Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5740 7043

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łomatkojezusiemaryjko! Co tu się dzieje! Przebrnęłam. I mi smutno. Zgłosiłam trzy posty. Na pocieszenie kupiłam sobie DWA podkłady i DWA tusze do rzęs! I jeszcze cień do powiek! O ja rozrzutna! A na domiar złego ponieważ M wyjechał, zamówiłam sobie dietę pudełkową! Zamiast wydawać na badania! Zaraz... A może dlatego że mam już wszystko przebadane? A resztę robię na NFZ? cholera, wykorzystuję ten system opieki zdrowotnej! A może dlatego że ciężko pracuję? Żeby móc od czasu do czasu wydać pieniądze na swoje przyjemności?
    Cholera, teraz do końca miesiąca będę miała wyrzuty sumienia...

    Smutne to wszystko, ale szkoda gadać...
    Przez to wszystko zapamiętałam tylko news dnia! Phnappy! <3 <3 <3 podwójna radość!!! :* :* :*
    Reseciku, zrób sobie usg u dobrego specjalisty w 3-5dc a będziesz miała pewność! No i ta insulina po obciazeniu by się przydała... Ale wierzę że przy dobrym prowadzeniu szybko zaskoczysz nas dwiema kreseczkami! :)

    Ech, przede mną intensywny wieczór - tabata, kolacja i do roboty! Bo hybrydy trzeba zmienić! :D

    Spokojnego wieczoru Kochane!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 18:39

    Emiilka, nenusia, Luna1993, Karolina90, KateKum, KateHawke, Paulina_2603 lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół:🍍🍍24 komórki - 17 zarodków🍍🍍💫❔🔮🧫✳️💚🍀
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka trzymam kciuki z całej siły :)

    Nenusia ja nie pomogę pewnie, ale śmiało wrzucaj ;)

    nenusia, admiralka lubią tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek- jutro mam 4 dc, zobaczymy, czy mój gin zrobi USG. Nogi na wszelki wypadek ogóle :p

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3939 5280

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, gratuluję podwójnego szczęscia!! <3 <3

    PVkxp2.png
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Boćku, Ty majętna rozpustnico! :D Ja nie wiem, czy nie powinnam zgłosić, gdzie trzeba, że nasz wspaniały NFZ tak wykorzystujesz! :D Badanka na NFZ, a potem to i na hybrydy wystarcza :D Kocham Cię <3

    Nenusia, nie zadawaj takich pytań i wrzucaj wyniki! My tutaj lubimy się poczuć jak dr House :D Ja mam co prawda małą wiedzę, ale doświadczone Koleżanki na pewno pomogą :)

    Admiralka, jutro o 9:00 melduję się z Wami pod gabinetem i trzymam Cię mocno za łapkę! <3

    Ps. niedobra ja, w dodatku obecnie bezrobotna i przy nadziei, lecę w maju do Rzymu :D Kocham to miejsce i jestem chora, jak nie odwiedzę go przynajmniej raz w roku. Kocham podróże. Wolę całe życie mieszkać na swoich 36 metrach kwadratowych i kilka razy do roku zwiedzać piękne, ciepłe kraje :) Zawsze z zaciekawieniem i uwielbieniem czytam posty i oglądam fotki Yosel <3

    Bocianiątko, Luna1993, nenusia, admiralka, Yoselyn82, KateHawke, Czrna 81, Koteczka82 lubią tę wiadomość

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5740 7043

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko, lov ju tu! :* :* :* grzej swój ciężarny tyłeczek w pięknym Rzymie i zasypuj nas fotkami jak Yos! :)

    Emiilka, Yoselyn82, KateHawke lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół:🍍🍍24 komórki - 17 zarodków🍍🍍💫❔🔮🧫✳️💚🍀
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka a jak to jest z lataniem w ciąży. Są bardzo różne opinie. Zastanawiałam się ostatnio

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, Wy w ciepłe kraje lecicie, a ja na Mazury się wybieram. Trzeba jakoś oszczędzać bo badania drogie:P

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka mam takie samo podejście jak Ty <3 ja myślę nad biletami do Barcelony, tak bardzo mi się marzy... A raczej za rok dwójki maluchów nie będę miała komu podrzucić, muszę korzystać póki jest jedno :p
    Też bardzo chętnie oglądam zdjęcia z podróży :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 18:50

    Emiilka lubi tę wiadomość

  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Emilka a jak to jest z lataniem w ciąży. Są bardzo różne opinie. Zastanawiałam się ostatnio

    Kochana, ja miałam zabukowane bilety w dwie strony, zanim dowiedziałam się o ciąży. Obgadałam temat z moim ginem, któremu ufam najbardziej i powiedział, że:

    1) II trymestr to najlepszy czas na latanie samolotem;
    2) jest to bezpieczne, jeżeli ciąża nie jest zagrożona i nie ma żadnych komplikacji;
    3) 1,5 godziny w samolocie jest znacznie lepsze dla dziecka, niż wycieczka do Rzymu samochodem (powiedziałam, że kij z tymi biletami, zawsze możemy pojechać autem).

    Mam się zameldować na kilka dni przez wylotem i jeżeli będzie wszystko ok, to krzyżyk na drogę i mam przywieźć ginowi Prosecco! :D

    nenusia, MOJE, Luna1993, Bocianiątko, admiralka, Kargo31 lubią tę wiadomość

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka, kciuki zaciśnięte :) wszystko będzie git :)

    KateKum, przykro mi :(


    admiralka lubi tę wiadomość

  • admiralka Autorytet
    Postów: 1992 3383

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka zazdro Rzymu i dziękuje za łapkę jutro <3

    Emiilka lubi tę wiadomość

    atdc9vvjhr7v1l6t.png

    h84f9vvj1bgblfir.png

    03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, ja też zbieram się do zbadania insuliny, bo mam cukrowe epizody. Może e-razem pójdziemy? Zawsze to jakaś mobilizacja do tego cudownego badania, bo to z krzywej o ile się nie mylę?

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia dziś mój -30 dzień ciąży ;) przyszła rano @ ale przez cały dzień jest baaaaardzo nieśmiała, nie wiem czy się rozkręci czy pozostanie taka nijaka :/ a Minie się pokręciło, pytałam jak pila za mnie w sobote a nie ze @ dostałam w sobote ;) co ten alkohol z nią robi :P

    Ps. Tez zgłosiłam dwa posty... najgorzej ze to może wrócić jak bumerang pod innym nickiem :/

    Malgonia lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy przeleciała ze swoją dwojką pół świata :) może to jest metoda ;)

    Emiilka, Siwulec, Luna1993, nenusia, Bocianiątko lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś


    Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

    Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 9 kwietnia 2018, 19:37

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka, trzymam kciuki, żebyś się za bardzo nie denerwowała - to szkodzi maleństwu. Bo że z maluchem będzie dobrze i uslyszycie jutro Bum-bum!bum-bum! to jestem pewna ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 19:08

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1597 1109

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka - kciuki za jutro!!! Czekamy z niecierpliwością!!

    *57 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki - jeden ❄
    - I criotransfer 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch - udany -> poronienie zatrzymane 28.10.2021 (8tc-11tc)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staszek macha i pozdrawia wszystkie eciocie! Życzymy miłego wieczoru i idziemy się bawić :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 08:38

    Malgonia, nenusia, Morusek, Emiilka, Siwulec, nowa na dzielni, wisienka94, Lunaris, lamka, KateHawke, Czrna 81, blue00, Koteczka82 lubią tę wiadomość

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenuś, wrzucaj co masz - pomądrzymy się

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ