Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    Kozisina jeździsz konno? ale zazdroszcze!!! kocham konie, zaczęłam kiedyś jeździć ale niestety teraz brak czasu ;/ ale jeszcze kiedys musze do tego wrócić :)
    To bardzo aktywny tryb życia prowadzisz, aż dziwne, że piszesz, że masz brzuszek ;)

Tak:) kocham to! Mojego też wciągnęłam, teraz razem jeździmy :)
    Brzuszek, udzisko i kawał dorodnego tyłka. Haha. Wy slodycze- ja kocham "konkreciki" jak pizza;)

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :) oj tak, fastfoodziki potrafią zrobić piękne krągłości ;) ja mojego próbowałam zarazić końmi ale nie ma szans :P jego miłością jest motorek :P hehe

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo właśnie zauważyłam, że zostałam "ekspertką" ;) do ekspertki mi daleko hehe ale cóż ;D

ckai9n73i3etzh5b.png
  • never give up Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Never- spękałaś ;) nie udało się bez nas wytrwać ;)

Hej :) wracam ze zdwojoną siłą do Was ;) Dziś 5dc a 3ds bo lecę na letrozolu.

U Ciebie widzę też są postępy, lekarz zaliczony i nowy cykl rozpoczęty. Oby ten był tym ostatnim :)

Seraya lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Offca88 jak dla mnie to Twoje objawy są typowe dla bóli okołoowulacyjnych.
    Ja jestem klasycznym przykładem bolesnych owulacji (czasem nie do zniesienia, nawet przez 3 dni) . Ból potrafi skutecznie "podszyć się" pod różne dolegliwości stąd wiele młodych dziewczyn mylnie ląduje na pogotowiu :). W większości przypadków to po prostu taka uroda, nic nienormalnego.Mam dokładnie tak samo jak Ty. Poniżej opis pewnych objawów które mogą występować. U mnie wiele z nich pasuje. Poczytaj i zobacz czy u Ciebie też.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-kobiece/bol-owulacyjny-jak-rozpoznac-i-zlagodzic-bole-jajnikow_41781.html
    Dzięki kochana, uspokoiłaś mnie, fakt, mam bolesne owulacje, nie raz zakłuje, ale w większości mocno boli , zaraz poczytam, ale od razu mi lepiej wiedząc że to nie jest jakieś nienormalne :) Bo już myślałam, że mam coś nie tak :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:

U Ciebie widzę też są postępy, lekarz zaliczony i nowy cykl rozpoczęty. Oby ten był tym ostatnim :)
    Dokładnie, oby nie trzeba było robić badań ;)
    Dobrze, że zdwojona siła:)

Na cześć eksperta Rudzielca- hip hop hurrra, haha

kukumo lubi tę wiadomość

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kika77 wrote:
    Hehe :) ok tylko od jutra najwcześniej, bo ja już dziś ciasteczek pojadłam ;) patrzyły tak na mnie.. :D
    Ja już zaczęłam , ale czekam na Ciebie jutro :D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Never poczytałam i faktycznie by się zgadzało, ból zazwyczaj u mnie trwa kilka godzin, takie kłucie jednego jajnika, faktycznie w każdym cyklu różnie raz prawy raz lewy, nie raz plamię ale to jeden dzień troszeczkę. Ale nie zawsze. A dyskomfort seksu to tak około ja wiem, 2-3 dni też.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Dzięki kochana, uspokoiłaś mnie, fakt, mam bolesne owulacje, nie raz zakłuje, ale w większości mocno boli , zaraz poczytam, ale od razu mi lepiej wiedząc że to nie jest jakieś nienormalne :) Bo już myślałam, że mam coś nie tak :)

Nie ma za co :) Po to tu jesteśmy. Pomagamy jak możemy :)

Offca88 lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Dokładnie, oby nie trzeba było robić badań ;)
    Dobrze, że zdwojona siła:)

Na cześć eksperta Rudzielca- hip hop hurrra, haha

Hip hip, huraaaa, hip hip huraaa :)

relghdgenv7rm5nv.png
  • Deneira Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej chwilę mnie nie było a tu takie tłumy! :) Offca też mam dlugie cykle-31dni :/ Rudzielec- ja też jestem mała....ważę w porywach do 48 o mam jakies 160cm wzrostu :P

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Never poczytałam i faktycznie by się zgadzało, ból zazwyczaj u mnie trwa kilka godzin, takie kłucie jednego jajnika, faktycznie w każdym cyklu różnie raz prawy raz lewy, nie raz plamię ale to jeden dzień troszeczkę. Ale nie zawsze. A dyskomfort seksu to tak około ja wiem, 2-3 dni też.

Mam dokładnie to samo. I zawsze się zastanawiałam jak ja tego dzieciaka mam zrobić jak mnie tak boli. Żebyś Ty mnie zobaczyła jakie ja wtedy kombinacje robię podczas serduszkowania byle by nie bolało :):):)

Offca88 lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faza lutealna nie jest stała. może się wachać i nie zawsze jest równo w połowie cyklu. Ja np mam cykle 28-29 dni wiec powinnam mieć ok 14 dnia cyklu.. 4 lata temu jak mierzyłam tempke to wykazywała mi owulacje czasem 17 dnia cyklu a czasem 10... czasem też miała cykle 31dni wiec owulacja tez wtedy się przesuwa...
    także tutaj tylko mierzenie temperatury, sprawdzanie sluzu i ewentualne testy owulacyjne mogą pokazac czy owulacja sie opóźniła czy była szybciej...
    Jak miałam nauki przedmałzeńskie - to nasz nauczyciel a mój dawny nauczyciel biologii z gimnazjum- zanim wystawił nam zaświadczenie potrzebne dla ksiedza powiedział że zdarza się że kobieta zachodzi w ciaze niedługo po okresie np 4-5 dni, a wynika to własnie gdy owulacja będzie szybciej np zamiast 12 dc owulacja bedzie ok 8 dnia...
    a plemniki są w stanie przeżyć od 2-5 dni,w sprzyjających warunkach 7 dni...
    zawsze trzeba zrobic +/- 2-3 dni rozbieżności... nasz organizm to nie maszyna ktora musi byc bezbłędna...

• Deneira Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pytała sie o bóle jajników przed owulacja- chyba Rudzielec. Mnie zawsze bolą w okolicach owulacji ;)

• Offca88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    hehe Offca ja mam aż 154cm więc ja to już całkiem pchełka :P waga waha się od 45 do 47 :P
    i mam to samo z tymi bólami podczas przytulania, ale jakoś nigdy nie zwróciłam uwagi na to czy to w dni płodne czy nie... ale znam ten ból, i tak jak mówisz, przy głębszej penetracji , mówiłam kiedyś o tym mojej gin ale powiedziała, że może to wynikać z "hardcorowego" kochania :P albo pozycji nieodpowiedniej, czyli np jak nie idzie prosto pisiorek tylko w bok :P
    A to Ty kruszynka ale nie tylko wzrostem, ale i wagą. Ważyłam kiedyś 48 kilo, ale ja akurat wyglądałam troszkę za chudo :D Znaczy ja się sobie podobam tak jak mam maks 55 kilo :) Ale na razie to nie o chudnięciu marzę :D
    No wiesz ja się jakoś hm hardcorowo nie kocham, no zależy ale u mnie to właśnie nie to a po prostu pozycja . Bo w inne dni jakoś mi to nie przeszkadza :D Więc ewidentnie coś jest na rzeczy. Ja to wiem w które dni, bo akurat w płodne był też wyskok na wszelki wypadek, plus guma :D Ja na szczęście nie mam tak ochoty w dni płodne, ale jak chce się dzieciątka to wiadomo :D Śmieję się do mojego że nie mogłabym być (i nie chciała oczywiście) prostytutką haha :D Bo by mnie wsio bolało , za dużo strat by na mnie mieli :D Teraz ciotka , teraz boli hihi:) Pożartowałam sobie nooo..:D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Ooo. To nie tylko ja z ciąża spożywcza :) ja 165cm i też 72kg.
    Ruszam się, jeżdżę konno, oh jak to rzucić przy ciąży?! I ćwiczę pole dance. Do tego z małżem towarzyski raz w tyg, i siatkówka ze znajomymi... Ale brzuszka pozbyć się nie mogę....

Offica też tak mam. Po @ budzi się we mnie zwierzę, a im bliżej owulki tym większy leniwiec... Cóż- też zwierze:)
    Oj kochana jesteś w miarę wysoka rozejdzie się po kościach na pewno tych kilosków nie widać, a dwa na pewno to są też mięśnie. Nie patrz na wagę skoro jesteś taka aktywna, ja to zwykły kanapowiec :D Więc wiesz u mnie mięśni nie uraczysz :D Fajnie, ze masz takie zainteresowania :D U mnie ostatnio zainteresowanie jest plac zabaw dla malucha . Ale jak tylko będzie ciepło to nie ma, basenik się przyda, wyjazdy na działkę, badminton, nooo...mało ale jak na mnie to i tak już wysiłek :D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seraya wrote:
    a mąż jak tylko wróci z treningu to kolejny maraton go czeka...no ale chce potomka to musi dać radę :D
    Koniecznie musi wypełnić obowiązek małżeński :D:D:D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:

Fajnie, że wróciłaś, kiedy będziesz testować? :) Zobacz jak mamy tutaj gwarno w kupie raźniej :)

Wiecie co ja Was stąd nie wypuszczę , będziecie w ciąży i tutaj będziecie mnie dopingować aż w końcu mi się uda :D Jak uciekniecie to i ja chyba zrezygnuję :D A nie chcecie mnie mieć chyba na sumieniu prawda?:D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Deneira Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaa ja ze swojego po treningu dużego pożytku nie mam hahaha Ja ganiam regularnie na fitnes na salsation (wcześniej na zumbe).

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    ooo właśnie zauważyłam, że zostałam "ekspertką" ;) do ekspertki mi daleko hehe ale cóż ;D
    Eeee no to wielkie graty :D:D:D:D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ