Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • dzastina2005 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Oj nie, nie Słońce. Mam takie czary co miesiąc. Dziękuję za wiarę :)

No ty wiesz najlepiej. U mnie testy też przekłamują cieniem ale nigdy różowym raz norda miałam negatywnego a po jakiejś godzinie tłusty pozytyw. Znasz siebie najlepiej ale ja bym zrobiła test jeszcze jutro wieczorem jak wieczorem są dla Ciebie pewniejsze albo w poniedziałek

szona lubi tę wiadomość

2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • szona Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Rozmawiałam z lekarzem z oiomu. Podczas operacji jak i po operacji, która trwała 6 godzin, stan taty jest bardzo bardzo bardzo ciężki. Jest w śpiączce pod maszynami, układ krążenia nie działa samodzielnie, muszą podawać leki. Oddycha za niego maszyna. Może jutro zaczną zmieniać parametry tych maszyn żeby przygotowywać płuca do oddechu samodzielnego. Stracił bardzo dużo krwi, karetka dzisiaj musiała pojechać po kolejne jednostki krwi do Gdańska. Jutro mam ponownie dzwonić na oiom. Pani doktor powiedziała, że szanse na wyzdrowienie, a raczej na to jest bardzo malutka nutka nadziei.

Powiedziała, że jest szansa na wyzdrowienie, dobrze zrozumiałam? Ladinola, kciuków nie puszczam :( ależ to musi być dla Ciebie stresujące :(

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola, cały czas mocno trzymam kciuki za Twojego Tatę! Wierzę, że wszystko będzie dobrze ✊✊✊

Szona, cień jest 😘 Ale dla mnie te allegraki nie są do końca wiarygodne. Mimo to, nadal ✊ nie puszczam!

Suszarko, kochana nic się nie stało 😘
    Szona też do dzisiaj nie zaakceptowała 🤭😂😘

Sasanko, jak samopoczucie?

Przepraszam, że się nie udzielam za bardzo, ale nie mam za dużo do powiedzenia ostatnio. Muszę trochę zresetować głowę, ale jestem na bieżąco i cały czas każdej z Was mocno kibicuję!

Sasanka55. lubi tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    https://www.google.com/amp/s/parenting.pl/kategoria-c%3famp=1
    A ja znalazłam raport Klennera, który mówi to co poniżej. Nie wiem na ile jest wiarygodny, pewnie trzeba by sięgnąć do bardziej rzetelnych źródeł jak PubMed. Później to zgłębię, bo na razie nie mam czasu.

"odpowiednia podaż witaminy C w ciąży, a zwłaszcza w trzecim trymestrze, zmniejsza ryzyko żółtaczki noworodkowej, zaś żółtaczkę istniejącą potrafi zbić w kilkanaście godzin!

Witamina C wydaje się szczególnie ważna dla prawidłowego rozwoju mezenchymy (tkanki łącznej zarodkowej) – tworzy się ona już na etapie embrionalnym

genialna skuteczność wysokich dawek witaminy C podawanych doustnie w przypadku poronień nawykowych. W swojej praktyce lekarskiej, Klenner miał okazję prowadzić ciąże kobiet, które przeszły wcześniej nawet 5 poronień. Ciąże pod jego opieką przebiegały bezproblemowo m.in. dzięki zastosowaniu wysokich dawek witaminy C w postaci doustnych suplementów". 

https://anna-bee.com/blog/raport-klennera-witamina-c-w-planowaniu-i-przebiegu-ciazy/

Ladinola wrote:
    Rozmawiałam z lekarzem z oiomu. Podczas operacji jak i po operacji, która trwała 6 godzin, stan taty jest bardzo bardzo bardzo ciężki. Jest w śpiączce pod maszynami, układ krążenia nie działa samodzielnie, muszą podawać leki. Oddycha za niego maszyna. Może jutro zaczną zmieniać parametry tych maszyn żeby przygotowywać płuca do oddechu samodzielnego. Stracił bardzo dużo krwi, karetka dzisiaj musiała pojechać po kolejne jednostki krwi do Gdańska. Jutro mam ponownie dzwonić na oiom. Pani doktor powiedziała, że szanse na wyzdrowienie, a raczej na to jest bardzo malutka nutka nadziei.
    Przykro mi, ze jest tak ciężko i że tak bardzo się stresujesz. Nic więcej nie mogę zrobić jak mocno zaciskać kciuki. Trzymaj się.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Powiedziała, że jest szansa na wyzdrowienie, dobrze zrozumiałam? Ladinola, kciuków nie puszczam :( ależ to musi być dla Ciebie stresujące :(
    Nie, właśnie powiedziała, że rodzina pacjentów często bierze nad wyraz słowa lekarza i robią sobie wielkie nadzieję a w tej sytuacji nie można aż tak wybiegać w przyszłość. Ja powiedziałam, że to rozumiem i jesteśmy świadomi, że może zdarzyć się najgorsze ale mamy nadzieję, że wyjdzie z tego. Powiedziała, żeby tego się trzymać i tak dodała 'wie pani nadzieja....... Nutka..... Mała Nutka nadziei jest, ale to była bardzo ciężka operacja'

• szona Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Ladinola, cały czas mocno trzymam kciuki za Twojego Tatę! Wierzę, że wszystko będzie dobrze ✊✊✊

Szona, cień jest 😘 Ale dla mnie te allegraki nie są do końca wiarygodne. Mimo to, nadal ✊ nie puszczam!

Suszarko, kochana nic się nie stało 😘
    Szona też do dzisiaj nie zaakceptowała 🤭😂😘

Sasanko, jak samopoczucie?

Przepraszam, że się nie udzielam za bardzo, ale nie mam za dużo do powiedzenia ostatnio. Muszę trochę zresetować głowę, ale jestem na bieżąco i cały czas każdej z Was mocno kibicuję!

A wiesz, że po poście Suszarki sprawdziłam pocztę i nie miałam żadnych zaproszeń? 🤔 idę jeszcze raz!

Edit: maaaatko, tam jest druga zakładka 🙈 już oczywiście zaakceptowane! Grubasiu, Twoje też! Wybaczcie! Ja tam w ogóle nie zaglądam 🤦‍♀️

Edit2: i ja też te Allegraki biorę na chłodno. Nie wiem nawet jaką mają czułość, ale jakiej by nie miały - bobek by wyłapał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 16:31

lorinka9191 lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Przykro mi kochana, nawet sobie nie wyobrażam co musisz teraz czuć :( trzymam kciuki bardzo bardzo mocno!!

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola nie puszczam kciuków dziś moje modlitwy płyną w stronę Twojego taty 😘

Frez 😘 jak miło Cię "usłyszeć" ;)

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, ten raport to ulubiona oręż antyszczepionkowców, powołują się na niego poplecznicy Jerzego Zięby. Dla mnie to mówi już samo za siebie. Abstrahując od faktu że został opublikowany ponad 70 lat temu i od tej pory w medycynie zmieniło się wszystko.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola, tyle dobrych myśli nie może pójść na marne :) trzymam kciuki za powrót taty do zdrowia!

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola dużo siły i wiary dla Was ❤️ Trzymaj się tej nutki i nie puszczaj! 😘

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 🙂
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
    5 dpt⏸
    7 dpt - beta 57,4
    9 dpt - beta 134
    11dpt- beta 300,44 prog. 26
    15dpt - 1660 prog. 28
    17 dpt - plamienie
    18 dpt - 5718
    21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Annie, ten raport to ulubiona oręż antyszczepionkowców, powołują się na niego poplecznicy Jerzego Zięby. Dla mnie to mówi już samo za siebie. Abstrahując od faktu że został opublikowany ponad 70 lat temu i od tej pory w medycynie zmieniło się wszystko.
    Słowo antyszczepionkowcy wywołuje we mnie silne emocje 🙈 Jerzy Zięba i ta cała reszta...leczenie nowotworów witaminą C... Ja już lepiej nie będę się wypowiadała w tych tematach, bo brzydkie słowa cisną mi się na usta 🙈 jestem bardzo pro medycynie konwencjonalnej.

Suszarka, Mlodamezatka, moyeu, Iseko lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Słowo antyszczepionkowcy wywołuje we mnie silne emocje 🙈 Jerzy Zięba i ta cała reszta...leczenie nowotworów witaminą C... Ja już lepiej nie będę się wypowiadała w tych tematach, bo brzydkie słowa cisną mi się na usta 🙈 jestem bardzo pro medycynie konwencjonalnej.
    Mam takie samo podejście, więc piąteczka 😊

Pauliśka, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla, jak się czujesz kochana? 😘

szona lubi tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Serio? Nie wiedziałam. Tak jak mówiłam, trzeba by znaleźć bardziej rzetelne źródła, bo wp.pl, które przytoczyłaś, też nim nie jest.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To siostra mojego eMka jest bardzo za Ziębą itp. Podejrzewam, że uważa, że jej ciąża to zasługa jego i odstawienia wszystkich leków oraz przejście na dietę Dąbrowskiej, bo leki "trują płody" i w ogóle powinnam przestać chodzić do lekarzy, bo poronię jak ona. Ale ja jestem sprytniejsza, bo nawet nie zachodzę! SZACH MAT! Osobiście wolę bardziej konwencjonalne metody.

Ekhm, a teraz przy świadkach obiecuję, że biorę dupę w troki i mam zamiar dobić chociaż do takiej formy jak ta pani na zdjęciu. Co prawda uda mam tu konkretne, ale nigdy nie osiągnęłam tniejszych ;) i tak wyglądając czułam się ze sobą zajebiście.

196ea24f5695.jpg

agge, szona, lorinka9191, Judit, *Agape*, eemmiilliiaa, Mlodamezatka, ElfiaKsiężniczka, Annie1981, olik321, Sasanka55., Pati96, Suszarka, Rucola, Okularnica_:), MonikA_89!, Magddullina2, moyeu, Iseko lubią tę wiadomość

• Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Przeczytalam wszystko ale pewnie zapomne sie odniesc do wszystkich.

Ladinola trzymam kciuki za tate. Nawet nie wyobrazam sobie co musisz przechodzic kochana. Ale teraz jedyne co mozesz zrobic dla taty to byc dobrej mysli i wierzyc ze niedlugo dojdzie do siebie. Pamietaj o malym kurczaczku pod sercem tez. Wszystko jeszcze bedzie dobrze. My tak samo trzymamy kciuki za tate ❤️ Jestes mega silna babka a taka mloda ! ❤️

Szona twoje siki mnie rozwalaja. Jak to jest ze zawsze masz cien a ja nigdy. Ale ten ostatni test ja bym nazwala bardziej rozowa delikatna kreseczka niz cieniem. No nie wiem. Trzymam kciuki zebys za chwile opijala sukcesy pozostalych z nas lechem free 😘😘

Suszarka, Pauliska ja tak samo jestem 101% za medycyna konwencjonalna! Piona! 🤚🏻

Ania nie dokopie sie juz do tych zrodel ale grzebalam w tym jakos w styczniu. Chyba pol internetu i badan przeczytalam. Mleczko w czystej postaci jest bardzo drogie. Ja nawet nie myslalam o tym w tabletkach bo to jest procent ze skutecznosci tego czystego mleczka. Dodatkowo kuracja daje jeszcze lepsze skutki w polaczeniu z pylkiem :)

Kingulla rozumiem Twoja decyzje. I szanuje jak najbardziej. Ale od siebie tylko powiem tyle. Daj sobie czas kochana. Zeby dojsc do siebie, psychicznie i fizycznie. Odpoczac troche. Po prostu daj sobie czas. ❤️ Moze jeszcze sie zdecydujecie starac o malucha. Nie odpuszczaj swoich marzen. Jestes turbo silna kobieta! ❤️❤️

Madziana dobrze zrozumialam ze przyszla malpa? Przykro mi :( ale maj to super miesiac na wysikanie dwoch kreseczek! 💪🏻💪🏻🐥

Gosia bardzo mi przykro z powodu biochema. Tez przez to przeszlam i uwazam to za stracona ciaze. Tylko bardzo wczesnie. Zaraz po biochemie tak nie uwazalam bo nie chcialam do siebie dopuscic tej mysli wtedy. Ale teraz na chlodno... poronilam bardzo bardzo wczesnie :( trzymaj sie mocno kochana! ❤️

Fiore i Elfia czekam na srode i wasze wizyty! ✊🏻✊🏻 I na twoj suwaczek Fiore 🤰🏻❤️

Judit uwazam ze mialas na prawde super wizyte. Ja mam podejscie ze jak jest wytyczony plan to jest dobrze! Wiecie co i jak, co bedzie sie dzialo po kolei i jestescie juz nawet nie krok a pare krokow blizej do swojego kurczaka! 🐥🐥❤️Super ze sie z lekarzem dobrze dogadalas ❤️

Kasia trzymam kciuki za fasolke zeby sie ladnie zainstalowala! ✊🏻🍀

Judit, szona, Madziandzia lubią tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • szona Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    To siostra mojego eMka jest bardzo za Ziębą itp. Podejrzewam, że uważa, że jej ciąża to zasługa jego i odstawienia wszystkich leków oraz przejście na dietę Dąbrowskiej, bo leki "trują płody" i w ogóle powinnam przestać chodzić do lekarzy, bo poronię jak ona. Ale ja jestem sprytniejsza, bo nawet nie zachodzę! SZACH MAT! Osobiście wolę bardziej konwencjonalne metody.

Ekhm, a teraz przy świadkach obiecuję, że biorę dupę w troki i mam zamiar dobić chociaż do takiej formy jak ta pani na zdjęciu. Co prawda uda mam tu konkretne, ale nigdy nie osiągnęłam tniejszych ;) i tak wyglądając czułam się ze sobą zajebiście.

196ea24f5695.jpg

Jesteś tu marzeniem mojego męża jak podejrzewam, bo on takie nogi wielbi. Bardzo mi się podoba Twoja postawa, będę kibicować głośno!

Madziandzia, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Judit Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola bardzo mocno trzymam kciuki za Twojego tate. Oby wszystko było dobrze 🙏🙏🙏

Młodamężatka to prawda, jak jest plan to jest nadzieja na sukces i serio dobrze mi bardzo z tą podjętą decyzją.
    W ogóle my to idziemy chyba równo dniami cyklu? Ja dzisiaj jestem w 5 dc. Kocham maj, to mój ulubiony miesiąc, może przyniesie nam dużo szczęścia 🥰

Szona to ostatnie zdjęcie to nawet ja widzę coś różowego. Muszę się dobrze przyjrzeć ale jest. To są te testy oszukańce które po dłuższym czasie tak się wybarwiają? Kurcze a może to nie oszust.. Ale by było fajnie. Nie nakręcam bo oczywiście wiem jak jest no ale kciuki zaciskam.

Mlodamezatka, szona lubią tę wiadomość

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Serio? Nie wiedziałam. Tak jak mówiłam, trzeba by znaleźć bardziej rzetelne źródła, bo wp.pl, które przytoczyłaś, też nim nie jest.
    Dla mnie ogólnie wystarczającym dowodem na szkodliwość w ciąży jest kategoria C w FDA.

Gosia1234, Suszarka lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ