X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, dziewczyny tu o wielkości ciałka żółtego już Cię wyprostowały mam nadzieję, a ja Ci powiem - dobrze ze masz jedno ciałko żółte (w kontekście ciąży pojesynczej)!

Dla późniejszych Staraczek, na przyszłość, mogę powiedzieć, że potrójne ciałko żółte nie rokuje dobrze!!!

Luna, jeśli tak wyglądasz w ciąży to ja nie chcę myśleć jak wyglądałas przed <3 <3 <3

A propos mojej dzisiejszej wizyty, dziewczyny Wrocław /Ginmedica mogą kojarzyć, jak wychodziłam to zwróciłam uwagę, że dr Cyrylo zapisywał sobie w swoim kalendarzu, w notatkach, mój przypadek, wyniki badań i stosowane leczenie. Chyba chce dorównać Lamkowemu Sprawcy Ciąży. Btw może tam w ogóle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 16:33

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    ale nie jestem pewna czy tyczy się to także umów na okres próbny... Emilko....?

Dziewczynki, kopiuję pierwszy artykuł z google, źródło: http://kadry.infor.pl/kadry/indywidualne_prawo_pracy/uprawnienia_rodzicielskie/761090,Umowa-na-okres-probny-a-ciaza.html

Pracownica w okresie ciąży znajduje się w uprzywilejowanej sytuacji niezależnie od rodzaju umowy na jakiej jest zatrudniona. W okresie ciąży przepisy prawa polskiego chronią pracownice, aż do momentu rozwiązania i zakończenia okresu ochronnego jakim jest urlop rodzicielski. Zgodnie z artykułem 177 Kodeksu pracy, pracodawca nie może zwolnić pracownicy, która jest w ciąży.

Przepisu tego nie stosuje się jednak do pracownicy, która zawarła umowę próbną na okres jednego miesiąca.

Gdy umowa na okres próbny była zawarta na okres dłuższy niż jeden miesiąc i uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, zostaje automatycznie przedłużona do dnia porodu.
    Przedłużenie umowy po upływie trzeciego miesiąca ciąży daje pracownicy nie tylko prawo do wynagrodzenia - aż do momentu rozwiązania umowy o pracę, ale również w czasie ciąży nabędzie prawo do zasiłku chorobowego za okres niezdolności do pracy. Natomiast po urodzeniu dziecka nabędzie prawo do zasiłku macierzyńskiego na czas równy okresowi urlopu macierzyńskiego.

Boćku, Tobie się kojarzyło z umową o pracę na zastępstwo określonego pracownika - wtedy faktycznie nie nabywa się prawa do żadnych świadczeń...

Bocianiątko lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika super! Fajnie że Skwarek się ogarnął :)

Lunka fajny brzusio :) tylko że ja mam większy hehe taka laska z Ciebie w ogóle nie widać gdzie ten fasolek :)

A tak w ogóle to podobno dziś dzień czekolady! Obchodzicie? :D

Anna Stesia, Czrna 81 lubią tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Hej, niestety ale okresu próbnego zawsze może jej nie przedłużyć i podać zupełnie inne powody oczywiście niż to, że jest w ciąży. Zależy od pracodawcy ale prawnie po to jest okres próbny żeby zarówno pracodawca jak i pracownik mógł w każdej chwili bez przyczyny rozwiązać umowę.

Dziewczyny, normalnie się nie udzielam w sprawach prawnych ALE to co Koleżanka napisała wyżej, to brednie, które mogą wprowadzić wiele osób w błąd.

1) Żaden pracodawca nie ma prawa zwolnić pracownicy w ciąży, ponieważ znajduje się ona pod ochroną - art 177 par. 1 kodeksu pracy. Wyjątek stanowi:

- umowa na okres próbny nieprzekraczający 1 miesiąca.

2) Umowa o pracę zawarta na czas określony albo na okres próbny przekraczający 1 miesiąc, która ulegałaby rozwiązaniu po upływie 3 miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. Wyjątek stanowi:

- Umowa o pracę na czas określony, zawarta w celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności (tzw. umowa na zastępstwo).

Co to oznacza? Że jeżeli córka Nadziei zawarła umowę na okres próbny wynoszący 3 miesiące, w 7 tygodniu swojej ciąży, to uległaby ona rozwiązaniu po ukończeniu przez nią trzeciego miesiąca ciąży. Pracodawca nie może w tej chwili zwolnić córki, ponieważ znajduje się ona w okresie ochronnym, od 1 dnia ciąży. Jeżeli pracodawca próbowałby zwolnić córkę teraz, to składa ona oświadczenie, że jest w ciąży i takie zwolnienie nie wywołuje żadnych skutków prawnych.

Minie Black, frezyjciada, Siwulec, 91Ewela09, Bocianiątko, Bajkaaa, reset, moyeu, Czrna 81 lubią tę wiadomość

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Pewnie że tak! Z tej okazji na obiad były naleśniki z czekoladą! A na kolacje powtórka!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka Ty to jesteś móóóózg!

reset lubi tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:

Ja własnie wypiłam kakao i zagryzłam M&M'sami. Liczy się?

Jakie ładne brzuszki i kropki tu dzisiaj, trzeba nam więcej takich dni :)

Luna, ja też tak wyglądam a w ciąży nie jestem :D piękna laska z Ciebie <3

lamka lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:

Ja to chciałabym świętować jak co roku, czyli bezwstydnie, ale waga patrzy :-)

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freżycjada, żaden ze mnie mózg. Na pewno Lunka, Reset, Izunia i każdy student po zajęciach z prawa pracy, powiedziałby to samo ;) Zostałam wywołana do tablicy, to napisałam, zwłaszcza, że jednak te tematy związane z rodzicielstwem i prawem pracy są mi bliskie :)

Bocianiątko, reset lubią tę wiadomość

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kalafior zamiast mózgu, w życiu bym nie zapamiętała tego :D od zawsze mam problemy z pamięcią :D

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam siķnąć, więc sikłam. Na owulaku zgodnie z przypuszczeniami cień cienia ;) no ale ma czas do niedzieli się zaciemnić.
    Patrze tylko na swego eMka który padl po pracy, zaraz odzie na trening i ciekawa jestem co z moim obiecanym seksem ;p

Nat90, czekając_na_cud lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika,gratuluję dobrych wiadomości,wybacz,że dopiero teraz ale film mi się urwał :) .Co do ochrony kobiet w ciąży to przypadkiem nie było teraz zmian w prawie?Piszą teraz,że kobietę w ciąży można zwolnić,może się mylę.

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Nika,gratuluję dobrych wiadomości,wybacz,że dopiero teraz ale film mi się urwał :) .Co do ochrony kobiet w ciąży to przypadkiem nie było teraz zmian w prawie?Piszą teraz,że kobietę w ciąży można zwolnić,może się mylę.

Był taki pomysł na pewno, żeby w małych firmach można było rozwiazać umowę, ale chyba póki co jeszcze to nie przeszlo :/

Emiilka lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamciu,masz priva ode mnie.

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:

Blue, Kochana, tak jak piszesz, jest w projekcie nowego Kodeksu Pracy. Te zmiany jeszcze nie obowiązują (bo nie zostały uchwalone) i nie wiadomo, kiedy i czy w ogóle zaczną obowiązywać. Nawet gdyby, to i tak na pewno będzie jakiś okres vacatio legis...

EDIT: zmiany będą dotyczyły kobiet, pracujących w firmach, w których zatrudnionych jest max. 10 pracowników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 17:53

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Miałam siķnąć, więc sikłam. Na owulaku zgodnie z przypuszczeniami cień cienia ;) no ale ma czas do niedzieli się zaciemnić.
    Patrze tylko na swego eMka który padl po pracy, zaraz odzie na trening i ciekawa jestem co z moim obiecanym seksem ;p

A ja będę miała jutro owulaki :D ciesze się jak głupia :D kupiłam 60 owulaków i do tego jest 10 testów ciazowych :D mogę sikać 2 razy dziennie do starań :D @ już się ze mną żegna wiec zaczynam od jutra pewnie :D

A Teoj eMEk śpi żeby zebrać siły na wieczór, po treningu z tymi endorfinami będzie musiał się postarać :D

Luna1993, Malgonia lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika Ty też bądź spokojna dla maluszka :)

Ciekawe jak tam Reset spędziła cudownie czas i jak zakupy się udały :)

Kochane jesteście, jak będę się czuła wstrętnie to będę Wam pisać, bo jesteście przekochane ;) jeszcze rok temu miałam 3 razy taki brzuch przez nadwagę, więc tym bardziej mnie cieszy, że ten jest fasolkowy ;)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Nika i jeszcze dla pocieszenia, bo wiem, że się bardzo przejmujesz - mój gin twierdzi, że dobrze, jeśli ciałko żółte nie jest za duże, bo takie przerosniete często świadczy o jakichś wadach. Także lepiej w tę stronę. :-*
    Kiedy tak właśnie sprawdzam i szukam i wychodzi że w tym czasie pęcherzyk powinien miec max 12 mm, a nie 23 :(

Siwulec Ty miałaś przerośnięty pęcherzyk, prawda? Pamiętasz może jak był duży? Mam nadzieję, ze nie sprawiam Ci bólu tym pytaniem

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika widzisz, ja nawet się na tyle nie znam, żeby ogarnąć. Ale pytałaś czy nie za mały, stąd moja reakcja. Skoro lekarz nic nie mówił to chyba jest ok?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja nie mam jak teraz sprawdzić, ale na drugiej wizycie gin mówił, że pęcherzyk ciążowy jest spory jak na ten tydzień ciąży i zawyża wiek ciąży wg usg. Za to zarodek był kilka dobrych dni do tyłu. Mówił, że nie mam się tym martwić, że ważne jest by ciałko żółte (mam nadzieję że dobrze mowie) i zarodek były w porządku

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ