KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Omatkobosko Doczytałam, ale chyba niewiele pamiętam
Dziewczyny, trzymam kciuki za wyniki bety.
Nenusia, a u Ciebie za dobry rozwój sytuacji
Jeśli jutro utrzyma się taka piękna pogoda, to śmigamy w góry Ale się stęskniłam!
Aaa i mam takie przemyślenia z minionego weekendu, że na rozluźnienie sytuacji polecam seks w aucie! Hehehehnenusia, Flowwer, Achia lubią tę wiadomość
-
lamka wrote:Jakby co Minie to zrobiłam jakieś 3l lecza i na Bsk nie pada
Rozumiem ze to takie zdrowe leczo jak na porządnego dietetyka przystało podzielisz się przepisem ? Bo ja znam jedyny maminy przepis i jest pyyyyycha ale okropnie kaloryczne -
Siwulec wrote:Rozumiem ze to takie zdrowe leczo jak na porządnego dietetyka przystało podzielisz się przepisem ? Bo ja znam jedyny maminy przepis i jest pyyyyycha ale okropnie kaloryczne
Gorzej jak się okaże, że to takie leczo, coby sprostać zachciankom ciężarnej i nijak się będzie miało do zaleceń dietetycznychSiwulec lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Gorzej jak się okaże, że to takie leczo, coby sprostać zachciankom ciężarnej i nijak się będzie miało do zaleceń dietetycznych
Heheh wtedy biorę w ciemno Lamke na swojego dietetykanenusia, lamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie no zdrowe zdrowe
Dałam 2 cukinie, 3 papryki, puszkę pomidorów, 1 czerwoną cebulę i około 200g wędzonej piersi z kurczaka.
Nie mam dużej patelni więc najpierw podsmażyłam cebulę (można też dać czosnek) i cukinię na oliwie z oliwek, przerzuciłam do garnka, później też na oliwie kurczaka z papryką, do garnka. Dodałam pomidory, paprykę słodką i ostrą, sól, pieprz, pietruszkę i zioła prowansalskie i poddusiłam trochę.
Nie jestem jakimś super kucharzem, większość rzeczy robię na oko, ale raczej większości smakuje.
Siwulec wszystko jest do zrobieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 16:00
nenusia, Klamka82, Daniela, reset, Siwulec, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylamka wrote:Nie no zdrowe zdrowe
Dałam 2 cukinie, 3 papryki, puszkę pomidorów, 1 czerwoną cebulę i około 200g wędzonej piersi z kurczaka.
Nie mam dużej patelni więc najpierw podsmażyłam cebulę (można też dać czosnek) i cukinię na oliwie z oliwek, przeczuciłam do garnka, później też na oliwie kurczaka z papryką, do garnka. Dodałam pomidory, paprykę słodką i ostrą, sól, pieprz, pietruszkę i zioła prowansalskie i poddusiłam trochę.
Nie jestem jakimś super kucharzem, większość rzeczy robię na oko, ale raczej większości smakuje.
Siwulec wszystko jest do zrobienialamka lubi tę wiadomość
-
Ja już wpadam w jakąś paranoję i zaczęłam się zastanawiać, czy ten cień cienia mi się nie przyśnił. Więc najpierw sprawdziłam, o której zrobiłam fotę (a wiem, o której sikałam, bo mi w radiu w łazience podawali aktualną godzinę), a następnie zaczęłam ją obrabiać i poprawiać kontrasty i coś mi tam majaczy nawet na ekranie
A potem się okaże, że to mój pierwszy evap w życiu i że całe forum czekało na darmo
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyreset wrote:Ja już wpadam w jakąś paranoję i zaczęłam się zastanawiać, czy ten cień cienia mi się nie przyśnił. Więc najpierw sprawdziłam, o której zrobiłam fotę (a wiem, o której sikałam, bo mi w radiu w łazience podawali aktualną godzinę), a następnie zaczęłam ją obrabiać i poprawiać kontrasty i coś mi tam majaczy nawet na ekranie
A potem się okaże, że to mój pierwszy evap w życiu i że całe forum czekało na darmo -
nick nieaktualnyReset ja widziałam kreskę u Ciebie na tym porannym zdjęciu.
Daniela ja za to dałam za dużo pomidorów (przepis podałam tak, jak powinno być), więc wychodzimy na zeroWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 16:07
reset lubi tę wiadomość
-
Reset, jakie "na darmo".
Najwyzej uzbamy to za próbę generalnąDaniela, reset, Luna1993, nenusia, Emiilka, Morusek, gilmoregirl lubią tę wiadomość
-
lamka wrote:Reset ja widziałam kreskę u Ciebie na tym porannym zdjęciu.
Daniela ja za to dałam za dużo pomidorów (przepis podałam tak, jak powinno być), więc wychodzimy na zero
Moja wersja mniej zdrowa, bo jeszcze dałam trochę pieczarek, a zamiast kurczaka boczek. Ale nie mogłam się oprzeć dziś.
Klamka82 lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Malgonia Twoje kapuściane dziecko mnie rozbroiło!
P.S. Chciałam się pochwalić, że jakimś cudem udało mi się napisać pismo procesowe, które ma dziś wyjść. Jeszcze tylko przygotuję pocztę i będę mogła odświeżać co 2 sekundy zamiast co 30nenusia, lamka, Morusek lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Nie no zdrowe zdrowe
Nie mam dużej patelni więc najpierw podsmażyłam cebulę (można też dać czosnek) i cukinię na oliwie z oliwek, przerzuciłam do garnka, później też na oliwie kurczaka z papryką, do garnka. Dodałam pomidory, paprykę słodką i ostrą, sól, pieprz, pietruszkę i zioła prowansalskie i poddusiłam trochę.
Siwulec wszystko jest do zrobienia
Ja wiem, dwa lata temu miałam 15kg mniej i jakoś diety mocno się nie trzyamalam ale dużo biegałam a później złapałam kontuzje i jeszcze żebro złamałam i nie wiem kiedy te kilogramy wróciły
Faktem jest ze staram się gotować zdrowo bo mam syna sportowca który musi trzymać wagę przez min. Rok na jednym poziomie i czasem jest to bardzo trudne bo rośnie jak głupi (ostatnie 2mce 4cm)
Mnie jednak gubi podjadanie szczególnie w pracy, jeszcze miesiąc temu potrafiłam zjeść cała paczkę słonecznika łuskanego plus drugie śniadanie i jakaś przekąskę i co z tego ze popołudniu czułam się jak słoń - ręka sama sięgała po słonecznik wiec u mnie to chyba jednak kłopot z durna głowa która nie potrafi działać silnej(słabej) woli
I do tego tak nie lubię mojej siory ! Ona je za trzech a chuda jak Patyk -
No właśnie szukam czegoś odpowiedniego, bo ten poprzedni jakiś taki depresyjny był.. choć powinnam pewnie poszukać bobasa na polu ananasów, ale o takie cieżko
Narobiłyście mi smaka na leczo, ale mam już bitkk gotoweSiwulec, frezyjciada lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMałgonia mówisz i masz
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c55dddf0a70.jpg
P.S. Bitki też bym zjadła chyba powoli zaczyna mi się normować z tymi mdlosciami i jadłowstrętem.
Siwulec niestety najczęściej przegryzki psują cały wysiłek właśnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 16:20
reset, Siwulec, nenusia, MamaFabianka, Phnappy, Emiilka, MaryAnn, Bajkaaa, Yoselyn82, gilmoregirl, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
O rety ale emocje!!! Reset czekam na Twoją betę, ale bladzioszka widzę więc jestem dobrej myśli!
Nadzieja serdecznie gratuluję, piękna kreseczka! Wspaniałe zakończenie miesiąca!
Ja dziś jakoś totalnie osłabłam, może przez ten upał. Musiałam się w ciągu dnia położyć spać tak mnie zmogło