KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dibolek - po cichu gratuluje! A ile jestes dpo?
Jedzenie w Poznaniu - ja polecam Oślą Ławkę. mieli na pewno fb. krótka karta - sezonowa, nietypowe połączenie smaków. np jak ja byłam to mieli leniwe z pieczonymi burakami, albo creme brulee z maślanki, albo boczek z sosem śliwkowym. Jak będę w Poznaniu to na pewno tam pójdę. Mi bardzo smakowało.
Mi się marzy Czarnogóra .... Budva albo Kotor Ale z urzadzaniem domu, to nie wiem kiedy tam pojedziemy
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Teraz widzę że 10dpo super że już wylapalas a ovitrelle brałaś ?7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
Ojejku tyle propozycji, a my mamy tylko jedno popołudnie Dzięki wielkie na pewno coś wybierzemy :*
Siwulec lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
nick nieaktualnyreset wrote:Jak Mazury to ja lubię te miejsca:
http://www.hotelanders.pl/
http://www.kormoranmierki.pl/
Tylko one cenowo są niekoniecznie najtańsze.
Jakoś te zagraniczne wycieczki nas nie rajcuja. Jak byłam mała to dużo zwiedzilam z dziadkami miedzy innymi Hiszpania, Francja, Niemcy, Słowacja, Węgry. Mąż jakoś też tak niechętnie, bo za granicą jeździł jako kierowca tira i też pozwiedzal cała Europe, RosjęSiwulec lubi tę wiadomość
-
nenusia wrote:A polecacie jakieś miejsce na Mazurach, bo chcemy się z dziećmi wybrać, ale jeszcze nie wiemy gdzie dokładnie
Byliśmy w Ruciane-Nida, ale my z namiotem jeździmy i szukamy raczej miejscowości mniej obleganych. Więc zależy co lubicie. Mikołajki ponoć są takie bardziej rozrywkowe coś jak Mielno nad morzem
Minie mi prawie serce stanęło jak na 15km biegu po ok 1000m przewyższeń spotkałam biegacze, który zrobił sobie przerwę właśnie na fajkę ale jak masz się męczyć to nie naciskam wakacje to w końcu czas wypoczynkuMinie Black lubi tę wiadomość
-
bazylkove wrote:Ojejku tyle propozycji, a my mamy tylko jedno popołudnie Dzięki wielkie na pewno coś wybierzemy :*
to zalezy co lubisz robic lezec czy zwiedzac itp.
My zawsze zwiedzamy jak jedziemy, oczywiscie tez lezymy na plazy mam pelno magnezow przywiezionych z krajow i sa na lodowce ze zdjeciamiMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnySiwulec wrote:Byliśmy w Ruciane-Nida, ale my z namiotem jeździmy i szukamy raczej miejscowości mniej obleganych. Więc zależy co lubicie. Mikołajki ponoć są takie bardziej rozrywkowe coś jak Mielno nad morzem
Minie mi prawie serce stanęło jak na 15km biegu po ok 1000m przewyższeń spotkałam biegacze, który zrobił sobie przerwę właśnie na fajkę ale jak masz się męczyć to nie naciskam wakacje to w końcu czas wypoczynkuSiwulec lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyYos, z całego serca polecam Zakynthos, ja byłam w okolicy argassi (Zante?) hotel captains. Mi najbardziej się podobały takie dzikie zatoczki, jest ich cała masa
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a77cb29eb.jpg
Coraz bardziej się przekonuje chyba do Turcji, o Malcie też myślałam. Zasadniczo całe travel planet juz przewertowalam.
P. S. Owulak pozytywny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 10:34
Yoselyn82, Czrna 81, Siwulec, Luna1993, Emiilka, Morusek lubią tę wiadomość
-
nenusia wrote:My lubimy spakować się do auta i zwiedzać Polskę. Najlepiej jakieś pole kempingowe, namiotowe.
Jakoś te zagraniczne wycieczki nas nie rajcuja. Jak byłam mała to dużo zwiedzilam z dziadkami miedzy innymi Hiszpania, Francja, Niemcy, Słowacja, Węgry. Mąż jakoś też tak niechętnie, bo za granicą jeździł jako kierowca tira i też pozwiedzal cała Europe, Rosję
Ja też kocham samochodem zwiedzać świat. Tylko mój M. i Młoda średnio chętni, a ja pamiętam jak dawniej rodzice brali mnie na wakacje i robiliśmy Eurotrip np. taki: tydzień ostrego zwiedzania Paryża, potem tydzień odpoczynku dla dzieci na plaży na Lazurowym Wybrzeżu, potem przejazd na 4-5 dni w góry do Szwajcarii (wyobraźcie sobie auto zapakowane i zabawkami do piachu i rękawiczkami na lodowiec ), a na koniec dwa dni w Austrii i nasz ukochany Wiedeń. Tak samo np. Włochy zwiedziliśmy w trzy tygodnie, gdzie najpierw nas rodzice przeczołgali po Florencji czy Rzymie przez 10 dni, a potem na samo południe i tam już trochę bardziej leniwie, choć na miejscu też sporo autem zwiedzaliśmy. Takie wyjazdy na leżenie na all inc. to u nas zaczęły się dopiero w okolicach moich studiów, a i tak uskuteczniało się je raz na 5 lat
A u nas Młoda z jednej strony chce zwiedzać, jest ciekawa świata, a z drugiej wczoraj nam powiedziała, że chce wakacje bez planu, bez długiej podróży, by sobie pobyć z nami, ewentualnie jakiś basen czy coś. No i bądź tu mądry człowieku, bo jednak jak znam życie i pojechalibyśmy na dwa tygodnie w jedno, spokojne miejsce to po kilku dniach może być zbyt spokojnie.Czrna 81, nenusia, Emiilka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Minie Black uwielbiam takie uliczki, dzikie zatoczki musze sobie zapisac nazwe
p.s zdjecie super i gratuluje pozytywa
Malta przepieknaMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Minie Black wrote:Reset, moja znajoma w zeszłym roku miała ten sam problem. W efekcie pojechała na tydzień do Chorwacji do hotelu +zwiedzanie, a 2 tydzień Włochy i agroturystyka z basenem
Minie, ja bym to w ciemno brała! Tylko oni mi się zajojczą, że daleko autem. A jak to kalkulowałam w opcji przelot i wypożyczenie auta to nijak mi się budżet nie spina. Niewykluczone, że zostaniemy w Polsce, którą lubimy i jeszcze mamy szczęście trafiać na fajne miejscówki (btw. jakby ktoś potrzebował namiar na świetne miejsce dla dzieci z odkrytym basen w Wiśle to służę).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyMyśmy teraz kupili specjalnie auto 7 osobowe na te nasze wycieczki. W zeszłym roku to było tak: rano pojechaliśmy do sklepu po basen (taki duży) chodzimy po tym sklepie a mój mąż:
-może gdzieś pojedziemy?
-gdzie?
-no nie wiem gdzieś na parę dni (akurat zaczal nam się urlop)
Ja:
-to wymyśl coś
-dobra nie bierzemy basenu idziemy kupić jakieś jedzenie w drodze do domu pomyślimy gdzie..
Wieczorem byliśmy już w Szczyrku..Siwulec, Minie Black, Emiilka, Bajkaaa, Czrna 81, Morusek, Luna1993, Jeżowa, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Ja uwielbiam całe Bałkany, szczególnie Bośnię! . Ale z dzieckiem to jednak wolałabym pewnie nieco bardziej turystyczne miejsce.
Ale też jeżeli ktoś nie był to polecam całym sercem Ochryd w Macedonii. Tylko trzeba mieć szczęście z biletem, bo bywają drogie. No i przez więcej niż tydzień można się tam wynudzić, bo to jednak jedna miejscowość nad jeziorem głęboko w gorach i koniec (+ jeden dzień stolica Macedonii, Skopje, która też jest bardzo ciekawa ) - ale to takie miejsce, gdzie mam wrażenie człowiek może się zregenerować psychicznie do max maxa .
A u mnie chyba już po owu (albo dzisiaj), seksy były, ogarnięte
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 09:44
Minie Black, bazylkove, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
A tak w ogóle to dzień dobry po dwudniowej nieobecności! Nadrobię Was potem, bo za chwilę wychodzę do sądu i wypadałoby akta sobie odświeżyć oraz nadrobić pracę, bo dla odmiany o 15.20 mam endokrynologa i zamierzam zapytać o metę (za radą Boćka ).
lamka, Bajkaaa, Flowwer, Bocianiątko lubią tę wiadomość
nenusia wrote:Myśmy teraz kupili specjalnie auto 7 osobowe na te nasze wycieczki. W zeszłym roku to było tak: rano pojechaliśmy do sklepu po basen (taki duży) chodzimy po tym sklepie a mój mąż:
-może gdzieś pojedziemy?
-gdzie?
-no nie wiem gdzieś na parę dni (akurat zaczal nam się urlop)
Ja:
-to wymyśl coś
-dobra nie bierzemy basenu idziemy kupić jakieś jedzenie w drodze do domu pomyślimy gdzie..
Wieczorem byliśmy już w Szczyrku..
my podobnie, sprawdzamy pogodę i jedziemy. w zeszłym roku 4 dni nad morzem, zaczęło się nam nudzić to zabraliśmy się na Mazury a później jeszcze do rodziny męża w okolicach Sokołowa Podlaskiego. Ale w weekendy bardzo często jedziemy - gdzieś uwielbiam ten nasz namiot i zawalony gratami samochódnenusia, nowa na dzielni lubią tę wiadomość