Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • Judit Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Jesli nigdy nie leczyłas się by wyeliminować tą bakterię, to wynik z krwi jest wystarczający i pamiętaj, ze przeleczyć też musi się mąż. Ja miałam te same normy, przy czym ja miałam wynik 7,3 a emek coś powyżej 3 :)

Dziękuje za porady 😘 muszę złapać teraz jakoś lekarza.

Szona to badanie nie ma jakieś nazwy specjalnej. W cenniku diagnostyki to po prostu helicobater pylori igg.

Hah a co do goździków to bardzo dobrze się wypowiedziałaś 😂Przede wszystkim do grzanego piwa lub wina! Na rozluźnienie, podczas maratonu w trakcie okresu owulacyjnego 😆

Ja kupiłam goździki sproszkowane i dodaje do herbatki 🙂bo wydawało mi się że te całe to za wiele nie pomogą.

szona lubi tę wiadomość

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Szonka chyba żadnej specjalistycznej, po prostu helicobacter pylorii ;)
    Madziandzia miałam na myśli Młodąmężatkę ;) Przepraszam za pomyłkę Dziewczyny!!!!
    Ja mam dziś 5dc i od wczoraj uprawiam samowolkę staraniową, tzn biore po pół tabletki clostibegytu choć wiem, że nie pójdę na monitoring... Mam jedno opakowanie, starczy na 4 cykle. Mam nadzieję, że troszkę podkoksuję sobie jajko ;) I w tym cyklu obiecuję sikać najczesniej 10dpo bo wierze, ze dzięki clo wcześniej mnie krew nie zaleje :-D
    Hah dzieki Rucola ❤️

Ejjj ale mnie zainspirowalas ta samowolka! 🤭🤭 mam dodatkowe opakowanie clo od zafasolkowanej staraczki i balam sie brac cale tabletki wiec moze w kolejnym cyklu (OBY go nie bylo ✊🏻✊🏻✊🏻) tak samo zrobie 😂😂

Rucola lubi tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 16:07

Rucola, szona, Sasanka55. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och jak ja bym siorbnęła takiego grzańca😍🤤
    Mniaaaaaammmmm
    Do herbatki zimą często wrzucam goździki (zawsze je zgniatam, wtedy więcej aromatu dają), cynamon, miodek i plasterek pomarańczy!

szona, *Agape*, Sasanka55., moni05, moyeu lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch2 wrote:
    Wegetarianka, chociaż dopuszczam jedzenie ryb :) Jestem osobą, która wcześniej jadła mięso na każdy posiłek: śniadanie, obiad i kolację, a na deser kabanoski :) Niestety, walcząc przez dłuższy czas z bakteriami w posiewach zaczęłam dużo interesować się tym, co powoduje stany zapalne w organizmie. Przestałam jeść mięso i udało mi się wyeliminować bakterie, stwierdziłam więc że niech już tak pozostanie :) A od kiedy burgery warzywne smakują w knajpach lepiej niż mięsne, niczego mi nie żal :)
    Super, ze dieta bezmięsna Ci służy. Mi zdecydowanie też, nie tylko fizycznie ale równiez psychicznie. Co prawda w perspektywie jakiegoś tam czasu mam w planach weganizm aby całkiem żyć w zgodzie ze swoimi przekonaniami, aczkolwiek synek i mam nadzieję, że wkrótce Jego rodzeństwo bedzie na diecie wegetariańskiej. Mąż też wegetarianin i wkrótce pewnie tez weganin ;)
    edit. swoją drogą gdyby nie jedzenie mięsa to nie byłoby teraz pandemii...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 23:49

Nuch2 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • szona Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Nuch2 Ty też widze po bezmięsnej stronie mocy ;) wegetarianka czy weganka?
    edit. po pyłku pszczelim domyslam się, ze wegetarianka, ja tez ;)

Powiem Wam szczerze, że jem już mięso od wielkiego dzwonu. Odkąd odkryłam ile smacznych rzeczy można zrobić bez mięsa, to to mięso smakuje coraz mniej 😳 Teraz np. tworzę pasztet z fasoli z jabłkami z Jadłonimii i masa z jaglanki jest taka dobra, że wyjem ją zanim dodam fasolę 🤦‍♀️

Edit: odkąd jem mniej mięsa - mam mniej migren

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 00:13

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 16:07

Rucola lubi tę wiadomość

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu męczę się z mega skurczami i biegunką... Lekarz mówił, że czasami w ciąży biegunka może być i jak nie jest nasilona, nie ma krwawień czy plamień to ok... Kurde, ale żeby aż tak jelita szalały? 😒 od 2 godzin mnie tak ból męczy... Ewidentnie jest to ból jelit, na pewno nie podbrzusze, raczej nie ma związku z ciążą, ale czy takie skurcze nie zaszkodzą kropkowi?

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Oglądałam, a jakże. Nawet uczestniczyłam aktywnie w czacie. I na pytanie jednej z dziewczyn „a do czego dodawać goździki” odpowiedziałam „no do grzańca oczywiście” co zostało przeczytane na głos przez prowadzące 😂 Ja to umiem się zaprezentować 🙋‍♀️

Było dużo o antyoksydantach. O ich świetnym wpływie na komórki jajowe i na plemniory :)

To Ty polecałaś ovufriend? :)>

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam, ze dzisiejszy dzien cos mi rozjasni, ale los wciaz robi sobie jaja :) Nord z kreseczka, sporo ciemniejszy niz wczoraj, a Allegrak jedynie z delikatna poswiata cienia.

Kciuki za Testujace ✊✊✊ :) Na szczescie juz piatek :) Przez moja cholerna prace budze sie przed 5:00 i juz nie moge spac ze stresu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 05:38

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo Sasanko! A gdzie zdjęcia testów? 😊✊🏽

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Halo Sasanko! A gdzie zdjęcia testów? 😊✊🏽

41b1195ba56e.jpg

Na gorze allegrak, na dole Nord. Wczoraj Nord byl praktycznie bialy, a Allegrak zabarwiony, dzis odwrotnie. Jaja sobie robia? Wymieniaja sie robota- raz jeden, raz drugi? :D

Edit: szanse pewnie juz zadne, ale nie poddaje sie do samego konca. Teraz czekamy na kolejne piekne testy, wiec kciuki zacisniete <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 06:25

Malinowa91, *Agape*, moni05, moyeu, Mlodamezatka, Pati96, agge, Gosiek1993, Ochmanka, szona, lorinka9191, GrubAsia, Magddullina2, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• Mildred Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    41b1195ba56e.jpg

Na gorze allegrak, na dole Nord. Wczoraj Nord byl praktycznie bialy, a Allegrak zabarwiony, dzis odwrotnie. Jaja sobie robia? Wymieniaja sie robota- raz jeden, raz drugi? :D

Edit: szanse pewnie juz zadne, ale nie poddaje sie do samego konca. Teraz czekamy na kolejne piekne testy, wiec kciuki zacisniete <3

Tej tej dlaczego szansę pewnie już żadne ? Sasanka nord ściemniał tak ? To o czym my tu mówimy. Te testy są jakieś zjeba...e . Ja wierzę W
    Że kropusi się wgryza mocniej !🙏❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 07:07

Sasanka55., Ochmanka lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Tej tej dlaczego szansę pewnie już żadne ? Sasanka nord ściemniał tak ? To o czym my tu mówimy. Te testy są jakieś zjeba...e . Ja wierzę W
    Że kropusi się wgryza mocniej !🙏❤️

<3 :* Dziekuje :)

Podczas ostatniej ciazy, kiedy wszystko bylo nie tak, ginekolog powiedzial mi, ze moj organizm jest dziwny i robi, co chce, na opak, wiec nic juz go nie zdziwi, nawet zdrowa ciaza przy wyjsciowym progu 1 i 6milimetrowym endometrium. Zawsze opierniczal mnie, ze badam bete co 2 dni- jest zwolennikiem metody raz na tydzien. Tak sobie teraz o tym przypomnialam i moze facet mial racje... Moze w tym calym szalenstwie jest kropelka nadziei :)

Mildred, Ochmanka, GrubAsia lubią tę wiadomość

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    41b1195ba56e.jpg

Sasanko, na nordzie ładna kreska przecież! Będzie dobrze! Uwierz w tego kropusia ! 😉

Sasanka55. lubi tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie rozumiem Sasanko tych testów :/. Aż sobie sama zrobiłam porównanie nordów u Ciebie. Choć ciężkie to jeden jest z przybliżenia, drugi nie. A ten Allegrak to jakiś popsuty jest :P
    eeb98a6c077c.jpg

Masz jakiś plan? Bo coś kojarzę, że pisałaś jednak o becie jutro? Ja nadal trzymam kciuki! :*

Ja to jestem dobra, miało być co 2 dni, ale jak zobaczyłam wczoraj ovulaka i kuło mnie pół dnia w lewym jajniku, to nie mogłam zmarnować okazji i dopadłam starego :P. Rzadko mam ovu z lewego jajnika, a w głowie ciągle siedzi, że z takiej ovu jest moja córa :). No nic, dziś dam mu przerwę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 07:21

Sasanka55. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino, kocham Cie <3 Jestes niemozliwa :D :* :* :* :D
    Wierze w Twoj cykl baaaardzo mocno :)
    Jezeli jutro Nord bedzie ok, a @ nie przyjdzie, poszukam pustego labo

Makino, szona lubią tę wiadomość

• Mildred Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka ja biorę colostrum aby organizm nie chciał usunąć zarodka/płodu. Działa naturalnie bo to siara bydlęca, uspokaja i wyrównuje system immunologiczny. Kupiłam firmy now 500mg biorę od 6 tyg ciąży po dwie tabletki.
    Edit . Pisałaś o sterydach to podane alternatywę naturalna dla sterydów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 07:45

Sasanka55., moni05, Makino, szona lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko nadal nie puszczam kciuków!❤️

Sasanka55., Ochmanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi bardzo się nie chce iść do roboty... popylam rowerem, dziennie wychodzi około 16 km. Jesteśmy krócej otwarci, więc jadę z bieżącego urlopu po pół dnia. Takim sposobem w lato na dwa tygodnie urlopu nie mam co liczyć... przychodzę na 4 godziny patrzeć w ścianę, a potem znów pytluję do domu ile sił w nogach. Pogoda jest średnia bardzo na takie jazdy. Jedyne na co liczę to nowa figura 😂 bylebym przy swoich obszernych udziskach nie dostała jeszcze większych 😂

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ