Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Kochana, ja kiedyś miałam 20 mm w 5 dc! :P a tak poważnie, to super że się wziął do roboty :) a nie zaniepokoiła go ta drobnica w drugim jajniku? bo to cholera trochę na pcos wygląda razem z tymi cyklami bezowulacyjnymi... zobaczymy co endo powie ale z mojego doświadczenia wynika że takiego endo co zwróci uwagę na lekką IO czy HI to ze świecą szukać! tym bardziej jak nie masz insuliny po obciążeniu...

    On tam coś mruczy o tym pco, ale twierdzi (i chyba słusznie), że nie leczy się pco, tylko konkretne przypadłości z nim związane.
    Endo mam fajną i ogarniętą, więc może coś pomoże, jak nie to poproszę o jeszcze jedno skierowanie na krzywą (teraz już z insuliną). Pokażę też ten cukier nowemu ginowi jak do niego trafię.
    Teraz mam plan, że jak stymulacja wypali, to będę żebrać o Ovitrelle (szkoda jajka, gdyby miało nie pęknąć) oraz jakiś duphaston na drugą fazę. Bo mój prog w dwóch cyklach owulacyjnych 7 dpo nie był oszałamiający- raz 10,03, raz 16, 45 ng/ml.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kto zakłada czerwcowy wątek ? bo już mnie rączki świerzbią żeby się zapisać bo ten maj to u mnie taki niepewny :/

    nenusia, Malgonia lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5668 7000

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    On tam coś mruczy o tym pco, ale twierdzi (i chyba słusznie), że nie leczy się pco, tylko konkretne przypadłości z nim związane.
    Endo mam fajną i ogarniętą, więc może coś pomoże, jak nie to poproszę o jeszcze jedno skierowanie na krzywą (teraz już z insuliną). Pokażę też ten cukier nowemu ginowi jak do niego trafię.
    Teraz mam plan, że jak stymulacja wypali, to będę żebrać o Ovitrelle (szkoda jajka, gdyby miało nie pęknąć) oraz jakiś duphaston na drugą fazę. Bo mój prog w dwóch cyklach owulacyjnych 7 dpo nie był oszałamiający- raz 10,03, raz 16, 45 ng/ml.
    tutaj nie do końca mogę się zgodzić. PCO rzeczywiście się nie leczy ale PCOS już tak! obniżając poziomy andoregnów, uwrazliwiając tkanki na insulinę i wyrównując poziom hormonów. To najczęściej osiąga się przez stosowanie metforminy i/lub inozytolu połączonego z kwasem foliowym. I to metforminę stosuje się nawet jeśli pacjentka nie ma IO. Po takiej terapii u wielu pacjentek wraca naturalna owulacja bez potrzeby stymulacji! Przepraszam, że to mówię ale chyba czas poszukać lekarza który się na tym zna... wiem że niektórzy lekarze boją się metforminy ale ona naprawdę działa... wystarczy poczytać...

    Chyba najlepszym przykładem jest nasza Nika :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 14:57

    StaraczkaNika, reset lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się piszę na lipcowy!!! bo wtedy chyba podejdziemy do kolejnej procedury :D

    Siwulec, Bocianiątko, nenusia, lamka, Malgonia, Emiilka, Jeżowa, Phnappy, Morusek, Lunaris lubią tę wiadomość

  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Wczoraj wrzucalam wyniki z zeszłego tygodnia.. I tez wskazywało na anemia, czekam na wynik żelaza, ferrytyny, TSH, ft3 i tf4
    Przepraszam, musiałam przeoczyć. Tutaj masz bardzo dobry artykuł:
    https://www.mp.pl/pacjent/badania_zabiegi/99884,morfologia-krwi

    nenusia lubi tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia ewidentnie niedobór żelaza, nie wiem co jest z tymi lekarzami, mój rodzinny jak zobaczył u mnie hemoglobinę 13 (sic!) i wiedział, że jestem w ciąży to od razu mi zapisał żelazo na receptę. A Ty masz wyniki poniżej normy, więc nie ma za bardzo z czym dyskutować. Duża dawka żelaza + spora dawka Wit C.
    Z domowego jedzenia zrób sobie wątróbkę i podaj ją np. z surówką z kapusty kiszonej.

    nenusia, Malgonia lubią tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boćku Kochany! <3

    Ja ufam Tobie bardziej niż obu moim ginom, ale żaden z nich (nawet drugi, polecany również tu przez dziewczyny) nie chce tykać tego mojego PCO. Drugi to nawet takiej diagnozy nie postawił, powiedział, że to w moim przypadku na wyrost. Spróbuję namówić na tą metę moją endokrynolog. Mam też możliwość dostać receptę na metę, ale sama nie mam odwagi barć takiego leku...

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5668 7000

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    plus polecam laktoferynę :) bardzo ładnie moduluje wchłanialność żelaza w zależności od potrzeb organizmu :)

    Reseciku! <3 w takim układzie trzymam kciuki za mądrą endo :) nie dziwię Ci się że sama nie chcesz brać leków, za to tutaj krzyczymy :P ja sama szukałam długo gina który mi zapisze encorton ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 15:04

    nenusia, reset lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, Frelcia - zakładajcie wtedy czerwcowe i lipcowe testowanie :) Nie wiem, czy już ktoś się deklarował z dobrymi chęciami, raczej sobie nie przypominam. Może resecik?

    Dziewczyny, a ja jeszcze z 1,5 godziny w pracy muszę siedzieć, a tu dzisiaj taki zjazd energetyczny, że raz jak się mnie młodzież spytała, czy wyjdziemy na dwór, to się zgodziłam (na swoją zgubę)! Jestem kołowata i nie mogę zmusić mózgu do funkcjonowania. Wolałabym iść do domu i włączyć tv niż tak starać się coś z siebie wykrzesać. No co za nieszczęście.

    Siwulec lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, karolina dziękuję.

    Lamka tobie również dziekuje..
    Masakra z lekarzami tylko się zastanawiam co by mu dało samo tsh i samo żelazo..

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulcu masz moje błogosławieństwo na ten czerwiec, choć liczyłam po cichu, ze po tej małpie nie małpie przyłączysz się jednak do mnie zaraz po wynikach :P


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Siwulcu masz moje błogosławieństwo na ten czerwiec, choć liczyłam po cichu, ze po tej małpie nie małpie przyłączysz się jednak do mnie zaraz po wynikach :P

    niestety muszę czekać do kolejnej dlatego wczoraj napisałam że to mój -30 dzień ciąży, odliczam do kolejnej @ ale może jakimś cudem wysikam II 31 maja ;)
    może i lepiej jak Ty zajdziesz pierwsza, nie będziemy się razem nakręcać tylko wspierać ;) a na ex-testerkach czas porodu nie ważny, tam wszystkie w jednym worze :D

    Malgonia, Bajkaaa lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Kuchasia Debiutantka
    Postów: 11 0

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jestem nowa więc przedstawię swoją sytuację.
    Staram się o dzidzię już dobre 8 lat(mam pcos) jednak bez skutku. Od tygodnia mam mdłości, odrzuciło mnie od alkoholu, a zjedzenie mojej ulubionej pizzy zakończyło się rozmową z szuwarkiem . Wczoraj poszłam do gina i powiedziała że jestem w ciąży ale nie może mi jeszcze dać 100% pewności bo mam tylko endometrium powiększone do 16mm i nie widać żeby miała przyjść @ więc kazała mi przyjść za tydzień Co ja mam myśleć??

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchasia wrote:
    Witam
    Jestem nowa więc przedstawię swoją sytuację.
    Staram się o dzidzię już dobre 8 lat(mam pcos) jednak bez skutku. Od tygodnia mam mdłości, odrzuciło mnie od alkoholu, a zjedzenie mojej ulubionej pizzy zakończyło się rozmową z szuwarkiem . Wczoraj poszłam do gina i powiedziała że jestem w ciąży ale nie może mi jeszcze dać 100% pewności bo mam tylko endometrium powiększone do 16mm i nie widać żeby miała przyjść @ więc kazała mi przyjść za tydzień Co ja mam myśleć??
    Beta prawdę powie

  • Kuchasia Debiutantka
    Postów: 11 0

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No podobno za wcześnie

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dni po owulacji?

  • Kuchasia Debiutantka
    Postów: 11 0

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    owulacje miałam 28.03 a 2.04 delikatne plamienie
    Dzięki za pomoc

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Ja się piszę na lipcowy!!! bo wtedy chyba podejdziemy do kolejnej procedury :D


    Lipcowy to mój urodzinowy, ale mam nadzieję że wtedy będę juz tylko gościnnie ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Lipcowy to mój urodzinowy, ale mam nadzieję że wtedy będę juz tylko gościnnie ;)
    NA to liczymy:)

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • Kuchasia Debiutantka
    Postów: 11 0

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli 14 dni po owulacji jestem :)

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego