KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBocianiątko wrote:Kochane, ja tak teraz tylko na szybko! Po południu napisze więcej a teraz proszę o kciuki żeby te moje pęcherzyki jakoś tam urosły i żeby było po co się kłuć
no i może żeby to moje liche endo ruszyło! Dam znać po wizycie! :* czyli za jakieś dwie godzinki
-
Izape_91 wrote:Staraczka od 1 czerwca !
Bocianiątko, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Ha! Ja też ostatnią pracę podjęłam od 1 czerwca, 2 lata temu! Mówię Ci - to dobry dzień na rozpoczęcie pracy
Bocius kciuki za Ciebie i twoje jajka : )Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Bociek- kciuki za podgląd i wizytę :*
Iza- pytałaś o dress code... U nas nic nie jest narzucone, ale utarło się,że jeśli ktoś ma danego dnia spotkanie z klientem lub sąd to jednak chodzi się bardziej elegancko (ja mam wtedy zazwyczaj sukienkę i szpilki lub spodnie, bluzkę- niekonieczne koszulową i żakiet). Jak nie mam danego dnia nic i wiem, że np. w kancelarii nie będzie żadnych klientów to wtedy wkładam np. klasyczne dżinsy, koszulę i baleriny/ mokasyny. Taka casualowa elegancja. Paznokcie za to można dowolne, więc ja zazwyczaj noszę długie hybrydy () w kolorze zgaszonej fuksji lub innego ciemnego różu lub maliny.
Teraz, na te dni, kiedy będę in housem u klienta, muszę sobie garderobę chyba nieco zmodyfikować i chodzić bardziej formalnie. Zwłaszcza jako mecenas
Za to dziś po pobraniu krwi weszłam do galerii (bo w Krakowie alab jest w galerii handlowej:)) i choć nic nie kupiłam, to sobie poprawiłam humor, że tyłek zmieścił mi się w rozmiary S lub 36Izape_91, lamka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Bocianiatko kciuki
Iza pamiętaj kto nie ryzykuje nie pije szampanagdybyś została w starej pracy to jeśli by starania się przeciągaly jeszcze kilka miesięcy to byłabyś zła bo ani nowej pracy ani ciąży a zobaczysz że teraz zacznie się wszystko układać
Nika super to zdjęcieIzape_91 lubi tę wiadomość
-
Meśka wrote:Chcialam zadac glupie pytanie Reset ale sie boje
Pytaj :p
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Pytaj :p
Moglabym poszukac w googlach ale nikt tak nie tlumaczy jak Ty
Czym sie rozni aplikacja Twoja radcowska od aplikacji Emilki adwokackiej ktore skonczylyscie ? Czyms sie roznia teraz Wasze uprawnienia ?19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Jesteście przekochane
ciesze się że tu trafiłam. Takiego wsparcia jak u Was i męża nigdzie nie znajdę ♥️
Reset w takim razie ciesze się że jesteś okiełznana ubraniowo : D
Szef że starej pracy okazał się nie taki zły, bo żeby nie przepadł mi egzamin i bycie asesorem na starych zasadach zgodził się, żebym zostawiła sobie jakiś niski etacik, wpisała się na listę asesorów i kiedyś może wróciła do zawodu : ) bardzo dużo to dla mnie znaczy, bo inaczej po 5 latach musiałabym powtarzać egzamin. Poza tym widziałam że mu smutno jak złożyłam wypowiedzenie w końcu jednak razem pracowaliśmy kawałek czasu.
Bajeczko masz rację. Chciałam żeby coś drgnelo i tak się stało.
Wróciła mi wiara że się wszystko ułoży ♥️nenusia, Malgonia, reset, Bajkaaa, lamka, Karma88, Morusek, Czrna 81, MaryAnn lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Meśka wrote:Moglabym poszukac w googlach ale nikt tak nie tlumaczy jak Ty
Czym sie rozni aplikacja Twoja radcowska od aplikacji Emilki adwokackiej ktore skonczylyscie ? Czyms sie roznia teraz Wasze uprawnienia ?
Mesiu, to wcale nie jest głupie pytanie, bo nawet my do końca już nie umiemy tych różnic wskazać. Generalnie zawody te zrównały się w uprawnieniach co do zakresu prowadzonych spraw od czasu reformy kodeksu karnego 1 lipca 2015r. Wcześniej było tak, że radca prawny nie mógł być obrońcą w sprawach karnych i karnoskarbowych.
Oczywiście nadal pokutuje w społeczeństwie przekonanie, że radca prawny to raczej od podmiotów gospodarczych i prawa cywilnego tego związanego ze zobowiązaniami (czyli jakieś umowy itp.), a adwokat to sprawy karne i cywilne, ale z zakresu prawa rodzinnego i spadkowego. I de facto wielu radców i adwokatów dalej właśnie tak pracuje - my np. w kancelarii nie przyjmujemy spraw rozwodowych czy opieki nad dziećmi, w tym się nie specjalizujemy i odsyłamy do adwokata. Dla odmiany znajomi adwokaci przysyłają nam klientów, którzy mają np. problem związany z ich działalnością gospodarczą.
Różnice są oczywiście w samym funkcjonowaniu (np. adwokaci nie mogą być zatrudnieni na etacie, więc np. nie spotkasz adwokata w jakiejś firmie czy urzędzie, a radcę np. w urzędzie gminy i owszem).
Reasumując: jak zadasz mężowi w afekcie kilka ran kłutych, bo Cię wkurzył to pisz do Emilki. Jak ktoś Ci nie zapłaci w firmie albo chcesz założyć spółkę to do mnieMeśka, blue00, Morusek, Karma88 lubią tę wiadomość
Izape_91 wrote:Jesteście przekochane
ciesze się że tu trafiłam. Takiego wsparcia jak u Was i męża nigdzie nie znajdę ♥️
Reset w takim razie ciesze się że jesteś okiełznana ubraniowo : D
Szef że starej pracy okazał się nie taki zły, bo żeby nie przepadł mi egzamin i bycie asesorem na starych zasadach zgodził się, żebym zostawiła sobie jakiś niski etacik, wpisała się na listę asesorów i kiedyś może wróciła do zawodu : ) bardzo dużo to dla mnie znaczy, bo inaczej po 5 latach musiałabym powtarzać egzamin. Poza tym widziałam że mu smutno jak złożyłam wypowiedzenie w końcu jednak razem pracowaliśmy kawałek czasu.
Bajeczko masz rację. Chciałam żeby coś drgnelo i tak się stało.
Wróciła mi wiara że się wszystko ułoży ♥️Izape_91, Karma88 lubią tę wiadomość
-
_Hope_ wrote:On ma rozdwojenie jaźni. Raz mówi ze i tak miał Cię w styczniu zwolnić a teraz zostawia Ci etacik
Zostawił jej etacik, żeby mógł ją w styczniu zwolnić
(czego oczywiście nie życzymy)
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIza czy Twój ex szef nie leczy się na jakąś schizofrenie? Dziiiiwny typ!
A co do nowej pracy, to poradzisz sobie! Każda praca na początku przeraża, bo wszystko w sumie nowe, ale kto jak kto! Ty sobie poradzisz na 5+! Na bank!
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Meśka wrote:Jak zwykle niezawodna
dziekuje Resecik
Ja ide sie zbierac bo jedziemy do krk na obiad z rodzinką. Milego dnia :*
No to co się na lody nie zgłaszałaś, skoro będziesz w Krakowie? :*
Kciuków nie trzymałaś czy jak? :>
Kotowa, Meśka lubią tę wiadomość
Hej kobietki,
wybaczcie, że jak zwykle z doskoku, ale mam teraz chwilę przy kawce i pomyślałam, że napiszę.
Zaglądam do Was codziennie, żeby sprawdzić, co się dzieje. Z niecierpliwością czekałam na wyniki reset, rozmowę o pracę Izape czy kolejne usg Niki i lamki.
Czytam, cieszą mnie ogromnie kolejne ciąże, smucą problemy i straty.
Jednocześnie strasznie żałuję, że nie uczestniczę w tym młynie. Czekam w zawieszeniu na kolejne badania, które jak się obawiam nie przyniosą dobrych wiadomości. Z drugiej strony przy niektórych problemach (nenusia trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie Twojej sytuacji) nie powinnam jojczyć i się skarżyćMoże w maju uda mi się wreszcie aktywniej do Was dołączyć. Póki co młyn w pracy, na kursie i dodatkowo prawdopodobnie szykuje nam się przeprowadzka.
Trzymam za wszystkie mocno kciuki i pozdrawiam gorąco
reset, nenusia, Malgonia, KateHawke, Czrna 81, Czrna 81, Bocianiątko, Lunaris, summer86 lubią tę wiadomość
Małgosia 24tc +15.08.2015
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki
06.2018 - crio 1 blastki
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020
03.2021 - crio 1 blastki -
Witam w tym pięknym, słonecznym dniu
Jakimś cudem Was przeczytałam
Reset, gratuluję zdania
Minie, beta klasa! Gratulacje!
Nika, super, że wszystko w porządku, no i piękna fasolaSuwaczek aż mnie rozczulił
Nenusia, trzymam kciuki za wyniki!
Wisienka, krecha niczego sobie
Iza, gratuluję podpisania umowy
Hmm, pewnie kogoś pominęłam, ale mój mózg, to nie mega mózg Reset, więc wybaczcie
U nas była inauguracja zakończenia @Wczoraj i dzisiaj ogarnianie chaty, a wieczorem idziemy na urodziny
Miłego dnia!reset, Malgonia, nenusia, wisienka94, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny