KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia wrote:Nie wierzę... Tyle m-cy.tyle łez. Szok. Ryczę. a ten progesteron sie jakoś przelicza?bo chya w innej jednostce zawsze badałam i nie wiem co z duphastonem...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ec9902869ca.jpg
cudnie :* Rośnijcie zdrowo :*
-
Frelcios, to nie miał być atak na Ciebie, tylko raczej post uświadamiający dla wszystkich ze ivf to nie takie hop siup
a mądrzy się ta co o podejściu nawet nie myśli
Dobrze że masz już teraz inne myślenieAczkolwiek trochę Cię rozumiem. Gdyby nam coś takiego wyszło po pół roku starań to też bym złapała jako pewnik... Teraz jesteśmy mądrzejsze
Moje, jaka za mała! Ja miałam 9 lat i byłam razem z szaloną przyjaciółką mojej mamya co do Spice girls, to ja też byłam w tej grupie
nawet byłam na premierze Spice World!
MOJE, KateHawke lubią tę wiadomość
12.01.2021 - OVI klinika start 2. procedury - krótki protokół mensinorm 150 + orgalutran
CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020
02.2020 - diphereline 8 miesięcy (sztuczna menopauza, wyciszenie adeno)
ET cl9.3 - 01.08.2019
lipiec 2019 - 1. procedura: gonal f 125 + centrotide) 10 kumulusów, 6 komórek, 3 zarodki słabej jakości (duża fragmentacja)
IUI - 24.10.2018
IUI - 19.11.2018
maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz -
Kate Kum, ja tylko chciałam wtrącić, że fajnie, że jest Cię z nami więcej ostatnio :*
Lunaris, KateKum lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Hehhe Bocianiatko mnie nikt nie chciał zabrać.
Ja też przechodziłam przez różne etapy. Klimat glanów itp mnie nie wciągnął ale muzyka owszem
w ogóle tak miło mi się zrobiło i wciąż niedowierzaniem że to ponad 20 lat minęło...
W ogóle jakie inne czasy były. Czykalam z kaseta w magnetowidzie i jak tylko leciał teledysk albo koncert to szybko nagrywałamteraz wszystko na YouTube bez problemu. Całkiem się ten świat zmienił.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 19:59
nenusia, Bocianiątko lubią tę wiadomość
7.02.2019 moje dwa Aniołki -
Achia! Cudownie!! A prog jaki ekstra!
Minie, ja pije dzisiaj z Tobą. W sumie to jestem w trakcie. Coś czuję że dzisiaj będzie ta "pijacka dolina" u mnie.
Ale za Wasze zdrowie toast na pewno wniose! -
Achia i s1958 gratuluję bet i trzymam kciuki za dalsze nudne ciąże!
Problemik jesteś bardzo silną kobietą, która walczy o spełnienie marzenia... Bardzo Cię podziwiam i cholernie mi przykro, że po tylu przejściach wciąż brakuje Twojego happy endu... Ale walczysz dalej, a póki walczysz jest nadzieja!
Frelciu Ty też jesteś super dzielna, otrząsnęłaś się i już planujesz jak wykorzystać czas na badania i w ogóle! Naprawdę z całego serca życzę Ci udanego kolejnego transferu. -
Achia wrote:Nie wierzę... Tyle m-cy.tyle łez. Szok. Ryczę. a ten progesteron sie jakoś przelicza?bo chya w innej jednostce zawsze badałam i nie wiem co z duphastonem...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ec9902869ca.jpg2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
nick nieaktualny
-
Bociuś dokładnie się z Tobą zgadzam. Mój mąż teraz bardzo się wczytać w temat in vitro, i właśnie on wyjaśniał mi dlaczego Gdańsk ma taką skuteczność. Poprostu nie robią in vitro z marszu, pieniądze daje miasto, musi być Wszystko zbadane, a jak nie ma szans poprostu nie robią, za to jeśli wg. nich są szanse na ciążę naturalna to próbują naturalnie i już, niby żadna logika, ale wiecie łatwiej brać pieniądze od nas, dajemy je sami, i jeszcze się cieszymy, a inaczej jak trzeba się z tego rozliczyć. Takie moje przemyślenia. Frelcia doskonale Cię rozumiem, ja też myślałam sobie podejdę w czerwcu w lipcu będę w ciąży. Twoja sytuacja ostudziła moje emocje. Odpuszczam póki co, muszę się przebadać. Może wrócę do tematu za rok. Póki co nie chce już noc robić na łapu capu.
Bocianiątko lubi tę wiadomość
Córcia 05.11.2012!Naturals
33 l.👩
AMH 3.99
Tsh 1.4
IO
36 l.🧔
Morfologia 2%
SCD 18%
Kariotypy prawidłowe.
29.01 - 1DS 🙉
ICSI+SEPARACJA+PICSI+ AHA Embryohatching 🙏 -
Achia po cichu gratuluje, niech beta dalej pieknie rosnie
Frelcia przykro mi bardzo, tule, ciesze sie ze masz juz jakis nowy plan i dzialaszszybko czas minie do kolejnego podejscia. Porobisz badania itp i bedzie ok
Lunaris wlasnie tobie wczoraj nie napisalam.. dobrze ze wizyta udana, szkoda tylko ze bez usg ale na pewno kropek za tydzien bedzie juz jak talala. Ciesze sie ze milo spedzilas dzien z ciastkiem
problemik przykro mi bardzo ze znow sie nie udalo, wiem co czujesz.. ja tyle tych transferow mialam i porazek lub strat ze nawet nie chce tego liczyc i myslec o tym bo na sama mysl lzy leca. A ten twoj ostatni transfer to na pewno nie wyszlo? nie za wczesnie zrobilas jak mialas podanego 3 dniowca?
Bocius nie do konca sie z toba zgodze, owszem immunologia ma duze znaczenie, ale wydaje mi sie ze tez tutaj chodzi o zarodek. Jesli zarodek bedzie mial wady to chodzbys nie wiadomo co robila ciaza sie nie utrzyma. Mozesz byc obstawiona lekami, mozesz miec w miare dobra immunologie i badania ale trz duzo jest w zarodku. A bardzo duzo zarodkow ma po prostu wady genetyczne. Nie wierze do konca ze tylko glowna role odgrywa immunologia.Lunaris lubi tę wiadomość
Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️
Starania o drugiego maluszka 💕🥰
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyBocianiątko wrote:Czreśniowa, JEDEN problem został zdiagnozowany. A Frelcia tylko podstawowe rzeczy miała przebadane. I lekarz założył ze wszystko ok, bo dla niego tak jest łatwiej i szybciej. Pacjentka wróci i zapłaci za kolejną procedurę. Bo nie ma innego wyjścia niż in vitro. Takie jest podejście klinik.... A dla mnie pochodzenie do ivf bez sprawdzenia wszystkiego co może szwankowac jest bez sensu. Szkoda pieniędzy a przede wszystkim zdrowia.... Zobaczcie, gdybym ja została w Invicta to na bank już teraz podeszła bym do kilku iui i zapewne ivf, no i bym płakała ze nie wyszło... Dlaczego? Bo z moją immunologią jest to bani. I dopóki tego nie przeskocze to nie zajdę. Ani naturalnie ani po iui ani po ivf. Dlatego to wszystko jest takie trudne. I ważne. Ale jasne, cuda się zdarzają... Tylko niezmiernie rzadko!
Frelciu, masz teraz czas żeby przygotować się do drugiej procedury i wykorzystaj go mądrze :* :* :*
Achia! Gratulacje!
Całkowicie się z tym zgadzam. Ja jak w klinice usłyszałam ze zrobimy hsg i jeśli będzie ok to mamy doczynienia z niepłodnością odipatyczna, wiec zostaje ivf, to już więcej tam nie wróciłam. A miałam w tamtym momencie tylko podstawowe badania hormonalne, wymazy i narzeczony badanie nasienia.Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
Achia i S1985 Gratuluję! Miłego weekendu bo jutro ma być piękna pogoda i aż chce sie iść juz spAć żeby jutro wstać
ANka
Zuzanka 19.08.2015
16.01.17 - 03.04.17 Bezzarodkowa ciąża
19.03 pierwsze || na testach 21.03 beta 27.9 23.03 beta 112i na usg kropeczka
-
Dziewczyny powiedzcie mi proszę, bo się przestraszyłam. Biorę Witaminy B Complex 15 firmy Alines od kilku dni, a moje siuśki wyglądają jak sok pomarańczowy. Tabletki mają taki kolor pomarańczowy, ale może czegoś tam dla mnie jest za dużo, że wychodzi z moczem.Sebek - 2010
Starania od I 2016
18.08.2016 - zaśniad całkowity:(
V 2019 IVF - 😭
III 2020 😭
Czekam na cud..
HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu) -
nick nieaktualny
-
Achia i S1985 Gratuluję!!! Życzę spokojnych 8 miesiecy ♡♡
Frelcia przykro mi bardzo za to co spotkało Cię, każda porażka zbliża nas do celu. Teraz rozumiesz dlaczego jak podchodząc do IVF wykonałam tyle badań a tak de facto u mnie niepłodność idiopatyczna o ile nie immunologiczna.
Yos ma rację 70% to wina zarodka a 30% immunologia i inne. Bella jest w podobnym wieku co Ty Frelciu a ile razy podeszła do IVF.
Problemik jesteś wielka i dzielna jak Yos czy Bertha z Sylwią ♡ Walczcie !!
Osobiście dziękuję za moją wspaniałą gin MP potrafi uspikoić duchowo i rozluźnić atmosferę a co najważniejsze synek rośnie.
A nawiasem mam alergię na lekarzy którzy robią IVF bez rozszezonych badań nawet dr L. Jakoś nie przemawia do mnie
Yoselyn82, s1985, never_lose_hope lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Yoselyn82 wrote:
Bocius nie do konca sie z toba zgodze, owszem immunologia ma duze znaczenie, ale wydaje mi sie ze tez tutaj chodzi o zarodek. Jesli zarodek bedzie mial wady to chodzbys nie wiadomo co robila ciaza sie nie utrzyma. Mozesz byc obstawiona lekami, mozesz miec w miare dobra immunologie i badania ale trz duzo jest w zarodku. A bardzo duzo zarodkow ma po prostu wady genetyczne. Nie wierze do konca ze tylko glowna role odgrywa immunologia.
A ja się z Tobą zgadzambo w żadnym momencie nie powiedziałam że immunologia jest najważniejsza
oczywiście jeśli zarodek jest słaby to nic nie pomoże ale jeśli masz zwaloną immunologię, trombofilię, zapalenie endo czy wysoką homocysteine, to nawet najlepszy i najsilniejszy zarodek może tego nie przetrwać. Mnie chodzi tylko o to żeby sprawdzić wszytko inne, żeby móc z czystym sumieniem powiedzieć zrobiliśmy wszystko i teraz sukces zależy od zarodka. A nie po nieudanej procedurze zastanawiać się co poszło nie tak...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 20:59
Rucola, KateHawke, Flowwer lubią tę wiadomość
12.01.2021 - OVI klinika start 2. procedury - krótki protokół mensinorm 150 + orgalutran
CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020
02.2020 - diphereline 8 miesięcy (sztuczna menopauza, wyciszenie adeno)
ET cl9.3 - 01.08.2019
lipiec 2019 - 1. procedura: gonal f 125 + centrotide) 10 kumulusów, 6 komórek, 3 zarodki słabej jakości (duża fragmentacja)
IUI - 24.10.2018
IUI - 19.11.2018
maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz