Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • misiak17 Ekspertka
    Postów: 231 219

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower mąż różnie. Ma kryzysy ale w miarę ok. Nie robił jeszcze badań. Wolną chwilą ma zrobić. W kwietniu ma endokrynologa a w maju hematologa.
    Tak wogole to spokojnych Świąt Dziewczyny.
    My wróciliśmy od rodziców a później mają wpaść znajomi z 3 dzieci.


    Usunięcie mięśniaka
    3 aniołki + 1cp
    Jeszcze będzie dobrze, musi być :)
    30.08 - 1 IUI ☹
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusia ja sie non stop modlę o Ciebie, zebys sie nie poddała i żeby w koncu byłondane i Tobie. I wiem, ze sie uda. Dobrze, ze Ty tez znow zaczynasz w to wierzyc.

    U mnie @ brak. Oby ten spadek byl wynikiem zmiany miejsca, uchylonego okna lub implantacji mego maluszka. Jeszcze nadzieja sie tli. Sprawdzilam swoj ciazowy wykres to bole menstruacyjbe mialam juz 5 dni przed pozytywem. Ale jak nie to sobie na urodziny wysikam :)

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Późno się witam, ale jestem :) wpadłam na chwilkę.

    Malgoniu jak dla mnie to to wygląda na spadek implantacyjny. Poza tym chyba co pisałaś o lekkim plamieniu? To by się wszystko kupy trzymało ;D

    Nika trzymam kciuki, żeby test pokazał na dniach dwie, piękne krechy :)

    U mnie @ się rozkręciła, chociaż potopu nie ma jak to zwykle bywało. Może chociaż w tym miesiącu nie będę czuła się jak kura znosząca jaja.

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Nikusia ja sie non stop modlę o Ciebie, zebys sie nie poddała i żeby w koncu byłondane i Tobie. I wiem, ze sie uda. Dobrze, ze Ty tez znow zaczynasz w to wierzyc.

    U mnie @ brak. Oby ten spadek byl wynikiem zmiany miejsca, uchylonego okna lub implantacji mego maluszka. Jeszcze nadzieja sie tli. Sprawdzilam swoj ciazowy wykres to bole menstruacyjbe mialam juz 5 dni przed pozytywem. Ale jak nie to sobie na urodziny wysikam :)


    Kochana wypiłam dziś za Twoja implantację toast :* wiec na Twoje urodziny ja wysyłam pozytywa<3

    Malgonia lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha. No ja sie nie napalam, bo poza wczorajszym skokiem to raczej sie na malpe zbiera niz ciaze.. no ale podobno kazda jest inna ;) w kwietniu tez bedzie fajnie zajsc. Moge Nice podniesc statystyki.

    Maz mnie zabral na spacer do parku w Chorzowie. A ja wiosenne laszki. On biega a mi dupsko marznie. Skotralam sie w aucie i mam pol godziny dla siebie.. i dla Was :)

    Kingula i Siwulec milo, ze ktos tam wierzy w tego mojego kropka :) ciekawe co poranek jutro przyniesie.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się baaardzo leniwie.
    Malgonia taki spadek 9dpo to akurat obiecująco wygląda. Trzymam kciuki :-)

    Frelcia orzesz kurwasz! Wczoraj byłam tylko na marcówkach, także dopiero doczytałam :-( Przykromi że reszta kropków nie dała rady... Ale wierzę że powtórzy się sytuacja jak u Katehawke :-)

    Tak patrzyłam na pierwszą stronę i coraz mniej weteranek :-) Jeszcze kilka osób zostało,które były tu przede mną... Także ten,dziewczyny spinać tyłki i nie blokować kolejki!Haha!

    A teraz muszę się pochwalić moimi chłopakami. Pierwszy raz zostałam obudzona na świąteczne śniadanie. Stół był nakryty, wszystko ładnie przygotowane, niby nic wielkiego, ale było mi bardzo miło że raz nie musiałam ja nad nimi skakać :-) :-)

    Lunaris, Frelcia, Siwulec, Malgonia, Luna1993, Emiilka, nowa na dzielni, Izape_91, moyeu, Koteczka82 lubią tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5584 9810

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia trzymam kciuki za Twojego maluszka- niech zrobi prima aprilis i odwrotnie do rodzenstwa przyczepi się do Was na zawsze!

    Jeśli pozwolicie to potowarzysze Wam kwietnioweczki w staraniach. Kibicuje Wam z całej siły i zostawiam Wam Świąteczne wirusów +(:-_;)£¥]\{<*>¥§%~|£&,'^*{¥} <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 20:57

    Siwulec, Malgonia, Frelcia, Karma88, StaraczkaNika, Luna1993, Emiilka, Morusek, nowa na dzielni, Izape_91, Mala90, Czrna 81, Koteczka82, KateKum, Kargo31 lubią tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)
    A raczej :( ja dziś lecę do tej jamy (czy jak ja nazywacie) w każdym razie mam taki humor że już płakałam kilka razy dziś i czekam aż emek łaskawie z pracy wróci i jadę do teściów i już mną telepie na samą myśl że tam będę ogólnie bym się schowala dziś pod jakimś kocem i płakała cały czas i niestety to nie prima aprilis zresztą ja nigdy nie obchodzilam tego bo mój tata 29lat temu właśnie 1 kwietnia umarł także u mnie dziś smutno

    Wybaczcie że w takie święto się żale ale nie mam do kogo
    Doskonale Cię rozumiem, moja mama zmarła 8 lat temu 3 kwietnia w Wielką Sobotę, więc święta nie są dla mnie w żadnym wypadku wesołe. Ide do Ciebie do jamy, mam ciasto i ajerkoniak :)

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj opętało....obdzwonilam cała rodzinę z pytaniem kto ma maszynę do robienia sandwichy. Normalnie udusilabym chyba za tłuste sandwiche ociekające żółtym serem..

    StaraczkaNika, Luna1993, lamka, moyeu, Lunaris, Simons_cat, Koteczka82, Emiilka lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcja smacznego :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • futuremama Autorytet
    Postów: 2766 2043

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie póki co pozytywy, ale jeszcze jakoś z dystansem do tego podchodzę :D Niby z betą chcę poczekać trochę na dalszy etap jeśli będzie ok a z drugiej strony bez tej bety mi ciężko w to uwierzyć :D

    👦08.2015 👧12.2018
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4679 6042

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Doskonale Cię rozumiem, moja mama zmarła 8 lat temu 3 kwietnia w Wielką Sobotę, więc święta nie są dla mnie w żadnym wypadku wesołe. Ide do Ciebie do jamy, mam ciasto i ajerkoniak :)
    To ja ciasto chętnie ale nie ajerkoniak :)
    Wszystko dziś do tyłka :( mam nadzieję że we wtorek lekarz mi poprawi humor jak pokaże mi malutka także jeszcze przetrwać jutrzejszy dzień i jakoś to będzie

    moyeu lubi tę wiadomość

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Frelcja smacznego :)
    Wymodziłam u tesciowej. Dziwnie patrzyła trochę bo trzy godziny temu były kluski, indyk, kaczka, krolik, sernik, jabłecznik i babka :D

    lamka, Malgonia lubią tę wiadomość

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam! Jedziemy do domu! W środku lasu mam lepszy zasięg niż u teściowej na wsi :)
    Cieszę się jakbym wracała z obozu przetrwania dla niepłodnych

    Frelcia, Achia, Malgonia, Bocianiątko, summer86, blue00, nowa na dzielni, moyeu, Lunaris, innamorata88, Koteczka82, Czrna 81, KateKum, Kotowa lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2649 2517

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :)

    futuremama trzymam kciuki, aby to było to ;)

    Nika mam nadzieje, z u Ciebie to nie żaden evap tylko zaraz się pojawi tłusta krecha :) Pięknie byś rozpoczęła miesiąc.

    U mnie już gościna się skończyła, wiec odpoczywamy z mężem :)

    Mozecie mi polecić jakiś syrop na kaszel mokry? Zaraz mi płuca wyskoczą ;/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 19:24

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia mi wczoraj mąż robił tosty z serem, też miałam smaka strasznego, nie pamiętam kiedy wcześniej jadłam tosty.

    Futuremama gratulacje, leć na betę :-)

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flegamina w syropku, ewentualnie Sambucol o smaku czarnej porzeczki na mnie dobrze działa.

    No i to na bank evap, bo nie pojawił się w ciągu dobrych 10 minut, tylko dopiero po wyschnięciu testu. Ale to dopiero 10 dpo, więc tak czy siak trzeba siknąć znowu koło wtorku.
    Mam nadzieję, że nie strzeli mi do łba sikać jutro.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczelo sie plamienie.. ale w końcu cykl ktory sie zacznie w Wielkanoc musi się dobrze skończyć.
    We wtorek zamawiam test na te wszystkie mutacje i zobaczymy co bedzie :) oby tylko ta druga faza się choć ciut wydłużyła. Mam nadzieję, że to taki poporonny rozstrój.

    Frelcia ja w ciazy zaczelam jesc ser :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 19:45


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tej zachcianki nie łączę z niczym bo jeszcze dużo za wcześnie ale tak mnie to rozbawiło..bo ja nie lubię żółtego sera. :D ehhh śmieje się sama z siebie.

    Malgonia lubi tę wiadomość

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, na wydłużenie lutealnej pomaga wit C w sporych ilościach. Ale trzeba uważać jeśli się bierze acard, bo ona też rozrzedza krew. A w czasie okołoowu warto odkwasić organizm np. octem jabłkowym, bo zarodek ani sperma nie lubią kwaśnego.

    Malgonia lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego