X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciu zgodnie z obietnicą moja cała dzisiejsza modlitwa na rezurekcji poleciała do Pana w Waszej intencji! :*
    Wiecie co... Drugi raz w tym tygodniu musiałam wyjść z kościoła, bo tak mi było słabo :( czułam się jak jakaś niedołężna, chora baba, i ten wzrok ludzi... Brrrrr....

Frelcia, Koteczka82 lubią tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezylcjada nie przejmuj się ludzmi. Niech oni sie wstydzą.
    Mam nadzieje, ze lepiej sie czujesz. Dbaj o siebie :*

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie czuje się dobrze, ale jak muszę stać gdzieś gdzie jest sporo ludzi, duszno itd to zaraz mi słabo, wstyd mi! Młoda(26 to chyba jeszcze mogę tak mówić)zdrowa dziewucha, a fika po chwili stania, fakt brzuch dość widoczny, choć w kurtce się kamufluję jeszcze, no niby w ciąży to tak bywa, ale mi i tak wstyd :( kobiety po 50-60lat stoją a ja pół godziny i ciemno przed oczami :(
    Ale życzę Wam wszystkim żebyście też mdlały z tego powodu!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Frelciu zgodnie z obietnicą moja cała dzisiejsza modlitwa na rezurekcji poleciała do Pana w Waszej intencji! :*
    Wiecie co... Drugi raz w tym tygodniu musiałam wyjść z kościoła, bo tak mi było słabo :( czułam się jak jakaś niedołężna, chora baba, i ten wzrok ludzi... Brrrrr....

Dziękujemy bardzo! Nawet mój Mąż się wzruszył. A swoją słabością się nie przejmuj. W święta jest bardzo dużo ludzi w kościele, mniej tlenu. Ja normalnie bym miała problem ustać.

• joan85 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dostałam dzisiaj okres. Chyba zrobię sobie urlop od starań, bo mi po prostu nie służy ten cały stres i ma głowę mi pada.

06837800ba.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny w kwietniu!! Trzymam kciuki za Was wszystkie:* Czekam z niecierpliwoscia na betę Frelci i Wasze piękne parzyste krechy!!

Frelcia, Malgonia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia trzymam kciuki za twojego malucha w brzuszku!! Przykro mi że pozostałe nie przetrwały.

Nika za Ciebie też kciuki!!!

Wszystkim życzę żeby kwiecień był dla nas szczęśliwy!!!

Ja mam do testowania 2-3 dni zależy ile wytrzymam :-P

Frelcia lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta witam was w kwietniu! I chciałabym wam życzyć jeszcze radosnych i spokojnych Świąt!
    Dawno się nie odzywałam, w środę mąż mnie zaskoczył stwierdzeniem że powinniśmy ponownie przemyśleć decyzję o drugim dziecku. On się obawia że nie damy drugiemu dziecku tyle czasu i uwagi ile potrzebuje, martwi się jeszcze o kwestie finansowe co jest moim zdaniem głupotą bo na prawdę mamy doskonałe warunki. Nic konkretnego nie ustatliliśmy, temat na razie się urwał ale <3 wczoraj było więc może nie zakończymy starań.

Trzymam kciuki za wszystkie testujące jutro. Nika, mam nadzieję że to nie był evap. Bardzo też współczuję Świąt u teściowej, ja z moją zaliczyłam mega kłótnię w ostatnią wigilię :/
    Frelcia, bardzo mi przykro z powodu pozostałych maluszków, ale liczę że ten jeden w brzuszku właśnie wije sobie przytulne gniazdko!

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    To sprobuje :) w tym cyklu pilam pokrzywe. Gorzej, ze to drugi cykl z tak krotka fl. 10 ide do gina. Zobaczymy co mi powie. O ten ocet zapytam pozniej, bo jak znam siebie to zapomne przez tydzien.
    Mam donga na ten cykl. Oby mi tylko okres nie trwal 12 dni ;) no ale do dnia matki mam 2 szanse. Musi sie udac, ale mam nadzieję, że jeszcze w tym zaskocze.

Nika poki co licze na te dwie kreseczki u Ciebie.
    Ja też 10 idę do gina i też w tym cyklu zaczęłam stosować donga. Mam nadzieję że pomoże mi nieco podwyższyć estrogeny i podkoksuje mi endo bo w ostatnim głupim 50-dniowym cyklu było kiepskie, @ była dość skąpa, trwała tylko 4dni a potem przez kolejne 4 niewielkie plamienia. Dodatkowo stosuje wiesiołek (tabletki, oeparol) oraz castagnus. Zobaczymy czy to coś pomoże...

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jak 2 dzień z rzędu wychodzi cień cienia po czasie, to można dalej zwalać na testy?

Bo napewno nie jest to powód do radosci. W listopadzie kreska była od razu, dużo wyraźniejsza w 12dpo. A u mnie dziś najpierw całkiem bielutko, po jakichś 5 min dopiero coś zaczęło przebijać i może po 10 minutach dopiero było naprawdę widoczne.
    Martwię się, że hormony mi wariują, albo gorzej. Ovitrelle to już chyba nie jest, bo zastrzyk był 14 dni temu, a ja zawsze na 14 dzień miałam bielutko.
    Martwię się, czy takie bladziochy po czasie nie świadczą o czymś złym. Jeszcze wczoraj to było w tym coś humorystycznego, w końcu był prima aprilisowy psikus. A dzisiaj to już jest zmartwienie.
    Chyba trzeba zmienić testy. Jakie polecacie? Ale takie, na których po czasie nic nie wychodzi!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jest ilustracja do tej opowiesci:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b92dea0057e7.jpg

Wczoraj kreska była bardziej widoczna, ale jak test całkiem dosechł, to strasznid zżółkł - najpewniej przez to, ze ostatnio codziennie brałam b-complex z Jarrow.

Dzisiaj to dłuuugo nic nie było. Nawet miałam wrażenie, że w tym miejscu, gdzie powinna być kreska, było wyjątkowo biało, jakby test chciał powiedzieć - patrz, jesteś bardziej niż nie w ciąży. A potem zaczęło coś przebijać aż ok 10 minut po obsikaniu było wyraźnie widoczne (tzn widoczne wg naszych standardów - nie dla normalnych ludzi. O odcieniu ciężko coś powiedzieć, bo za blade.

lamka, MamaFabianka, Malgonia, Flowwer, Siwulec, KateHawke, Czrna 81, Bocianiątko, moyeu, Koteczka82, Barbarka1984, innamorata88, blue00, mi88, Kargo31, ANkaG, Emiilka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po co ja się obudziłam tak wcześnie przy święcie!? Z tego zawsze się biorą porąbane pomysły. Trzeba było sobie spać!

Teraz siedzę i rozkminiam jakie hormony mi się znowu rozregulowały i co się dzieje :(

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika kochanie, wg mnie to jest konkretna krecha, zwłaszcza, jak na 11dpo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2018, 06:38

MamaFabianka lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po czasie, niestety. Jakby była z 3 minuty po siku to ok, a ona doszła do koloru ze zdjęcia jakieś 10 minut później.

Mam w pamięci Meśkowego i Boćkowego super bladziocha po czasie i wiem, że z takich spóźnialskivh to tylko nerwy a nie dzieci

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie w ciągu tych 10 minut to nie jest po czasie, jesteś dopiero 11dpo i tak wyszła Ci szybko i w dodatku bardzo ładna jak na tyle dni po owulce :) zobaczysz, jutro sikniesz i wyjdzie jeszcze ładniejsza! Nawet nie wiesz, jak czekałam na Twoje kreseczki :) teraz musi być dobrze!

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikuś jak dla mnie ta dzisiejsza kreska jest już dobrze widoczna. Ten 11 dpo liczysz od owulacji w którym dniu? Bo pamiętam, że różne apki wyznaczały Ci między 13 a 15.

Trzymam mocno kciuki i z całego serducha życzę aby była to wielkanocna fasolka :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika wg mnie trzeba sikać dalej albo iść na betę. Wg moich obserwacji, jak jest jeszcze dość świeża beta to wychodzi trochę później, niż np. trzycyfrowa.

Trzymam kciuki <3
    U nas dzisiaj śnieg na całego :-O hejtuję.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika hormon przy kazdej ciazy rosnie inaczej I to ze kiedys miakas ciemniejsza w 12 dpo I pokazala sie w ciagu przepisowych 5 min to nie znaczy ze przy kazdej ciazy tak bedzie. Moim zdanie to dzidzius I kreska bedzie tylko.wyrazniejsza w kolejnych dniach. Zycze Ci tego z calego serca bo wiem co.przeszlas. kreska nie jest szara tylko ma kolor a ze.pare minut po to akurat nic nie.wyklucze. moje wszystkie ciaze potwierdzalam testami na ktorych cien cien bylo.widac po dluzszym czasie I bylo ok, takze kciuki zacisniete I po cichu gratuluje. Los w.koncu musi sie odwrocic!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2018, 06:59

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Nikuś jak dla mnie ta dzisiejsza kreska jest już dobrze widoczna. Ten 11 dpo liczysz od owulacji w którym dniu? Bo pamiętam, że różne apki wyznaczały Ci między 13 a 15.

Trzymam mocno kciuki i z całego serducha życzę aby była to wielkanocna fasolka :)
    Liczę od tej późniejszej daty, bo bardziej do mnie przemawiała. Czyli na dobrą sprawę to mógłby być nawet 13dpo, ale wątpię, bo ból i tempka wskazują że owu była te 2 dni później, przed wzrostem tempki. Tak jak wyznaczył Ff(bo w końcu i on się nawrócił

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e8a94de3498.png

summer86 lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co Nika, jutro beta? :)

I zgadzam się z justyna14, pamiętam jak w październiku schizowałam, że kreska wyszła słaba i porównywalna do czerwcowej gdy miałam cp i betę ledwo 60 następnego dnia, a w październiku przy podobnej kresce beta wyszła 500. Test robiłam chyba 15 dpo.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ