Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA to niedobrze ;/ kiedy Ty masz tego lekarza?

ckai9n73i3etzh5b.png
  • MagdaKrakow Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Co tam u Was? Coś ostatnio żadna nie testuje:)? Chyba wszystkie pod koniec miesiąca będziemy testowaly :)??
    Ja już po owulacji, dzisiaj chyba 6 dzień, pierwszy raz nie doszukuję się żadnych objawów i czekam na termin @. Póki co mi dobrze idzie, aż sama w to nie wierzę, bo za każdym cyklem sobie wmawiałam że mam mnóstwo objawów ciąży a potem okres... Eh.. w tym cyklu dopiero testuję w 31 dniu, o ile w 28 nie przyjdzie @.
    Czy któraś z Was była na monitoringu cyklu? Mi jak nie wyjdzie w tym miesiącu to lekarz mi powiedział że zrobimy monitoring żeby wiedzieć co z tą owulacją się dzieje :) Buziaki dla Was !! :*

• MagdaKrakow Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w sprawie uderzeń gorąca- ja tez mam ale w nocy jak się budzę to masakra, od razu musze okna otwierać, ale to u mnie pewnie przez tarczycę..

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja testuję zaraz przed Tobą, 28 kwietnia ;) ja na monitoringu jeszcze nigdy nie byłam, ostatnio byłam tak po prostu zrobić badania i akurat wyszło , że jestem świeżo po owulacji, także ja póki co idę na żywioł , ale może jak się teraz nie uda to się umówię na takie monitorowanie, kto wie :)

Malwa30 lubi tę wiadomość

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko moja, pije dużo wody bo ponoć to też ma dobry wpływ na ilość śluzu, ale to sikanie co chwilę mnie już zaczyna denerwować :P

AJA_S lubi tę wiadomość

ckai9n73i3etzh5b.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro... większy stres niż przed maturą a myślałam że to niemożliwe :P
    Dopiero na 17...
    uderzenia gorąca mogą być powodowane ciśnieniem... ja na ten przykład w pracy miałam wypieki a pizdzilo mi że szok...

17.11.17-poronienie całkowite
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie uderzenia gorąca to jeden z głównych objawów zbliżającej się @ :(

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Deneira Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale sie zakręciłam......myślałam, że mam dziś fitness na 18 i już stałam w drzwiach.....i napisałam smsa do przyjaciółki że będę na styk bo dopiero wychodzę z domu......a ta mi odpisuje, że przecież dziś wtorek i mamy na 20ta hahaha Byłabym 2 godziny wcześniej hahaha uratowała mnie.

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo. Dobrze, że nie kupiłam testów :) właśnie dotarły zamawiane:)

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • Seraya Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula82 wrote:
    Seraya a jak długo się staracie?ja dopiero trzeci cykl mierzę temp i jeszcze trochę dam sobie szans naturalnie,choć za długo też nie mogę czekać bo latka lecą...
    Już ponad rok, a to mój 3 cykl stymulowany. Dwa na CLO i ten z Aromkiem

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Jutro... większy stres niż przed maturą a myślałam że to niemożliwe :P
    Dopiero na 17...
    uderzenia gorąca mogą być powodowane ciśnieniem... ja na ten przykład w pracy miałam wypieki a pizdzilo mi że szok...
    hehe domyślam się :) będzie dobrze, zobaczysz :) przynajmniej będziesz miała wszystko czarno na białym a nie domysły :)
    U mnie tak jak u Almanah, zawsze przed @ mam takie uderzenia gorąca, strasznie to drażniące :P mam nadzieję, że pod koniec tego cyklu już ich nie będzie... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 17:48

ckai9n73i3etzh5b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze musze nadrobic, a ostatnio coś czasu coraz mniej ;)

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliaa24 wrote:
    widze ze musze nadrobic, a ostatnio coś czasu coraz mniej ;)
    No to dużo masz do nadrobienia, ja w pracy myślałam, że nigdy nie skończę czytać a to tylko przedpołudnie... Masakra dziewczyny się rozpisują... A ja w sumie też dokładam do czytania :D xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz troszke nadrobilam ;) robie sobie przerwy w pisaniu mgr ;D

A ty sie AJA_S kochana nie stresuj wszytsko bedzie dobrze! najwazniejsze by lekarz pomogł jeżeli będzie (oby nie bylo) jakis problem. Ja tez za tydzien lece na wizyte ;d

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! i tak oto pierwszy owulacyjny test za mną;)

Szkoda, że na ciążowym nie widziałam takiego cienia, to byłoby coś! A teraz.. to tylko negatyw;)

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny problem jaki jak narazie widze to ta moja wredna owulka... Albo jest, a ze stresu spadła mi ta temp, albo sobie organizm ze mnie jaja robi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 18:08

• Deneira Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś doszłam do tego że mam w dupie temperature hahaha właśnie oglądam inne wykresy i dziewczyny miały niską temperaturę jak ja i wiele owulek chyba zostało wyznaczonych jak już temperatura skoczyła w okolicach miesiączki i okazało się, że jest w ciąży. Trzeba chyba na to wszystko patrzeć mniej więcej i tyle :/ oto moja puenta na dzis hahahahaha :P

AJA_S lubi tę wiadomość

• infinity888 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaKrakow wrote:
    Hejka :) Co tam u Was? Coś ostatnio żadna nie testuje:)? Chyba wszystkie pod koniec miesiąca będziemy testowaly :)??
    Ja już po owulacji, dzisiaj chyba 6 dzień, pierwszy raz nie doszukuję się żadnych objawów i czekam na termin @. Póki co mi dobrze idzie, aż sama w to nie wierzę, bo za każdym cyklem sobie wmawiałam że mam mnóstwo objawów ciąży a potem okres... Eh.. w tym cyklu dopiero testuję w 31 dniu, o ile w 28 nie przyjdzie @.
    Czy któraś z Was była na monitoringu cyklu? Mi jak nie wyjdzie w tym miesiącu to lekarz mi powiedział że zrobimy monitoring żeby wiedzieć co z tą owulacją się dzieje :) Buziaki dla Was !! :*

Magda - ja byłam w lutym i w marcu - zeby zobaczyc czy:
    1. pecherzyki rosna - tak
    2. czy pekaja - tak
    3. a ciązy nie ma - ale przynajmniej sie uspokoiłam, ze wszystko ok teraz bede robic progesteron i prolaktyne oraz usg tarczycy. Zrobiłam juz tsh i jest bardzo dobre bo 1,08 i gin powiedziała, ze nie trzeba robic tf4 i tf3. Moj jeszcze zrobił badanie nasienia CASA (komputerowe)- ale nie wiem czy ktos mi zinterpretuje wynii bo wizyte u lekarza ma 12.05 dopiero..

MagdaKrakow lubi tę wiadomość

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • Deneira Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z resztą i tak nie mam już na to wpływu.....jak mam być w ciąży to jestem.......chyba właśnie mam jakiś przełom hahaha Jedyna rzecz na którą mam wpływ to mniej więcej wyznaczyc kiedy może byc owulacja.....i tyle :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie kiedys tam czytałam jakis art ze tylko nie całe 25% par a moze nawet mniej zachodzi w ciaże w pierwszym cyklu. Dopiero im dłuższe starania tym % się powiększa. Ja tez w sumie badam swoj cykl bo chociaz mam pewnośc ze w miare jest dobrze - cykle regularne +/- 1 dzień, owulacja wystepuje bo mam w sumie zawsze te same objamy (sluz, test owulacyjny, skok temp, szyjka), oprocz plamien dziwnych przed okresem (ale moze tak mam bo progesteron wysoki dzis 21,9 ng/ml) - i w ciazy nie jestem :) Mam nadzieje ze moj mąż ma wszytsko "na miejscu" i to wkiestia czasu, jak u kazdej.
    Mimo wszystko zapiski na ovu sa dla mnie "pomocą" a nie wyrocznia ;)

i masz racje Deneira - takie tu cykle mozna zobaczyc ze wlasciwie nic nie jest przesądzone! ;) sie rozpisalam ;d

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ