Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia sikalas dziś?

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ale aię cieszę! Piękna kreseczka, kciukam za betę :*

    A w ogóle witajcie w kwietniu, bo się nie przywitałam :P od soboty mnie rozłożyło także jestem pociągająca i kaszląca. Dziś już idę do lekarza po jakieś leki bo domowe sposoby nie pomagają.

    Jak jestem 10 dpo to mogę paracetamol?

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5744 7053

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, wiedziałam <3 trzymam mocno kciuki i nie puszczam aż do... Hmm rozwiązania?! :D I musisz na mnie mocno pluć i kichać bo przypominam że umawiałyśmy się na spacerki na molo! :) więc fajnie byłoby załapać serduszko na Twoim wątku ;)

    Bazylkove, paracetamol zawsze możesz :)

    Czrna, lekarze z Karowej podobno chętnie dają heparynę :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 11:19

    StaraczkaNika, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021: 6 blastek! ❄❄❄❄❄❄ 🍍
    2️⃣ ICSI Oviklinika 2021: 1 blastka 3.2.3 ❌
    1️⃣ IVF/ICSI nOvum 2019: 3 trzydniowce❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta HCG 42.89 mlU/ml
    Boję się. Jest jeszcze niżej niż ostatnio - wtedy miałam 55 w 12dpo

    FT4 19.78 pmol/l przy normie dla 1 trymestru do 19.6

    TSH 1.68 mlU/l

    Meśka, Bocianiątko, malka, Frelcia, bazylkove, by7mistake, Siwulec, Achia, Sanka, Bajkaaa, Karma88, nenusia, never_lose_hope, Flowwer, panan12, Karolina90, lamka, Dip88, Jedna_z_Wielu, Morusek, Diamond92, Kaczorka, ANkaG, Yoselyn82, frezyjciada, problemik, Tosia2323, Emiilka, Rucola, Angelika83, nowa na dzielni, blue00, Mala90, KateHawke, Barbarka1984, justyna14, Madżka89, Kargo31, Esperanza Mia, Czrna 81, MamaFabianka, Jeżowa, innamorata88, pilik, Koteczka82, golonat, Lena21, -Mamunia-, Kotowa, Lunaris, KateKum, Paulina_2603 lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika spokojnie, przeciez wiesz że nie wolno tego tak porównywać. Całe forum ściska kciuki ! Tym razem musi być dobrze :*

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5744 7053

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikuś, pieknie <3 nie patrz na poziom! Jesteś w ciąży i tyle! A z tą tarczyca to dobrze że ft4 tak wysoko bo za chwilę maluch będzie potrzebował :)

    Rucola lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021: 6 blastek! ❄❄❄❄❄❄ 🍍
    2️⃣ ICSI Oviklinika 2021: 1 blastka 3.2.3 ❌
    1️⃣ IVF/ICSI nOvum 2019: 3 trzydniowce❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika nie będę Cię pocieszać ze to zajebista beta 12 dpo. Większość dziewczyn Ci zaraz napisze ze nie liczy się wartość tylko przyrost. U mnie ta zasada się nie sprawdza. Niska wartość bety nawet przy początkowych dobrych przyrostach nigdy nie dała mi ciąży.
    Jest ciąża. Bierzesz leki. Jak zawsze są szanse na zdrową ciaze. Jest kilka przykładów gdzie niska beta dala zdrowe dziecko. Czekamy i tyle.

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • malka Autorytet
    Postów: 2366 4686

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika gratuluję! Tym razem musi być dobrze! Nie martw się na zapas wiem jak to jest, bo sama to przechodziłam, ale zamartwianiem się nie pomożesz. Bety nie porównuj z tą poprzednią, bo to w ogóle nie ma sensu. Tylko aktualne przyrosty. Ja trzymam kciuki za Was z całych sił! Jestem przykładam, że za drugim razem może się udać :) ściskam mocno!

    Rucola lubi tę wiadomość

    5b09trd8ji0unw2g.png

    34bwflw153i9m8vo.png
  • Malwas Autorytet
    Postów: 1058 1343

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika będzie dobrze, tym razem musi być :)

    3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika rewelacja :) nic się nie bój, ja też startowałam z 42, niby 11 po ale to bez różnicy, bo różnie się zagnieżdżają dzidki, a pewnie gdyby było genetycznie zdrowe to by nic mu nie było w dalszym ciągu.

    Nie sikałam dziś, bo nie miałam na co. nastawiałam się na sikanie na koniec tygodnia, tylko mnie to plamienie jakoś tak rozstroiło.
    Progesteron z 7 dpo 8.5 więc przyczyna plamień została ustalona.
    Teraz to już bym chciała, żeby @ nadeszła, ale jak do wieczora nie przyjdzie to w drodze powrotnej kupie jakiś test na rano.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ja 13 dpo miałam 73, więc Twoje 52 jest po prostu ok! Teraz trzymamy kciuki za malucha żeby był silny, bo mama na niego czeka!

    Malgonia, który masz dc? Bo nie mogę sobie przypomnieć

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika trzymam kciuki cały czas! Nie porównuj nic z poprzednim wynikami. Umawiaj się do lekarza :)

  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja wierzę że będzie dobrze, trzymam dalej kciuki i jeszcze raz powtórzę życzę Ci by czas przyspieszył maksymalnie

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3008 546

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Beta HCG 42.89 mlU/ml
    Boję się. Jest jeszcze niżej niż ostatnio - wtedy miałam 55 w 12dpo

    FT4 19.78 pmol/l przy normie dla 1 trymestru do 19.6

    TSH 1.68 mlU/l

    Jak Cie to pocieszy to ja w tej ciąży z synem 12 dpo miałam 37,5 MiU/ml. Podobno z chłopakami wolniej rośnie a u dziewczynek pędzi beta tak jak u Lamci. Ale to tylko zabobony

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikuś serduszko nasze! Będzie dobrze. No musi być ❤ wierzę w to mocno.

    Ja mam dzisiaj dzień płaczka znowu. Boję się że jak nie mam objawów to się nie udało. No ale nic.. kto nie walczy ten nie niańczy więc wierzę w tego mojego wojownika małego.

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikuś i Frelciu wierzę w Wasze maleństwa <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Boćku <3

    Frelciu a Ty kiedy betujesz?

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika nie masz powodu do paniki, nieraz dziewczyny miały niższe bety 12dpo i rodziły zdrowe dzieciaczki.

    Frelcios ja Ci dzisiaj boba wyślę na pocieszenie :-*

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Nikuś i Frelciu wierzę w Wasze maleństwa <3


    i podobnie jak Hope betę już tylko traktuje jako potwierdzenie ciąży, jej wartości i przyrosty przestały już mieć jakiekolwiek znaczenie... moja była wysoka i rosła książkowo.

    Obie jesteście w ciąży i to jest super wiadomość, teraz musicie przetrwać (szczególnie w głowie) pierwszy trymestr i będziecie spokojniejsze :* a my tutaj będziemy wspierać i kibicować każdego dnia <3

    golonat lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Blak - 11 po, a od 9 już plamię :/

    Frelcja jeszcze masz czas i na objawy, choć rozumiem Twój strach. Pamiętaj, ze to nie jest Twoja ostatnia szansa, ale też nie można jeszcze przekreślać tego zarodeczka :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ