Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
-
WIADOMOŚĆ
-
Frez, przepiękny brzusio!!! 😍😍😍
I tak, jak Dziewczyny piszą, zostań tutaj z nami! Nikomu nie sprawiałaś przykrości tym co pisałaś! Mając synów jest to zrozumiałe , że chciałabyś teraz córkę. Także nie przejmuj się niczym i pisz do nas!Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
nick nieaktualny
-
Frez, cudny brzuszek! Strasznie szybko mi mi mija ta twoja ciąża 😜 Nigdzie proszę nie uciekaj! Dziewczyny powiedziały już wszystko, więc nie będę się powtarzać. Dodam tylko, że w żadnym twoim wpisie nie wyczułam, że nie chcesz kolejnego chłopca, tylko, że marzysz o córeczce. Przecież marzenia, to nic złego. Sama chciałabym mieć dwie córeczki, ale jak będzie chłopiec, to też pokocham go całym sercem. Najważniejsze, żeby zostać mamą, potem już pójdzie z górki 😘
agge, moni05, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Frez jaka piękna piłeczka! Ja w 14tc w żadnej ciąży nie miałam takiego cudnego brzusia...w tym tc to byłam płaska jak deska :p
A ja na siłę poprawiam sobie humor i włażę na strony z rzeczami dla noworodków...byłam już nawet o krok zakupienia neutralnej pościeli bo tak mi się spodobała :p ale cóż poradzę że uwielbiam oglądać te wszystkie cudowności
Podjęłam decyzję że od kolejnego cyklu ruszam z clo...do tego od Elfiej pójdzie w ruch resveratrol i na bank się uda! A później powiem M że ma iść gdzieś na drugi etat do pracy bo powykupuję połowę sklepów :pSasanka55., szona, moni05, Okularnica_:), Rucola, Madziandzia lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyMisiaa wrote:Frez jaka piękna piłeczka! Ja w 14tc w żadnej ciąży nie miałam takiego cudnego brzusia...w tym tc to byłam płaska jak deska :p
A ja na siłę poprawiam sobie humor i włażę na strony z rzeczami dla noworodków...byłam już nawet o krok zakupienia neutralnej pościeli bo tak mi się spodobała :p ale cóż poradzę że uwielbiam oglądać te wszystkie cudowności
Podjęłam decyzję że od kolejnego cyklu ruszam z clo...do tego od Elfiej pójdzie w ruch resveratrol i na bank się uda! A później powiem M że ma iść gdzieś na drugi etat do pracy bo powykupuję połowę sklepów :p
Tak, ogladaj, bo za chwile bedziesz kompletowac wyprawke :* Na clo i resveratorze wszystko sie uda :* Patrz, u mnie rowny rok bez ciazy i psikus na wspomagaczach, wiec wierze w nie z calych sil.
Mojego tez wysle chyba na drugi etat Wszystko tak podrozalo :o w przydroznym warzywniaku pod chmurka kupilam wloszczyzne, jablka, 2 arbuzy, rzodkiewki, winogrono i troche szpinaku, a zaplacilam 175 zl. Myslalam, ze padne :o Gdyby nie to, ze te zakupy kosztowaly mnie mnostwo strachu i energii, to rzucilabym tym wszystkim i tyle. Nie cierpie, jak ludzie zeruja na epidemii -
nick nieaktualny*Agape* wrote:Sasanko aż tyle zapłaciłaś??? 😱😱😱
Tak i zeby nie bylo- 1 paczka wloszczyzny, 2 male paczki szpinaku, z 15 jablek, 2 male opakowania winogron, 5 peczkow rzodkiewek, no arbuzy duze byly... Chyba arbuzy po 50 zl w takim razie
Przeanalizowalam- jestem glabem, ze to kupilam... Ostatnio robiac zakupy w tesco online tez zaplacilam sporo wiecej niz zwykle...
Edit: ale chociaz kupilam sobie bluzke w Mohito taka jaka juz mam, tylko inny kolor, przeceniona o 50% + paczka inpostu za 4.50 zlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 17:11
-
dzastina2005 wrote:Cześć dziewczyny jestem tu nowa mam nadzieję że się nie obrazicie jeśli się wtrące w Wasz wątek? Ale jesteście bardziej doświadczone i mam nadzieję że doradzicie, pomożecie.
Mianowicie w 22dc tj środa na monit pęcherzyk 20/22mm, lekarz zadecydował że w piątek rano mam sobie podać pregnyl 10 000 i wydaje mi się że w ten dzień była owulacja w poniedziałek kolejny monit pęcherzyka brak kazał zrobić we wtorek proga wynik 20,50. Dziś 9 dzień po pregnylu test wygląda tak czy to już negatyw czy cień na pozytyw?
https://naforum.zapodaj.net/d988047d9402.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/d2cf5cca0cb6.jpg.html
W piątek 7 dzień po pregnylu test wyglądał tak
https://naforum.zapodaj.net/ea37ef2dd80f.jpg.html
Dodam że szyjka jest jak jeden wielki mieki paczek i przypomina ta z przed 6 lat przy pierwszym dziecku nie wiem czy się nakręcam czy to objaw pregnylu.
Jak to wyglądało u Was? Może któraś ma doświadczenia z tym zastrzykiem.
Całuję Was mocno 😘
9 dni po pregnylu to jeszcze za wczesnie ,zeby cos stwierdzic.Mozna sikac oczywiscie ale blade cienie moga sie utrzymywac jeszcze do 14 dni nawet.Tym bardziej,ze mialas podane 2 zastrzyki
Na objawy ani proga nie patrz.
Moim zdaniem po podaniu pregnylu nie ma sensu robic proga !!!! Tym bardziej,ze masz monit i wiesz czy peklo.Leki typu pregnyl podnosza jego poziom -
Frez co za brzuszek- marzenie 😍😍 zostań z nami koniecznie!!! Dziewczyny jesteście kochane ❤️ Dziś jeszcze nie, ale jutro z rana wjeżdżam z testem, wiec od rana poproszę o mocne kciuki. Boje się dziś, wiem że to głupie, ale chyba jeszcze nie jestem gotowa na to...ostatni raz to ja chyba testowałam jakoś w listopadzie, dla mnie to jest mega stres 😅 chociaż widzę, że mój mąż jeszcze gorzej i krzyczy na mnie: gdzie jutro?! Za wcześnie! Nie chce jeszcze wiedzieć!
Niercierpliwa v2.0, Mlodamezatka, Mildred, MamaStasia :), Gosiek1993, moni05, DzulkaJ, Okularnica_:), Rucola, Mama_Zuzia, MonikA_89!, Madziandzia, GrubAsia, agge, Iseko lubią tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
Fiore wrote:Dzięki Szona, zastanawiam się czy to przypadkiem jeszcze nie stresowe, bo jak się zajęłam teraz czymś w kuchni na godzinę prawie to mnie przestała boleć.... Tak Malinowa, u mnie dziś dokładnie 6dpt 5 dniowej blastki, ale wymiękam i boje się testować 😅 a u Ciebie już 31tydzien 😱😊 ciężko już Ci pewnie nie tylko dziś??
Jeśli mam być szczera to ciężko jest mi od wczoraj.. czuje jak szybko rośnie mi brzuch dosłownie.. a moja panna ma już 1,8kg🙂
Ja zarówno za pierwszym jak i drugim i trzecim razem testowałam od 4dpt i już był cień, cienia, cienia... takze u Ciebie już powinny być II kreseczki. Ja musiałam wiedzieć na czym stoje ale rzecz jasna ze swiadomoscia, ze 4 dpt mogło już coś wyjść, ale nie musiało.58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
nick nieaktualnylorinka9191 wrote:Sasanko, no to nieźle! I szczerze mówiąc chyba bym tyle nie zapłaciła! Ja rozumiem wszystko, no ale bez przesady, żeby takie rzeczy tyle kosztowały...
Bylam bardzo bliska, by podziekowac za te zakupy i odjechac, ale jednoczesnie chyba szok w polaczeniu z adrenalina, ze moge sie czyms zarazic, sciagajac rekawiczki i maseczke, wylaczyly mi mozg calkowicie. W przyszlosci juz na pewno bede pytac o ceny wczesniej -
Sasanko ja w pierwszej ciąży miałam zajawkę na arbuzy i w styczniu mój M też kupował je za ok 50zł już nie wspomnę o tym że były cholernie niedobre i później po nich tuliłam kibel i to była moja jedyna zachcianka...w drugiej ciąży zajadałam się z kolei pomidorami i czekoladą z orzechami..
Sasanka55. lubi tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
nick nieaktualnyMisiaa wrote:Sasanko ja w pierwszej ciąży miałam zajawkę na arbuzy i w styczniu mój M też kupował je za ok 50zł już nie wspomnę o tym że były cholernie niedobre i później po nich tuliłam kibel i to była moja jedyna zachcianka...w drugiej ciąży zajadałam się z kolei pomidorami i czekoladą z orzechami..
Ja w pierwszej ciazy jadlam same arbuzy na przemian z lodami, nie majac pojecia o IO Tyle ze to byl czerwiec i tanie arbuzy Zycze Ci, bys w tej kwietniowej ciazy miala zachcianki na tanie produkty sezonowe :*Misiaa lubi tę wiadomość
-
No to teraz Sasanko delektuj się tymi arbuzami bo tanie nie były :p no i widzisz!! To znak! W pierwszej ciąży arbuzy teraz też kupiłaś więc kropek od środka woła "ej matka ogarnij się! Teraz będziesz jadła to na co ja mam ochotę:p "
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Fiore ja tak tylko z doskoku, trzymam za Ciebie kochana wszystkie kciuki (mam tylko dwa ale musi wystarczyć). Będę odświeżała odkąd wstanę! Trzymaj się i na pewno będziesz miała dla nas dobre wiadomości 😘 Sasanko za Twoją betę skarbie też kciuki 😍😘😘
Fiore lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Fiore, ja też już zaciskam powoli ✊✊✊ za jutrzejszy teścior!
Sasanko, a Ty jutro najpierw test, czy od razu beta? 😘
Suszarko, jak się czujesz kochana? Myślę cały czas o Tobie 😘
Edit: Sasanko takiej ochoty mi na arbuza narobiłaś, że chyba dziś nie zasnę 🤭 Normalnie czuje, jak ten soczek arbuzowy mi ścieka po brodzie 😂🤣😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 17:56
Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
Fiore, dlatego ja mężowi nie mówiłam że robię testy 😋
Fiore lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny