KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kargo rewelacyjne wieści
Nika ...a teraz oczekuj na objawy dokazującego fasola
Amal brak mi słów na to co przeczytałam i strasznie mi przykro że musisz przez to przechodzić sama byłam w trudnej sytuacji ale wierz mi że kobieta naprawdę wiele może dla swojego dziecka. Nieporównywalna jest Twoja życiowa sytuacja do mojej, nie umiem doradzić bo sama nie wiem co bym zrobiła. Powiem Ci tylko tyle że mój były partner wystawił mnie z dzieckiem za drzwi na walizkach jak syn miał 9 tygodni. Poczuł się odrzucony... biedaczek. Zarzucał mi różne głupoty m.i. że siedzę w domu i nic nie robie ,że dziecko się tylko dla mnie liczy... on biedny został odsunięty od żłoba a cała uwaga poszła na syna... a przecież niektórzy mężczyźni nie tolerują konkurencji- nawet własnych dzieci. Zabrałam się i postanowiłam sama sobie poradzić. I poradziłam! I ułożyłam życie od nowa. Syn to mój największy skarb i dlatego zapragnęłam kolejnego dziecka. Dzieci wyzwalają w nas niespodziewane siły do działania i nadzwyczajne pokłady miłości.
Życzę Ci żeby Twój mąż się opamiętał ale wiedz, że z nim czy bez niego dasz sobie radę!Kargo31, nowa na dzielni, Anna Stesia, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Bocianiątko - jestem bardzo pozytywnie nastawiona jeśli chodzi o Twój plan. Jak się to wszystko czyta,to na kilometr czuć taki pozytyw. Myślę,że szybko przyniesie to upragnione 2 kreseczki
Hmmm... czy konieczność zjedzenia pringlesów i kinderków z kawą 9 dpo to kropek czy po prostu obżarstwo??Bocianiątko, Meśka, nenusia, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
nick nieaktualnyKargo31 wrote:Bocianiątko - jestem bardzo pozytywnie nastawiona jeśli chodzi o Twój plan. Jak się to wszystko czyta,to na kilometr czuć taki pozytyw. Myślę,że szybko przyniesie to upragnione 2 kreseczki
Hmmm... czy konieczność zjedzenia pringlesów i kinderków z kawą 9 dpo to kropek czy po prostu obżarstwo??
U mnie odwrotnie. Zawsze luuubiłam słodkie,czekoladę mleczną mogłam zjeść całą a od paru dni nie mam na nie w ogóle ochoty. Cieszy mnie toWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 19:39
lamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAchia przybij piątkę mąż się dziwi, że mamy w zamrażarce pół kubka lodów, a na blacie niecałą paczkę hitów i nieotwartą czekoladę. W normalnych warunkach te rzeczy by tyle u nas nie przetrwały. Na samą myśl o moich ulubionych rzeczach: kawie, mięsie, rybach, kakao, słodkich deserkach, większości warzyw robi mi się słabo. Btw. gdzie Twój suwaczek?
Bocian jejuuu jak ja liczę na ten Twój plan, nie wyobrażasz sobie!! Ovi po owu polecam razem z kropkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 19:43
Achia, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
A senność nie do opanowania w 11 DC to co ?:p masakra!!Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylamka wrote:Achia przybij piątkę mąż się dziwi, że mamy w zamrażarce pół kubka lodów, a na blacie niecałą paczkę hitów i nieotwartą czekoladę. W normalnych warunkach te rzeczy by tyle u nas nie przetrwały. Na samą myśl o moich ulubionych rzeczach: kawie, mięsie, rybach, kakao, słodkich deserkach, większości warzyw robi mi się słabo. Btw. gdzie Twój suwaczek?
Bocian jejuuu jak ja liczę na ten Twój plan, nie wyobrażasz sobie!! Ovi po owu polecam razem z kropkiem
Przybijam piątkę identyko u nas
Suwaczek pojawi się po wizycie u lekarza -
Amal bardzo mi przykro ze znalazlas sie e takiej sytuacji ale tzn ze nie mieliście przegadanej decyzji o dziecku? Przeciez uprawialiscie seks bez zapezpieczenia i wpadka od jednego razu to nie byla wiec chyba wiedzial twoj M. jakie sa tego konsekwencje ?19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
To ja dołączam do Was- na widok słodyczy od razu mnie wykręca. Cieszy mnie to przeogromnie przy mojej figurze
Achia, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMinnie kurcze no i teraz mam z Twojego powodu wyrzuty sumienia! Mam nadzieję, że to może kropek-szybki bill.
Lunaris - dobrze, że tylko na słodycze, ja kombinuję jak koń pod górę, żeby w ogóle coś zjeść. Dzisiaj robiłam naleśniki ze szpinakiem. Szpinak wchodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 19:59
-
Lamka niech te pierwsze 2 miechy szybko lecą! Potem będziesz nadrabiać zachciankami Tego przynajmniej CI życzę!
lamka lubi tę wiadomość
-
Kurczaczki... czyli obzarstwo,bo ja słodycze zawsze i wszędzie... tzn ostatnio kinderki, jak dziecko. Inne rzeczy nie.
I od paru tygodni odrzuca mnie od mięsa i jajek. Nie wiąże tego z ciąża,bo by już był 3 miesiąc:P ale nie mogę po prostu. Kawałek kurczaka i żołądek pod gardłem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 20:04
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
lamka wrote:Minnie kurcze no i teraz mam z Twojego powodu wyrzuty sumienia! Mam nadzieję, że to może kropek-szybki bill.
Lunaris - dobrze, że tylko na słodycze, ja kombinuję jak koń pod górę, żeby w ogóle coś zjeść. Dzisiaj robiłam naleśniki ze szpinakiem. Szpinak wchodzi.
To byłby bardzo szybki bill, bo jeszcze hoho i troche do @. Wykres w sumie nienajgorszy, ale nie, nie, do 20-go zabroniłam sobie wmawiać czegokolwiek.
To w zamian możesz polecić jakiś pyszny koktajl owocowy. Mam straszną chcicę
Amal - Jezu, tragiczne jest to co piszesz. Nie mogę się porównywać do Ciebie, bo u mnie nigdy nie wchodziło w grę dziecko. Ale mogę tylko powiedzieć: myśl o sobie i tym Maluszku, i nie pozwól się zniszczyć! Wbrew pozorom, sytuacja w której jesteś teraz może być dużo gorsza, niż gdybyś odeszła... -
nick nieaktualnyMinnie masz nawet cztery szybkie połączenia dwa soczki i dwa szejki.
truskawki mrożone + grapefruit + mięta + woda
szpinak + awokado + jabłko + woda
chia + owoce leśne + banan + mleko
mango + brzoskwinia + jogurt + mleko (np. kokosowe byłoby mniam)
Jeszcze dla porządności dopiszę moją dzisiejszą zachciewajkę "anty-mdłości"
maliny mrożone + mango + imbir + wodaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 20:18
Minnie89, Kargo31, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
...o rany Lamka -jutro robię skok na warzywniak!
-
amica wrote:My wczoraj byliśmy na pierwszej wizycie w nowej klinice. Pani Doktor była zaskoczona moim AMH i nie wierzyła że w tym wieku jest takie niskie. Kazała powtórzyć. Pewnie podejdziemy w przyszlym cyklu do IUI i może w kolejnym ale max 2 razy, bo jakoś w to nie wierzę. Kazała również zrobić badania na nietolerancje pokarmowe, zasugerowała że może to być gluten i mleko. Jakos w to kompletnie nie wierze, boję się że to pieniądze wyrzucone w błoto a Pani Doktor zarzekala się że miala takie pacjentki jak ja ze niby powinno być ok i po wyeliminowaniu glutenu się udało.
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Ja robiłam test na nietolerancje pokarmowe i wyszła mi pszenica, jajka, mleko i kukurydza. Wprawdzie ciąży nie ma (jeszcze) ale czuje się i wyglądam o niebo lepiej. Moja dietetyk twierdzi że należy wyeliminować stany zapalne, które przez lata mogły się pojawiać w jelitach. Teraz jestem już trzeci miesiąc na diecie eliminacyjnej i czekam na efekty w postaci dwóch kreseczek
Bocianiątko lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
nowa na dzielni wrote:a w jakim jesteś wieku Amica? Badałaś też FSH do tego AMH? Ja też się szczerze mówiąc zastanawiam czy tego badania nie powtórzyć ;P. Kilka razy nawet głęboko w myślach posądziłam klinikę o fałszowanie badań , haha, ale to chyba niemożliwe
No lekarka też twierdzi że to może jest błąd. W sumie to bym chciała żeby tak było"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
No ja mam 31 i 0,85 . No ja sobie właśnie chyba też powtórzę. Gorzej, jak np. wyjdzie mi nagle 0,8, to wpadne w panikę że spada
A masz krótkie cykle? Masz normalnie owu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 20:40
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Dziękuję dziewczyny za wszystkie dobre słowa popłakałam, poszłam na zakupy, trochę pogrzeszylam z zachciewajkami typu pączki, jakieś nawet chipsy się znalazły solone chociaż teraz unikam takiego jedzenia jak ognia.. I zrobię sobie wieczór obzarstwa.. Mam nadzieję że małe się nie pogniewa.. Na codzień staram się jeść zdrowo a mąż... W najgorszym razie wrócę do pl do rodziny i zobaczę co się będzie działo.. Nie wiem co mu się stało bo temat był przegadany od dawna.. A jak już się stało, to nagle takie jazdy.. I oczywiście wszystko jest moja wina bo ja taka siaka I się nie zmienię już, bla bla bla.. Wkurzylam się że zna mnie nie od wczoraj widziały galy co brały... Ach, idę was nadrabiać bo z tych emocji nie wiem kompletnie co tam u was dzisiaj.. Przepraszam że tak nasmęcilam tu dziś dziękuję Wam za wsparcie i dobre słowa :*