Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe testowanie ;)
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie, póki się utrzymuje na stałym poziomie to jest dobrze, ja w ostatnim czasie tyle wykresów obejrzałam, że Twój wygląda naprawdę dobrze.

Nie dziękuje :) W maju przypada nasza rocznica z moim G i mam nadzieje że może będzie szczęśliwy. A do tej pory co on mówi to się sprawdza więc jest szansa że to też :)

marta1987, Amelia San lubią tę wiadomość

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam słychać dziewczyny? Ja dopiero co zaczełam prace a już mam wrażenie, że to będzie długi dzień.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odczuwam skutki @ na całego, a no-spy w domu nie mam. Zaraz do pracy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri mielibyście fantastyczny prezent z okazji rocznicy :) Niech się zatem sprawdzi. powodzonka, będę trzymać kciuki :)

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu do was bede zagladac i za kazda z was trzymac kciuki bo od tych naszych rozmow sie troche uzaleznilam. ;p jak nie ma co robic w pracy mozna tu zagladac.

Amelia San, AnnaKliwijska, kamiii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry ze spamuje ale siostra wlasnie mi to pokazalam i nie wytrzymalam ;p
    http://m.bebzol.com/pl/lody_stworzone_z_mysla_o_pms.169754.html

marta1987 lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisiakass wrote:
    Moje kochane dzis polecialam na bete to moj 28 dc owu byla 17 dc a cykle mam 28-29 dni. Wynik bety 11 dpo 35,63 :) dziekuje Wam wszystkim za rady, za wsparcie za dobre slowo i za to ze na was zawsze mozna polegac. Niech wszystkie zobacza zielone kropeczki. A ja sie modle aby moja fasoleczka wytrwala do konca ciazy

Idz zrób po 48 h drugą bete. Nie chce Ciebie straszyć ale jest dość niska... ja w 30dc a cykle mam takie same jak Ty bete miała troche ponad 40 i niestety była to ciąża biochemiczne czego Tobie oczywiście nie życzę. Z całego Serca trzymam kciuki...ale wiem jak boli rozczarowanie...wiec idz na tą drugą bete, ja nie poszłam bo stwierdziłam skoro wyniki bety wyszły pozytywnie ... nie potrafię opisać co czułam ja poszłam do szpitala bo zaczynał mi się okres czego ja nie wiedziałam i lekarz mi powiedział, że nie jestem w ciąży...

a.png
    a.png
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co straszyć....to,że cykl jest takiej samej długości nic nie znaczy...u jednej może się zagnieździć w 7 dniu u innej w 9dpo i wtedy są różne wartości bety...

ciri22, kamisiakass lubią tę wiadomość

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    U mnie zjazd nastroju. Wszystko dobrze szło, piękna owulka (chyba pierwsza w życiu), monitorowana, starania, super progesteron i bet 0.4
    Trzymaj sie Martka. A w ktorym dniu po owu robilas bete?

7v8rikgni12rlaff.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja zaczynam nowy cykl. :D mam pytanie do was o jakiej porze dnia robilyscie testy owulacyjne? A może dwa razy dziennie?

Dwa dziennie chyba nie bardzo ma sens bo można zgłupieć, ja tak zrobiłam raz to drugi test wyszedł słabszy niż pierwszy zapewne z powodu rozcieńczonego moczu. Ja robiłam test z rana z drugiego moczu.

a.png
    a.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie sposoby na to oczekiwanie? Ja sie jeszcze nie niecierpliwie, to pierwszy cykl staran, wiec raczej duzo czytam i z zaciekawieniem obserwuje siebie, ale ciekawam Waszych sposobow?
    Ogladacie cale sezony seriali? Spotykacie sie ze znajomymi? Organizuje ie sobie ultra wciagajace ksiazki? Bo w pracy latwiej chyba o tym nie myslec.

Ja poki co z radoscia odnotowuje kolejne wyzsze twmperatury, bo jako PCOWKA rzadko je widze;) wieksze nerwy zaczna sie pewnie w przyszlymtygodniu, gdy bedzie mial sie zblizyc okres. No i w weekend kiedy moglaby byc potencjalne zagniezdzenie - wiem,ze nie u wszystkich kobiet cokolwiek sie dzieje, ale pewnie bede liczyc na jednorazowy spadek temperatury czy plamienie.

7v8rikgni12rlaff.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    Nie ma co straszyć....to,że cykl jest takiej samej długości nic nie znaczy...u jednej może się zagnieździć w 7 dniu u innej w 9dpo i wtedy są różne wartości bety...

Jak najbardziej się z tym zgadzam. Mówię tylko tu o swoich doświadczeniach i polecam zrobić drugą bete za 48H dla własnego świętego spokoju.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Dwa dziennie chyba nie bardzo ma sens bo można zgłupieć, ja tak zrobiłam raz to drugi test wyszedł słabszy niż pierwszy zapewne z powodu rozcieńczonego moczu. Ja robiłam test z rana z drugiego moczu.

No ja pierwszy cykl robilam testy rano z porannego i nic zaden nie byl taki intensywny jak kontrolny pasek w drugim cyklu tez nic a robilam z moczu o 18 wracalam do domu o 16 i nic nie pilam do 18 i tez nic ale moze dlatego ze ten cykl mi sie wydluzyl i owulacja byla pozniej a moze w ogole nie bylo. Widzialam gdzies w galerii ze dziewczy robily z porannego badz o 12 a potem o 18 lub 20 i czasem byla duza roznica w kolorze miedzy nimi i dlatego sie zastanawiam czy tez tak nie zrobic w tym cyklu.

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc nigdy nie robiłam wykresów temperatury i nie bardzo się na tym znam...wiem, że moja temperatura to około 35,8-36,2. Wczoraj zmierzyłam temp. i było 36.8 ( 6dpo) dzisiaj już jest 36,5 wiec spadek...boli mnie brzuch jak na okres ale szyjka wysoko i brak jakichkolwiek plamień. Czy przy implantacji spada temperatura ? Chyba ze stresu nie mierze tej temperatury ;-) zawsze mogę sobie wmówić, że nie mam podstaw do paniki :P

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    A jakie macie sposoby na to oczekiwanie? Ja sie jeszcze nie niecierpliwie, to pierwszy cykl staran, wiec raczej duzo czytam i z zaciekawieniem obserwuje siebie, ale ciekawam Waszych sposobow?
    Ogladacie cale sezony seriali? Spotykacie sie ze znajomymi? Organizuje ie sobie ultra wciagajace ksiazki? Bo w pracy latwiej chyba o tym nie myslec.

Ja poki co z radoscia odnotowuje kolejne wyzsze twmperatury, bo jako PCOWKA rzadko je widze;) wieksze nerwy zaczna sie pewnie w przyszlymtygodniu, gdy bedzie mial sie zblizyc okres. No i w weekend kiedy moglaby byc potencjalne zagniezdzenie - wiem,ze nie u wszystkich kobiet cokolwiek sie dzieje, ale pewnie bede liczyc na jednorazowy spadek temperatury czy plamienie.

Ja to uwazam ze sie nie da o tym nie myslec nawet bedac gdzies i z kims, to byl moj pierwszy cykl staran i mniej wiecej od domniemanej owulacji caly czas o tym myslalam do tego bole jakie odczuwalam, niepokoj i niemoznosc jedzenia dodarkowo nie dawaly mi o tym zapomniec, a juz spozniajacy sie to jakas katorga. Szczegolnie jak testy sa negatywne.. mysle ze kazda staraczka podswiadomie caly cas o tym mysli.

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Szczerze mówiąc nigdy nie robiłam wykresów temperatury i nie bardzo się na tym znam...wiem, że moja temperatura to około 35,8-36,2. Wczoraj zmierzyłam temp. i było 36.8 ( 6dpo) dzisiaj już jest 36,5 wiec spadek...boli mnie brzuch jak na okres ale szyjka wysoko i brak jakichkolwiek plamień. Czy przy implantacji spada temperatura ? Chyba ze stresu nie mierze tej temperatury ;-) zawsze mogę sobie wmówić, że nie mam podstaw do paniki :P

Ja tez malo sie znam ale jak mowilam wczesniej od groma obejrzalam wykresow i w wiekszosci tam gdzie bylo plamienie w 6-10 dpo byl dpadek temperatury na jeden dwa dni a za 4-5 pozytywny test :)

Giannaa lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    No ja pierwszy cykl robilam testy rano z porannego i nic zaden nie byl taki intensywny jak kontrolny pasek w drugim cyklu tez nic a robilam z moczu o 18 wracalam do domu o 16 i nic nie pilam do 18 i tez nic ale moze dlatego ze ten cykl mi sie wydluzyl i owulacja byla pozniej a moze w ogole nie bylo. Widzialam gdzies w galerii ze dziewczy robily z porannego badz o 12 a potem o 18 lub 20 i czasem byla duza roznica w kolorze miedzy nimi i dlatego sie zastanawiam czy tez tak nie zrobic w tym cyklu.

Możesz spróbować ... będziesz widziała czy jest jakaś różnica. Ja zdecydowałam robić rano testy bo w ciągu dnia dużo pije wody. I jak zrobiłam test rano i wieczorem była niestety różnica i kolorach kresek. Wyczytałam też, że nie na wszystkie kobiety testy działają tzn wychodzą fałszywie negatywne a do owu dochodzi. Jeśli rano wyjdzie Ci mocniejsza kreska niż wieczorem to znaczy, że mocz masz rozcieńczony. Musisz dobrać sobie najlepszą porę dnia dla Ciebie ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w ogole slyszalam ze nie ma co robic rano. Ze czesto pik jest popoludniu albo kolo poludnia. Ale nie wiem czy to prawda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Idz zrób po 48 h drugą bete. Nie chce Ciebie straszyć ale jest dość niska... ja w 30dc a cykle mam takie same jak Ty bete miała troche ponad 40 i niestety była to ciąża biochemiczne czego Tobie oczywiście nie życzę. Z całego Serca trzymam kciuki...ale wiem jak boli rozczarowanie...wiec idz na tą drugą bete, ja nie poszłam bo stwierdziłam skoro wyniki bety wyszły pozytywnie ... nie potrafię opisać co czułam ja poszłam do szpitala bo zaczynał mi się okres czego ja nie wiedziałam i lekarz mi powiedział, że nie jestem w ciąży...

naprawdę nie ma co się nakręcać na dobrą/złą wartość bety - już milon razy było to tutaj poruszane że liczy się jej przyrost po 48 h a nie sama wartość ... po swoim przykładzie podam, że w ciąży którą straciłam beta przyrastała idealnie - przestałam ją robić jak zobaczyłam serduszko malucha na usg no i niestety w 10 tygodniu okazało się że ciąża obumarła .... naprawdę polecam zrobić pierwszą betę dla potwierdzenia tylko ciąży a później zdać się na los - na tym etapie nie jesteśy w stani nic zdziałać

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    No ja w ogole slyszalam ze nie ma co robic rano. Ze czesto pik jest popoludniu albo kolo poludnia. Ale nie wiem czy to prawda.

najlepsza godzina testowania to godzina 11 - tak polecają farmaceuci :)

ciri22 lubi tę wiadomość

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ