X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, czekamy razem z Tobą - musi wyjść dobrze, no przecież!

nenusia lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Iza może nie tyle smutno co jesteś przrstraszona. Każda zmiana w naszym życiu powoduje chwilowe zachwianie poczucia bezpieczeństwa. Nie wiesz co Cię czeka stąd te wszystkie uczucia. :) więc to normalne, nie tylko baby tak mają :p ja teraz namawiam mojego Gmana na zmianę pracy i widzę ten przeraźliwy strach w jego oczach, ale nie można stać w miejscu, trzeba działać :)
    No właśnie, w tym co piszesz też jest dużo prawdy. W końcu wychodzę z kancelarii w której robiłam wszystko do banku w którym nie potrafię zrobić nic, a wiem że będzie presja żebym jak najszybciej stała się samodzielna i w dodatku błyskotliwa- na to stanowisko ludzie pracują latami, a ja je dostałam w wieku 27 lat... Brrrrr to jest najgorsze... : ( Ale ze mnie męczybuła. Sorki.

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    No nic biorę się za porządki, bo zapuściłam chałupę...

Miłego dnia!!
    Nenusia ja też się zabieram, mimo że mąż wysprzatal ja porządnie tydzień temu po pamietnej kłótni:p

Trzymam za Was mocno kciuki ♥️

nenusia, Malgonia lubią tę wiadomość

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja tak teraz tylko na szybko! Po południu napisze więcej a teraz proszę o kciuki żeby te moje pęcherzyki jakoś tam urosły i żeby było po co się kłuć ;) no i może żeby to moje liche endo ruszyło! Dam znać po wizycie! :* czyli za jakieś dwie godzinki ;)

nenusia, reset, blue00, Malgonia, Minie Black, summer86, Izape_91, nowa na dzielni, KateHawke, Bajkaaa, Karolina90, Angelika83, MaryAnn, Meśka, frezyjciada, Kotowa, lamka, Nadzieja22, Cabrera, Morusek, Karma88, wisienka94 lubią tę wiadomość

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba, że stanie się cud i będą prędzej to dam znać. Póki co biorę się za porządki, aby przez chwilę nie myśleć..

Kurcze chyba by się przydała kłótnia z emkiem to może też mi tak ładnie wypucuje kuchnie i łazienkę :P

Izape_91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Kochane, ja tak teraz tylko na szybko! Po południu napisze więcej a teraz proszę o kciuki żeby te moje pęcherzyki jakoś tam urosły i żeby było po co się kłuć ;) no i może żeby to moje liche endo ruszyło! Dam znać po wizycie! :* czyli za jakieś dwie godzinki ;)
    Kciukam!!

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Staraczka od 1 czerwca !
    Ha! Ja też ostatnią pracę podjęłam od 1 czerwca, 2 lata temu! Mówię Ci - to dobry dzień na rozpoczęcie pracy :)

Bocianiątko, Izape_91 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ha! Ja też ostatnią pracę podjęłam od 1 czerwca, 2 lata temu! Mówię Ci - to dobry dzień na rozpoczęcie pracy :)
    No dobra Nika przekonalas mnie! : D

Bocius kciuki za Ciebie i twoje jajka : )

S3YWp2.png

• reset Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek- kciuki za podgląd i wizytę :*

Iza- pytałaś o dress code... U nas nic nie jest narzucone, ale utarło się,że jeśli ktoś ma danego dnia spotkanie z klientem lub sąd to jednak chodzi się bardziej elegancko (ja mam wtedy zazwyczaj sukienkę i szpilki lub spodnie, bluzkę- niekonieczne koszulową i żakiet). Jak nie mam danego dnia nic i wiem, że np. w kancelarii nie będzie żadnych klientów to wtedy wkładam np. klasyczne dżinsy, koszulę i baleriny/ mokasyny. Taka casualowa elegancja. Paznokcie za to można dowolne, więc ja zazwyczaj noszę długie hybrydy (:P) w kolorze zgaszonej fuksji lub innego ciemnego różu lub maliny.
    Teraz, na te dni, kiedy będę in housem u klienta, muszę sobie garderobę chyba nieco zmodyfikować i chodzić bardziej formalnie. Zwłaszcza jako mecenas :P

Za to dziś po pobraniu krwi weszłam do galerii (bo w Krakowie alab jest w galerii handlowej:)) i choć nic nie kupiłam, to sobie poprawiłam humor, że tyłek zmieścił mi się w rozmiary S lub 36 :D

Izape_91, lamka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiatko kciuki :)

Iza pamiętaj kto nie ryzykuje nie pije szampana :) gdybyś została w starej pracy to jeśli by starania się przeciągaly jeszcze kilka miesięcy to byłabyś zła bo ani nowej pracy ani ciąży a zobaczysz że teraz zacznie się wszystko układać :)

Nika super to zdjęcie :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam zadac glupie pytanie Reset ale sie boje :)

Izape_91, Bocianiątko lubią tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • reset Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Chcialam zadac glupie pytanie Reset ale sie boje :)

Pytaj :p

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Pytaj :p

Moglabym poszukac w googlach ale nikt tak nie tlumaczy jak Ty :)

Czym sie rozni aplikacja Twoja radcowska od aplikacji Emilki adwokackiej ktore skonczylyscie ? Czyms sie roznia teraz Wasze uprawnienia ?

Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście przekochane :) ciesze się że tu trafiłam. Takiego wsparcia jak u Was i męża nigdzie nie znajdę ♥️
    Reset w takim razie ciesze się że jesteś okiełznana ubraniowo : D

Szef że starej pracy okazał się nie taki zły, bo żeby nie przepadł mi egzamin i bycie asesorem na starych zasadach zgodził się, żebym zostawiła sobie jakiś niski etacik, wpisała się na listę asesorów i kiedyś może wróciła do zawodu : ) bardzo dużo to dla mnie znaczy, bo inaczej po 5 latach musiałabym powtarzać egzamin. Poza tym widziałam że mu smutno jak złożyłam wypowiedzenie w końcu jednak razem pracowaliśmy kawałek czasu.

Bajeczko masz rację. Chciałam żeby coś drgnelo i tak się stało.

Wróciła mi wiara że się wszystko ułoży ♥️

nenusia, Malgonia, reset, Bajkaaa, lamka, Karma88, Morusek, Czrna 81, MaryAnn lubią tę wiadomość

S3YWp2.png

• reset Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Moglabym poszukac w googlach ale nikt tak nie tlumaczy jak Ty :)

Czym sie rozni aplikacja Twoja radcowska od aplikacji Emilki adwokackiej ktore skonczylyscie ? Czyms sie roznia teraz Wasze uprawnienia ?

Mesiu, to wcale nie jest głupie pytanie, bo nawet my do końca już nie umiemy tych różnic wskazać. Generalnie zawody te zrównały się w uprawnieniach co do zakresu prowadzonych spraw od czasu reformy kodeksu karnego 1 lipca 2015r. Wcześniej było tak, że radca prawny nie mógł być obrońcą w sprawach karnych i karnoskarbowych.
    Oczywiście nadal pokutuje w społeczeństwie przekonanie, że radca prawny to raczej od podmiotów gospodarczych i prawa cywilnego tego związanego ze zobowiązaniami (czyli jakieś umowy itp.), a adwokat to sprawy karne i cywilne, ale z zakresu prawa rodzinnego i spadkowego. I de facto wielu radców i adwokatów dalej właśnie tak pracuje - my np. w kancelarii nie przyjmujemy spraw rozwodowych czy opieki nad dziećmi, w tym się nie specjalizujemy i odsyłamy do adwokata. Dla odmiany znajomi adwokaci przysyłają nam klientów, którzy mają np. problem związany z ich działalnością gospodarczą.

Różnice są oczywiście w samym funkcjonowaniu (np. adwokaci nie mogą być zatrudnieni na etacie, więc np. nie spotkasz adwokata w jakiejś firmie czy urzędzie, a radcę np. w urzędzie gminy i owszem).

Reasumując: jak zadasz mężowi w afekcie kilka ran kłutych, bo Cię wkurzył to pisz do Emilki. Jak ktoś Ci nie zapłaci w firmie albo chcesz założyć spółkę to do mnie :)

Meśka, blue00, Morusek, Karma88 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Jesteście przekochane :) ciesze się że tu trafiłam. Takiego wsparcia jak u Was i męża nigdzie nie znajdę ♥️
    Reset w takim razie ciesze się że jesteś okiełznana ubraniowo : D

Szef że starej pracy okazał się nie taki zły, bo żeby nie przepadł mi egzamin i bycie asesorem na starych zasadach zgodził się, żebym zostawiła sobie jakiś niski etacik, wpisała się na listę asesorów i kiedyś może wróciła do zawodu : ) bardzo dużo to dla mnie znaczy, bo inaczej po 5 latach musiałabym powtarzać egzamin. Poza tym widziałam że mu smutno jak złożyłam wypowiedzenie w końcu jednak razem pracowaliśmy kawałek czasu.

Bajeczko masz rację. Chciałam żeby coś drgnelo i tak się stało.

Wróciła mi wiara że się wszystko ułoży ♥️
    On ma rozdwojenie jaźni. Raz mówi ze i tak miał Cię w styczniu zwolnić a teraz zostawia Ci etacik :D

Izape_91, Karma88 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    On ma rozdwojenie jaźni. Raz mówi ze i tak miał Cię w styczniu zwolnić a teraz zostawia Ci etacik :D

Zostawił jej etacik, żeby mógł ją w styczniu zwolnić :P
    (czego oczywiście nie życzymy :P)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza czy Twój ex szef nie leczy się na jakąś schizofrenie? Dziiiiwny typ!
    A co do nowej pracy, to poradzisz sobie! Każda praca na początku przeraża, bo wszystko w sumie nowe, ale kto jak kto! Ty sobie poradzisz na 5+! Na bank!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza powiem Ci tak, nie wiem czy bardziej jaram się Twoją nową pracą czy Twoimi nowymi sukienkami (które musisz nam oczywiście pokazać, jak już będą wisieć w Twojej szafie) ;-) tak czy siak - jaram się.

reset, Izape_91 lubią tę wiadomość

• Meśka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle niezawodna :) dziekuje Resecik :)

Ja ide sie zbierac bo jedziemy do krk na obiad z rodzinką. Milego dnia :*

reset lubi tę wiadomość

Synuś ❤️ 11.2014 r.
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ