczaj swoich marzen. Jestes turbo silna kobieta! ❤️❤️
Madziana dobrze zrozumialam ze przyszla malpa? Przykro mi ale maj to super miesiac na wysikanie dwoch kreseczek! 💪🏻💪🏻🐥
Gosia bardzo mi przykro z powodu biochema. Tez przez to przeszlam i uwazam to za stracona ciaze. Tylko bardzo wczesnie. Zaraz po biochemie tak nie uwazalam bo nie chcialam do siebie dopuscic tej mysli wtedy. Ale teraz na chlodno... poronilam bardzo bardzo wczesnie trzymaj sie mocno kochana! ❤️
Fiore i Elfia czekam na srode i wasze wizyty! ✊🏻✊🏻 I na twoj suwaczek Fiore 🤰🏻❤️
Judit uwazam ze mialas na prawde super wizyte. Ja mam podejscie ze jak jest wytyczony plan to jest dobrze! Wiecie co i jak, co bedzie sie dzialo po kolei i jestescie juz nawet nie krok a pare krokow blizej do swojego kurczaka! 🐥🐥❤️Super ze sie z lekarzem dobrze dogadalas ❤️
Kasia trzymam kciuki za fasolke zeby sie ladnie zainstalowala! ✊🏻🍀Judit, szona, Madziandzia lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Madziandzia wrote:To siostra mojego eMka jest bardzo za Ziębą itp. Podejrzewam, że uważa, że jej ciąża to zasługa jego i odstawienia wszystkich leków oraz przejście na dietę Dąbrowskiej, bo leki "trują płody" i w ogóle powinnam przestać chodzić do lekarzy, bo poronię jak ona. Ale ja jestem sprytniejsza, bo nawet nie zachodzę! SZACH MAT! Osobiście wolę bardziej konwencjonalne metody.
Ekhm, a teraz przy świadkach obiecuję, że biorę dupę w troki i mam zamiar dobić chociaż do takiej formy jak ta pani na zdjęciu. Co prawda uda mam tu konkretne, ale nigdy nie osiągnęłam tniejszych i tak wyglądając czułam się ze sobą zajebiście.
Jesteś tu marzeniem mojego męża jak podejrzewam, bo on takie nogi wielbi. Bardzo mi się podoba Twoja postawa, będę kibicować głośno!
Madziandzia, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Ladinola bardzo mocno trzymam kciuki za Twojego tate. Oby wszystko było dobrze 🙏🙏🙏
Młodamężatka to prawda, jak jest plan to jest nadzieja na sukces i serio dobrze mi bardzo z tą podjętą decyzją.
W ogóle my to idziemy chyba równo dniami cyklu? Ja dzisiaj jestem w 5 dc. Kocham maj, to mój ulubiony miesiąc, może przyniesie nam dużo szczęścia 🥰
Szona to ostatnie zdjęcie to nawet ja widzę coś różowego. Muszę się dobrze przyjrzeć ale jest. To są te testy oszukańce które po dłuższym czasie tak się wybarwiają? Kurcze a może to nie oszust.. Ale by było fajnie. Nie nakręcam bo oczywiście wiem jak jest no ale kciuki zaciskam.Mlodamezatka, szona lubią tę wiadomość
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Annie1981 wrote:Serio? Nie wiedziałam. Tak jak mówiłam, trzeba by znaleźć bardziej rzetelne źródła, bo wp.pl, które przytoczyłaś, też nim nie jest.
Gosia1234, Suszarka lubią tę wiadomość