Kwietniowe staraczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
liliana86 wrote:a co generalnie sądzicie o tych testach owulacyjnych? kupujecie na allegro? czyw aptece?
czytałam że w dniach przewidywalnej płodności nalezy robic 2 razy dziennie
"Należy pamiętać, że test owulacyjny może pokazać wynik pozytywny mimo braku owulacji, może również pokazywać wynik negatywny, mimo że nastąpił skok hormonu LH. Testy owulacyjne mogą pokazywać zarówno wynik fałszywie pozytywny, jak fałszywie negatywny tak samo jak testy ciążowe."
-
Almanah ja właśnie przed @ miałam ból brzucha, ciągnięcie jajników, mdłości, zgagę i skończyło się i tak okresem także ja już nawet nie robię sobie nadziei jak mam tego typu objawy jedynym pewnym objawem będą dwie kreseczki na teście
Almanah lubi tę wiadomość
-
Almanah wrote:Ja też testuję w maju. Najpóźniej 7. Chyba, że owu faktycznie zrobiłą mi figla i już była.
Ja używam teraz owutestów z allegro, tych megacienkich. Zaczynam od dzisiaj. Zobaczymy, czy coś pokażą. Wcześniej używałam aptecznych, ale zaczęłam za szybko i nic mi nie pokazały.
-
Offca88 wrote:No to będziemy w komplecie majowym Fajnie, że nas tam więcej na maj Bo wszystkie nam niedługo w kwietniu pouciekają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 18:27
-
Rudzielec91 wrote:No to rzeczywiście jeszcze trochę pracy przed Tobą czyli krótkie cykle nie są takie złe ledwo się @ skończyła a tu już owulka i mogę się starać a później też szybko leci do testowania
-
Tymonciowa wrote:Cholercia! a ja już nie wiem co myśleć. Po owulacji szyjka była twarda i zamknięta a dziś 20 dc i zmiękła, zamknięta jest dalej ale chyba nic z tego w tym cyklu, choć w podbrzuszu trochę ćmi i dzisiaj dziwnie kręci mi się w głowie a czasami mam mroczki. Jak myślicie, kiedy zrobić test 10 mlu/ml żeby był wiarygodny? nie chce mi się czekać do @.
-
Rudzielec91 wrote:Almanah ja właśnie przed @ miałam ból brzucha, ciągnięcie jajników, mdłości, zgagę i skończyło się i tak okresem także ja już nawet nie robię sobie nadziei jak mam tego typu objawy jedynym pewnym objawem będą dwie kreseczki na teście
-
Obiecany meldunek na dziś:
Właśnie wyszłam od Pani doktor. Bardzo się przejęła tymi moimi plamieniami. Powiedziała że tak nie może być!
Dostałam skierowanie na usg dróg rodnych, już umówiłam się na środę, oraz cały komplet hormonów. Niestety jako, że mam 6dc to muszę badania zrobić w następnym.
3 pobrania mają być - w 3-4dc fsh, androstendion, estradiol i prl w 12-14 dc lh i progrsteron i 21 dc progesteron.
Później mam koniecznie wrócić.
Kochać się mamy 3-4 razy w tyg, nie mniej nie więcej. Caly cykl:) to na tyle...Offca88, Almanah lubią tę wiadomość
PCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
nick nieaktualny
-
Kozisina wrote:Obiecany meldunek na dziś:
Właśnie wyszłam od Pani doktor. Bardzo się przejęła tymi moimi plamieniami. Powiedziała że tak nie może być!
Dostałam skierowanie na usg dróg rodnych, już umówiłam się na środę, oraz cały komplet hormonów. Niestety jako, że mam 6dc to muszę badania zrobić w następnym.
3 pobrania mają być - w 3-4dc fsh, androstendion, estradiol i prl w 12-14 dc lh i progrsteron i 21 dc progesteron.
Później mam koniecznie wrócić.
Kochać się mamy 3-4 razy w tyg, nie mniej nie więcej. Caly cykl:) to na tyle...Kozisina lubi tę wiadomość
-
Wiecie dziewczyny z tym testowaniem ciążowym to tak różnie jest, zależy od psychiki można wcześniej, oczywiście, czasami i nawet wyjdą 2 kreski, ale musimy się liczyć wtedy też z tym, że i może przyjść @ mimo wszystko. Dopóki jesteśmy przed terminem, to tak ciężko się cieszyć. Ja za testuję 2 dni przed @. Ale też liczę się, że albo wyjdzie negatyw, albo kreseczki, które później mogą zniknąć.
A co do owulacyjnych, ja na razie próbuję bez, może kiedyś się skuszę, jak mi się nie uda po raz kolejny
-
mam pytanie babeczki, czy Was też zaczynają boleć jajniki przed owulacją? ja mam do owulki jeszcze jakieś 3 dni a już od wczoraj się bóle zaczęły. w poprzednim cyklu bolały mnie tylko dwa dni przed i zastanawiam się czy owulka mi się czasem nie przesunie troszkę szybciej
Almanah lubi tę wiadomość
-
Rudzielec, offica od razu kamień z serca... Bo zawsze najbardziej się boję że mi powiedzą że sobie wymyślam problemy...
Żałuję tylko że trzeba czekać do nast cyklu...PCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
nick nieaktualny