X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11454 12954

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset a pijesz inofem ? W twoim przypadku to wskazane 2x1.

    Frelcia ty też ;)

    Bocianiątko, Anna Stesia, reset lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia gratulacje <3
    Reset super :)

    reset lubi tę wiadomość


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie że nie pamiętam kto pytał,ale na ostatnich stronach toczyła się rozmowa o lataniu samolotem w ciąży. nie wiem czy obserwujecie na IG mamęginekolog która dopiero co wróciła z Dubaju a dziś się przyznała że jest w ciąży- więc to żywy przykład ze w zdrowej ciąży latać mozna (bo podejrzewam że z jej historią nie odważyłaby się na lot gdyby coś było nie tak)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 15:52

    MOJE, gilmoregirl, Nat90 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inofem? Myślałam że Ovarin. No nic. Suple i tak będę zamawiała dopiero jutro.

  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz dobrze wiedzieć. Ja mam za dwa miesiące wyjazd na wakacje do Turcji. Już dawno zarezerwowałam i tak myślałam co począć jak się uda.
    Chociaż ja z jamy jednak dzisiaj nie wyszłam ;( dalej mam doła a do tego moja gin się nie odzywa. Dzwoniłam i pisałam :( ehhh jestem taka zła na siebie że aż mnie głowa zaczyna boleć. Dobrze że chociaż ta temperatura podskoczyła.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ovarinie nie miałam żadnej różnicy. Po 3 cyklach z inofemem 2x2 sam urósł pęcherzyk pierwszy raz.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1918

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Pani dr nie zauwazyla plamien, sluz byl czysty... ok ...
    Pecherzyk dzis 11dc jest jeden i ma juz 21mm :(
    'Imesimacji' nie bedzie :( nie ma na czym :( pani dr nie chce jak to powiedziala odbebnic zabiegu tylko dla kasy tylko chce zeby sie udalo.
    Zapytalam o histero - ona robi po 2 nieudanej IUI i ze nie widzi podstaw i ze propobuje scratching w 24 dniu cyklu.
    Umowilam sie wiec na scratching ale przez to ten cykl nie mozemy sie starac :(

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mogę dołączyć? :)

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meska przykro mi bardzo. A taki ładny pęcherzyk :(

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1057 469

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, ja mam 30 tabletek ovarinu w domu, a nie będę go brała bo przy mojej mutacji to muszę brać metyle, wiec jeśli chcesz to mogę Ci dać. Jakbyś chciała, to moj M pracuje w Mikolowie, a o ile dobrze kojarze to Ty tam mieszkasz, To byś sobie odebrała. Ja nie mam komu tego oddać, wiec koniec końców wyląduje w pojemniku na zużyte leki.

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11636

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze widzialyscie że mama ginekolog w ciąży znowu? Wszyscy w ciąży ! Wiosna działa oj dziala.

    Za to czekam na telefon z banku w sprawie rozmowy kwalifikacyjnej o nową pracę także trzymajcie kciuki mocno! No w końcu może się uda co?!


    Dibolek czesc!

    KateHawke, Ptysia, Czrna 81, Emiilka, nenusia, Anna Stesia, Minnie89, Karolina90, Flowwer, -Mamunia-, lamka, Bocianiątko, Frelcia, Morusek, Malgonia, Kargo31, Kotowa, Kotowa, Jeżowa, reset, Lunaris, moyeu, Bajkaaa, Paulina_2603 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, z ta praca to powaznie? OSZALALAS? Prolaktyny masz za mało?

    Edit. Na jakie stanowisko?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 16:21

    Izape_91 lubi tę wiadomość

  • Gosiaczek85 Koleżanka
    Postów: 37 4

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki w zeszłym miesiącu przeszłam przez ciążę biochemiczna dziś rano zrobiłam test i wyszła lekko ryżowe widoczna kreska i nie wiem czy mam się chess tv jestem 2 dni przed okresem i boję się że znowu szczęście A potem @ miała z was którąś tak na będę nie mogę iść gdyż mieszkam w Angli i nie tak łatwo

    Gosiaczek
  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1057 469

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie, kojarze, ze raz było to już mówione na forum, ale nie pamietam odpowiedzi. Czy na badanie insuliny i glukozy tej trzystopniowej : na czczo, po 1h, po 2h trzeba mieć skierowanie czy bez problemu robią to w labo jak się prywatnie wykupi?Bo kojarzy mi się, ze pisalyscie, ze czasem się nie godzą sami robić, bo ze coś tam, ale nie mogę sobie przypomnieć o co chodziło.

  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Hejka mogę dołączyć? :)
    Hej jasne :)
    Chyba już kiedyś z nami testowałaś :) Napisz co u Ciebie :)

    Dibolek lubi tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek85 wrote:
    Cześć dziewczynki w zeszłym miesiącu przeszłam przez ciążę biochemiczna dziś rano zrobiłam test i wyszła lekko ryżowe widoczna kreska i nie wiem czy mam się chess tv jestem 2 dni przed okresem i boję się że znowu szczęście A potem @ miała z was którąś tak na będę nie mogę iść gdyż mieszkam w Angli i nie tak łatwo
    Trzeba poczekać w takim razie i sikać dalej. Nic więcej nie zrobisz, czasu nie przeskoczysz ;)

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchasia wrote:
    nenusia w takim razie muszę iść koniecznie
    Zbadaj przy okazji progesteron.

    Czarna81
    22 cs.
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Jestem po wizycie. Pani dr nie zauwazyla plamien, sluz byl czysty... ok ...
    Pecherzyk dzis 11dc jest jeden i ma juz 21mm :(
    'Imesimacji' nie bedzie :( nie ma na czym :( pani dr nie chce jak to powiedziala odbebnic zabiegu tylko dla kasy tylko chce zeby sie udalo.
    Zapytalam o histero - ona robi po 2 nieudanej IUI i ze nie widzi podstaw i ze propobuje scratching w 24 dniu cyklu.
    Umowilam sie wiec na scratching ale przez to ten cykl nie mozemy sie starac :(
    Mesiu z tego co czytam scratching nie jest zły ( http://macierzynstwo.com.pl/leczenie-nieplodnosci/endometrial-scratching/ ) szkoda tylko pęcherzyka. Ale jeśli teraz scratching to w następnym cyklu jakaś stumulacja pęcherzyków i IUI ?

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Izka do banku startujesz? Ty wiesz,że ja trzymam za Ciebie kciuki byś zwolniła się od tego szefa buca ;-)

    nenusia, Izape_91 lubią tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna81 widzę że my razem na testowanie jesteśmy umówione. Jak się masz?

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ