KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Flowwer wrote:Sprawdź każdy wynik powyżej 3 to przebywa ovu.
Flowwer z niecierpliwością czekamy na wieści z labo!!Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualnyKateHawke wrote:Tinaa, Aneczka, ale z tego co kojarzę, wyższa temperatura nie zawsze jest wyznacznikiem przebytej owulki. Chyba Amy tak miała w tym cyklu, chyba że coś mi się pomieszało. Amy...tak było?
ja miałam potwierdzoną owu również przez monitoring, wcześniej jak mierzyłam temp to skoki również pokrywały się ze wskazaniami na monitoringu także już na tyle na ile znam swój organizm i cykl jestem w stanie powiedzieć że owu była na 100% u mnieKateHawke lubi tę wiadomość
-
Aneczka12 wrote:Ja wyszłam za to od gina podłamana, bo powiedziała mi, że musiałby stać się cud, żeby pęcherzyk sam pękł w tym cyklu, bo z trzech został jeden taki sensowny, że mógłby coś zadziałać. A tutaj pyk, temperatura w górę cud!
Aneczka, co do skoku temperatury- nie jest on jednoznaczym potwierdzeniem wystąpienia owu. Nie chce oczywiście tutaj uprawiac czarnowidztwa i twierdzic, ze owu u Ciebie było, mogę tylko o swoim przypadku powiedzieć.
W obecnym cyklu miałam zrobione 3 usg i niestety okazało się ze pęcherzyk nie pękł, plynu w zatoczce nie było, a temperatura skoczyla. Niestety przy niepekajacych pęcherzykach progestoren zaczyna mimo wszystko się wydzielać no i potem daje nam to taki fałszywy obraz na wykresie.
-
KateHawke wrote:Tinaa, Aneczka, ale z tego co kojarzę, wyższa temperatura nie zawsze jest wyznacznikiem przebytej owulki. Chyba Amy tak miała w tym cyklu, chyba że coś mi się pomieszało. Amy...tak było?
Niestety, tak wlasnie jest. Wysoka temperatura to zasluga progesteronu, który skurczyby nawet przy niepeknietym pęcherzyku zaczyna się wytwarzać. Ponoc często zdarza się, ze taki cykl jest krótszy od owulacyjnych. Ale czy rzeczywiście, przekonam się za pare dni. Wlasnie dlatego mimo, ze wiem ze owu nie blyo mierze dalej tempke, obserwuje sluz, żeby wiedzieć tak dla siebie, czym takie cykle się od siebie roznią. -
Amy, ja wiem... Tylko chyba jeszcze jestem na etapie, że wolę się nastawiać pozytywnie. W ogóle raczej nie jestem osobą, która na wstępie zakłada czarne scenariusze, chociaż dobrze zdaję sobie sprawę, że może być różnie - życie.
Ktoś już tutaj pisał na forum, że owulację potwierdza tylko ciążaAmy333, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Aneczka12 wrote:Amy, ja wiem... Tylko chyba jeszcze jestem na etapie, że wolę się nastawiać pozytywnie. W ogóle raczej nie jestem osobą, która na wstępie zakłada czarne scenariusze, chociaż dobrze zdaję sobie sprawę, że może być różnie - życie.
Ktoś już tutaj pisał na forum, że owulację potwierdza tylko ciąża
no i słusznie:)
Aneczka12 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja się o Ciebie nie martwię Flower - inkubator przygotowany i nastrojony, kwiatki kwitną na wiosnę - wszystko się zgadza . Chwila moment i zaskoczysz!
Mnie mój m bardzo miło zaskoczył . Wyjeżdża na kilka dni w terminie owu więc powiedział że rezerwuje pokój dla 2 osób i mam na jeden dzień do niego dojechać i tyle . 1 dzień wolnego w pracy mnie nie zbawi a po co marnować miesiąc . Zawsze miło jak widać że nie tylko nam zależyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 13:08
Karma88, Flowwer, Paulina48 lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań