Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boćku jak u Wrony? :)

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 4986 11583

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szef faktycznie ma dziwne jazdy i być może zwolni mnie w styczniu kto wie kto wie :D

    Lamko niestety jestem ograniczona kolorami i fasonami, więc będzie biurowa nuda trochę : p ale materiał na spódnice dzisiaj już nabyłam : ) będę szyła !

    Malgonia, reset, nenusia, lamka, Morusek, Czrna 81, Nadzieja22, blue00 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6742

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff! Dotarliśmy na działeczkę to teraz mogę w spokoju opowiadać i odpowiadać :)
    Po 1. Nie napisałam wczoraj jak bardzo się cieszę z*:
    a) cudownego okruszka Niki <3
    b) egzaminu Resecika
    ć) nowej pracy Izy
    d) ogarniętego lekarza Nenusi
    e) pięknej bety Minnie
    f) cudnej kreseczki Wisienki
    *kolejnosc przypadkowa ;)
    Po 2. Kotowa, bardzo miło Ciebie widzieć :) i pamiętaj że jak nie masz o czym pisać to info co zjadłaś na śniadanie też jest ok ;)
    Po 3. Byliśmy za wizycie u doktorka :) pomimo że miał być tylko monitoring to zrobił mi pełne usg :) zaczynając od trochę gorszych informacji, To co mam na przedniej ścianie to jednak może być adenomioza, albo mięśniaki... Po samym usg nie da się tego stwierdzić... I to rzeczywiście może przeszkadzać w implantacji ale głównie ze względu na gorsze ukrwienie... (co nieustannie i nieustająco koksujemy). ALE dr powiedział żeby na razie się tym nie przejmować bo nie jest to aż tak duże żeby w ogóle uniemożliwiało zagnieżdżanie... A hormonów na wyciszenie nie bardzo chce dawać bo szkoda czasu, jak sam stwierdził :P
    Po 4. Teraz dobre info :) jest piękny pęcherzyk 23 mm, drugi się wchłonął ;) endo przyzwoite jak na mnie 7 mm w 10dc, ale koksujemy dalej :D ovitrelle dziabnięty, seksy jutro i pojutrze na recepcie (dzisiaj też były rano, a co! :P), zapasy Luteiny zrobione :) dostałam 100 dopochwowa 2x dziennie ;) no i oczywiście ovi od wtorku :D poza tym mam schować moją wypasioną teczkę na dno szafy i nie myśleć o tym wszystkim :) widzimy się z doktorem za tydzień we wtorek na ocenę endo a tymczasem blogi relaks i chill :D no i <3!

    To tyle! :P Słonecznej soboty Kochane! :* :* :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 15:38

    reset, Malgonia, nenusia, lamka, Karma88, by7mistake, Morusek, Czrna 81, Nadzieja22, Rucola, Kotowa, Bajkaaa, Angelika83, blue00, frezyjciada, Minie Black, Kaczorka, Lunaris, Daniela, Meśka, wisienka94, Emiilka, KateHawke, Lena21, ANkaG lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boćku taki plan nie może się nie udać, a owulacja na majówkę to wspaniała sprawa i trzeba z niej korzystać :)

    Bocianiątko, Rucola lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek, ten plan brzmi bardzo dobrze! Wy róbcie swoje, a my będziemy trzymać kciuki za zielony finał!

    Korzystając z okazji ogłaszam, że dziś podsumowania nie będzie. Idziemy z M. świętować w miasto ;) Po 3 miesiącach w dresach, z włosami w kucyk spiętymi ołówkiem, wkładam kieckę i szpilki i jestem cała dla M. Do Was wrócę rano :* Choć dziś, zanim wyjdziemy, podczytuję, a być może i progiem się pochwalę jeszcze przed wyjściem...

    Malgonia, nenusia, Bocianiątko, lamka, Karma88, Morusek, Nadzieja22, Rucola, Bajkaaa, blue00, Minie Black, Lunaris, summer86, Daniela, KateHawke, Lena21 lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek strasznie się cieszę, mam nadzieję, że Lama Tobie też przyniesie szczęście.
    Reset chilluj i niczym się nie przejmuj :-)

    Iza i tak czekam na zdjęcia :-) ja kupiłam wczoraj bawełnę w lamy i drugą w jeże :-D

    Bocianiątko, Karma88, Rucola, Izape_91, Lunaris lubią tę wiadomość

  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1506

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek zaciskam kciuki za Twój bardzo dobry plan! Mam nadzieję że przyniesie upragnioną fasolkę :D
    Nenusia bardzo się cieszę że doktorka potraktowała sprawę poważnie i nakreśliła konkretny plan działania. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze <3
    Iza gratuluję zmiany pracy!
    Reset Tobie jeszcze raz gratuluję i życzę udanego testowania!
    Minie piękna beta! Niech fasolka zdrowo rośnie :)
    Wiem że jeszcze wcześnie ale właśnie jestem w drodze na Mazury a tam gdzie jedziemy nie ma zasięgu i nie będę miała jak do was pisać :( chciałabym bardzo serdecznie podziękować Karolinie90 za prowadzenie kwietniowego wątku, tak dla mnie szczęśliwego <3

    reset, nenusia, Malgonia lubią tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6742

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, odpoczywaj! :)

    Reseciku szampańskiej zabawy!!! <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 17:20

    reset lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • 91Ewela09 Autorytet
    Postów: 1647 2199

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek, życzę Ci żeby tam gdzie aktualnie się znajdujesz była brzydka pogoda i żeby ciągle padało ;) :)
    Więc Kochana recepta na sukces: pozytywne nastawienie, wyłącz myślenie, przygotuj łóżko albo inne powierzchnie i miłego weekendu ❤❤❤
    No i 10 maja wypasiona beta :)

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Agulaa30 Autorytet
    Postów: 501 189

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea675d7debac.jpg tyle widac... slabota...

    w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea675d7debac.jpg tyle widac... slabota...
    Może dzień dobry? Albo witam w tą piękna sobotę zrobiłam test itd....

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia ma rację, ale niemniej ta druga kreska wygląda jakby była nie w tym miejscu co powinna...

    nenusia, Nat90 lubią tę wiadomość

  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocku Ty wiesz. ;) :*
    Kotowa cieszę się, że się pokazujesz. Zaglądaj tu częściej do nas!!!
    Izape Twój stary szef to faktycznie dziwny gość. :) Kibicuję nowej pracy. Umknęło mi, kiedy zaczynasz?

    Ja dziś cały dzień siedziałam w ogrodzie i witaminkę D łapałam. :)

    Zrobiłam dziś jeszcze jedną betę tak jak gin mówił:

    26dc - 134,0
    28dc - 345,0 (przyrost 157,7%)
    30dc - 795,0 (przyrost 130,4%)
    36dc - 5221,0 (przyrost 87,3%)
    38dc - 12116,0 (przyrost 128,1%) - badanie z dziś.

    Ładnie podskoczyła. Ginowi dałam znać i mogę przynajmniej na ten tydzień odetchnąć. :)

    Zrobiłam jeszcze z krzepliwości parę badań :
    PT (INR) 1,08 (normy 0,9-1,2 / zakres terapeutyczny 2,0-3,5)

    Jeśli dobrze interpretuję to chyba jest za mała dawka heparyny? Będę musiała z ginem zagadać.


    Kotowa, nenusia, Achia, Bocianiątko, Nadzieja22, MamaFabianka, Emiilka, KateHawke, Nat90, Lucia88, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Agulaa30 Autorytet
    Postów: 501 189

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nenusia ma rację, ale niemniej ta druga kreska wygląda jakby była nie w tym miejscu co powinna...
    O moj chodzi test? Ja sie udzielam na tylu tematach ze sie juz gubie dziewczyby hehe...

    w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie, testy owu z Allegro dalej negatywne ale dzisiejszy ciągnący się śluz i ból jajnika mówią co innego... Temperatura w zgodzie z testami. Co myślicie? Szyjka owulacyjna.
    W poprzednim cyklu wszystko się zgadzało a teraz jakoś dziwnie.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Bocku Ty wiesz. ;) :*
    Kotowa cieszę się, że się pokazujesz. Zaglądaj tu częściej do nas!!!
    Izape Twój stary szef to faktycznie dziwny gość. :) Kibicuję nowej pracy. Umknęło mi, kiedy zaczynasz?

    Ja dziś cały dzień siedziałam w ogrodzie i witaminkę D łapałam. :)

    Zrobiłam dziś jeszcze jedną betę tak jak gin mówił:

    26dc - 134,0
    28dc - 345,0 (przyrost 157,7%)
    30dc - 795,0 (przyrost 130,4%)
    36dc - 5221,0 (przyrost 87,3%)
    38dc - 12116,0 (przyrost 128,1%) - badanie z dziś.

    Ładnie podskoczyła. Ginowi dałam znać i mogę przynajmniej na ten tydzień odetchnąć. :)

    Zrobiłam jeszcze z krzepliwości parę badań :
    PT (INR) 1,08 (normy 0,9-1,2 / zakres terapeutyczny 2,0-3,5)

    Jeśli dobrze interpretuję to chyba jest za mała dawka heparyny? Będę musiała z ginem zagadać.
    :) ładnie przyrosło

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka ja niestety nie pomogę, bo testów owulacyjnych nigdy nie robiłam..

    Klamka82 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    O moj chodzi test? Ja sie udzielam na tylu tematach ze sie juz gubie dziewczyby hehe...
    A rano robiłaś? Testy się robi rano z pierwszego moczu. I tez mi się wydaje, że chyba nie w tym miejscu ta kreska

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Klamka ja niestety nie pomogę, bo testów owulacyjnych nigdy nie robiłam..
    Nenusia to ja zaufam swojemu ciału. Nie będę czekać aż mi jakiś kawałek paseczka za kilka złotych powie kiedy mam się bzykać. Ahoj przygodo!

    nenusia, Rucola, Morusek, Nadzieja22, Emiilka, Nat90 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Nenusia to ja zaufam swojemu ciału. Nie będę czekać aż mi jakiś kawałek paseczka za kilka złotych powie kiedy mam się bzykać. Ahoj przygodo!
    Idź na żywioł hihi :P

    Klamka82 lubi tę wiadomość

‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego