X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1069 668

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe Frelcia. Może od depresji po euforię w kilka dni ;) oby. Życzę ci tego, ale z drugiej strony rozumiem cie. W naszych przypadkach wystarczy cień szansy żeby się nakręcić. A później znów dół.

    Nika ale się usmialam. Hahahhaha dobry kawal

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 09:03

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim :)
    Kciukam za wszystkie wizyty i bety :)
    Ja jutro jadę porobić jakieś badania tak kontrolnie :D
    Miłego dnia ;*


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Lena21 Autorytet
    Postów: 2201 6393

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, Nikuś wielkie wow :) ja niby mam teczkę i teraz segregator od mamy ginekolog, ale nigdy nie jestem tak ogarnięta i wiecznie czegoś szukam :) Nika co do ginow i rozpoznawania, to ja zawsze żartuje, że to jedyny facet przed którym latam z gołym tyłkiem raz w miesiącu a on mnie nie pamięta - a co lepsze mam wrażenie, że zaczyna mnie kojarzyć jak w kawale dopiero po badaniu a nie po twarzy

    Yoselyn myśle, że extesterki się ze mną zgodzą i zapraszamy tez ma masz wątek <3 mamy tam różne skarbnice wiedzy jeśli chodzi o przygotowania do bycia mamą a przecież Ty jesteś już w adopcyjnej ciąży <3

    Kochane trzymam kciuki za dobre wyniki, udane wizyty i ofc bety ! Miłego dnia :)

    Yoselyn82, Bajkaaa, blue00, Emiilka, KateHawke lubią tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Krew oddana. Dostałam ochrzan że robiłam bete 8dpt. I że nic nie jest przesądzone bo przy blastce implantacja może być nawet między 6 a 7dpt. I po co taka nadzieję robią?

    Frelcia, być może mają takie doświadczenia? (w sumie są specjalistami, trudno zakładać, że powiedzieli to sobie ot tak, tylko dla fałszywej nadziei). Pewnie, rozum podpowiada, że to mało możliwe, ale z drugiej strony - i tak zrobić musiałaś, bo taki wymóg, a jedyne co ryzykujesz to zawał serca na widok pozytywnej bety, gdyby ich teorie się sprawdziły.

    Meśka, nenusia lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wiem. Cuda się zdarzają. Mnie się nigdy takowy nie przydarzył. W takiej sytuacja jak moja nie powinno się dawać nawet mikro nadziei. Dobra. Paula, ogar.

    Za kogo dziś w pierwszej kolejności trzymamy kciuki?:) kupiłam pyszne sojowe bułeczki. Może któraś wpadnie na kawę?!

  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja! Ja bardzo potrzebuję KAWY ! Całą noc pilnowałam żeby kocica nie wygryzła sobie venflonu a teraz usiłuję jej kroplówkę podłączyć... spać mi się chce jak nie wiem! chyba jeszcze z godzinkę sobie kimnę... czekam tylko na newsy od admirałki :)


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia polubiłam za to że nie wszystko jeszcze stracone <3 o której będzie wynik?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Za kogo dziś w pierwszej kolejności trzymamy kciuki?:) kupiłam pyszne sojowe bułeczki. Może któraś wpadnie na kawę?!

    Ech, a mnie dziś kawa absolutnie w pracy nie podeszła :/ Jakbym była po owulacji to bym sobie już ciążę wkręciła, a tak to okres jeszcze trwa i po prostu trzeba zwalić na kiepską kawę :P
    A tak serio to od czasów mononukleozy (nie wiem dlaczego, może dlatego, że miałam wtedy problemy z wątrobą) kawa mi nie wchodzi jak dawniej i albo pijam mega słabą rozpuszczalną albo jak w pracy, z ekspresu to rozcieńczoną dużą ilością wrzątku i mleka. A tak kochałam porządną kawę :(

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Frelcia polubiłam za to że nie wszystko jeszcze stracone <3 o której będzie wynik?

    Odbiorę o 18 tak jak wizyta. W ogóle minąłem się z doktorkiem w poczekalni. Był W normalnym ubraniu. Mrrr :D hahaha. Wszystko w tym podejściu stracone. Musiałam się pozalic że mi nadzieję bez pokrycia dają.

    Resecik ja tęsknię za migdałowym latte...odstawilam kofeine dwa tygodnie przed procedura.

  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1736 1275

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

    Miłego dnia Wam życzę! Mnie dalej rozkłada... Ale mnie to denerwuje...
    Którąś pisała,że lepsze sny od porno i właśnie mi się przypomniało,że u mnie w snach było chyba kawałek porno... hahaha :D kto mówił,że to objaw ciąży? Będę dementowac plotki :P

    Trzymam kciuki za dzisiejsze wszelkie wizyty, testy i inne ważne rzeczy.

    Luna - dziękuję za natchnięcie do przesadzenia kwiatów! Moje koty wywalił zdecydowanie za dużo kory że storczyków...

    *62cs (5 cpp) - (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I criotransfer 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch - udany (11dpt- beta88,9, prog16,1; 13dpt- beta218,9, prog14,3, 19dpt -beta 2541, prog 16,6, 26dpt- <3) -> poronienie zatrzymane 28.10.2021 (Aniołek 8tc-11tc)
    - II criotransfer 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba (6dpt- beta 0, prog 12,5; 11dpt -beta 0, prog 40,33)
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Resecik ja tęsknię za migdałowym latte...odstawilam kofeine dwa tygodnie przed procedura.

    Z takimi wynalazkami to mi zawsze średnio było po drodze. Kawę to czarną albo białą pijam, reszta to już dla mnie deser ;)

    Jestem nieprzytomna. Przyszłam do pracy godzinę wcześniej by coś nadrobić, w ciszy faktycznie popracowałam, a teraz skupić się nie idzie i zamiast pisać, siedzę na forum :/

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja zawsze mleko z kawą bardziej :D i mówi to była baristka.

    Pielegniarka widząc moja minę powiedziala: no ale ma Pani jeszcze zamrożone zarodki. Będzie dobrze.
    Ja jej mówię że właśnie że nie mam..jej mina bezcenna. Chwila ciszy i: cuda w medycynie też się zdarzają.

  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14962 18888

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia ostatnio pilam kokosowe latte :P

    p.s kciuki mocne za wizyte

    Frelcia, Flowwer lubią tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mniam! to już wiem co dziś do lodów bedzie :D


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9476 12463

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Frelcia ostatnio pilam kokosowe latte :P

    p.s kciuki mocne za wizyte
    latte z mlekami roślinnymi są najlepsze!!!
    ja nie znosze mleka, więc dla mnie zwykła latte to żaden rarytas :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 09:42

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi niedobrze po kawie :-( a tak lubię porządne americano, albo najlepiej dripa...

    Frelcia będziemy trzymać kciuki za następną procedurę <3

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamcia następnej i oby ostatniej!

    Czytałam w nocy bloga matki po invitro. Pół nocy przeplakalam. Moja jedna procedura i zero mrozakow to nic.

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kawy to ja polecam Mokkę (chyba tak się nazywa) z Orlenu :) kawa z mlekiem i czekoladą <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3037 3840

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie piję kawę i czekam na kuriera z meblami na taras! Jaram się :D, to jedno z moich małych marzeń - pić wiosną i latem rano kawę na dużym tarasie! :) Do ogródka jeszcze nie dorosłam :D

    lamka, Lunaris, Siwulec, Malgonia, Czrna 81, KateHawke, Emiilka, nenusia, Jeżowa, Kaczorka lubią tę wiadomość

    2019 początek - strata, 10 tc

    Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freluś, nie martw się tak - zobaczysz, że doktor teraz zaproponuje coś więcej, żeby było lepiej i przekona Cię, że jeszcze dużo można zrobić, żeby poprawić szanse! I wtedy ruszysz znowu do boju - kto nie walczy ten nie niańczy

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ