Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 5983 6499

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat90 wrote:
    Oh kocham połączenie ogórka z pomidorem <3 zawsze do mizerii wkrajam dla siebie pomidory (mąż nie lubi), PYCHA! I do tego młode ziemniaczki! Ahh juz niedługo dziewczyny! <3

    Mlode ziemniaczki z mizerią.... Mmmmm, ale mi smaka narobiłyście :)

    Karolina90, Jeżowa, Nat90 lubią tę wiadomość

    atdc2n0aqc09psg2.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka ciesze się że wszystko dobrze :) i że serduszko bije <3 niechaj już tak zostanie :*

    Bajka najważniejsze że Mała zdrowa, dla pocieszenia ja też leżalam 3 ostatnie miesiące właśnie przez skracającą się szyjkę, nic przyjemnego ale da się wytrzymać :* obyś nie musiała wylądować w łóżku :* kciuki zaciskam nadal <3

    Bajkaaa lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Na ten moment jest wszystko dobrze, Maluch ma 1,14cm i bije serce, wiek ciąży się zgadza. Zobaczymy jak będzie dalej.
    Tak się cieszę!!! <3 :-)

    Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka kochana ja leżałam ze skróconą szyjka i rozwarciem na 2 cm od 20 tc do 36, da się, spokojnie. Jak jeszcze nie ma rozwarcia to powinni pessar szybko zakładać. Daj koniecznie znać po wizycie :* wiem doskonale jak bardzo się martwisz

    Armirałka cudownie <3 wszystko będzie dobrze :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 12:02

    Bajkaaa lubi tę wiadomość

  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14440 18173

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meska pokoj super :) podoba mi sie :)

    admiralka ciesze sie ze na wizycie wszystko ok i maluszek ma sie dobrze :) oby tak dalej. Trzymam kciuki :)

    Karolina90 mi sie tez marzy taki bujak :)

    Karolina90, Meśka lubią tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 3191 3011

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka będzie dobrze! :)

    Bajeczko dużo leż i się oszczędzaj i postaraj się uspokoić! <3

    Może zrobimy jakieś grupowe zamówienia na te bujaki :P

    Bajkaaa lubi tę wiadomość

    relgpx9idcwsnjby.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/315f9f1b95dd.jpg

    To moja mała księżniczka, zdrowa ale jednak cos musi być nie tak:(

    Szyjka mi się niebezpieczne skraca i lecę do lekarza dziś popołudniu, mam nadzieję że każe leżeć i że obejdzie się bez szpitala :(

    Przepraszam nie odniosę się do niczego co tu było bo dalej jestem w szoku i ciężko mi ogarnąć coś :(
    Polubiłam tylko tą część że zdjęciem i że mała jest zdrowa! Bajeczko nie zamartwiaj się na zapas. Koleżanka miała podobnie, założyli jej paser (kurde nie wiem czy dobrze napisałam,bo wyleciało mi to słowo z głowy...) I nakazano jak najwięcej leżeć. Oczywiście mam świadomość,że w oczach stanęła Ci Aksamitna :-( Z niecierpliwością będę wyglądała wiadomości od Ciebie <3

    Bajkaaa lubi tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Bajka kochana ja leżałam ze skróconą szyjka i rozwarciem na 2 cm od 20 tc do 36, da się, spokojnie. Jak jeszcze nie ma rozwarcia to powinni pessar szybko zakładać. Daj koniecznie znać po wizycie :* wiem doskonale jak bardzo się martwisz

    Armirałka cudownie <3 wszystko będzie dobrze :)
    O! O pessar mi właśnie chodziło :-P

    Luna1993 lubi tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1566 1095

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka - super wieści! Trzymam kciuki za Was!

    Bajka daj znać koniecznie! Będzie dobrze Kochana!

    Bajkaaa lubi tę wiadomość

    *57 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki - jeden ❄
    - I criotransfer 27.08.2021 - 3 dniowy Maluch - udany :)
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka wspaniale! <3

    Meśka masz dzisiaj lekarza to powiedz mu o tym plamieniu. Może masz jakiegoś krwiaczka. A może to polip ci przeszkadza... przypomnij mi miałaś robione histero?

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5687 7006

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znalazłam taki artykuł na to w środku:
    http://www.towsrodku.pl/polecani-lekarze/
    może komuś się przyda :)

    Siwulec, Malgonia, KateHawke lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka, jaki już duży ten Twój dzidziuś :) a dopiero co sikałaś :)

    Bajeczko, wiem, ze się martwisz, ale tak jak dziewczyny mówią, będzie dobrze. Jesteś twarda, wiem, ze jak przyjdzie Ci leżeć pozostałe 20 tygodni to też dasz radę.

    Ja już po wizycie. no delikatnie rozczarowująca, chyba już się więcej cudów nie będę spodziewać po wizytach u lekarzy.
    Ogólnie dowiedziałam się, ze poza kariotypem to jestem zdrowa. co prawda nie wiem na jakiej podstawie, bo z badań niewiele mam zrobionych, a z tych co mam wychodzi, ze jednak z tarczyca i progesteronem jakoś szału nie ma, ale generalnie skoro miesiączkuję regularnie to znaczy, że jest dobrze.
    O tym, żeby zrobić jakąkolwiek diagnostykę rozszerzoną by wykluczyć inne powody poronień mogę sobie jedynie pomarzyć.
    Ale z pozytywów zrobiliśmy usg, ogólnie nic nieprawidłowego tam nie było. endometrium 4 mm, ponoć na ten dzień cyklu ok, pęcherzyki małe, jeden 12 mm się przebija (ale czy to dobrze, czy źle to już nie wiem.
    W pierwszej kolejności wysłał mnie na in vitro, a potem kazał wrócić albo z ciążą albo za rok :P


    I z rzeczy ważnych to powiedział, ze latać można :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 12:45


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    POTRZEBUJE POMOCY Gdzie kupię takiego małego Jacka jak na zdjęciu? Właśnie mi do tortu potrzebny :P

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f7304af85eb.jpg
    Karolina, w Tesco dodawali ostatnio do dużego :D a jak nie potrzebujesz dużego to ja mogę przyjąć :D

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia yyy a co to za lekarz? internista?
    a tak serio to nie masz jakiegoś u siebie doktorka który intersuje się swoimi pacjentkami? może gdzieś dalej trzeba poszukać jakiegoś CZŁOWIEKA ginekologa?
    szkoda czasu i nerwów na takie wizyty !

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka gratulacje :)

    Emilko w takim razie dobrze że nie odstawiłam sama encortonu....chociaż biorę tylko jedna tabletkę rano. Właśnie bałam się że zrobię sobie krzywdę jakbym sama odstawiła leki. Dzisiaj się dowiem wszystkiego.

    Co do bujanego jaja to mam takowe ale z wikliny na metalowej podstawie i kremowa poducha w środku. Muszę je sobie sprowadzić z rodzinnego domu. Super sprawa na tarasie.

    Oczywiście scielo mnie po encortonie. Spałam jak zabita 2h..

    Emiilka lubi tę wiadomość

  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Meśka masz dzisiaj lekarza to powiedz mu o tym plamieniu. Może masz jakiegoś krwiaczka. A może to polip ci przeszkadza... przypomnij mi miałaś robione histero?

    Nie miałam robione :(

    Może mi ktoś napisać na czym polega ten zabieg, czas trwania, znieczulenie z czy bez itp ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 12:56

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa i wiecie że nie mam teczki z żadnymi badaniami od gina? Ciekawi mnie czy jak poproszę w klinice o wydruk jeszcze raz to mi zrobią. Zawsze wychodziłam z założenia że wszystko lekarz mi przepisuje do mojej karty.

  • 91Ewela09 Autorytet
    Postów: 1647 2200

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Karolina, w Tesco dodawali ostatnio do dużego :D a jak nie potrzebujesz dużego to ja mogę przyjąć :D
    Ja jakiś czas temu widziałam w sklepie Alkohole Świata, tylko ze tam były chyba tylko butelki 0,2 l. Ale warto sprawdzić.

    Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was nadrobie ale wrzucam na szybko betę. Chyba jest dobrze co?:) Minęły 3 dni, badałam w sobotę ostatnio
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39dc04c6331d.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 13:01

    Siwulec, Malgonia, KateHawke, Czrna 81, frezyjciada, nenusia, lamka, StaraczkaNika, Frelcia, Bajkaaa, Flowwer, Dip88, MOJE, reset, Morusek, moyeu, Emiilka, Kaczorka, Jeżowa, Phnappy, blue00, Kargo31, admiralka, Lucia88, Lunaris, Barbarka1984, Lena21, MaryAnn, problemik, Nat90 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Nie miałam robione :(

    Może mi ktoś napisać na czym polega ten zabieg, czas trwania, znieczulenie z czy bez itp ?

    Mesiu ja chce się dzisiaj na histero zapisać. Masz krótkie znieczulenie. Wychodzisz tego samego dnia. Zaglądają Ci do środka i takimi malymi narzedziami usuwają polipy jak są i oglądają czy wszystko jest w środku Oki czy nic nie przeszkadza np zarodkowi żeby się zagniezdzil.

‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego