Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Nenuś, wrzucaj co masz - pomądrzymy się
    Naradzie mam z zeszłego tygodnia, ale to tylko morfologia krwi, moczu i tsh. Jutro będę robić to jutro wrzucę
    a tu te z zeszłego tygodnia:
    TSH 2,92

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3560b4322e7f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/208fdd627e51.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3560b4322e7f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/208fdd627e51.jpg

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pytajcie czemu dwa razy te same zdjęcia, bo sama nie wiem:P

  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Bociek- jutro mam 4 dc, zobaczymy, czy mój gin zrobi USG. Nogi na wszelki wypadek ogóle :p

    Pamiętam jak mnie mąż wiózł na ostry dyżur z podejrzeniem wyrostka....... co zrobiła blondi..... zwijając się z bólu, półprzytomna goliła się, No bo jak to będzie wyglądało
    Wiem...... zdrowie ważniejsze, No ale wiecie to już takie zboczenie

    Emiilka, Siwulec, Amal, nenusia, KateHawke, Koteczka82, Jeżowa, Phnappy lubią tę wiadomość

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś podwójny trening silnej woli!
    Walczę z chęcią skomentowania. I wygrywam!
    A przede wszystkim walczę z potrzebą badania, sprawdzania, biegania po ginach. Nie zbadałam nic od czwartku, nie sikałam od wtorku. Biorę luteinę, więc nawet bym nie wiedziała, że już coś poszło źle. Cały czas o tym myślę. Opiernicz poproszę i potem trochę głaskania po główce, jeśli można prosić. Chyba muszę iść do psychologa, jeśli Wam się nie uda zrobić porządku.
    Dobrze chociaz, że miałam tu tyle stron lektury po pracy, przynajmniej się nie zamartwiałam przez pół godziny!

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja Cię będę głaskać po głowie, bo ja mam zupełnie odwrotnie. Najchętniej bym nie sikała i nic nie badała. Zresztą jak sama zauważyłaś.
    W każdym razie trzymam cały czas za Was kciuki :)

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, niestety ten strach nie odpuści, mi nie udało się go nigdy zwalczyć.... Ale z całego serca życzę Ci spokoju w tej ciąży i szczęśliwego rozwiązania!

  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż muszę przyznać że konstruktywna zjebka na mnie zawsze działa pozytywnie ;)

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Naradzie mam z zeszłego tygodnia, ale to tylko morfologia krwi, moczu i tsh. Jutro będę robić to jutro wrzucę
    a tu te z zeszłego tygodnia:
    TSH 2,92

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3560b4322e7f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/208fdd627e51.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3560b4322e7f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/208fdd627e51.jpg
    No ta morfo faktycznie jest do podkoksowania. Może to takie wiosenne przemęczenie organizmu. Doktor napewno da Ci jakieś recepty. A masz zbadane żelazo i ferrytynę? Może warto jutro pyknąć?
    Ja bym Ci poleciła chlorellę - na dłuższą metę pięknie poprawia morfologię, detoksykuje organizm i ogólnie usprawnia jego działsnie. To taki super-food, pomaga całościowo.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ja przez pół roku 7 kg przytyłam, a diety nie zmieniłam. A czuje się okropnie, cały czas spać mi się chce, zmuszam się do jedzenia, co chwilę chora jestem, wkurza mnie wszystko

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelazo i ferrytyne jutro badam

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Nika ja Cię będę głaskać po głowie, bo ja mam zupełnie odwrotnie. Najchętniej bym nie sikała i nic nie badała. Zresztą jak sama zauważyłaś.
    W każdym razie trzymam cały czas za Was kciuki :)
    No ja najpierw myślałam tak samo - po co badać - tak czy siak będę schizować. Ale teraz myślę, że gdybym wiedziała co jest grane, to bym schizowała troszkę mniej... Przez jakieś 4 godziny.

    KateKum lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Nika, ja przez pół roku 7 kg przytyłam, a diety nie zmieniłam. A czuje się okropnie, cały czas spać mi się chce, zmuszam się do jedzenia, co chwilę chora jestem, wkurza mnie wszystko
    A to klasyczny opis anemii.
    Mówię Ci -chlorella! Trawienie też poprawia. Pijesz przed jedzeniem, a potem rzucasz się z radościa na każde jedzenie, byleby tylko zabić ten smak!

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1561 1092

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika opierniczam Cię i głaskam po główce. Patrząc na Ciebie i to co robisz dla tego dzieciątka to ja jeszcze przed ciąża czuje się jak wyrodna matka. Robisz wszystko co jesteś w stanie, tak dobierasz leki,żeby nie zrobić dziecku krzywdy tylko mu pomóc i jednocześnie pomagasz nam tutaj. Więc Ty masz przywilej marudzenia tu ile wlezie. To ja jak zobaczyłam ten za duży poziom kwasu to jeszcze się zastanawiam czy badać mutacje, bo liczę na jakiś chory cud. Ty naprawdę jesteś siłą wielu z nas. Ja ogromnie trzymam kciuki za Ciebie <3 <3 <3

    Tak, będę słodzić tym,które na to zasługują:)

    Emiilka lubi tę wiadomość

    *57 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki - jeden ❄
    - I criotransfer 27.08.2021 - 3 dniowy Maluch - udany :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A to klasyczny opis anemii.
    Mówię Ci -chlorella! Trawienie też poprawia. Pijesz przed jedzeniem, a potem rzucasz się z radościa na każde jedzenie, byleby tylko zabić ten smak!
    A to cudo w aptece dostanę?

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka moje kciuki już w gotowości ;)

    Nika jestem z Ciebie dumna ! W obydwu przypadkach tak samo ;) nie powiem Ci ze masz przestać myśleć czy wyluzować bo wiem ze się nie da. Dobrze ze pracujesz to może choć na chwile masz głowę zajęta czym innym ;) słońce wyszło, pogoda się zdobial wiec wszystkie grube pałace i pijące matki wylazły z wózkami z zaciszy domowych żeby się nad nami znęcać i dlatego masz u mnie złoty medal za to ze tak się dzielnie trzymasz :*

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś biorę pierwszy raz metę 1500. Trzymajcie kciuki żebym się jutro w pracy nie obsrala :D :D :D

    StaraczkaNika, Siwulec, Kingulla, Malgonia, Kargo31, moyeu, Meśka, nenusia, KateKum, Kotowa, KateHawke, Rucola, Koteczka82, Jeżowa, Karma88, Paulina_2603 lubią tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, mnie się rzucił w oczy dość wysoki wynik glukozy na czczo (prawie 98, przy normie do 99). Może warto wykonać krzywą cukrową? Tym bardziej, że piszesz, że przybyło kilka kilogramów, a wątpię, żebyś przed badaniem koksowała się cuksami. Na pewno przy takim wyniku, kontrolowała bym tę glukozę w ciąży.

    Nikuś, ja tam delikatnie głaszczę po główce :) Zrób progesteron, naciesz oko pięknym wynikiem po suplementacji i odetchnij na chwilkę ;) Mówię Ci to ja, która odwiedziła 2 razy IP (oprócz standardowych wizyt u gina) w ciągu pierwszych 8 tygodni ciąży :D

    nenusia lubi tę wiadomość

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    A to cudo w aptece dostanę?
    Pewnie tak, ale ja polecam z Rossmana, stosunkowo mało cuchnie... Ale jak pomaga!

    nenusia lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14440 18158

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdążyłam przeczytać postów bo skasowane sa :-)

    dziewczyny kocham podroze, byłam w Rzymie, kocham Barcelonę i byłam tam kilka razy :-)

    Mangolia niezły kierunek sobie wybralas, musi tj być pięknie, Tajlandia jak piękna jest..moze kiedyś tez tam bede :-)

    Emiilka lubi tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Mam dziś podwójny trening silnej woli!
    Walczę z chęcią skomentowania. I wygrywam!
    A przede wszystkim walczę z potrzebą badania, sprawdzania, biegania po ginach. Nie zbadałam nic od czwartku, nie sikałam od wtorku. Biorę luteinę, więc nawet bym nie wiedziała, że już coś poszło źle. Cały czas o tym myślę. Opiernicz poproszę i potem trochę głaskania po główce, jeśli można prosić. Chyba muszę iść do psychologa, jeśli Wam się nie uda zrobić porządku.
    Dobrze chociaz, że miałam tu tyle stron lektury po pracy, przynajmniej się nie zamartwiałam przez pół godziny!
    Nika ja Cię rozumiem. Sikalam też wczoraj i sikne jutro mimo że jutro beta. Wizytę chyba jednak zrobię w przyszły wtorek a nie czwartek bo zwariuje.zbadalabym progesteron ale zaufam Tobie i do wizyty robić nie będę,zresztą pewnie i tak dostanę od gina listę badań (chyba,tak myślę?)
    Także ten.
    Ale nawet nie wiecie jak się cieszę że trafiłam na to forum:)

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego