Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
-
WIADOMOŚĆ
-
Inga - piękny widok! Gratulacje ❤️
Sasanka, lorinka ✊✊✊✊ za 0 na wyniku jutro:)
Suszarka gratuluję pięknych kresek na teście, czekam na kolejne 😁
Szonka 💃 spróbuję dziś sukienki w kwiaty 😉
Rucola jak nastawienie w tym cyklu, jesteś w okolicach owu?
Suszarka, Sasanka55., lorinka9191 lubią tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
GrubAsiu dziś mam 3dpo, nastawiona jestem pozytywnie, robię wszystko co z mojej mocy żeby być w ciąży, tym bardziej, że jestem świadoma swoich problemów (mam nadzieje, ze jesli nie wszystkich to zdecydowanej większości
Szona ja nie lubię sukienek w kwiaty ale Ciebie bardzo chętnie w takiej zobaczę!!!!GrubAsia lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
dzastina2005 wrote:U mnie dziś 14dc pierwszy monit o 17;45 szyjka się otwiera i pojawił się śluz płodny. Nie spodziewałam się owulacji tak szybko zazwyczaj to była po 19dc. Ciekawi mnie co tak przyśpieszyła czuję pobolewanie obu jajników, czy to może oznaczać że owulacja będzie z obu jajników?
Inga28. Cudowna fotka 💓 Rosnijcie zdrowo 🤗
Gosia1234. Ja też zawsze kupuję paczki testów owu po 50 sztuk 😉
Suszarka. Trzymam kciuki za betę ✊✊✊
Ja mam same sukienki w kwiaty. W UK lato sie zrobiło, więc już je wyciągnęłam z szafy 🤗
Suszarka lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Madziak555 wrote:Hej dziewczyny
Jestem nowa więc powiem wam w skrócie moja historie... Mam dwóch synów i w sumie 4 poronienia: 10 Tc, 20 Tc, 17 Tc i 5tc...dzisiaj jest 30 dc od 5 dni nie biorę duphastonu, test negatywny, okresu brak... Owulacja według moich objawów i testu było 18-19 dc... Myślicie, że z tego cos jeszcze bedzie? -
Inga gratuluje! Piekny widok ♥️
Suszarko. Mocne kciuki za bete
Szona, ja wiem, ze w koncu przyjdzie taki dzien, ze tu wbijesz z pozytywem, ktory nie pozostawi zludzen. Wiem tez jak to jest, jak ciagle nie wychodzi, choc staram sie juz do tego nie wracac, bo pamietam jak ciezki i smutny to byl dla nas czas. Trzymala nas tylko wiara w to, ze sie uda "kiedys", ja juz nie musialam byc w ciazy teraz, ale lubilam sobie pozwalac na ta perspektywe, ze kiedys moze zdarzy sie cud.. . Odpocznij, zbierz sily do dalszej walki, bo ja wiem, ze wrocisz. Tule Cie mocno :*Suszarka, GrubAsia lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Dziewczyny sciskam wszystkie te, które tego potrzebują, nie jest łatwo czytać tyle smutnych wpisów mimo tego, ze nie znamy się osobiscie, ale większość z Was jest bliska mi nawet jak znam Was tylko przez internet.
I za każda trzymam kciuki.
Cieszę się z każdego pozytywnego testu.
Rozczula mnie każde usg na którym widać nasze małe kropeczki.
Przeżywam każda małpę razem z Wami.
Niestety tez poronienia i CB
Ale wiem, ze cała gwardia będzie zafasolkowana. Prędzej czy później, po wielu przejściach i bojach ale będziemy wszystkie Mamami! Szonka nie zostaniesz sama ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 11:19
Gosia1234, Sasanka55., GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Annie1981 wrote:Raczej mało prawdopodobne. Ból konkretnego jajnika nie wskazuje, że właśnie z niego będzie owualcja, bo te bóle promieniują. Np. owulacja może być z prawego a boli lewy, także nie ma co się tym sugerować.
Jak dotąd mnie bóle nie zwodziły zawsze owulacji była z bolącego jajnika. Zżera mnie ciekawość zobaczymy co Gin dziś powie. W ogóle czy zaproponuje coś nowego jakieś badania albo inne leczenie bo to już 6cykl na clo i już trochę tracę nadzieję ;( Ogóle to staranie o drugie dziecko 2 lata z przerwami.2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
Inga28 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała mięśniaka w ciąży? Mój z 2 cm urósł już do 4 cm
Lekarz na razie kazał się nie martwić, ale zaczęłam czytać i jestem przerażona -
Elfia, właśnie nie wiadomo. Ja najpierw muszę się dostać do szpitala na histeroskopię, a chwilowo zawiesili wszystkie zabiegi
Daniela, ja Emkowi smarowałam rękę żelem Bliznasil. Tylko, z tego co kojarzę, żeby go stosować musi być już w miarę zagojona rana.
Olik321, byłam stymulowana 7-8 miesięcy Clostibegytem w klinice, ale drożności nie kazali mi robić. Tym bardziej, że dr i tak zalecał podejście do IVF że względu na niską rezerwę jajnikową. Po poronieniu miałam też krótką przygodę z naprotechnolog i też mi zapisywała clo, wiedząc, że hsg nigdy nie miałam. Z perspektywy czasu żałuję, że sama nie naciskałam na to badanie, tak samo jak na histeroskopię. Dopiero po 6latach niepowodzeń zdecydowałam, że będę bardziej naciskać lekarza na badania przed kolejną procedurą😊
Fiore, dzięki za cynk 😘 Napiszę smsa do tej lekarki, co ma mi robić histero. Dzisiaj 1 dzień ciąży, więc może by się udało jeszcze w kwietniu 🙏
Moni, podpisuję się wszystkimi kończynami pod tym, co napisałaś do Szony ♥️ Szkoda, że sama nie widzi tego, co my - jaki dzielny z niej ZUCH 😘
Suszarka, kciuki!!!!!! Beta będzie piękna ✊😘
Magdulina, piękny awatarek, taki radosny! 😍
Inga, jaki cudowny kurczak! 🐣 Gratulacje!
Gosia 1234, takie podejście, to ja rozumiem 🤗 Testy drżyjcie! Kurczak nadchodzi!
Szona, Kocham sukienki!!!💃 Wszystkie ♥️ Dzisiaj ubrałam czarną w białe kropeczki i od razu humor lepszy pomimo @ 😊
Skrobiecie jak szalone. Od wczorajszego wieczoru musiałam nadrobić 4 storny a jest dopiero południe 😅😂
Suszarka, moni05, Magddullina2, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Magddullina2 wrote:Elfia a ty słonko jak się czujesz wogole?
Suszarko ✊✊✊Niercierpliwa v2.0, Annie1981, Magddullina2 lubią tę wiadomość
-
MalaMuffinka wrote:Czesc dziewczyny ♡ jestem tu nowa pelna strachu i obaw niedawno stracilam swoje marzenie testuje 26 kwietnia
Mam nadzieję, że aniołek szybko do Ciebie wróci 🌈 -
Mam info od lekarki w sprawie zabiegów. Dopóki minister zdrowia nie da zielonego światła, to wszystko jest wstrzymane... Niech ten wirus już spierdziela..... 😢
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyTata już sam oddycha, wróciło krążenie krwi, czeka na operacje kolejna bo te krwotoki się utrzymują. Pani doktor powiedziała, że przebieg operacji powinien być pomyślny, ale tez nie chce dawać mi suepr nadziei bo to poważna operacja. No i jak operacje przejdzie dobrze to przebieg operacyjny oby też był dobry. Mam dzwonić po 18 i pytać.
A ja czekam jeszcze na wyniki bety drugiej, oby byl prawidłowy przyrost.Sasanka55., Suszarka, Gosia1234, ElfiaKsiężniczka, Makino, eemmiilliiaa, Kingulla, Gosiek1993, agge, Cabrera, lorinka9191, Annie1981, Mama_Zuzia, szona, MonikA_89!, Mlodamezatka, Izape_91, Lilou, Okularnica_:), Madziandzia, moyeu lubią tę wiadomość
-
Inga, ja mam miesniaka. Uszypulowanego, podsurowicowkowego, czyli rośnie na zewnątrz macicy. Nikodemka ma takiego samego, tyle że jej był w takim miejscu, że musiała mieć cc. Mój w ciąży w niczym nie przeszkadzal.
I niestety w ciąży miesniaki lubią rosnąć. Za to KP pomaga im się zmniejszyć. U mnie to działało, ale krótko, bo szybko wracała mi @.
Ale pofarcilo mi się, bo mój zwapnial. I nic się z nim nie dzieje już.
A Ty masz jaki rodzaj?❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela wrote:Inga, ja mam miesniaka. Uszypulowanego, podsurowicowkowego, czyli rośnie na zewnątrz macicy. Nikodemka ma takiego samego, tyle że jej był w takim miejscu, że musiała mieć cc. Mój w ciąży w niczym nie przeszkadzal.
I niestety w ciąży miesniaki lubią rosnąć. Za to KP pomaga im się zmniejszyć. U mnie to działało, ale krótko, bo szybko wracała mi @.
Ale pofarcilo mi się, bo mój zwapnial. I nic się z nim nie dzieje już.
A Ty masz jaki rodzaj?
Właśnie nie wiem jaki dopytam na kolejnej wizycie... miałam go już przed ciąża i przez rok zawsze miał 2cm, i wtedy tylko ginekolog mówił że jest w takim miejscu, że nie przeszkadza w zajściu w ciąże. A teraz zaczęłam czytać i trochę się martwię... No nic zobaczę za 3 tygodnie co powie lekarz i dopytam o rodzaj tego mięśniaka
-
MonikA_89! wrote:
Olik321, byłam stymulowana 7-8 miesięcy Clostibegytem w klinice, ale drożności nie kazali mi robić. Tym bardziej, że dr i tak zalecał podejście do IVF że względu na niską rezerwę jajnikową. Po poronieniu miałam też krótką przygodę z naprotechnolog i też mi zapisywała clo, wiedząc, że hsg nigdy nie miałam. Z perspektywy czasu żałuję, że sama nie naciskałam na to badanie, tak samo jak na histeroskopię. Dopiero po 6latach niepowodzeń zdecydowałam, że będę bardziej naciskać lekarza na badania przed kolejną procedurą😊#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021