Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1050 465

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa fajnie mieć brata lekarza:) a mogę zapytać bo nie kojarze, ile wynosi twoje AMH? I wogole jak któraś się orientuje, to podpowiedzcie. Co ile sie sprawdza takie badanie? Co rok? Bo jak ja miałam 1,79 to znaczy ze jak się to przelicza na ilość czasu, który mi jeszcze został? Czy któraś się w czynsz takim orientuje?:)

  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1050 465

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj korzystając z promocji w jakimś labo (40 zł za d3 i wapń calkiwity) niedaleko zbadałam sobie z ciekawości poziom d3 przy braniu przez kilkanmiesiecy 4000 j. Zobaczymy ile będzie wynosił.

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa tak w ogóle to zapomniałam ogłosić pierwszy dzień swojej ciąży :P

    Skoro Lunaris już nie ma dyżurów to jest jakiś inny szczególnie szczęśliwy dzień tygodnia odpowiedni na testowanie? Bo nie wiem, czy się jeszcze gdzieś wciskać na koniec miesiąca, czy od razu zająć sobie miejsce u Niki...

    Minie Black lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3033 3830

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Nowa fajnie mieć brata lekarza:) a mogę zapytać bo nie kojarze, ile wynosi twoje AMH? I wogole jak któraś się orientuje, to podpowiedzcie. Co ile sie sprawdza takie badanie? Co rok? Bo jak ja miałam 1,79 to znaczy ze jak się to przelicza na ilość czasu, który mi jeszcze został? Czy któraś się w czynsz takim orientuje?:)

    0,85 :). Jak masz 1,79 to ja bym w ogole przez dłuższy czas nie sprawdzała bo jest dobre i nie ma co się nim przejmować.

    Ptysia lubi tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Niestety nie udało nam się, beta <0,5 :( :(
    Ruszamy do in vitro z komórkami dawczyni, umówiłam nas już na wizytę do Salve w Łodzi. Dr Sobkiewicz - macie jakieś doświadczenia z nim?

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 187 nmol/l czyli 58.80 ng/ ml. Wieczorem wicisnelam 1 lutkę setkę, nie wiem ile mogła dać 1 tabletka, ale pewnie nie zmieniła aż tak dużo, żebym się musiała tym progiem martwić

    Minie Black, lamka, Flowwer, Malgonia, nowa na dzielni, Czrna 81, mi88, Sanka, Bajkaaa, innamorata88, Achia, Anna Stesia, blue00, Meśka, MamaFabianka, Sarna84, Angelika83, Emiilka, Karma88, moyeu, Koteczka82, Jeżowa, Morusek, Lena21, Bocianiątko, KateHawke, Kotowa, Kargo31, Jedna_z_Wielu, ANkaG, KateKum, Madżka89 lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Never_lose_hope ściskam Cię mocno :* :* :*

    never_lose_hope lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1050 465

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękny Progesteron ! Ciesz się ciąża i nie stresuj, żebyś sobie nie szkodziła:) Będzie dobrze:* mam prośbę: jak już ochłoniesz z emocji i będziesz dała radę, to proszę Cię powiedz mi bo zamawiam kwas foliowy czy zostać przy 400 mcg czy zamówić 800 mcg, bo ja się na tym nie znam a Ty kiedyś już pisałaś mi jak to przy tych mutacjach bierzesz:)

  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1050 465

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Hej Dziewczyny. Niestety nie udało nam się, beta <0,5 :( :(
    Ruszamy do in vitro z komórkami dawczyni, umówiłam nas już na wizytę do Salve w Łodzi. Dr Sobkiewicz - macie jakieś doświadczenia z nim?
    Bardzo mi przykro, jakie to niesprawiedliwe wszystko! Ale dobrze, ze masz plan i na pewno dojdziesz do upragnionego celu:* bardzo Ci tego życzę:*

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia przykro mi :( Ciężkie to wszytko a M ma dobre wyniki że tylko KD a nie AZ ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia okropnie mi przykro :-( Bardzo.

    Nika takim progiem to byś mogła się jeszcze z jedną ciężarną podzielić :-D jest super!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 15:26

    Rucola lubi tę wiadomość

  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Never Lose bardzo mi przykro :( ale trzymam kciuki za kolejne podejście, o którym piszesz.

    Nika prog marzenie :*

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Hej Dziewczyny. Niestety nie udało nam się, beta <0,5 :( :(
    Ruszamy do in vitro z komórkami dawczyni, umówiłam nas już na wizytę do Salve w Łodzi. Dr Sobkiewicz - macie jakieś doświadczenia z nim?

    Bardzo mi przykro :(
    Ale najważniejsze to nie stracić nadziei.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika weź kopsnij chociaż z piątkę :P


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, Sylwia, tak mi przykro.
    Ale masz plan i udźwigniesz to. Jesteś silna i wywalczysz dzidziusia czystym uporem.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia lipa na maxa. Przykro mi!

    Nika prog wywalony w kosmos! W ciąży biochemicznej na luteinie 2x 100 uhodowałam ledwie 30 ;)


    Liznęłam troche mutacje.Na wiecej mi dzieć nie pozwala.

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor kazał powtórzyć betę w czwartek. Ehh. No trudno. I tak można sobie planować. Mam też zadzwonić na recepcję i poprosić o receptę na clexane. Ale to zrobię po pracy. Póki co i tak ciągnę na zachomikowanych zapasach, więc nie ma się co spieszyć.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Aaaaaaa tak w ogóle to zapomniałam ogłosić pierwszy dzień swojej ciąży :P

    Skoro Lunaris już nie ma dyżurów to jest jakiś inny szczególnie szczęśliwy dzień tygodnia odpowiedni na testowanie? Bo nie wiem, czy się jeszcze gdzieś wciskać na koniec miesiąca, czy od razu zająć sobie miejsce u Niki...
    Lunaris za 2 dni już będzie na L4. Obiecała że codziennie będzie się wysypiać, dzięki czemu każdy dzień będzie dobry na testowanie :)

    Malgonia, Lunaris lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8479 7883

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia :(

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Nika weź kopsnij chociaż z piątkę :P
    Wiesz, że ja zawsze chętnie odstąpię, zwłasza ten 4-krotnie za wysoki w 1 fazie.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego