KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Izape91 temperatura o niczym nie świadczy, mi w zeszłym cyklu w 14dpo wzrosła i już się cieszyłam w duchu a wieczorem dostałam @ i nastepnego dnia wcale nie spadła, w zasadzie dalej się utrzymuje ponad kreską, ale teraz to pewnie efekt uboczny clostibegytu. Tak czy siak temperaturą się bardzo nie sugeruj, póki jest nad kreską jest dobrze#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySchmetterling wrote:hej Dziewczyny,
czy mogę Was prosić o pomoc?
Dziś, 21dc robiłam badania na zlecenie mojej lekarki i oto wyniki:
TSH 2,160 µIU/ml
Progesteron 7,13 ng/ml
Prolaktyna 15,00 ng/ml
anty-TPO <9,00 IU/ml
anty-TG <10,00 IU/ml
Ta prolaktyna chyba za niska
Ta tarczyca też mnie martwi, zawsze miałam poniżej 2
Z góry dziękuję!
Ja mam prolaktyne 8 i jest ok;)
-
Schmetterling jeśli to jest wynik 10dni po owulacji to jest dobry wynik... progesteron powyżej 10 a najlepiej powyzej 15 powinien być 7dni po owulacji. 10dpo to juz inna historia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 23:20
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
Ann ok, że TSh do starania sie o dziecko możnaby trochę obniżyc, ale ponizej 1 to wg mnie i mojego ginekologa nie trzeba, wynik 1,5 jest optymalny, a co do progesteronu to on jako kluczowy dla zagniezdzenia hormon 7dpo powinien być na poziomie powyżej 10 a najlepiej powyżej 15ng/ml wg mojego ginekologa oczywiście tylko powtarzam#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyJezeli badania byly zrobione po domniemanej "owulacji" to taki wynik swiadczy o tym, ze jej nie bylo.. mi lekarz tez mowil, ze 10 jednostek to jest minimum ktore teoretycznie potwierdza pekniecie pecherzyka ale to i tak za malo zeby utrzymac ciaze chyba..
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRucola wrote:Izape91 temperatura o niczym nie świadczy, mi w zeszłym cyklu w 14dpo wzrosła i już się cieszyłam w duchu a wieczorem dostałam @ i nastepnego dnia wcale nie spadła, w zasadzie dalej się utrzymuje ponad kreską, ale teraz to pewnie efekt uboczny clostibegytu. Tak czy siak temperaturą się bardzo nie sugeruj, póki jest nad kreską jest dobrze
3 dzień juz spada wiec na 99% @ się jutro pojawi, niestety ale 7 miesięcy obserwacji nie idzie na marne. Test przyda się w maju szkoda ze nie w tym miesiącu:( kwiecień średnio fasolkowy -
Ptysia wrote:Chicken, cudownie! Gratki! Czy możesz mi napisac ile w mln wynosiło to Wasze 1% prawidłowej morfologii? Bo ja mam to samo procentowo i podniosłas mnie na duchu, że wszystko jest możliwe!
Wyniki nasienia:
Koncetracja: 29.2 (>15mln)
Całkowita liczba 175.2 (>39mln)
Ruch postepowy: 46% (>32)
Ruch całkowity : 56%(>40)
Brak ruchu: 44%
Plemniki o prawidłowej budowie: 1 (>4%)
1.8mln/ejakulat (>1.6mln) -
Wtrącę się co do progesteronu.
Wynik podawany w jednostkach ngml nie musi być minimum 10 żeby stwierdzić iż była owulacja. U mnie w lab norma dla fazy lutealnej jest od niecałych 4ng.
I spotkałam się też z ciążami na forum tutaj, gdzie był wynik nawet tylko 5ng/ml, jednakże taka ciąża się nie utrzymała.
Owulacja jest jak najbardziej możliwa przy takim wyniku, lecz jest niepełnowartościowa lub szwankuje ciałko żółte.
Poza tym, nie tylko po progesteronie można stwierdzić niewydolność ciałka żółtego, problemem może tez być estradiol który powinno badać się razem z progesteronem, jego też się suplementuje, bo tez może być problem z utrzymaniem ciąży.Rucola, nadzieja73, Schmetterling lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Schmetterling w takim układzie wymaż te badania z głowy, poczekaj na @ chyba ze nie bedzie i zrób badania wtedy kiedy trzeba, wtedy bedziemy radzic Na razie sie nie nakrecaj, bo badania są niewiarygodne. Wiekszosc badan ma byc na czczo i w konkretnych dniach cyklu. Koniecznie.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Dziewczyny, mam bladziocha!!!
Serce mi wali jak szalone! Muszę sie uspokoić
https://zapodaj.net/de4f801d58156.jpg.html
Kaczorka, Madziula100, Flowwer, Karma88, Psuła, madzia8lenka, gg88, E_w_c_i_a, Schmetterling, Sarna84, KarolinaSeven, Maja84, Roxanne, Bocianiątko, Zielona1911, malinowaemi, nowa na dzielni, bazylkove, jatoszka, Amy333, Bea_ lubią tę wiadomość
-
nika647 wrote:Dziewczyny, mam bladziocha!!!
Serce mi wali jak szalone! Muszę sie uspokoić
https://zapodaj.net/de4f801d58156.jpg.html
Piekna krecha Lec na bete. Gratki