Kwietniowe staraczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, bo od takich tekstów każda dziewczyna pomyśli: "hmm rzeczywiście zacnie. Dam się zapłodnić, bo wcześniej nie byłam przekonana, ale po takim przedstawieniu sprawy rozkręcę te jajowody i puszcze jajeczko"
infinity888, Rudzielec91, AJA_S lubią tę wiadomość
-
mnie nieco ciśnie babcia(tylko ja z nią mam kontakt lepszy jak z mamą)... zwłaszcza, że siostra moja, starsza, nie planuje,... więc wiadomo, tym większa presja;)PCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
Dla mnie to powinni tego uczyc w szkole, ze pytanie kobiety/pary o dziecko jest nietaktem bo:
-starają się i nie mogą..
-nie chcą dzieci w ogole
i tu i tu odrazu nerwy - kolezanka mi opowiadała kiedys przrykład, ze zapytała swojego kolegi z pracy" a wy kiedy bedziecie sie starac o drugiego malucha" - on jej odpowiedział: "moja żona nie może zajść w ciąże".. mowi, ze jej sie strasznie glupio zrobiło, a jeszcze bardziej by było gdyby zapytała bezposrednio jego zone- od tego momentu stwierdziła, ze takich pytan sie po prostu nie zadaje.
Rudzielec91, Almanah lubią tę wiadomość
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
infinity888 wrote:Magda - ja byłam w lutym i w marcu - zeby zobaczyc czy:
1. pecherzyki rosna - tak
2. czy pekaja - tak
3. a ciązy nie ma - ale przynajmniej sie uspokoiłam, ze wszystko ok teraz bede robic progesteron i prolaktyne oraz usg tarczycy. Zrobiłam juz tsh i jest bardzo dobre bo 1,08 i gin powiedziała, ze nie trzeba robic tf4 i tf3. Moj jeszcze zrobił badanie nasienia CASA (komputerowe)- ale nie wiem czy ktos mi zinterpretuje wynii bo wizyte u lekarza ma 12.05 dopiero.. -
U mnie też tesciowie naciskają czasem mam ochotę wykrzyczeć tesciowi że teraz może mnie cmoknąć jak wcześniej kazał mi obiecywać, że przed 40 jego nie będzie dziadkiem.A teraz takie wielkie parcie ostatnim razem jak jego dziadek po raz 3 na tej samej imprezie zapytał kiedy dziecko- wstałam i wyszłam... mój ojciec wielce oburzony póki Bartekowi nie wyrwalo się ze dzieci nie mogę mieć - tak gin wówczas podejrzewał. moi rodzice i dziadek przestali. niestety do teściów w sumie do teścia nie dotarło... na trzeźwo nie ma odwagi zapytać bo wie że ja hukne zaraz na niego. Ale przy imprach to szybko miauczy że chciałby już zostać dziadkiem
Rudzielec91 lubi tę wiadomość
17.11.17-poronienie całkowite -
Kozisina wrote:mnie nieco ciśnie babcia(tylko ja z nią mam kontakt lepszy jak z mamą)... zwłaszcza, że siostra moja, starsza, nie planuje,... więc wiadomo, tym większa presja;)
-
reddie137 wrote:Tak, bo od takich tekstów każda dziewczyna pomyśli: "hmm rzeczywiście zacnie. Dam się zapłodnić, bo wcześniej nie byłam przekonana, ale po takim przedstawieniu sprawy rozkręcę te jajowody i puszcze jajeczko"
reddie137 lubi tę wiadomość
-
Rudzielec91 wrote:Ha ha ha czytam to już któryś raz i za każdym razem płacze że śmiechu cudnie to wymyśliłas
Pamiętajmy, że samo jajeczko nie wystarczy.. także Pan też powinien się jednak przekonać i w końcu, porozmawiać z plemnikami na temat drogi.. a najlepiej od razu wyposażyć je w gps;)Rudzielec91 lubi tę wiadomość
PCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
Kozisina wrote:Pamiętajmy, że samo jajeczko nie wystarczy.. także Pan też powinien się jednak przekonać i w końcu, porozmawiać z plemnikami na temat drogi.. a najlepiej od razu wyposażyć je w gps;)
Made my dayRudzielec91 lubi tę wiadomość
-
Na szczęście nie jest...ale jakiegoś super kontaktu też nie mamy więc będzie poprostu normalnie...a przynajmniej mam taką nadzieję tak w ogóle to myślę od wczoraj o tych wszystkich pozycjach "po" coby plemniczki za szybko nie wypłynęły i tak zastanawiam się czy to rzeczywiście ma sens...w końcu przez tyle lat kobiety zachodziły w ciążę i jakoś nie wydaje mi się żeby robiły świecę po...