Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Za to wahadelko z pierścionkiem potwierdzilo plec synka w pierwszej ciąży 😂

Ooooo mi to wahadełko wywróżyło dwie córki ;)

GrubAsia, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehehe Dziewczyny Wy tak na serio z tymi wróżbami i kalendarzem chińskim??? w sumie w ramach zabawy czemu nie ;)
    Moja przyjaciółka ma córeczkę a teraz jest w drugiej ciąży. Od poczatku mówiła mi, ze chce drugą córkę i zebym nie odbierała tego źle, ale ona nie chce syna. Okazało się, ze będzie mieć syna. Dodatkowo ze względu na podejrzenie wad miała robione Nifty, na wynik czekała 10dni W tym czasie dzwoniła do mnie dzień w dzien i płakała, ze to przez jej głupie gadanie, że jak mogła chcieć córkę a syna nie. Strasznie to odchorowała. na szczęście synek jest zdrowy a ona mówi, ze jest najszczęśliwsza na świecie, ze będzie mieć zdrowe dziecko. termin ma na maj :)

Nuch2, GrubAsia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się przypomniało, że mój starszy miał zapalenie napletka kiedyś. Siusiak był obrzekniety, najpierw myślałam, że mi się wydaje, ale z każdą chwilą wyglądało to gorzej. W końcu M. pojechał na IP i tam chirurg właśnie usunął ropę i kazał przemywac rivanolem. Pomogło od razu właściwie.

Rucola lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • szona Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    hehehehe Dziewczyny Wy tak na serio z tymi wróżbami i kalendarzem chińskim??? w sumie w ramach zabawy czemu nie ;)
    Moja przyjaciółka ma córeczkę a teraz jest w drugiej ciąży. Od poczatku mówiła mi, ze chce drugą córkę i zebym nie odbierała tego źle, ale ona nie chce syna. Okazało się, ze będzie mieć syna. Dodatkowo ze względu na podejrzenie wad miała robione Nifty, na wynik czekała 10dni W tym czasie dzwoniła do mnie dzień w dzien i płakała, ze to przez jej głupie gadanie, że jak mogła chcieć córkę a syna nie. Strasznie to odchorowała. na szczęście synek jest zdrowy a ona mówi, ze jest najszczęśliwsza na świecie, ze będzie mieć zdrowe dziecko. termin ma na maj :)

Ja jestem racjonalna do szpiku kości. Tak bardzo, że nieszczególnie wierzę nawet w suplementy (a żrę niektóre przecież jak zła) ;) Ale lubię się czasami pośmiać, albo zaczarować sobie jakoś rzeczywistość wróżbą i się jej trzymać :) Mam kochaną koleżankę, która wierzy w to bardzo i np. machała mi wahadłem nad kodeksem cywilnym, żeby ustalić jakie będą pytania na naszym egzaminie :D Nie robiła mi tym krzywdy, jedyne ryzyko to był nagły zgon od śmiechu. Podchodzę do takich rzeczy z wielkim dystansem i zupełnie mi nie przeszkadza kiedy ktoś to bierze na poważnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 14:01

Sasanka55., Rucola, *Agape*, Cabrera, moyeu, Nuch2, GrubAsia lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wahadelko wywrozylo dwoch synow - jednego juz mam, zobaczymy pozniej 😎 moim marzeniem w liceum bylo dwoch synow i najmlodsza coreczka. Potem mialam faze 'faceci sa do dupy, noe bede miec z nimi dzieci'. Potem sama stwierdzilam, ze co Bedzie co ma byc. I 6 lat temu poznajac mojego meza wiedzialam, ze mi wszystko jedno co do plci 🙃ale wychodze z zalozenia, ze kazdy jest inny i kazdy ma prawo do swoich pogladow czy ma prawo czuc cos innego niz ja w danej sytuacji. Nie mierze innych swoja miara, bo wiem, ze ona pasuje tylko do mnie 😊

Sasanko, ja mam slabosc do nordow i wierze im, mimo ze maja rozne opinie:)

Lorinka woooow 🥳

Moni i Malinka - w punkt co do plci! Jak zawsze :))

Frez, glowka do gory, jestes cudowna mama dwojki lobuzow a jak bedzie trzeci zuch, to juz w ogole 🥰 podziwiam Cie i bardzo trzymam kciuki! Bede sie do Ciebie zglaszac na korki jak wahadelko sie sprawdzi 😉

Rucola, kciuki za synka!

lorinka9191, Rucola, Cabrera, *Agape*, moni05, Ania_85_ lubią tę wiadomość

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, dużo zdrówka dla Lewka. Oby to nic nie było poważnego. Swoją drogą bardzo oryginalne imię, nie spotkałam się z nim do tej pory :)

Mi się kalendarz chiński sprawdzić. Teraz z ciekawości sprawdziłam i pokazuje drugą córkę. Mi to obojętne, byle się udało kiedyś, choć wiem że mężowi marzy się dziedzic nazwiska :D. Pocieszam go, że najwyżej Werce od małego wpoi, że ma zostać przy swoim w przyszłości :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 13:18

Rucola, Nuch2, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ja jestem racjonalna do szpiku kości. Tak bardzo, że nie wierzę nawet w suplementy za bardzo ;) Ale lubię się czasami pośmiać, albo zaczarować sobie jakoś rzeczywistość wróżbą i się jej trzymać :) Mam kochaną koleżankę, która wierzy w to bardzo i np. machała mi wahadłem nad kodeksem cywilnym, żeby ustalić jakie będą pytania na naszym egzaminie :D Nie robiła mi tym krzywdy, jedyne ryzyko to był nagły zgon od śmiechu. Podchodzę do takich rzeczy z wielkim dystansem i zupełnie mi nie przeszkadza kiedy ktoś to bierze na poważnie.
    no pewnie, że tak, nie chciałam żeby to tak zabrzmiało ;) zresztą jeśli się w coś bardzo wierzy, to nastawia się swój organizm i mobilizuje, żeby to osiągnąć :) czasem się uda, czasem nie, ale lepiej wierzyć w to, co się robi niż robić to od niechcenia.
    To ja się Wam przyznam, ze próbowałam stawiać Tarota. Było to wieki temu, ale było. mam książkę, która opisuje znaczenie kart i ich interpretację no i karty oczywiście :) Układałam karty a potem czytałam strona po stronie co każda karta oznacza. Wychodził z tego totalny chaos a tak to jest jak ktoś zamiast najpierw wyuczyć się książki to chce iśc na skróty :P
    edit. ja w suple tez nie wierzę, ale wierzę, ze niedobory niektórych składników mogą pogarszać działanie naszego organizmu ;) dlatego biorę tylko niektóre suple :) z ciekawostek moge podać wiatminę B12. Niby weganie maja ogromne niedobory a to nieprawda, wszyscy maja niedobory jesli nie suplementują. Wit. B12 to tzw witamina brudu, która faktycznie kiedys była produkowana przez bakterie jelitowe zwierząt hodowlanych, które potem ludzie jedli, ale aktualnie zwirzeta są wręcz karmione antybiotykami więc tych dobrych bakterii już tam nie ma. Dlatego suplementacja B12 jest mega ważna. Zresztą to samo się tyczy witaminy D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 13:21

szona lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • MalaMi Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola duzo zdrowia dla synka. Oby powaznego nic mu nie bylo

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziekuje Wam bardzo i przepraszam, ze nie odpowiem kazdej z Was z osobna, ani nie odniose sie do Waszych postow, ale taki wku*w gigant mnie dzis dorwal, ze chyba rozladuje energie i dopiero do Was wroce :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Dziewczyny, dziekuje Wam bardzo i przepraszam, ze nie odpowiem kazdej z Was z osobna, ani nie odniose sie do Waszych postow, ale taki wku*w gigant mnie dzis dorwal, ze chyba rozladuje energie i dopiero do Was wroce :) <3

To dobry znak 😉

Rucola, Sasanka55., moni05, szona, Ochmanka, Ochmanka, Ochmanka, Madziandzia lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też kiedyś miałam takie wróżenie z obrączki...wyszło mi że będę miała 1 córkę w starszym wieku...i już mi się to nie zgadza bo kolejne dziecko będzie trzecie :p

Sasanko ochłoń i wracaj :*

Sasanka55. lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    To poprosze o jakiś link, który mówi o tym, ze colostrum działa tak, jak piszesz w pierwszym zdaniu. Zdanie wielu lekarzy mnie nie satysfakcjonuje. Niestety lekarze mają profity z promocji suplementów. Dla przykładu podam Miovelię NAC. Cena kosmiczna a skład to n-acetylocysteina, którą dostaniesz 4 razy taniej.... albo jakieś cuda z mioinozytolem. Czysty proszek Swansona to 34zł na 2 lata stosowania....

W moim przypadku lekarz napewno nie dostaje żadnego profitu 😆, napisal mi na kartce szukaj Pani siary bydlęcej colostrum i tyle bez żadnego informowania jaka firma. Więc tutaj może się nadzgalas na jakiś pseudo lekarzy i masz złe wspomnienia. Rukola oczywiście masz prawo mieć swoje zdanie na temat tego suplementu, ja nie jestem lekarze mogę poczytać i poczytałam o działaniach colostrum i uwierzyłam w to co lekarz mówi bo ma renomę, i jak do tej pory to mnie nigdy nie zawiódł i czuje się zaopiekowna i bezpieczna. A co do lekarzy komuś w końcu trzeba zaufać i poszukać tego któremu zaufasz w końcu tego Ci też zycze.
    Przykro mi że synek chory,. Zdrówka dla Twojej całej rodziny. ❤️❤️❤️

moni05, Rucola lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, to tam wiek tez mozna 'okreslic'? 😁

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja sikalam na sode ;) wiec vhinski kalendarz to pikus ;)
    I oczywiscie rolaczam sie do zyczen zdrowia dla synka.

Rucola, szona, eemmiilliiaa, agge lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sikałam na sodę i wyszła mi dziewczynka 😅 z chińskiego chłopiec. Innych nie robiłam 🤷🏼‍♀️ W zasadzie może i to bzdura, ale mojej mamie 3x a mi już 2x się to chińskie coś sprawdziło 🤣

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, tak wspominam te testowania i te ciąże i to taki fajny czas, mimo samopoczucia. Ale z drugiej strony tego stresu zawsze tyle...

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko! o co chodzi z tym sikaniem na sodę??!!!

Sasanka55. lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się sika na sodę? 🤣 co trzeba zrobić przepraszam bardzo? Bo bym chciała wypróbować tę metodę określania płci bombelka 😋

Rucola, moni05, Ochmanka, agge lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz się okaże, że soda będzie równie poszukiwana w sklepach, jak drożdże :D

Sasanka55., lorinka9191, Pati96, Mlodamezatka, Nuch2, Rucola, *Agape*, Makino, Cabrera, Malgonia, moni05, eemmiilliiaa, Ochmanka, Ktototaki, Gosiek1993, Madziandzia, GrubAsia, moyeu, agge, MonikA_89!, Okularnica_:), Iseko lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• MalaMi Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Jakie testy owulacyjne polecacie?

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ