Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Magdulina, dlaczego cienie kresek wywołują u Ciebie strach?
    Bo w dwoch ciazach miam krwawienia... A teraz walka o ciaze jest utrudniona choc nie czuje sie @ powo jakos czuje lęk ,czemu ? = niewiem 🤷
    Zwlaszcza ze te alegraki sa 25 nie 10

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 12:22

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • szona Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widzę cień :>

Magddullina2 lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Sasanko i kocham go jeszcze bardziej ❤😘😍

Sasanka55., GrubAsia lubią tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do testu wlasnie (zobaczylam wkoncu rozowy cien) moze dlatego strach mnie oblecial... Wczoraj wieczorem mialam taka ochote na parowki z serem... Zrobilam ale nie moglam ich zjesc jak tylko gotowe polozylam na stol moj zoladek sie zacisnal i nie zrobilam ani gryza bo bym zwrocila 🤦🤷

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona nie skreśla się cyklu tak wcześnie. Cyc do przodu, głowa do góry i pozytywnie myślimy :)
    Ja walczę cały czas z psychicznym dołkiem ale wyjdę z niego raz raz czy mi się to podoba czy nie :p ja śluz obserwowałam ileś cykli temu teraz mam tak jak Ty że śluz żyje swoim życiem...apka pokazywała mi ovu 3.04 a śluz płodny rozciągliwy skończył się ok 2-3 dni wcześniej i do teraz mam sachare pomieszaną z meeeeeega delikatnym żółtym budyniem więc też już nie ogarniam swojego organizmu.. w tym cyklu nawet nie zamierzam wcześniej testować bo to mija się z celem

Sasanko ✊

Magduullina Ciebie to czasami podziwiam..tylko nie bierz tego do siebie ale dość często piszesz że kłócisz się z M, że niestety występują u Was jakieś problemy finansowe a jednak staracie się o dziecko..teraz przeraża Cię strach, przepraszam ale nie nadąrzam..oczywiście mimo wszystko trzymam kciuki jak jest cień aby ciąża przebiegała prawidłowo i aby powstał z tego cudowny maluszek..

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magddullina2 wrote:
    Tak Sasanko i kocham go jeszcze bardziej ❤😘😍

No i to najwazniejsze :) Magduulinko, ja jestem po 3 stratach i to z zawirowaniami, bo w przypadku 2 nie bylo tak, ze beta po prostu spadla, po placzu i koniec, wiec rozumiem Twoj strach, ale obie wiemy, ze przy krwawieniach w ciazy lekarze i tak niewiele zrobia. Koksowanie proga + odpoczynek i tyle, a to mozemy robic same w domu, bez ingerencji szpitalnej, nawet w czasach pandemii, wiec nie zamartwiaj sie, tylko zacznij powoli cieszyc :) Jezeli to jednak nie ciaza, a Ty panicznie sie jej teraz boisz, to odlozylabym chyba starania

Magddullina2, GrubAsia lubią tę wiadomość

• Fiore Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona ja też miałam kiedyś tak, że śluz typowo płodny/rozciągliwy=dzień owulacji. A od jakiś hmmm bo ja wiem pół roku? Mam tak, że jak jest szczyt tego śluzu to owulka jest za 3, a nawet 4 dni. Ki czort? Nie wiem....Ale to potwierdzone info na usg kilkukrotnie!

Magdullina coś tam majaczy jakby...

Frez no gdzieś Ty polazła kobito....:(

Ja jak byłam głodna objawów to mam. I to takich, które niestety nie zwiastują nic dobrego. Krzyż mnie boli, brzuch jak na @ i co najgorsze głowa od wczoraj. Ból głowy jest moim pewniaczkiem okresowym i zawsze łączę to ze spadkiem progesteronu. Jeśli teraz mi spadł tfu tfu przy takiej dawce to ja już nie wiem...Ja prdl....

szona lubi tę wiadomość

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Szona nie skreśla się cyklu tak wcześnie. Cyc do przodu, głowa do góry i pozytywnie myślimy :)
    Ja walczę cały czas z psychicznym dołkiem ale wyjdę z niego raz raz czy mi się to podoba czy nie :p ja śluz obserwowałam ileś cykli temu teraz mam tak jak Ty że śluz żyje swoim życiem...apka pokazywała mi ovu 3.04 a śluz płodny rozciągliwy skończył się ok 2-3 dni wcześniej i do teraz mam sachare pomieszaną z meeeeeega delikatnym żółtym budyniem więc też już nie ogarniam swojego organizmu.. w tym cyklu nawet nie zamierzam wcześniej testować bo to mija się z celem

Sasanko ✊

Magduullina Ciebie to czasami podziwiam..tylko nie bierz tego do siebie ale dość często piszesz że kłócisz się z M, że niestety występują u Was jakieś problemy finansowe a jednak staracie się o dziecko..teraz przeraża Cię strach, przepraszam ale nie nadąrzam..oczywiście mimo wszystko trzymam kciuki jak jest cień aby ciąża przebiegała prawidłowo i aby powstał z tego cudowny maluszek..

Masz racje, walka trwa :) swoją drogą - gdy miałam monity - dr mówiła mi "piękne endo, rosną dwa jajka, nie martw się śluzem" No to się nie martwię! Będzie co ma być i już, dzięki <3

lorinka9191, Okularnica_:), GrubAsia lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:

Sasanko ✊

Kochana ja sama za soba nie nadarzam...
    Pragne miec 3 dzieci , strach spowodowany jest moimi krwawieniami na poczatku ciaz obu,
    Problemy finansowe sa... (Ale gdzie ich nie ma?)
    Klotnie tez sa bo mamy charakterne charaktery i leca iskry czasem-ale co by nie bylo kochamy sie noo, czasem mam ochote go walnac i kopnac w zad bo nie raz nie rozumiem jego decyzji (co do pracy itd) no ale ja tutaj Wam pisze posty serio w emocjach ... Jak sama czytam po raz 2&3 swoje posty to mam wrazenie ze mam nie rowno pod deklem heh wybaczcie mi za to moje haotyczne ,emocjonalne pisanie - tak mam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 12:33

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • szona Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiore wrote:
    Szona ja też miałam kiedyś tak, że śluz typowo płodny/rozciągliwy=dzień owulacji. A od jakiś hmmm bo ja wiem pół roku? Mam tak, że jak jest szczyt tego śluzu to owulka jest za 3, a nawet 4 dni. Ki czort? Nie wiem....Ale to potwierdzone info na usg kilkukrotnie!

Magdullina coś tam majaczy jakby...

Frez no gdzieś Ty polazła kobito....:(

Ja jak byłam głodna objawów to mam. I to takich, które niestety nie zwiastują nic dobrego. Krzyż mnie boli, brzuch jak na @ i co najgorsze głowa od wczoraj. Ból głowy jest moim pewniaczkiem okresowym i zawsze łączę to ze spadkiem progesteronu. Jeśli teraz mi spadł tfu tfu przy takiej dawce to ja już nie wiem...Ja prdl....

Lajk za owu po szczycie, a nie za Twój stres. Ale objawy na ciążę i na okres są takie same. Ja przed zrobieniem pozytywnego testu miałam migrenę stulecia (i żeby nie było - beta najpierw przyrastała). Jestem dobrej myśli, zobaczysz, że będzie dobrze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 12:34

Fiore lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona a jak dla mnie skreslaj ten cykl. Najwiecej tu ciaz wlasnie z takich cykli.

Sasanka55., szona, Cabrera, *Agape*, moni05, Mlodamezatka, GrubAsia, Madziandzia, Iseko lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina to że krwawiłaś w 2 ciążach nie oznacza że tak będzie w kolejnej i tego właśnie Ci życzę...zero krwawień, zero złych emocji a za to mnóstwo radości i spokojnego wyczekiwania - grunt to pozytywne myślenie a objawów nie ma co porównywać bo każda ciąża jest inna. Wiem oczywiście że łatwo się pisze a rzeczywistość często bywa inna ale...pamiętaj że zamartwianie się nic nie zmieni. Będzie dobrze!

Magddullina2, Okularnica_:) lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Malinowa91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiore ktory u Cuebie dpt? Jeśli gdzies szosty 5-cio dniowej blastki to bym sie juz skusila na test :)

Magdullina widac bez powiekszania, ze cos majaczy! Czekamy na popoludniowy tescior!

A gdzie dzisiejszy tescior Sasanki??🤔

Ja sie dzis czuje jak słoń 🐘

Magddullina2, Sasanka55., GrubAsia lubią tę wiadomość

58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

32 lata👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start I procedura - 4❄
    04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
    06.2019- FET (N) 2BB 👎
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

11.2022 start II procedura 👎
    04.2023 start III procedura - 6❄
    05.2023 start IV procedura - 11❄

Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.

12 zdrowych Słoneczek🌞

09.2023 - FET (S) 5.1.1
    22.10.2023 - 8tc 👼👼
    12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
    01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
    04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍

“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Magduullina to że krwawiłaś w 2 ciążach nie oznacza że tak będzie w kolejnej i tego właśnie Ci życzę...zero krwawień, zero złych emocji a za to mnóstwo radości i spokojnego wyczekiwania - grunt to pozytywne myślenie a objawów nie ma co porównywać bo każda ciąża jest inna. Wiem oczywiście że łatwo się pisze a rzeczywistość często bywa inna ale...pamiętaj że zamartwianie się nic nie zmieni. Będzie dobrze!
    Bardzo Ci dziekuje za ten post! ❤

Suma sumarum mam wyrzuty ze tak pisze tutaj ,kazda z Was jest tak wspaniala ... ❤😘
    A ja ... Takie haotyczne pierdole**ie Wam funduje...
    Ale dziekuje ze jestescie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 12:48

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magddullina2 wrote:
    Kochana dziekuje ze pytasz ja dzis zrobilam nie z pieewszego siku i cos ewidentnie mnie porazilo i przeszyl strach heh powtorze po poludniu i rano
    0d276cb20c6d.jpg

Ps.musze Was nadrobic heh skrobiecie te strony 🤦🤷😘❤😍

Ej ja widzę i to nawet jest różowawe, kciuki🤞🏻🤞🏻🤞🏻❤️

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    W ogóle ja chyba znowu przegapiłam owulację. Nie nadaję się na zachodzenie w ciążę 🤦‍♀️ Dziś jest 12 dc, w 10 dc miałam już coś, co wyglądało jak szczyt śluzu. A w pozostałe dni - i po okresie i teraz mam śluz poowulacyjny. Rany, kiedyś miałam tak cudowny ten śluz, a teraz wszystko się popierdzieliło 🤷‍♀️ Myślę więc, że obecnie każdy bzyk będzie już „po czasie”. Powoli mogę wiec zbierać się na maj.

Szona, a owulaki robisz?

W ogóle kochana to ja muszę Ci za te owulaki bardzo podziękować, bo tak mi się spodobały, jak wrzucałaś zdjęcia (wcześniej serio nigdzie takich nie widziałam) :D Kupiłam takie same i taką owu pokazały, że dziś w ciąży jestem <3 Także DZIĘ-KU-JĘ! :* i szczerze polecam sikanie na nie :P

edit: tak, jak Dziewczyny piszą, nie spisuj już tego cyklu na straty! Chyba większość ciąż tutaj jest właśnie z takich cykli, gdzie myślało się "nic z tego" :) Także kochana nie poddajemy się tylko walczymy! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 12:54

szona, AsiaaaL lubią tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magddullina2 wrote:
    Kochana dziekuje ze pytasz ja dzis zrobilam nie z pieewszego siku i cos ewidentnie mnie porazilo i przeszyl strach heh powtorze po poludniu i rano
    0d276cb20c6d.jpg

Ps.musze Was nadrobic heh skrobiecie te strony 🤦🤷😘❤😍

Jakiś cień, cienia jest :) Powtórz jutro!

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka ja w tym cyklu w ogóle nie miałam fajnego śluzu, może jeden dzień dosłownie... Ale jak widać z takich cykli są ciąże 🙈
    Magdullina ja tam widzę cień, ale bym się nie nakręcała ze względu na to, że te testy kilka dni temu też pokazywały Ci cienie. Niemniej jednak trzymam kciuki za to, żeby się udało! 😘
    A ja już jestem wymęczona tymi ciągłymi mdłościami, zastanawiam się kiedy to minie?? I odrzuciło mnie od mojej ukochanej kawy!

Magddullina2, szona lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Fiore ktory u Cuebie dpt? Jeśli gdzies szosty 5-cio dniowej blastki to bym sie juz skusila na test :)

Magdullina widac bez powiekszania, ze cos majaczy! Czekamy na popoludniowy tescior!

A gdzie dzisiejszy tescior Sasanki??🤔

Ja sie dzis czuje jak słoń 🐘

Sasanka zamiast porownywac testy, dala sie namowic na wycieczke na dzialke, relaksuje sie i kyca odrobinke na bezsiodelkowym rowerku eMka :) <3

a6c64abf1a29.jpg

szona, Pati96, moyeu, *Agape*, Mlodamezatka, Malinowa91, Mama_Zuzia, GrubAsia, Madziandzia lubią tę wiadomość

• Fiore Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Szona, zastanawiam się czy to przypadkiem jeszcze nie stresowe, bo jak się zajęłam teraz czymś w kuchni na godzinę prawie to mnie przestała boleć.... Tak Malinowa, u mnie dziś dokładnie 6dpt 5 dniowej blastki, ale wymiękam i boje się testować 😅 a u Ciebie już 31tydzien 😱😊 ciężko już Ci pewnie nie tylko dziś??

Malinowa91 lubi tę wiadomość

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ