X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    A ja mam pytanie, kojarze, ze raz było to już mówione na forum, ale nie pamietam odpowiedzi. Czy na badanie insuliny i glukozy tej trzystopniowej : na czczo, po 1h, po 2h trzeba mieć skierowanie czy bez problemu robią to w labo jak się prywatnie wykupi?Bo kojarzy mi się, ze pisalyscie, ze czasem się nie godzą sami robić, bo ze coś tam, ale nie mogę sobie przypomnieć o co chodziło.
    Pamiętam, że moja mama robiła prywatnie a mimo to w ŚLA kazali jej skierowanie przynieść.

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Hej jasne :)
    Chyba już kiedyś z nami testowałaś :) Napisz co u Ciebie :)
    A wczoraj badalam progesteron : 30,350 i tsh: 3,56
    Dziś ft3:3,55 i ft4:1,22
    Ale nie znam sie na tych wynikach. A po za tym to 3 dzień przeziębienia zdycham strasznie i zaraz mam wizytę u lekarza :p

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 16:40

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Czrna81 widzę że my razem na testowanie jesteśmy umówione. Jak się masz?
    Ja to chyba spóźniłam się z <3 :-/ Staraliśmy się dzień po, a te przed to za wcześnie były. Chociaż dzisiaj progam OF zmienił mi datę owu na dzień po <3, ale myślę że zrobił błąd...

    Czarna81
    22 cs.
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też się o to obawiam. Widzę że mamy podobnie. Chociaz nie mam pewności czy owu w ogóle byla. Oby 22 okazał się dla nas szczęśliwy.

    Czrna 81 lubi tę wiadomość

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    A wczoraj badalam progesteron : 30,350 i tsh: 3,56
    Dziś ft3:3,55 i ft4:1,22
    Ale nie znam sie na tych wynikach. A po za tym to 3 dzień przeziębienia zdycham strasznie i zaraz mam wizytę u lekarza :p
    TSH musiałabyś zbić bo za wysokie. A progesteron w nmol czy ng? Który masz dzień cyklu?
    Edit: teraz widzę w wykresie że 7dpo i prog w ng. To proga masz pięknego :) Bierzesz tylko Duphaston czy Lutkę też?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 16:52

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło żelazo 25,57 przy normie 33-190..

    Czekam na reszte

  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 4268 3414

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia żelazo nam mało co mówi :) poczekaj na ferrytynę :)

    EmOTp2.png


    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    20dpt - pęcherzyk ciążowy + żoltkowy
    27 dpt - ❤️

    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
    👶30.05.2021 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem... Odświeżam jak szalona.. ODŁĄCZCIE MI INTERNET:p

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia i tak musisz zacząć przyjmować zelazo, jestem tylko ciekawa tego Twojego tsh (czy już robiłaś, a ja coś pomyliłam?)

    Witam nowe dziewczyny. Dibolek tak jak Kate pisze - tsh do zbicia.

    Ptysia nie wiem jak w innych punktach, tam gdzie się orientuję to musisz mieć skierowanie na krzywą.

  • Minnie89 Autorytet
    Postów: 791 1680

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dzisiaj dzień straszenia...

    Ja robiłam TSH, wyniki też nie są za ciekawe...

    Nazwa badania
    TSH
    Wartość
    3,890
    Jednostka
    µIU/ml

    Jeszcze spotkałam koleżankę, która wyjechała do Gdańska i urodziła tam, bo w Krakowie się bała, bo tu łatwiej o poronienie... :( łatwo mówić, jak ja Krakus z krwi i kości!

    dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka w zeszłym tyg zrobiłam samo tsh wyszło 2,92

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysiu dziękuję:* mam Ovarin. Flower pisała i chyba problemik żeby jednak Inofem pić.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia ja bym na Twoim miejscu poszła do endo i powiedziała o staraniach żeby Ci lekko zbił to TSH.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że tak zrobię.. Tylko jakoś tak w środku boję się co lekarze będą mówić jak ja po 3 cesarkach jestem

  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1918

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ze mnie za sierota :( piszac posta z relacja z wizyty uświadomiłam sobie ze 24dc to u mnie za pozno na jakikolwiek zabieg bo pewnie juz 23dnia dostane @ !!!
    Jasna cholera! I teraz co brac dupka zeby podtrzymac ? Bo jak chcialam przesunac zabieg na wczesniej to wszystko zajete :(

    Tylko dlaczego ja nie myślę na wizycie tylko jak zwykle po fakcie ????!!!!

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • admiralka Autorytet
    Postów: 1992 3383

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia piękna beta!

    Bajka, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :*

    I zostawiam Wam jeszcze naszą dzisiejszą fotkę <3 Pierwszą do rodzinnego albumu, mam nadzieję.

    Po wizycie tylko Wam tak na szybko napisałam, bo byłam u koleżanki i jej miesięcznej córeczki, przesłodka jest!

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/36ae88d01d8b.jpg

    nenusia, lamka, StaraczkaNika, Yoselyn82, Minnie89, Frelcia, Luna1993, Achia, Flowwer, Malgonia, Kotowa, Jeżowa, Czrna 81, gilmoregirl, Amal, Cabrera, Morusek, Kargo31, blue00, Karma88, Izape_91, Angelika83, KateHawke, Lunaris, by7mistake, Mala90, Koteczka82, ANkaG, moyeu, Bocianiątko, nowa na dzielni, Lucia88, wisienka94, MOJE, Bajkaaa, MaryAnn, problemik, Phnappy, Paulina_2603, bazylkove, futuremama lubią tę wiadomość

    atdc9vvjhr7v1l6t.png

    h84f9vvj1bgblfir.png

    03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia właśnie zapomniałam... Beta piękna <3 wybacz ciężarnej ten nieogar.

    Admiralka piękności :-)

    Achia, admiralka lubią tę wiadomość

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 wrote:
    Widzę, że dzisiaj dzień straszenia...

    Ja robiłam TSH, wyniki też nie są za ciekawe...

    Nazwa badania
    TSH
    Wartość
    3,890
    Jednostka
    µIU/ml

    Jeszcze spotkałam koleżankę, która wyjechała do Gdańska i urodziła tam, bo w Krakowie się bała, bo tu łatwiej o poronienie... :( łatwo mówić, jak ja Krakus z krwi i kości!
    Tu też się, niestety, zdaża to za często :(

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11454 12954

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Ptysiu dziękuję:* mam Ovarin. Flower pisała i chyba problemik żeby jednak Inofem pić.

    Ovarin zawiera inozytol 550 mg w 1 tab czyli 2 tab 1100 mg, kw foliowy 200mcg i inne witaminy
    Inofem inozytol 1000 mg w 1 saszetce a dwie to 2000 mg i kw. Foliowy 200 mcg.

    Rachunek widać który preparat jest lepszy.
    Jesli chodzi o ilość to brałam 1 saszetke inofem + Femibion natan 1 lub 2x1 inofem.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14965 18888

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia gratuluje przyrostu bety :)

    admiralka gratuluje udanej wizyty i serduszka, a maluszek sliczny :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 17:37

    Achia, admiralka lubią tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ