Kwietniowe staraczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie szukam potwierdzenia w internecie, ale cholercia znaleźć nie mogę, więc może jakieś przedawnione teorie spiskowe wam tu sprzedaję.
Rudzielec91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Seraya wrote:Ja również czytałam, że faza lutealna jest stała i nie ma czegoś takiego jak spóźniająca się miesiączka tylko owulacja się przesunęła w danym cyklu...ja np mam zawsze 14 dniową fazę lutealną.
-
liliana86 wrote:Faza jest stała - owulacja jak pisałam zazwyczaj występuje w połowie cyklu ale trzeba brak 2-3dniowe opóźnienie lub przyspieszenie owulacji.
.
-
liliana86 wrote:Faza jest stała - owulacja jak pisałam zazwyczaj występuje w połowie cyklu ale trzeba brak 2-3dniowe opóźnienie lub przyspieszenie owulacji.
.
Bzdura, żadne w połowie cyklu. Owulację liczy się około 14 dni od ostatniego dnia cyklu. Więc dla kobiety, która ma 36 dniowe cykle, czy jakiekolwiek inne niż 28 dniowe, już nie będzie to połowa cyklu. A nawet jak ktoś ma 28 dniowe cykle, to moje mieć 12 dniową fazę lutealną i też już nie ma owulacji w środku cyklu.
Co do stałości fl, to nie wiem, sama stałej nie mam, ale może jestem dziwadło. -
Almanah wrote:Właśnie szukam potwierdzenia w internecie, ale cholercia znaleźć nie mogę, więc może jakieś przedawnione teorie spiskowe wam tu sprzedaję.
Też to słyszałam zwłaszcza, że często je miewam.
U nas to taki standard, , potem małż nakłada mi majtki i lecę siusiu... Na palcach jednej ręki policzę ile razy zasnęłamPCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
Rudzielec91 wrote:Ja mogę napisać tyle że nawet dzisiaj rano czytałam na ten temat i też było napisane że faza lutealna jest stała ale cholera go wie
Offca88 lubi tę wiadomość
-
Almanah wrote:Bzdura, żadne w połowie cyklu. Owulację liczy się około 14 dni od ostatniego dnia cyklu. Więc dla kobiety, która ma 36 dniowe cykle, czy jakiekolwiek inne niż 28 dniowe, już nie będzie to połowa cyklu. A nawet jak ktoś ma 28 dniowe cykle, to moje mieć 12 dniową fazę lutealną i też już nie ma owulacji w środku cyklu.
Co do stałości fl, to nie wiem, sama stałej nie mam, ale może jestem dziwadło.