KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Bo to jest "dieta" niedoborowa, nie niesie ze sobą praktycznie żadnych korzyści.
a utrata kg?
a tak na poważnie to dietetyczka ją zachwalała i pytałam o "skutki uboczne" to powiedziała że w każdym momencie można przerwać tylko ważne by zachować czas wychodzenia z niej
ale teraz dałaś mi troche do myślenia... -
nick nieaktualnyUtrata kg jest jedynym plusem, z tym, że w większości utracisz wodę. Z warzyw może dostarczysz max 500-800kcal, a chyba żadna rozsądna dietetyczka by Ci nie przepisała diety 800kcal. Kilogramy po takim głodzie wrócą szybciej niż się spodziewasz. A, i nie ma czegoś takiego jak "dieta oczyszczająca", "detoks," oczyszczanie z toksyn". Od detoksykacji mamy wątrobę Ja bym uciekała od takiej dietetyczki.
Siwulec, Bocianiątko, Sanka, Bajkaaa, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Frelcja mówię Ci ze się udało
Ja sobie zamówiłam testy na trombofię i jestem cała szczęśliwa co prawda dojdzie dopiero w czwartek bo jestem takim nieogarem, ze mnie transakcja dotpay przerosła, ale trudno
Frelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlik, koleżanki bardzo spoko, szefowa nie wiem jak zareagowała, bo napisałam jej maila i nie raczyła odpisać
Siwulec, powyższe piszę jako dietetyk po studiach na UMEDzie, ale jadłam dzisiaj na śniadanie tosty z serem i obgryzam testy ciążowe, więc mogę nie być autorytetemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 12:15
olik321, Nat90, summer86, Kargo31, Jeżowa, Kingulla, Morusek lubią tę wiadomość
-
lamka wrote:
Siwulec, powyższe piszę jako dietetyk po studiach na UMEDzie, ale jadłam dzisiaj na śniadanie tosty z serem i obgryzam testy ciążowe, więc mogę nie być autorytetem
hahahahahaha no przeczytałam trzy razy co napisałaś i zaczęłam się mocno zastanawiać bo faktycznie te 800kcal to mało. dzisiaj ma mi przesłać plan ale chyba zadam jej kilka pytań jeszcze, jakoś bardziej wierzę komuś kto obgryza testy niż osobie nastawionej na kasę
dziękuje raz jeszcze :* -
nick nieaktualny
-
Flowwer wrote:Karolina kciuki zaciśnięte a to ten słynny doktorek co zasypia przy wizycie ?
Flowwer lubi tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
lamka wrote:Utrata kg jest jedynym plusem, z tym, że w większości utracisz wodę. Z warzyw może dostarczysz max 500-800kcal, a chyba żadna rozsądna dietetyczka by Ci nie przepisała diety 800kcal. Kilogramy po takim głodzie wrócą szybciej niż się spodziewasz. A, i nie ma czegoś takiego jak "dieta oczyszczająca", "detoks," oczyszczanie z toksyn". Od detoksykacji mamy wątrobę Ja bym uciekała od takiej dietetyczki.
lamka lubi tę wiadomość
-
lamka wrote:Siwulec zobacz sobie jeszcze tego linka.
https://www.damianparol.com/detox/
też znam gościa, mam nawet jego książkę "kuchnia dla biegaczy" -
ANkaG wrote:Dip ładne bladzioszki lec kup testy i jeszcze dziś siknij bo mi w dzień ładne wychodziły nie czekałam do rana
Zrobiłam jeszcze raz o większej czułości. Dwa zdjęcia w różnym świetle Ale stuknieta jestem. Jutro rano powtórka.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ecdf9fe05ea.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bdc1ab4bdc4.jpgMamaFabianka, Amal, Malgonia, golonat, StaraczkaNika, KateHawke, justyna14, Barbarka1984, nenusia, ANkaG, Mala90, MOJE, Morusek, Koteczka82, KateKum, Paulina_2603 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola, miałam okazję rozmawiać z Damianem kilka razy przy okazji konferencji/szkoleń i jest to prywatnie baaardzo skromny facet z klasą, a zawodowo dla mnie duży autorytet.
Sanka na blogu Parola jest także obszerny artykuł o odkwaszaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 12:38
Rucola lubi tę wiadomość
-
Bocianiątko wrote:Ja dzisiaj wracam do diety i wszystkich leków. Muszę być przygotowana na następny cykl Spisałam sobie ziola od Niki i dzisiaj robię zamówienia! ale już się trzęsę na myśl o wyniku biopsji która będzie dopiero za dwa tygodnie! Głupia jeszcze przed badaniem postawiłam sobie diagnozę
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
jeeeej, co tu się dzieje a ja się zastanawiałam co to tyle stron od rana..
Jakie macie piękne krechy dziewczyny, gratuluje ))))))) Pięknie się kwiecień zaczyna, wiosna w pełni na wątku
Ja z kolei w łozku, w nd zaczęły mi się brązowe plamienia. Termin okresu, więc teoretycznie o niczym złym nie musi świadczyć, chociaż poprzedniego miesiąca nic nie było, ani sladu plamień. Czytałam też na necie że w 9 tygodniu tak może być, bo macica coraz większa itd, na wszelki wypadek biorę "dowcipnie" luteinę, i w czwartek idę na wizytę, dowiem się czy są dwa bąbelki,czy jeden , i już się nie mogę doczekać. Póki co leżę w łóżku, i wstaję tyle co do toalety czy do kuchni po jakieś jedzonko.
Piersiaki bolą jak nigdy, czasem mocno pieką, ale to też niby normalne. Mąż ostatnio stwierdził: wooow, jakie masz duże (normalnie mam malutkie, 70A, bo i ja ledwo co 41 ważę na codzień - nie mam bulimi ani anoreksji, po prostu taka chudzinka ze mnie).. ale apetyt mam cały czas, zjem i za 5 min znowu mnie ssie w żołądku.. i co ? 45 na wadze, wczoraj ważone.. a to ledwo 9 tydzień... zamienię się w hipcia
Miłego dnia dziewczyny :*Mala90 lubi tę wiadomość