Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale od rana sie tu dzieje. O wszystkim pewnie nie pamietam ale 3 najwazniejsze rzeczy dzis.

Sasanko nordzik bomba! Ja nie puszczam kciuków! <3 Myślę, że jak nie chcesz się pakować do labo zamów dzis sobie clearblue elektronika i na poniedziałek będzie <3 Ja wierze w tego kropka

Lorinka testy marzenie, to na 100% musi być już to. Ja już po cichutku gratuluje i życze spokojnej i nudnej ciąży. Czekam na pierwsze foto groszka! <3

Frez nikt nie chce, żebyś odchodziła! Ja Cię absolutnie rozumiem. Wiadomo, że jak niektóre z nas nie mają żadnego bobasa to im "wszystko jedno" ale każdy ma swoje preferencje. Zrozumiałe, że mając już dwóch chłopców marzyłaś o córeczce, ale jestem pewna, że jak informacja o tym, że nosisz chłopczyka już się usadowi w głowie i ochłoniesz to zapałasz do niego taką samą miłością. Rozumiem, że teraz jest Ci ciężko, ale wiem, że to kwestia czasu <3 Ja np marzę o córeczce. Z tego względu, że boję się, że z chłopcem sobie nie poradzę, że nie będę wiedziała jak się go "obsługuje". Jestem jedynaczką, w rodzinie prawie same baby. Ale wiem, że jak kiedyś zajdę w ciążę i będzie to chłopak to pokocham go taką samą miłością. <3
    Także frez nie odchodź. Za parę miesięcy zakochana będziesz nam wrzucała zdjęcia tych malutkich stópek <3

lorinka9191, Sasanka55. lubią tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ciężko mi się zgodzić, ze colostrum jest alternatywą dla sterydów. Sterydy są immunosupresyjne a colostrum ma działanie immunomodulacyjne, więc to zupełne przeciwnieństwo. Poza tym colostrum to suplement, więc ciężko mówić o jakimś udowodnionym działaniu....

Takie zalecenia od lekarza który zna się na rzeczy lepiej niż my wszystkie. Tak jak pisałam to jest alternatywa dla sterydów nie steryd. suplementem jest l arginina, Q10, mioinozytol i wiele wiele innych gdzie ich działanie w jakiś sposób jest udowodnione tak samo jak działanie colostrum. Ja nie namawiam nie pisze że to cudowny specyfik i żeby nie brać sterydów, tylko jest też inna opcja wyciszenia chorob autoimmunologicznych, a w czasach korony sterydy to chyba najgorsza z możliwych opcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 11:58

agge lubi tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ciężko mi się zgodzić, ze colostrum jest alternatywą dla sterydów. Sterydy są immunosupresyjne a colostrum ma działanie immunomodulacyjne, więc to zupełne przeciwnieństwo. Poza tym colostrum to suplement, więc ciężko mówić o jakimś udowodnionym działaniu....
    A według mnie jest alternatywą, bo on nie zwiększa tej reakcji immunologicznej patologicznej, tylko wyrównuje całość w organizmie. Wielu lekarzy jest przekonanych o pozytywnym wpływie tego suplementu na układ immunologiczny. To tak samo jak stosujemy różne diety na np hashimoto, żeby zmniejszyć przeciwciała. To, że coś nie jest lekiem, nie znaczy, że nie działa w danym problemie. Nie zaszkodzi, a może pomóc, więc dlaczego by nie spróbować?

Judit, Sasanka55., moni05, agge lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Aaa Daniela podziwiam! W życiu bym nie wytrzymała do dnia porodu!
    Zresztą choć mam teraz chwilę zwątpienia czy w ogóle będę ziemską mamą to gdzieś tam mimo wszystko widzę już siebie w tych sklepach z ubrankami dla dzieci...ja pierdziele toć to przesada jakie tam są piękności. Już czuję że znowu połowa wypłaty będzie mi wypływała z rąk :p

Moja bliska koleżanka zrobiła tak przy 1 dziecku, że do porodu nie znali płci :o. No chyba, że to ściema była, żeby ludzie nie pytali :p.

Ja też mimo, że córka była wymarzona i wywalczona to początki były trudne, nawet bardzo. Dopiero po 3 miesiąciach się "dotarłyśmy". Naprawdę mądrze to napisałaś Ktototaki vel Malinka :)

• szona Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Tak, jak obiecalam, siknęłam i wrzucam 😉

edfb0c758af9.jpg[/url

e78fcad5a3be.jpg[/url

Aż mi zabulgotało w brzuchu ze wzruszenia 😍

lorinka9191, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko ja myślę, ze te Twoje testy jeszcze nasz zaskoczą ;) Oczywiście pozytywnie :)
    Lorinko krecha nie pozostawia wątpliwości, pięknie!!!
    Frez ja Cię w pewnym sensie rozumiem, choć sama póki co nie miałam tego typu rozmyślań. Według mnie duży wpływ na to, ze chcesz mieć córkę ma to, że masz odczucie, ze będziesz musiała służyć 4rem mężczyznom. Niestety wiele kobiet wyniosło z domu taki schemat i co tu dużo gadać, powiela go... Facetom tak wygodnie więc siedzą cicho. Panowie i władcy od siedmiu boleści... Wiem, ze Twój emek ma specyficzną pracę i wiem, ze masz trudną sytuację, ale tak jak Ty mu pomagasz w polu wtedy kiedy możesz, tak i on powinien pomagać Tobie w domu kiedy może. Chłopcy widząc współpracę jaka jest między Wami na pewno wyrosną na super facetów, którzy mamę będą na rękach nosić i jej usługiwać. Może łatwo się pisze z boku, bo mam zupełnie inną sytuację, ale nie możesz wszystkiego ciągnąć sama. za dużo jest na twoich barkach i rozumiem, ze chciałabyś mieć pomoc w dziewczynce. Nie uciekaj nigdzie. My zawsze postaramy się pomóc, doradzić, może pomożemy Ci jakoś chłopa zmotywować to większego zaangażowania w domu ;)
    Ja Dziewczyny dziś mam słaby dzień, niestety u mojego synka wystapiło kilka niepokojących objawów i jedziemy na 15.15 do lekarza, na szczęscie udało się załatwić wizytę w domu lekarza. Mały ma straszną wysypkę na głowie, drapie się juz kilka dni, ma pełno strupów, które co chwilę krwawią. Dodatkowo ma mocno powiększony węzeł chłonny za uchem (o ile to węzeł chłonny) a z siusiaka wydobywa mu się jakaś ropna wydzielina. Poza tym sika normalnie, raczej nic Go nie boli. Mam straszny burdel w głowie, bo się mega martwię, ale to raczej zrozumiałe :(

lorinka9191 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Judit Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    A według mnie jest alternatywą, bo on nie zwiększa tej reakcji immunologicznej patologicznej, tylko wyrównuje całość w organizmie. Wielu lekarzy jest przekonanych o pozytywnym wpływie tego suplementu na układ immunologiczny. To tak samo jak stosujemy różne diety na np hashimoto, żeby zmniejszyć przeciwciała. To, że coś nie jest lekiem, nie znaczy, że nie działa w danym problemie. Nie zaszkodzi, a może pomóc, więc dlaczego by nie spróbować?

Muszę zapytać o to lekarza jak już się doczekam wizyty. Ja mam przeciwciała antytg oraz pozytywny wynik ana1 i 2. Myślicie że w moim przypadku w czasie starań to byłby dobry pomysł?

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko II ekstra kreski dzisiaj :) cały czas trzymam mocno kciuki :*

Lorinka u Ciebie też dziś pięknie bordowo :) ależ się cieszę ... :)

Tak całkiem szczerze to kreski dziewczyn tu z forum ostatnio bardzooo mnie cieszą (bo różnie wcześniej bywało :)), bo człowiek wie ile przeszły i że nie jest się jedyną osobą na świecie z tym problemem. Ale siedziałam dziś na poczekalni u doktora, weszła dziewczyna i słychać było bicie serca. Lekarz jej powiedział, że wszystko wygląda ładnie i założyli kartę ciąży. Myślałam, że się rozryczę, że to nie była moja kolej :( i że nie ja to usłyszałam...

Frez ja Cię całkowicie rozumiem. Kiedy byłam w ciąży z synem marzyłam o córce i dalej marzę. Na każdą wizytę chodziłam z nadzieją, że lekarz jednak mi powie, że to nie dzyndzel tam majta między nogami. A w ogóle jak się urodził mój Seba i położyli mi go na piersi to spojrzałam i pomyślałam, ze to chyba nie moje bo jakiś taki inny niż sobie go wyobrażałam. Nie było tej wielkiej miłości od pierwszych chwil, ale przyszła z czasem :) o ile na niektóre rzeczy mamy wpływ, to na płeć, wygląd już niekoniecznie. Cieszmy się więc z tego, co los nam daje :)
    Tak poza tym mój syn później zrobił się taki ładny, że wszyscy myśleli, że to córka :P to jakby trochę zaspokoili moje marzenia :P

Sasanka55., lorinka9191 lubią tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 🙂
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
    5 dpt⏸
    7 dpt - beta 57,4
    9 dpt - beta 134
    11dpt- beta 300,44 prog. 26
    15dpt - 1660 prog. 28
    17 dpt - plamienie
    18 dpt - 5718
    21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, dużo zdrówka dla Lewka ✊✊

Rucola lubi tę wiadomość

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Muszę zapytać o to lekarza jak już się doczekam wizyty. Ja mam przeciwciała antytg oraz pozytywny wynik ana1 i 2. Myślicie że w moim przypadku w czasie starań to byłby dobry pomysł?
    Myślę, że jak najbardziej. Tak jak mówiłam nie zaszkodzi, a może pomóc więc warto ☺️

8p3os65gp79cy9ly.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, dużo zdrowia dla Małego! Nie mam pojęcia o czym mogą świadczyć takie objawy :/

Frez, nie wypuszczam Cię stad. I dziewczyny napisały już wszystko, poza jedną bardzo ważną rzeczą... gdzie można znaleźć ten chiński kalendarz? :D

Mlodamezatka, Rucola, *Agape*, Ktototaki, eemmiilliiaa, moni05, moyeu, Madziandzia lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, kciuki, żeby nie było to nic poważnego! 😘

Rucola lubi tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Takie zalecenia od lekarza który zna się na rzeczy lepiej niż my wszystkie. Tak jak pisałam to jest alternatywa dla sterydów nie steryd. suplementem jest l arginina, Q10, mioinozytol i wiele wiele innych gdzie ich działanie w jakiś sposób jest udowodnione tak samo jak działanie colostrum. Ja nie namawiam nie pisze że to cudowny specyfik i żeby nie brać sterydów, tylko jest też inna opcja wyciszenia chorob autoimmunologicznych, a w czasach korony sterydy to chyba najgorsza z możliwych opcji.
    Arginina to aminokwas, inozytol to witamina B, koenzym Q10 to ubichinon, który uczestniczny w łańcuchu oddechowym (produkcja energii w każdej komórce) natomiast colostrum to immunoglobuliny z siary zwierząt a siara jak wiadomo przeznaczona jest dla niemowląt ( w tym wypadku zwierzęcych). Super, że ufasz swojemu lekarzowi i nie zamierzam Cię odwodzić od tego, tylko moi lekarze też mówią różne rzeczy ale zanim kupię polecany przez nich specyfik to robię rozeznanie. W przypadku colostrum jestem na nie.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, zdrowia dla synka!!!

Szona, wpisujesz w wyszukiwarkę chiński kalendarz płci.

Rucola, szona lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za ciepłe słowa!

Pauliśka, jak się czujesz?

Kingulla, jak u Ciebie? Mocno jeszcze krwawisz? Co mówił lekarz?

Sasanko, test testowi nierówny. A może spróbuj siknąć na jeszcze jakiegoś innego gada z innej firmy? Albo tak, jak Dziewczyny piszą ten elektroniczny skombinuj? Ja cały czas bardzo mocno trzymam kciuki!!!!✊✊ 😘

Rucola, mam nadzieję, że u synka to nic poważnego ✊✊✊

Sasanka55. lubi tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co... dzisiaj mnie panie w przychodni nastraszyły. Mierzyłam rano temperaturę i miałąm 36,7. A w przychodni pokazało mi 37,9, dwukrotnie. Panie nie chciały mnie wpuścić, a ja już miałam w głowie czarny scenariusz, że temperatura podwyższona przez ten zastrzyk i że coś jest nie tak. Ale przyszła pani z innym termometrem i się okazało, że jest 36,2 :) teraz w domu mierze co 5 minut :P nie dość, że człowiek w strachu przez ta całą ciażę to ta mi jeszcze dorzuciła zmartwień.

Lorinko krwawie lekko, lekarz mówi, że to akurat dobrze. Dał mi tylko skierowanie na bete i kolejna wizyte mam w piatek. Czuje się dobrze, troszkę kłuje w pachwinie, ale tylko kiedy dłużej posiedzę, więc zaraz wezmę się za umycie okna. Tak codziennie po 2 to do świąt zdążę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 12:18

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 🙂
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
    5 dpt⏸
    7 dpt - beta 57,4
    9 dpt - beta 134
    11dpt- beta 300,44 prog. 26
    15dpt - 1660 prog. 28
    17 dpt - plamienie
    18 dpt - 5718
    21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    To poprosze o jakiś link, który mówi o tym, ze colostrum działa tak, jak piszesz w pierwszym zdaniu. Zdanie wielu lekarzy mnie nie satysfakcjonuje. Niestety lekarze mają profity z promocji suplementów. Dla przykładu podam Miovelię NAC. Cena kosmiczna a skład to n-acetylocysteina, którą dostaniesz 4 razy taniej.... albo jakieś cuda z mioinozytolem. Czysty proszek Swansona to 34zł na 2 lata stosowania....

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona najpierw musisz obliczyc Twoj chinski wiek, bo jest inny niz ten prawdziwy :)

Z synkiem sie kompletnie nie sprawdzilo :)

szona, moni05 lubią tę wiadomość

• Daniela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są strony, które same wszystko liczą :) U mnie, z tego,co pamiętam nie pokryło się ani razu. To zawsze jak z każdą metoda określania/celowania w płeć 50/50.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to wahadelko z pierścionkiem potwierdzilo plec synka w pierwszej ciąży 😂

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ