Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te 4% to dają 5,75 mln/ml to chyba nie ma dramatu? Mogłybyście zerknąć?

    3788bf6f88701b12gen.jpg

    2a0d53048a99b73fgen.jpg

    ca926474c37cbcd5gen.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 14:36

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove, popraw linki, bo te się nie otwierają :*

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Bazylkove, popraw linki, bo te się nie otwierają :*

    a teraz widać?

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove, przy takich parametrach te 4% nie mają żadnego znaczenia. Ktoś inny, mając nawet 20% prawidłowych, mógłby mieć w ejakulacie mniej dobrych plemników niż Twój M. Uściskaj chłopa mocno ;)

    bazylkove, Karma88, Rucola lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się niestety do wyników nie odniosę , ale chciałam tylko powiedzieć że Twój eMek ma całkiem przystojnych żołnierzy

    Minie Black, bazylkove, reset, nenusia, MamaFabianka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Bazylkove, przy takich parametrach te 4% nie mają żadnego znaczenia. Ktoś inny, mając nawet 20% prawidłowych, mógłby mieć w ejakulacie mniej dobrych plemników niż Twój M. Uściskaj chłopa mocno ;)

    Serio? Jeju, to kamień z serca, bo on to już przeżywa kryzys męskości ;) będzie chciał być wieczorem pocieszany z racji tych "słabych" wyników :D

    Rucola lubi tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 2307 1510

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Miałam dzisiaj badanie hsg, po którym znowu złe wieści :( Macica prawidłowa, prawy jajowód drozny, lewy całkowicie niedrożny. Lekarz,który robił mi hsg jak gdyby nigdy nic oznajmił 'lewy niedrożny, do amputacji' pytam czemu od razu do amputacji, na co on że może niekoniecznie ale no jest niedrożny. Oczywiście chwila załamania, ale pomyślałam że przecież najważniejsza jest opinia mojej ginekolog z kliniki. Samo badanie, przez tę niedrożnosc na prawdę strasznie bolesne. Teraz pozostaje czekać na wizytę. Czy któraś z was kiedyś usłyszała takie wiadomości i dla którejś było to jak wyrok?

    Aniołek 11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 naturals CB
    03/2020 naturals CB
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sAnsa- nasze forumowa Emilka tak ma i zaszła w ciążę w 12 cs. Tylko na monitoringi chodziła, żeby wiedzieć, czy owulacja jest z dobrej strony.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 2307 1510

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    sAnsa- nasze forumowa Emilka tak ma i zaszła w ciążę w 12 cs. Tylko na monitoringi chodziła, żeby wiedzieć, czy owulacja jest z dobrej strony.
    W 12cs odkąd się dowiedziała czy ogólnie? I czy Emilka się zdecydowała na amputacje jajowodu? Ech kurde ciągle coś, tak mnie to smuci :(

    Aniołek 11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 naturals CB
    03/2020 naturals CB
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sAnsa_28 wrote:
    W 12cs odkąd się dowiedziała czy ogólnie? I czy Emilka się zdecydowała na amputacje jajowodu? Ech kurde ciągle coś, tak mnie to smuci :(

    W 12 ogólnie. Nic nie miała amputowane, w ogóle odkąd jestem na forum to nie słyszałam o takim pomyśle jak amputacja jajowodu. Za to słyszałam o laparoskopii, która czasem pomaga na niedrożne jajowody...

    sAnsa_28, Rucola lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Agulaa30 Autorytet
    Postów: 501 189

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomozecie??? to moj dzisiejszy winik bety HCG-beta ilościowo 106,86 mIU/ml[0-3,1]H; w piatek miałam 15.97 czyli az taki przyrost?

    Klamka82, Daniela, nenusia lubią tę wiadomość

    w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Te 4% to dają 5,75 mln/ml to chyba nie ma dramatu? Mogłybyście zerknąć?

    3788bf6f88701b12gen.jpg

    2a0d53048a99b73fgen.jpg

    ca926474c37cbcd5gen.jpg
    bazylkove przy takich wynikach to Ty Go powinnaś wypożyczać innym babkom :)))

    Siwulec, Daniela, reset, nenusia, bazylkove, Nadzieja22, Bocianiątko lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sAnsa_28 wrote:
    W 12cs odkąd się dowiedziała czy ogólnie? I czy Emilka się zdecydowała na amputacje jajowodu? Ech kurde ciągle coś, tak mnie to smuci :(

    Lekarze czasem zalecają usunięcie jajowodu jak jest zblokowany bo może dojść do ciąży pozamacicznej ale wcale nie musi. Nie załamuj się póki co i nie podejmuj od razu decyzji. Na spokojnie skonsultuj to.
    Kochana ja miałam ciąże pozamaciczną w jajowodzie, gdzie miałam badanie hsg i histerospokię i było wszystko drożne więc nie zawsze musi być problem a są kobiety które mają zatkany jajowód i zachodzą w ciąże.
    Z tego co widzę zachodzisz w ciąże, więc spokojnie :*

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    dziewczyny pomozecie??? to moj dzisiejszy winik bety HCG-beta ilościowo 106,86 mIU/ml[0-3,1]H; w piatek miałam 15.97 czyli az taki przyrost?
    Piękny przyrost :) Gratuluję!

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Nenusia jakie to szczęście że Ty zaczęłaś się starać o kolejne dziecko (przepraszam bo może to brutalne), gdyby nie to, to pewnie do gina poszłabyś za późno :/
    wierzę, że lekarz Cię wyleczy, tym bardziej że ostatnia wizyta zdawała się być sensowna. Jestem z Tobą <3
    Przemyślałam przez chwilę, kurde to przecież tylko 14,25 %, że będzie złośliwe. Może nie będzie tak źle

    Klamka82, Siwulec, Achia, Lunaris, Czrna 81 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    dziewczyny pomozecie??? to moj dzisiejszy winik bety HCG-beta ilościowo 106,86 mIU/ml[0-3,1]H; w piatek miałam 15.97 czyli az taki przyrost?
    Gratuluję!!!

  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    bazylkove przy takich wynikach to Ty Go powinnaś wypożyczać innym babkom :)))

    Genialnie podsumowane <3
    Bazylkowe, przekaż to mężowi!

    nenusia lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Agulaa30 Autorytet
    Postów: 501 189

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Piękny przyrost :) Gratuluję!
    dziękuję czyli wszytko jest oki?? :)

    Klamka82, KateHawke lubią tę wiadomość

    w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2649 2517

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też obstawię :)

    Beta - 15,67

    Progesteron - 31 :)

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 2307 1510

    Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za dobre słowo. Podejście lekarza od hsg na prawdę pozbawione empatii. Nawet takie, nie ukrywajmy złe wiadomości należałoby przekazać bez glupawych uśmieszkow i tekstów że zawsze zostaje drugi jajowod.

    Aniołek 11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 naturals CB
    03/2020 naturals CB
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego