Kwietniowe staraczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna1220 wrote:Deneira, tez miałam bóle miesiączkowe, ale przerywane, wczoraj praktycznie już ich nie było, w sumie dzisiaj mam mdłości, ból pleców i ciężkie piersi czyli to co rzeczywiście mi najbardziej dokuczało od paru dni po owulce. Także ten ból piersi u ciebie może jednak coś zwiastuje W każdym bądź razie mi sie wydaje, że i u Ciebie będzie zielono, czego czyli bardzo życzę :* Zarażać będe po jutrzejszych wynikach Bety
-
justyna1220 wrote:Tak. Jestem ubezpieczone z pracy w warcie już od dwóch lat prawie, ale umowa kończy mi się pod koniec czerwca.
Ale wiesz, że kobiety w ciąży są objęte opieką medyczną? Nie musisz być ubezpieczona, ani nawet zarejestrowana w UP, wystarczy karta ciąży. Orientowałam się jak zaczęliśmy się starać, bo ja też nie mam ubezpieczenia. Zaraz znajdę źródło. -
Almanah wrote:Ale wiesz, że kobiety w ciąży są objęte opieką medyczną? Nie musisz być ubezpieczona, ani nawet zarejestrowana w UP, wystarczy karta ciąży. Orientowałam się jak zaczęliśmy się starać, bo ja też nie mam ubezpieczenia. Zaraz znajdę źródło.
Kochana, ale to chodzi o ubezpieczenie grupowe, z którego dostałabym ewentualne pieniążki za poród
Dodatkowo konczy mi sie tez mozliwośc korzystania z lekarzy prywatnych w ramach ubezpieczenia w Lux med i poszukuję jakiejś placówki nie drogiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 08:39
-
marta95 wrote:Były ok. Może niekiedy krótkie ale temp zawsze była niska potem wysoka..
Ale były regularne czy różnie? Bo jeden cykl bezowulacyjny to jest powód to strachu, ale dwa z rzędu to już może być jakiś problem. Może idź do gina, zrobi ci USG, powie ci co tam się dzieje w środku. -
lis87 wrote:Czy mogłaby któraś mi pomoc, niezbyt rozumiem mój wykres dodałam dzisiaj temperaturę i zniknęło mi kiedy miałam wcześniejsza owulacji a dzisiaj jest napisane ze mam dni plodne. Czy to przez wprowadzenie temperatury? Ale to dopiero 4 raz. Chyba sie pogubiłam
No wpisywałaś wcześniej temperatur, dlatego owu była wyznaczona na podstawie pozytywnego testu, dziś pewnie wyznaczyła Ci przez śluz plodny, raczej się tym nie sugeruj24.12.2013 - dwie kreski
23.08.2014 - Kuba (39+4 tc)
12.05.2016 - dwie kreski
21.12.2016 - Maciek (36+2 tc) -
justyna1220 wrote:Kochana, ale to chodzi o ubezpieczenie grupowe, z którego dostałabym ewentualne pieniążki za poród ;
Aa, ok.
Ale i tak podlinkuję, może komuś innemu się przyda taka ciekawostka: http://mamopracuj.pl/bezplatna-opieka-medyczna-dla-kobiet-w-ciazy-i-dzieci/Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 08:42
justyna1220 lubi tę wiadomość
-
Witam kobitki. U mnie nadal spadek temperatury, 37,1, 37, 36,9 36,8 dzisiaj, piersi przestały boleć juz wczoraj pod wieczór, także myślę, że cykl nie będzie trafiony.
-
Almanah wrote:Ale były regularne czy różnie? Bo jeden cykl bezowulacyjny to jest powód to strachu, ale dwa z rzędu to już może być jakiś problem. Może idź do gina, zrobi ci USG, powie ci co tam się dzieje w środku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 08:43
-
marta95 wrote:No w sumie były różnie, czasami regularnie.. kochana ja byłam miesiąc temu U lekarza i wszystko jest idealnie.
Chodzi mi o monitor owu bardziej. Żeby ci powiedział, czy tam pęcherzyk rośnie, itd. -
Mnie brzuch boli... Takie ćmienie w macicy jakby... oj @ nadciąga, nadciąga. Tylko wcześnie.PCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
marta95 wrote:No w sumie były różnie, czasami regularnie.. kochana ja byłam miesiąc temu U lekarza i wszystko jest idealnie.
Jak wszystko jest idealnie to może o prostu trochę dłuższy cykl będzie, cierpliwości
24.12.2013 - dwie kreski
23.08.2014 - Kuba (39+4 tc)
12.05.2016 - dwie kreski
21.12.2016 - Maciek (36+2 tc) -
pomylonaa wrote:Jak wszystko jest idealnie to może o prostu trochę dłuższy cykl będzie, cierpliwości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 08:49
-
Ja chyba zrezygnuje ze starań o dziecko. Jestem strasznie słaba psychicznie i boję się jakiejś depresji. Miałam lekkie załamanie nerwowe jak mąż pojechał w delegacje a co mowic o nieudanych staraniach o dziecko. ;/
-
marta95 wrote:Eh ja już nie wiem. Za bardzo się wszystkim martwię i potem wychodzi jak wychodzi. Powoli na prawdę tracę siły.
Trzeba się uspokoić, powoli na spokojnie... w końcu to nie wyścigi ....
PCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
justyna1220 wrote:Tule mocno :* I chucham i dmucham na kolejny cykl :*Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
klaudia21 wrote:Ja chyba zrezygnuje ze starań o dziecko. Jestem strasznie słaba psychicznie i boję się jakiejś depresji. Miałam lekkie załamanie nerwowe jak mąż pojechał w delegacje a co mowic o nieudanych staraniach o dziecko. ;/
Deneira lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
justyna1220 wrote:Kochana, ale to chodzi o ubezpieczenie grupowe, z którego dostałabym ewentualne pieniążki za poród
Dodatkowo konczy mi sie tez mozliwośc korzystania z lekarzy prywatnych w ramach ubezpieczenia w Lux med i poszukuję jakiejś placówki nie drogiej.