KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Agniechaaaa wrote:Dziewczyny dzwonili z kliniki
Transfer przesunięty na wtorek po świętach martwi mnie to. Wiecie jak cos sie przekłada to zawsze pechowo wychodzi
Lepiej myśl, że to już za tydzień
A Ty masz więcej czasu, żeby podrasować endo -
nick nieaktualny
-
Agniechaaa, myślę, że zatestujesz i każą Ci zrobić w 11 dpt, w sobotę pewnie macie czynne laby, nie to co u mnie na prowincji
-
nick nieaktualny
-
chicken wrote:Jestem po wizycie. Trochę mam mieszane uczucia...
Lekarz powiedział że jak te moje bole podbrzusza będzie nasilac lub będę krwawi mam odrazu jechać do szpitala. Mam rowniez nie chodzić za duzo jeśli to powoduje kłucie. Ponadto lekarz na wstępie zabronił mi gdziekolwiek lecieć samolotem - A mialam taki zamiar w piatym miesiącu ciąży. Ponadto kolejną wizytę mam na 25.04 i wtedy mam mieć usg.
Uznał że żadne z nas w tej chwili nie ma wpływu czy ciąża się utrzyma czy nie. Mam sie po prostu oszczędzać.
Co wy na to? Boje się teraz bardzo tych kłuć w brzuchu bo nie wiem czy to na pewno prawidłowy objaw (
Chicken ja miałam takie kłucia, ciagniecie w podbrzuszu, czasami taki wrażenie jakbym miała dostać okres. Przeszło po ok 1.5 tygodnia. Badalas sobie progesteron? Tsh?Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
bertha wrote:A co to jest mikronabłonek w śluzie? Jak to badasz, skad wiesz ze sie pojawia w sluzie?
Bertha jak wyciągam palec to mam na nim śluz taki wiesz z drugij fazy a w nim widze malutkie skrawki skóry. Zastanawiałam sie czy jest to złuszczajace sie endometrium co oznacza miesiaczkę czy jednak moze po zagnieżdzeniu coś takiego tez moze się pojawiać. okres mam mieć niedziele. -
KateHawke wrote:Mi pan bociek od 2 dni dzień dobry mówi jak do pracy jadę Siedzi na latarni ulicznej i patrzy jak moje autko pod nim przejeżdża A pani bocianowa w gnieździe już się ułożyła
Moje autko wczoraj przejezdzalo pod lecacym bocianem i musialam natychmiast zjechac na pobocze, bo mi nasr.... na szybe hahaha A wycieraczki nie daly radyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 19:57
Flowwer, staraczka1111, Baranek_Aga, Maja84, bertha lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:Emiilka, witaj napisz coś o sobie, jesli chcesz. No i oczywiście powodzenia!
Dziewczyny, ja Was podczytuję już od jakiegoś czasu Dopiero teraz jednak zdecydowałam się założyć konto, bo już nie mogę wyrobić z czekaniem na owulację, a potem na testowanie
W lutym 2017 r. rozpoczęliśmy starania, udało się za pierwszym razem. Niestety nasze szczęście nie trwało długo i na samym początku szóstego tygodnia wylądowałam w szpitalu. Byłam w szoku. Na szczęście lekarz powiedział, że przy utracie tak młodej ciąży możemy od razu kontynuować starania. W marcu się nie udało (serduszkowanie było, okres dostałam normalnie 28 dc). Zatem teraz jest trzeci miesiąc starań i mam ogromną nadzieję, że będzie udany...
Trzymam za nas wszystkie kciuki12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Barbarka1984 wrote:Moje autko wczoraj przejezdzalo pod lecacym bocianem i musialam natychmiast zjechac na pobocze, bo mi nasr.... na szybe hahaha A wycieraczki nie daly rady
innamorata88, Maja84, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Emiilka wrote:Dziewczyny, ja Was podczytuję już od jakiegoś czasu Dopiero teraz jednak zdecydowałam się założyć konto, bo już nie mogę wyrobić z czekaniem na owulację, a potem na testowanie
W lutym 2017 r. rozpoczęliśmy starania, udało się za pierwszym razem. Niestety nasze szczęście nie trwało długo i na samym początku szóstego tygodnia wylądowałam w szpitalu. Byłam w szoku. Na szczęście lekarz powiedział, że przy utracie tak młodej ciąży możemy od razu kontynuować starania. W marcu się nie udało (serduszkowanie było, okres dostałam normalnie 28 dc). Zatem teraz jest trzeci miesiąc starań i mam ogromną nadzieję, że będzie udany...
Trzymam za nas wszystkie kciuki
Tsh badałaś i anty-TPO?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Moje drogie co sądzicie o takich wynikach robione w 13dc
Estradiol - 200.2 pg/ml
Norma : Faza owulacyjna . pg/ml 63.9 - 356
FSH - 21.4 mIU/ml
norma: Faza owulacyjna . mIU/ml 3.4 - 33.4
LH - 50.3 mIU/ml
Norma: Faza owulacyjna . mIU/ml 8.7 - 76.3
Jak to jest z tym FSH i LH czy zawsze ten stosunek ma być 1:1 niezależnie od dnia cyklu? Bo jeśli tak to u mnie LH/FSH wynosi 2,35.
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Meśka wrote:Moje drogie co sądzicie o takich wynikach robione w 13dc
Estradiol - 200.2 pg/ml
Norma : Faza owulacyjna . pg/ml 63.9 - 356
FSH - 21.4 mIU/ml
norma: Faza owulacyjna . mIU/ml 3.4 - 33.4
LH - 50.3 mIU/ml
Norma: Faza owulacyjna . mIU/ml 8.7 - 76.3
Jak to jest z tym FSH i LH czy zawsze ten stosunek ma być 1:1 niezależnie od dnia cyklu? Bo jeśli tak to u mnie LH/FSH wynosi 2,35.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
E_w_c_i_a wrote:Chicken ja miałam takie kłucia, ciagniecie w podbrzuszu, czasami taki wrażenie jakbym miała dostać okres. Przeszło po ok 1.5 tygodnia. Badalas sobie progesteron? Tsh?
Z tsh też nie miałam problemów. Zawsze poniżej 1.8. Może u mnie też tup zaraz minie. Poczekamy, zobaczymy. Dziś mam wrażenie że kluje troszke mniej niż do tej pory - Może ten objaw już się uspokaja. A w którym miejscu mialas te kłucia? Bo ja mam wrażenie że kłują jajniki -
Agniechaa we wtorek moja koleżanka idzie na cesarkkę więc zwalnia ci brzuszek teraz ty przejmiesz bałwanki będzie dobrze
zrobiłam betę spadła do 9,75 już coraz bliżej do nowego cyklu starań.... przynajmniej mam taka nadzieję że owulka się pojawiTomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
chicken wrote:Badałam przed zajściem w ciążę. Teraz nie. Chociaż sądząc po moim wykresie to z progesteronem problemów nie mam. Temperatura cały czas trzyma mi się bardzo wysoko . Nigdy nie miałam cyklu w którym by mi się temperatura nie podniosła.
Z tsh też nie miałam problemów. Zawsze poniżej 1.8. Może u mnie też tup zaraz minie. Poczekamy, zobaczymy. Dziś mam wrażenie że kluje troszke mniej niż do tej pory - Może ten objaw już się uspokaja. A w którym miejscu mialas te kłucia? Bo ja mam wrażenie że kłują jajniki
Ja mialam kłucie i ciągniecie w dole brzucha. Byłam tam taka spięta, nie mogłam się rozluźnić. Ale przeszło także myślę ze u Ciebie tez przejdzie.
Co do badań to niestety w ciąży różne rzeczy mogą skakać np tsh. Co do progesteronu to moze warto zbadac? Ja po teście mialam 30 a i tak gin mi dał luteine na wszelki wypadek. No ale zrobisz jak uwazasz
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
Flowwer wrote:Życzę Ci byś długo nie musiała czekać na swoją fasolkę ♡♡
Tsh badałaś i anty-TPO?
Flowwer, nie badałam Tsh ani anty-TPO. Ze szpitala wypisali mnie w stanie dobrym, miałam robioną morfologię i podstawowe badania i nic niepokojącego nie wykazały.. Lekarz powiedział mi, że mam szansę na badania uzasadniające poronienie dopiero po drugiej stracie.
Mogę prywatnie zrobić to Tsh i anty-TPO? W dowolnym dniu cyklu?
Dziękuję za życzenie upragnionej fasoleczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 22:19
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Emiilka wrote:Flowwer, nie badałam Tsh ani anty-TPO. Ze szpitala wypisali mnie w stanie dobrym, miałam robioną morfologię i podstawowe badania i nic niepokojącego nie wykazały.. Lekarz powiedział mi, że mam szansę na badania uzasadniające poronienie dopiero po drugiej stracie.
Mogę prywatnie zrobić to Tsh i anty-TPO? W dowolnym dniu cyklu?
Dziękuję za życzenie upragnionej fasoleczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 22:33
Provita-Paliga
⛄⛄⛄