X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Cieszę się, że wszystko dobrze :) A wizyta na pewno już w ciąży ! :D

Oby:)

Bylam w toalecie. Mam bardzo dużo białego śluzu. Gęstego takiego jak krem... I uciska mnie podbrzusze. Chyba i ja zaczynam czuć nadchodzącą @.

Ewelewel to pewnie hormony! Człowiek szaleje w ciąży :)

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • ewelelel Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem czy ta ciąża na pewno jest skoro nie było nic widać ostatnio u gina, no co prawda on ją potwierdził i beta też. Ale tyle się naczytałam że w 4 tyg już widać serduszko i słychać, a tu wychodzi mi że jak u niego byłam za pierwszym razem był mniej wiecej 4 tydz i nic nie widział na usg...wariuje z tym a to jeszcze dwa tyg do sprawdzenia..koszmar..
    I w ogóle wszystko mi się tak jakoś w głowie poprzewaracało i nie umiem sobie z tym poradzić, a najbardziej z tym że cały czas myślę że mój narzeczony kompletnie ma mnie gdzieś...
    Ja wiem Że w ciąży ponoć się szaleje.. ale jak ja nawet nie jestem pewna czy na tym usg coś jest czy nie a i tak mi się wszystko przewraca w głowie to ze mną to już tragedia jest

Ewel
    Zuzia urodzona 02.01.2017 :)
    9 Tc ciąża zagrożona, bliźniaki prawdopodobnie.
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może dla spokoju ducha zrób sobie betę? Zobaczysz przyrost, uspokoisz się. Albo usg prywatnie... Żeby zetknąć. Potwierdzić. Żeby odetchnąć, bo stres fasolce nie służy.

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • ewelelel Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nad drugą betą też się zastanawiałam, i nie wiem czy przypadkiem nie pójdę, chcociaż trochę igła mi to obrzydza ;p
    a tamto pierwsze usg też było prywatnie więc tu akurat nic nie zrobię lepszego

Ewel
    Zuzia urodzona 02.01.2017 :)
    9 Tc ciąża zagrożona, bliźniaki prawdopodobnie.
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Haha, podobno chłopcy lubią sobie naciągać swoje męskości :P Ile twój maluch ma teraz dokładnie??:)
    No tak właśnie robi :D teraz 9 maja będzie miał 2 lata i 4 miesiące :D
    Jest tym bardzo zainteresowany, ale na nocnik robić nie chce, nie i już. Usiądzie owszem, kupę zrobi ale wsio w pampersie. Na siedząco. W lecie puszczę go nago, wtedy zobaczymy :D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    A magnez to przy staranich czy tak po prostu? :D Bo coś mi świta, że brałam ;)
    A bierzecie w ogóle jakieś witaminki??
    Tak w ogóle biorę bo mam skurcze łydek w nocy i drżenie powieki :)
    Wiem, że magnez to podawały panie na porodówce kobietom, które musiały jeszcze poczekać z rodzeniem :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Oby:)

Bylam w toalecie. Mam bardzo dużo białego śluzu. Gęstego takiego jak krem... I uciska mnie podbrzusze. Chyba i ja zaczynam czuć nadchodzącą @.

Ewelewel to pewnie hormony! Człowiek szaleje w ciąży :)
    Albo i co innego :D Ja mam taki żółty lekko, ale to normalne u mnie przed @. Miałam kremowy ale jakieś 3 dni temu. Teraz w sumie robi się znowu sucho, a jak już śluz to właśnie taki lepki.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelelel wrote:
    Sama nie wiem czy ta ciąża na pewno jest skoro nie było nic widać ostatnio u gina, no co prawda on ją potwierdził i beta też. Ale tyle się naczytałam że w 4 tyg już widać serduszko i słychać, a tu wychodzi mi że jak u niego byłam za pierwszym razem był mniej wiecej 4 tydz i nic nie widział na usg...wariuje z tym a to jeszcze dwa tyg do sprawdzenia..koszmar..
    I w ogóle wszystko mi się tak jakoś w głowie poprzewaracało i nie umiem sobie z tym poradzić, a najbardziej z tym że cały czas myślę że mój narzeczony kompletnie ma mnie gdzieś...
    Ja wiem Że w ciąży ponoć się szaleje.. ale jak ja nawet nie jestem pewna czy na tym usg coś jest czy nie a i tak mi się wszystko przewraca w głowie to ze mną to już tragedia jest
    Kochana nie czytaj bzdur żadnych. Serduszko to dopiero około 7 tygodnia . Czasami widać wcześniej, ale nie u każdej kobiety. Przestań się tym zadręczać i ciesz się tym stanem :) Wsio będzie ok, zobaczysz. 4 tydzień to bardzo wcześnie. Daj sobie czas, no i mniej stresu bo naprawdę wywołasz sobie poronienie jak będziesz tak się denerwować. Głowa do góry wszystko będzie ok zobaczysz, nic się nie dzieje :*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelelel wrote:

Kochana ja byłam na wizycie u Ginka w 6tc nie było widać serduszko, w 10tyc bylo wszystko idealnie, więc spokojnie :) Na pewno wszystko będzie dobrze, nie denerwuj się bo stres w ciąży nie jest wskazany :*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczorajszy test pozytywny dzisiejsze negatywne? Jeden robiłam z trzeciego moczu drugi z czwartego. Może ja w ciazy nie jestem

f2w3k0s3plke7odf.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, tak sie zastanawiałam dzisiaj -moze nie powinnam sie jeszcze załamywać, pójdę w piątek na bete moze coś wyjdzie... Jest w ogóle jeszcze taka szansa jak same negatywy były? Moze za wcześnie je zrobiłam, w piątek powinnam dostać @ a mnie nic nie boli, jakby przestało, moze to tez złe :/ idzie zwariować :(

atdc2n0anx2cx72s.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie kreski malo widoczne. Tak jakby było miejsce na druga kreske

f2w3k0s3plke7odf.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    No tak właśnie robi :D teraz 9 maja będzie miał 2 lata i 4 miesiące :D
    Jest tym bardzo zainteresowany, ale na nocnik robić nie chce, nie i już. Usiądzie owszem, kupę zrobi ale wsio w pampersie. Na siedząco. W lecie puszczę go nago, wtedy zobaczymy :D

To będziesz miała luzik z różnicą wieku ;) Co do nocnika to , moja chrześniaczka właśnie tak się nauczyła korzystać, całe dnie na golasa, ale potem był problem chwilowy bo jak miała coś na sobie to robiła zaraz striptiz :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Seraya Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dwa dni mnie nie było więc pewnie w ogóle wypadłam z tematu co u kórej słychać...ja dziś popołudniu nie wytrzymałam i zrobiłam test...negatywny...sama nie wiem co myśleć, czekam dalej na rozwój wydarzeń...

• marta95 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki właśnie wróciłam z galerii, zachoczylam o aptekę, kupiłam sobie i mężowi magnez z wit. B6. jestem w szoku bo odziwo się zgodził go lykac, może to nie pomoże nam w zrobieniu dzidzi ale krok do przodu z lykaniem tabletek, może przekonam go na jeszcze jakies pomagające mi i jemu :D

• lis87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seraya wrote:
    Hej dziewczyny dwa dni mnie nie było więc pewnie w ogóle wypadłam z tematu co u kórej słychać...ja dziś popołudniu nie wytrzymałam i zrobiłam test...negatywny...sama nie wiem co myśleć, czekam dalej na rozwój wydarzeń...
    Jeszcze nie mozna tracić nadzieje :) ja tez miałam chwile zwątpienia ale daje sobie czas do piątku :) ty tez poczekaj :) będzie na pewno wszystko po naszemu :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dziewczyny wczorajszy test pozytywny dzisiejsze negatywne? Jeden robiłam z trzeciego moczu drugi z czwartego. Może ja w ciazy nie jestem
    Panan, idź na beta hcg to się dowiesz. My Ci niestety niczego nie przewidzimy.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Witam, tak sie zastanawiałam dzisiaj -moze nie powinnam sie jeszcze załamywać, pójdę w piątek na bete moze coś wyjdzie... Jest w ogóle jeszcze taka szansa jak same negatywy były? Moze za wcześnie je zrobiłam, w piątek powinnam dostać @ a mnie nic nie boli, jakby przestało, moze to tez złe :/ idzie zwariować :(
    To że nic nie boli to nieważne, ja nie miałam w pierwszej ciąży żadnych objawów oprócz w sumie zgagi ;) Mi też testy wychodziły wtedy negatywne długo długo. Najlepiej zaczekaj do piątku i zrób test lub betę :) Choć beta to i teraz już by wyszła pozytywnie :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Hej kochane, ja już mam weekend i po pracy ufff...:D

Rudzielcu strasznie mi przykro, że przyszła @. Takie miałaś objawy :(Ale nowy cykl nowa nadzieja , szybko minie, bo Ty masz takie krótkie cykle :)

W ogóle to trzymam kciuki za te jeszcze testujące oby chociaż Wam się udało :*

I głupie pytanie mam ten termometr owu microlife czy jakoś tak, Powiedzcie mi jak głęboko w pochwie mierzycie 1 cm?
    :* już mi lepiej :) robilam dzisiaj sesję, cały dzień na świeżym powietrzu z super parą, dobrze mi się pracowało także humor poprawiony :) czekam aż się @ skończy i do roboty ;)

Offca88 lubi tę wiadomość

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    To będziesz miała luzik z różnicą wieku ;) Co do nocnika to , moja chrześniaczka właśnie tak się nauczyła korzystać, całe dnie na golasa, ale potem był problem chwilowy bo jak miała coś na sobie to robiła zaraz striptiz :P
    Ja bardziej myślałam wiesz że tak np na działce w majtkach samych wiesz, bez pampersa, bo w domu to ciężko mam panele ale i dywany na tym. Kiedyś tak zrobiłam, to sikał aż miło, strumyk płynął z wolna :D Jeszcze ręką rozcierał :D

No gdyby mi się teraz udało to byłaby różnica 3 lat, bo mój ze stycznia właśnie jest dokładnie :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ