Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mierzę temp. Nie chodzi nawet o owu...bo to mniej więcej czuję, choć nie mam pewności czy jest, to jednak tak jest łatwiej :)
    Takie mierzenie by mnie stresowało jeszcze bardziej, a tak to dopóki @ nie ma, to człowiek ma tę nadzieję. Dlatego też nie robię bety...Bo ona już w sumie pokazuje jak jest. A testy zawsze mogą być jeszcze zakłamane :D Wiem, że to oszukiwanie samej siebie, ale dla mnie to akurat lepiej ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • reddie137 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię pełen zestaw, temperatura, testy ovu i śluz. Wychodzi rożnie, ale dzięki temu mogę sobie na podstawie wiedzy z npr sprostować wykres bo ovufriend wyznacza to jakoś dziwnie :/

Almanah lubi tę wiadomość

• Almanah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie reddie. :P Chociaż dziwnie to mało powiedziane, jak wyznacza skok temp. gdy 6 poprzednie są wyższe. :P

Gdybym nie prowadziła obserwacji to pewnie nie miałabym pojęcia co kiedy się wydarzy. Niestety z nieregularnymi cyklami nie ma lekko. :(

reddie137 lubi tę wiadomość

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja śluz też obserwuję oczywiście, ale mniej więcej mam stałe cykle. W połowie zazwyczaj mam bóle i plamienie, więc tak po tym się sugeruję. Zobaczymy co z tego wyjdzie :) Ja myślę, że wiele kobiet zachodzi w ciążę, że to nie tak o zapłodnienie chodzi, tylko ta kwestia zagnieżdżenia . Także, na to już nie mamy wpływu, jedynie pozostaje czekać :) Oczywiście wiele par ma też problem plemników, czy np. wrogiego śluzu itd, to już wiadomo problem większy, ale ja mówię o takich przypadkach zdrowej kobiety i mężczyzny, którzy starają się czasami kilka miesięcy. Ja to tak rozumiem i tak mi się wydaje, ale jak to jest naprawdę ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • reddie137 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Almanah, a mogłabys spojrzeć na mój poprzedni wykres.
    https://ovufriend.pl/graph/3a4772d1706be9f9f8e23cc7fa6de75e
    Sama się zastanawiam czy była tam owulacja czy tak tylko to wyznaczył, bo takiego dużego skoku nie było.

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah ja z pierwszym maluchem miałam cykle raz 45 dni, raz 60 istny meksyk. Wiedziałam, że w sumie ciężko będzie zajść, w tym cyklu nie staraliśmy się, ale nie zabezpieczaliśmy się, bo mówimy a nóż się uda. Ale współżyliśmy tylko 2 dni w całym cyklu. Tak jakoś wyszło. Po obserwacji widziałam że to zupełnie już końcówka tego sprzyjającego śluzu oraz także było to jakoś 3 tygodnie po okresie już. No i się udało, myślałam, że oszaleję z radości. Czasami to różnie jest, zaszłam w ciążę nawet się nie starając zbytnio i procent był mały, a teraz @ jak w zegarku i du...;) Także trzymam kciuki abyś Ty również miała szczęście mimo nieregularnych miesiączek :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,od jakiegoś czasu tutaj zagłądam i po cichu podtrzymuję się na duchu.Nie mogłam się zdecydować,żeby zacząć pisać,bo mimo że się staramy o małą kruszynę,to jako matka jestem spełnioną kobietą.Mam trzy wspaniałe córki,a jednak czegoś mi brakuje...czuję się jakbym nie miała jeszcze wszystkich dzieci w domu...a z drugiej strony mam wrażenie jakbym kusiła los i była zachłanna.Staramy się od kilku miesięcy bez pozytywnych wyników i potrzebuję z kimś pogadać ponarzekać,pomarzyć

Agula82
  • reddie137 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula witamy :) Ile lat mają twoje dzieciaczki? Może tym razem chłopiec :)
    Marudź do woli, chętnie posłuchamy :)

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agula :)Super, że chcesz mieć tak liczną gromadkę, trzymam kciuki i pisz koniecznie :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za ciepłe słowa na dzień dobry,najstarsza ma 9,druga 7,a trzecia dzisiaj kończy pięć i one tak od kilku miesięcy bardzo proszą,ale o jeszcze jedną siostrę i myślę ,że właśnie te ich prośby ,chęć pomocy przy maluchu-już z góry założony podział co będą robić tak mnie rozbroił,że sama zamarzyłam,aktualnie czekam na @,ovu wpisało mi na piątek,temp spada ,więc czekam i jeszcze próbuję,choć chyba cierpię na wielki deficyt wiary,bo ile razy może się tak poszczęścić,dla mnie trzy to już dużo

Agula82
  • reddie137 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mówią apetyt rośnie w miarę jedzenia :) Super mieć tyle starszego rodzeństwa zawsze jest kogo zapytać o radę :) Będzie dobrze czwórka to bardzo szczęśliwa liczba :)

• Doronia89 Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    tak, robiłam na NFZ i u mnie wtedy sprawdzano dokładnie to samo. Znaleźli kilka małych ognisk endo i je usunęli. To było dawno bo w 2013r.

Kurcze boje się tego trochę ale oczywiście zrobię wszystko żeby tylko być w upragnionej ciąży... :/ a powiedz udało ci się zajść w ciążę po tym? Teraz coś robisz z tą ednomentriozą??

• Almanah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reddie137 wrote:
    Hej Almanah, a mogłabys spojrzeć na mój poprzedni wykres.
    https://ovufriend.pl/graph/3a4772d1706be9f9f8e23cc7fa6de75e
    Sama się zastanawiam czy była tam owulacja czy tak tylko to wyznaczył, bo takiego dużego skoku nie było.

Haha, ja tu się chyba na etacie zatrudnię. :D

Nie no, wzrost temperatury jest. Ja bym nawet przesunęła granicę w tył, do 19 dc. Takie "M" w pierwszych trzech dniach po jest dozwolone. ;) Wtedy wszystkie tempki z prawej strony byłyby wyższe od tych po lewej.

reddie137 lubi tę wiadomość

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • reddie137 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    Haha, ja tu się chyba na etacie zatrudnię. :D

Nie no, wzrost temperatury jest. Ja bym nawet przesunęła granicę w tył, do 19 dc. Takie "M" w pierwszych trzech dniach po jest dozwolone. ;) Wtedy wszystkie tempki z prawej strony byłyby wyższe od tych po lewej.
    Hej dzięki, też tak uważałam, zresztą testy owu najbliżej pozytywa były w dniach 16 i 17 ;) Ale potem zaczęłam sobie wmawiać, że pewnie owulacji nie było i tak sobie wymyślam ;)Jak coś zrewanżuję się w przyszłości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 14:04

Almanah lubi tę wiadomość

• Almanah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się nie jest pewnym to zawsze lepiej spytać kogoś o opinię. :) Doskonale rozumiem.

Do mnie przyszły moje testy z allegro, całe 40. Zastanawiam się czy już dzisiaj nie zacząć. :P Tak z nadzieją, że już mi się po tym cyklu nie przydadzą. :D

kika77 lubi tę wiadomość

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane.
    6 dzień plamień przerodził się w skromną ale jednak @.

Odliczanie rozpoczęte.

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • reddie137 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina nowy cykl=nowe szanse.
    Trzymaj się :)

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reddie137 wrote:
    Kozisina nowy cykl=nowe szanse.
    Trzymaj się :)

Wiem. Już wiedziałam że przesadzony jest ten cykl. Więc czekałam na @. Dobrze, na ten cykl dużo pracy. Kupiłam testy owu, zobaczymy co i jak. W pon do gina pójdę omówić te plemienia i skąpe @.

Ale wy jeszcze testujecie w weekend:)

Chyba tak jak never zrobię sobie ciut przerwy, będę zaglądała co u Was i dam znać co u gina.

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • Vea Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiedziałam zeby sie nie cieszyc....Zaczelam dzisiaj plamic na brazowo:( Zawsze pod gore:'( Jestem zalamana,mam nadzieje ze nic wiecej sie nie rozkreci...trzymajcie kciuki:-(

Niedoczynnosc tarczycy,poczatki Hashimoto.
    19.03.2008 - Victoria <3
    08.04.2015 - Aniolek [*]
    11 cykl staran i 2 kreseczki!!!!:-)
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Kochane.
    6 dzień plamień przerodził się w skromną ale jednak @.

Odliczanie rozpoczęte.
    Oj kochana. Przykro mi :( :*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ