X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Aniss Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki! Moja 1 beta 225!
    Kolejnego dnia juz 443! (Tak wiem ze powinno sie zrobic po 48h ale nie wytrzymalam:)
    Zaczynam "niesmialo" sie cieszyc chociaz to strasznie trudne bo takim czasie staran i 2 poronieniach.

Trzymajcie za nas kciuki !!!

Achia, Klamka82, Malgonia, nenusia, Flowwer, Mala90, Emiilka lubią tę wiadomość

02.2015 moj Aniołek <3
    10.2016 mój Aniołek <3
    Niedoczynność tarczycy Hashimoto,
    Przebyta chlamydia i ureaplasma
    Czynnik meski- 2% prawidłowych plemnikow
    Fragmentacja plemnikow ok
    12.2016 jajowody drożne
    komórki nk- 20 % - intralipid dozylnie
    Przygotowanie do laparoskopii termin na 23.04.2018
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    bazylkove a miałam sprawdzaną drożność?albo histero? Jeśli gdzieś mi umknęła ta informacja to przepraszam. My się staraliśmy ponad 2 lata, pomogło histero najwyraźniej :) może poszukaj fizycznej przeszkody?

Kochana miałam HSG i histero x2

Muszę dalej szukać...

nenusia lubi tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniss wrote:
    Dziewczynki! Moja 1 beta 225!
    Kolejnego dnia juz 443! (Tak wiem ze powinno sie zrobic po 48h ale nie wytrzymalam:)
    Zaczynam "niesmialo" sie cieszyc chociaz to strasznie trudne bo takim czasie staran i 2 poronieniach.

Trzymajcie za nas kciuki !!!

Trzymam kciuki bardzo mocno!!!!!!

Mam wyniki proga z dzisiaj - 10,3 ng/ml ....

Wiem, że prog ma te swoje wyrzuty i mogłam trafić na niższy....

Zrobię pojutrze w 8dpo jeszcze, jak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 15:32

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika gdyby nie to że fizycznie nie zdąże jutro do Gdyni to na pewno jutro przyjechałabym pod gabinet! A herbatka owocowa brzmi super :)
    Ja jestem codziennie na starówce, bo niedaleko pracuję, więc jakby Ci pasowało któreś popołudnie to daj znać. Albo zabierz kiedyś psinkę i połazimy po Oliwskim, ale to muszę wiedzieć z wyprzedzeniem, bo tam to już mam kawałek :)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja jestem codziennie na starówce, bo niedaleko pracuję, więc jakby Ci pasowało któreś popołudnie to daj znać. Albo zabierz kiedyś psinkę i połazimy po Oliwskim, ale to muszę wiedzieć z wyprzedzeniem, bo tam to już mam kawałek :)
    a podobno nie wolno z psem do oliwskiego parku wchodzić.tzn mój mąż tak twierdzi.ja z kolei mam kawałek na starówkę ale dawno mnie tam nie było więc mogę się przejechać :) chyba że znajdziemy jakis park w połowie drogi od każdej z nas :)

• Kargo31 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika gratuluję pięknej bety i trzymam kciuki za wizytę!!! I oczywiście ustawiam się pod gabinetem, dawno nad morzem nie byłam tak poza tym :P

Amal... Bardzo mi przykro.. nie wiem co powiedzieć... naprawdę nie da się nic zrobić z ta sytuacja w kraju? Żebyś mogła spokojnie wrócić?

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    a podobno nie wolno z psem do oliwskiego parku wchodzić.tzn mój mąż tak twierdzi.ja z kolei mam kawałek na starówkę ale dawno mnie tam nie było więc mogę się przejechać :) chyba że znajdziemy jakis park w połowie drogi od każdej z nas :)
    O no skandal jakiś. Niedługo zabronią z dziećmi przychodzić. To jak nas z piesełkiem do parku nie wpuszczą, to pójdziemy na pachołek :) Albo zawsze jest plaża :) Będziemy kreatywne! Bo po drodze to raczej nic nie ma, żeby psina polatała. Ja lubię Park w Królewskiej Dolinie, ale on jest maleńki i nudzi się po 3im okrążeniu ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę jej zatem kaganiec kupić bo autobusem z nią jeszcze nie jechałam a ponoć trzeba to g** mieć w komunikacji miejskiej
    Chyba że będziesz miała ochotę pozwiedzać osowe :p
    Byłam na stronie parku- faktycznie jest zakaz :/

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Muszę jej zatem kaganiec kupić bo autobusem z nią jeszcze nie jechałam a ponoć trzeba to g** mieć w komunikacji miejskiej
    Chyba że będziesz miała ochotę pozwiedzać osowe :p
    Byłam na stronie parku- faktycznie jest zakaz :/
    Osowę znam i czasem nawet nawiedza (park przy Chirona też lubię) ale to by wymagało niedzieli, bo na tygodniu to raczej się nie wyrwę :)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To brzmi jak plan.w jakiś dzień zjadę z piesełem a w jakąś ndz możesz wpaść na osowe :)
    Masz wynik proga?

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest progesteron - 140 nmol czyli... z 44 ng. Spadł z 58 ng, ale ciągle ujdzie chyba? A nie powinien cały czas rosnąć, zamiast spadać?

lamka lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika prog jest spoko, i tak dodatkowo bierzesz dla świętego spokoju, nie?

Amal przykro mi z powodu takiej sytuacji, jedno jest pewne, że powinnaś odpocząć od tego faceta, bo jest ******. Przepraszam, że się bardziej nie odniosę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 16:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg norm z internetu prog spoko :) no i jutro masz wizytę więc spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz ja mam ten sam problem:) ale słyszałam i czytałam że to zależy od momentu wyrzutu porga przez ciałko żółte. Zależy na jaki moment w trakcie pobrania się trafi. Nadal masz bardzo ładny :)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sobie siedzę na działce, na lezaczku, jest cudnie :-)

nenusia, Malgonia, StaraczkaNika, Anaaa90, Karma88, KateHawke, Morusek, Izape_91, lamka, Bocianiątko, Emiilka, moyeu lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Jest progesteron - 140 nmol czyli... z 44 ng. Spadł z 58 ng, ale ciągle ujdzie chyba? A nie powinien cały czas rosnąć, zamiast spadać?

Nika, u wielu dziewczyn na tym etapie spadał, w tym u mnie, a startowałam z niższego niż Ty. Jest dobrze.

Suplementujesz jakoś proga?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Wlasnie sobie siedzę na działce, na lezaczku, jest cudnie :-)
    Yos zazdroszczę ;) ja jeszcze w pracy ale w sumie jak pomyślę że mam wrócić do pustego domu to mnie ściska. Miłego wypoczynku :)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Nika prog jest spoko, i tak dodatkowo bierzesz dla świętego spokoju, nie?
    Tak, mam dupka i biorę 3xdziennie, bo tak miałam zalecone ostatnio. Porozmawiam jutro z ginem - już sobie wszystko pięknie służbowo wydrukowałam i mogę iść do domu.

Klamka82, lamka, Bocianiątko lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja miałam prog mega mega niski, podkoksowałam do 23 a potem spadł do 14.... Ale wszystko jest ok, już nawet nie biorę lutki ani dupka. Także nic się nie martw, prog masz superancki

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika piękny prog! Z córką na tym etapie miałam 21 i to był spadek bo 16 dpo był 26. I wszystko było pięknie. Organizm wie ze ciąża jest zdrowa i pięknie produkuje co trzeba :)

StaraczkaNika, summer86, Bocianiątko lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ