Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Karolina kciuki zaciśnięte a to ten słynny doktorek co zasypia przy wizycie ?
    Nie, to słynny doktorek który zabija uśmiechem :D i uwielbia go każda która do niego pójdzie :D

    Flowwer lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Utrata kg jest jedynym plusem, z tym, że w większości utracisz wodę. Z warzyw może dostarczysz max 500-800kcal, a chyba żadna rozsądna dietetyczka by Ci nie przepisała diety 800kcal. Kilogramy po takim głodzie wrócą szybciej niż się spodziewasz. A, i nie ma czegoś takiego jak "dieta oczyszczająca", "detoks," oczyszczanie z toksyn". Od detoksykacji mamy wątrobę ;-) Ja bym uciekała od takiej dietetyczki.
    Na mnie jescze jak płachta na byka działa “odkwaszanie” organizmu :) w pełni popieram!

    lamka lubi tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Siwulec zobacz sobie jeszcze tego linka.
    https://www.damianparol.com/detox/

    też znam gościa, mam nawet jego książkę "kuchnia dla biegaczy"

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Dip88 Autorytet
    Postów: 1228 879

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANkaG wrote:
    Dip ładne bladzioszki lec kup testy i jeszcze dziś siknij bo mi w dzień ładne wychodziły nie czekałam do rana ;)

    Zrobiłam jeszcze raz o większej czułości. Dwa zdjęcia w różnym świetle :P Ale stuknieta jestem. Jutro rano powtórka.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ecdf9fe05ea.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bdc1ab4bdc4.jpg

    MamaFabianka, Amal, Malgonia, golonat, StaraczkaNika, KateHawke, justyna14, Barbarka1984, nenusia, ANkaG, Mala90, MOJE, Morusek, Koteczka82, KateKum, Paulina_2603 lubią tę wiadomość

    19.03.2008 Nikodem <3
    20.12.2018 Alexander <3
    16.12.2019 [*] 6tc <3 Aniołek <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, miałam okazję rozmawiać z Damianem kilka razy przy okazji konferencji/szkoleń i jest to prywatnie baaardzo skromny facet z klasą, a zawodowo dla mnie duży autorytet.

    Sanka na blogu Parola jest także obszerny artykuł o odkwaszaniu :-D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 12:38

    Rucola lubi tę wiadomość

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Ja dzisiaj wracam do diety i wszystkich leków. Muszę być przygotowana na następny cykl :) Spisałam sobie ziola od Niki i dzisiaj robię zamówienia! ale już się trzęsę na myśl o wyniku biopsji która będzie dopiero za dwa tygodnie! Głupia jeszcze przed badaniem postawiłam sobie diagnozę :/
    A niby jaką ? Moja gin już sama przy histero powiedziała że mam zapalenie a biopsja ją tylko potwierdzi.Widoczne zmiany parogenowe w strukturze endometrium były widoczne gołym okiem. 2 tyg to wieczność

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet
    Postów: 3098 4063

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamuś czyli idziesz na 9 miesięczny urlop ?:)

    <3 synek 18.08.18

    f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 686 701

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cos złapał dołek, ze ja to chyba nigdy nie dopatrzę się u siebie drugiej kreski :(

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Amal Autorytet
    Postów: 601 1182

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeeej, co tu się dzieje :) a ja się zastanawiałam co to tyle stron od rana..

    Jakie macie piękne krechy dziewczyny, gratuluje :)))))))) Pięknie się kwiecień zaczyna, wiosna w pełni na wątku :)

    Ja z kolei w łozku, w nd zaczęły mi się brązowe plamienia. Termin okresu, więc teoretycznie o niczym złym nie musi świadczyć, chociaż poprzedniego miesiąca nic nie było, ani sladu plamień. Czytałam też na necie że w 9 tygodniu tak może być, bo macica coraz większa itd, na wszelki wypadek biorę "dowcipnie" luteinę, i w czwartek idę na wizytę, dowiem się czy są dwa bąbelki,czy jeden :), i już się nie mogę doczekać. Póki co leżę w łóżku, i wstaję tyle co do toalety czy do kuchni po jakieś jedzonko.
    Piersiaki bolą jak nigdy, czasem mocno pieką, ale to też niby normalne. Mąż ostatnio stwierdził: wooow, jakie masz duże (normalnie mam malutkie, 70A, bo i ja ledwo co 41 ważę na codzień - nie mam bulimi ani anoreksji, po prostu taka chudzinka ze mnie).. ale apetyt mam cały czas, zjem i za 5 min znowu mnie ssie w żołądku.. i co ? 45 na wadze, wczoraj ważone.. a to ledwo 9 tydzień... zamienię się w hipcia :)

    Miłego dnia dziewczyny :*

    Mala90 lubi tę wiadomość

    km5smg7yt99xz96j.png
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika u mnie dokładnie 12dpo beta była 42,16 - weszłam w wynik na diag, żeby sobie przypomnieć :)

    Malgonia, Frelcia, Rucola, StaraczkaNika, Bajkaaa, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Castangus tylko do owu. :)
    Ja od gin dostałam Castagnusa na cały cykl. Ostatnio zapomniałam brać i już chyba nie będę brała, zacznę znowu od 1dc do owu tak jak mówisz :)

    28lat 🍍 38cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Nika kochana będziesz sprawdzać przyrost?przeprasZam, jeśli już pisałaś. Ja się tak nie znam, ale myślę że wartość bety to indywidualna sprawa, zależy kiedy było zagniezdzenie.

    U mnie dziś też smutno, od wczoraj rana jest mi strasznie słabo, bóle jak przed @, w krzyżu, sporo śluzu. Boję się powtórki z pierwszej ciąży, że to ta cholerna szyjka się skraca. Czekam do wieczora :(
    Nie, już nic nie sprawdzam, chyba że doktor każe. Czekam tylko na wyniki peoga i estradiolu i będę do niego pisać. Ostatnio dał wizytówkę i kazał pisać w ważnych sprawach. To chyba jest taka sprawa, nie?

    Nat90, Bajkaaa lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Ja od gin dostałam Castagnusa na cały cykl. Ostatnio zapomniałam brać i już chyba nie będę brała, zacznę znowu od 1dc do owu tak jak mówisz :)

    Bo to zależy w jakim celu się go bierze. jeśli tak na wyregulowanie to cały cykl, a jeśli przy staraniach to tylko do owu. Taką tajemną wiedzę tu posiadłam i tejże się trzymam ;P

    moyeu lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Rucola, miałam okazję rozmawiać z Damianem kilka razy przy okazji konferencji/szkoleń i jest to prywatnie baaardzo skromny facet z klasą, a zawodowo dla mnie duży autorytet.

    Sanka na blogu Parola jest także obszerny artykuł o odkwaszaniu :-D
    Dzięki przeczytałam :) generalnie wszelki pseudonaukowy bełkot działa na mnie wybitnie drażniąco. Wkurza mnie wykorzystywanie niewiedzy ludzi i szerzenie się znachorstwa.

    golonat lubi tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Rucola Autorytet
    Postów: 8679 11463

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Nie, już nic nie sprawdzam, chyba że doktor każe. Czekam tylko na wyniki peoga i estradiolu i będę do niego pisać. Ostatnio dał wizytówkę i kazał pisać w ważnych sprawach. To chyba jest taka sprawa, nie?
    Najważniejsza !!

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    Synek 31.08.2018r.
    Czekamy na Skrzaty♥💙
    DvLKp2.png
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, tak strasznie gratuluję! jak nadrabiałam wszystko od wczoraj to aż mi się oczy zmoczyły z tego wzruszenia;p ahhh cudo!

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy myślicie, że gina interesuje opis śluzu? Bo w sobotę pojawił się jednorazowo, między 1 sikiem a drugim taki beżowy śluz - taki jak to zwykle zwiastuje @. Tylko że potem już więcej go na wkładce nie przybyło. W każdym razie martwi mnie, czy taki podnarwiony śluz to nie na poronienie i chciałam go skonsultować - albo z ginem (tylko nie wiem, czy ginowie się tym zajmują), albo z Wami.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3033 3830

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś naprawdę zgubiłam plan i w ogóle zastanawiam się czy chwilowo jest czas na myślenie o dziecku, ale w ramach ciekawostki pogadałam z bratem, młodym lekarzem :D. No i on jest dopiero po studiach i jest dosyć specyficzny, z drugiej strony to typ takiego genialnego dziecka od zawsze ;), jego rady są takie:

    - główny problem - AMH, ale to mały problem, dziecko w ciągu kolejnych 2 lat na 99%
    - PAI - bzdura, olać
    - przytyć kilka kg (?!) żeby pobudzić estrogen
    - sprawdzić drożność jajowodów
    - jeżeli jest owulacja naturalnie i nasienie będzie ok to już nic więcej nie robić tylko poczekać jeszcze z rok i nie biadolić

    na luzie do tego podchodzę ;), ale rady ciekawe

    mi88 lubi tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika to był 9 dpo to mogło być plamienie implantacyjne. Wierzyć mi się nie chce, żeby przy Twoim progu plamienie mgło mieć inne podłoże.

    pilik lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3033 3830

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dziewczyny, a czy myślicie, że gina interesuje opis śluzu? Bo w sobotę pojawił się jednorazowo, między 1 sikiem a drugim taki beżowy śluz - taki jak to zwykle zwiastuje @. Tylko że potem już więcej go na wkładce nie przybyło. W każdym razie martwi mnie, czy taki podnarwiony śluz to nie na poronienie i chciałam go skonsultować - albo z ginem (tylko nie wiem, czy ginowie się tym zajmują), albo z Wami.

    Nika, zobacz na ilu ciążowych wykresach jest zaznaczone plamienie. To normalne :). Ale ginekologowi powiedz, wszystko go powinno interesować :)

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego