KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Blue ja od gina też miałam trzy dni wstecz
Wróciłam z uczelni, dzisiaj na szczęście krótko ale tak jakoś grypowo się czuje, oczy szczypia, spać mi sie chce. Temperatura powyzej 37, co u mnie z normalna temperatura 36,3 oznacza ze cos sie dzieje pogoda sie zaczyna a ja mam być chora, no fajnie! -
A ja się chwale, szczególnie Iziepe:) właśnie wróciłam z 7 km spaceru, w tym przebiegłam około 1,5-2 km oczywiście z przerwami, ale to moj pierwszy bieg w zasadzie od liceum:)jestem z siebie taka dumna, ze aż mam banana na twarzy:)
nowa na dzielni, Flowwer, KateHawke, Malgonia, KateKum, Koteczka82, Czrna 81, Izape_91, MOJE, Nat90, blue00, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja właśnie wróciłam z kościoła z dołkiem. Na 32 dzieci w grupie szkolnej mój syn jest ostatnim jedynakiem! 2 ostatnie babki spotkałam właśnie zaciążone, bez obrazy dla kogokolwiek, ale dobrze po 40tce, grube i w ciąży, a ja 3lata i nic ni śladu. Cała patologia piją, palą byle co jedzą z sąsiedztwa i po 3-4 dzieciaków. Ja 34 lata szczupła, zdrowo się odżywiam , tona supli i co nic! Wzrok męża niezapomniany. Życie jest takie niesprawiedliwe. Jutro mam wizyte u nowego gina może on to ogarnie bo ja już nie mam sił ani pomysłów. Mam takie pytanko czy po clo zawwze jest więcej niż jedna komórka i czy one same pękajà czy zawsze trzeba wziąść ovitrelle? Miłej niedzieli wszystkim i sory za smęcenie w obliczu frelci i reszty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 14:16
-
Blue lekarz może w wyjątkowych przypadkach wystawić zwolnienie maksymalnie do trzech dni wstecz o ile badanie lekarskie wskazuje że pacjent w tym czasie niewątpliwie był niezdolny do pracy. Więc u Ciebie takich wątpliwości nie będzie zwolnienie na okres wcześniejszy niż trzy dni (nie określone jest w ustawie ile) może wystawić jedynie lekarz psychiatra
To nie tak że zależy to wyłącznie od dobrej woli lekarza - tak jest w rozporządzeniu Ministra Zdrowia.blue00 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry witam się ze słonecznego ale wietrznego Kościeliska zrobiliśmy sobie z mężem dłuższy weekend w górach. Miał to być czas owulacji, a jest ponad tydzień po, ale nie szkodzi, odpoczywamy i cieszymy się sobą .
Nawiązując do poprzednich 2 dni, serdecznie gratuluję II oraz pozytywnych bet!
Frelciu, strasznie się przejęłam Twoją sprawą i bardzo się cieszę że wyszłaś z tego z podniesioną głową, jeszcze silniejsza i bardziej zmotywowana, to bardzo budujące!
Yoselyn, gratuluję kwalifikacji, przewijałam wczoraj to forum z prędkością światła, żeby sprawdzić jak tam u Ciebie, wiadomość o pozytywnej kwalifikacji sprawiła mi ogromną radość, bo chociaż się nie znamy, myślę że będziesz genialną mamą
Za resztę trzymam mocno kciuki i nie puszczam
Tak na koniec, dodam że w piątek, jak jechaliśmy w góry, dostałam okropnego zapalenia spojówek, myślałam że oczy mi wypłyną, bałam się że wyjazd się nie uda bo miałam podwyższoną temperaturę i że będzie tylko gorzej, a już w sobotę było po wszystkim pewnie moja alergia dała o sobie znać wiecie może czy w trakcie starań można brać leki na alergię?Yoselyn82 lubi tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Hania, jak mnie wkurza takie ocenianie innych... aż mi ciśnienie podniosło! Bo o ile rozumiem i sama tak mam, że człowiek zazdrości płodności patologii to jednak
obraz przez Ciebie narysowany to co innego. Skoro Ci ludzi przyszli z dziećmi do kościoła to chyba jakoś o nie dbają i zapewne te dzieci to nie jest czysty przypadek i wynik seksu patologii. I sorry, ale nie masz bladego pojęcia czy te grube baby po 40stce to aby nie starały się o dziecko latami, a przytyły, bo mają IO albo jechały miesiącami na encortonie?!
Czyli co- grube i dobrze po 40stce to na dziecko zasługują mniej niż Ty - szczupła trzydziestoparolatka? Bo co - wygrałaś genetyczny los w tej loterii i akurat jesteś szczupła?
I jeszcze jedno - naprawdę niefajnie się czyta, że kobieta o kobiecie mówi per "gruba baba", tylko dlatego, że stoi obok Ciebie w kościele i miała szczęście mieć więcej dzieci niż Ty. Nie mówię, że nigdy o kimś źle nie powiedziałam (ba, nie dalej jak wczoraj podobnych słów użyłam odnośnie kobiety, która uderzyła mi wózkiem w auto, rysując jego bok i na moją uwagę, kazała mi się od...ć, bo to nie jej wina, że na parkingu jest ciasno, sic!), ale może jednak więcej zrozumienia dla innych?Bajkaaa, nenusia, Czrna 81, Morusek, Izape_91, Luna1993, moyeu, ANkaG, MOJE, Flowwer, Meśka, MaryAnn, s1985, blue00, Anna Stesia, Emiilka, Bocianiątko, amica, KateHawke, sAnsa_28, Barbarka1984, Sarna84 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
A mimo to dostałam zwolnienie po ponad dwoch tygodniach. I tez sie zastanawialam, jak to jest, ze niby 3 dni, a jak z ich winy to dalo sie po dwoch tygodniach.
-
A w ogóle z tego co słyszałam to tkanka tłuszczowa pozytywnie wpływa na płodność, w końcu starożytne figurki symbolizujące płodność były krągłe a nie chude . Mój brat mówił, ze studiach im mówili ze spora cześć kobiet ma problem z płodnością tylko i wyłącznie dlatego ze są zbyt szczupłe . Wiec nie ma co tam cicnac na te grube baby.
reset lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Moyeu - ja sie na początku pilnowalam bo na szystkicuh antyalergicznych niby jest napisane żeby skonsultowac z lekarzem, ale ja jakby co biorę jakieś na loratadynie (cleratine np). Podobno bezpieczna
moyeu lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Nowa, dzięki za informacje , w piątek cierpiałam bo się bałam, wiadomo, a dopiero dzisiaj pomyślałam, przecież mogę spytać Dziewczyn na forum30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
To już nie wiem czemu ja 38 letnia gruba baba mam tylko córkę
Czrna 81, Luna1993, nenusia, Karma88, Lunaris, Meśka, MaryAnn, s1985, blue00, Emiilka, Bocianiątko, KateHawke, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Hania no to wyobraź sobie że czuję się urażona bo może nie jestem po 40 ale jestem gruba baba i nie uważam bys była lepsza ode mnie i że ja nie zasługuje na to by być w ciąży!
U mnie siostra 10 lat walczyła o dziecko i właśnie jako prawie 40 równie gruba udało jej się zajść w ciążę i co uważasz że to niesprawiedliwe?
Ja się zastanawiam co można o tobie powiedzieć patrząc tak krytycznym okiem jak ty na innych?
I nie próbuj pisać że nie to miałaś na myśli bo dokładnie miałaś na myśli to co napisałaś... Brak mi słów i to jeszcze osoba która z dzieckiem idzie do kościoła takie rzeczy wygaduje, wstyd...Czrna 81, nenusia, MaryAnn, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Haniu wiem, że jesteś rozżalona, ale faktycznie musisz trochę delikatniej dobierać słowa. Ja też mam 33 lata i jestem szczupła, a nie mam jeszcze dzieci w ogóle.
Chodzi mi tylko o to, że takimi słowami możesz urazić wiele dziewczyn. -
nick nieaktualny
-
A w kościele to się modli a nie patrzy która stara która gruba
Bajkaaa, Morusek, Izape_91, nenusia, Luna1993, Karma88, bondzik007, Nat90, Meśka, wisienka94, Emiilka, Bocianiątko, KateHawke, Barbarka1984, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Ehh, no i znowu
Byliśmy dziś na cmentarzu u maleństwa. Siedziałam tam i uświadomiłam sobie, że przez spóźnioną owulkę powinnam liczyć początek tej ciąży od dnia, kiedy ją pochowaliśmy.
Życie jest czasami naprawdę dziwne i trudne. -
StaraczkaNika wrote:Ehh, no i znowu
Byliśmy dziś na cmentarzu u maleństwa. Siedziałam tam i uświadomiłam sobie, że przez spóźnioną owulkę powinnam liczyć początek tej ciąży od dnia, kiedy ją pochowaliśmy.
Życie jest czasami naprawdę dziwne i trudne.
Twoje dzieciątko z góry będzie czuwać nad tym, które masz w brzuszku, żeby mu się nic złego nie stało
A co do grubych bab w ciąży - każdy zasługuje na szczęście. W czym te, które noszą rozmiar 44-46 są gorsze od tych, które wchodzą w 36-38? -
nick nieaktualnyHej,
Ja też aktualnie jestem w szale zakupów. Nie mogę znaleźć stołu i komody, która by mi się podobała. Poza tym miałam w Ikei upatrzone meble dla młodej do pokoju i jak pojechałam w piątek je obejrzeć dokładniej to stwierdziłam, że są dosyć kiepskiej jakości. No i mam zagwozdke teraz.