KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Flowwer wrote:Ja właśnie odebrałam wyniki
B12- 530
Kw.foliowy- 27 przy normach do 18.7
Homocysteina-8
Zalatuje mi to jakąś mutacja MTHFR
Ale z tego co zdołałam doczytać homocysteinę masz w normie bo 7-10 to norma w osoczu krwi. Natomiast kwas foliowy nadmiar. Natomiast MTHFR sprawia, że są niedobory kwasu mimo przyjmowania dużych dawek. Wydaje mi się że po prostu powinnaś zmniejszyć dzienną dawkę kwasu foliowego. -
Flowwer przed zajściem w ciąże miałam wyniki:
homocysteina 10,40 (3,70-13,90) i kwas foliowy ponad normę >20
Na moje pytanie czy trzeba zrobić badanie na mutację MTHFR, lekarz powiedział że wymyślam. Zobaczymy jak przebiegnie ta ciąża.
Długo bierzesz kwas foliowy? Bo ja jakoś od 2 lat codziennie więc to może też ma wpływ na taki wysoki poziom.
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
nick nieaktualny
-
Agniechaaaa wrote:Życie nie oszczędza mnie i mojego Balwabka ;( właśnie dostałam tel o wypadku mojej przyjaciółki.... Boże dlaczego teraz dosydarczaaz mi tylu zmartwień
Oj, niefajna sprawa... Przykro mi -
nick nieaktualny
-
Agniechaaaa wrote:Masakra brzuch mnie tak zaczął bolec jak ja mam sie nie denerwowac?! łzy same lecą aż mnie czepie z nerwow ;(
Nie martw się, będzie dobrze. Pamiętaj, że musisz być spokojna dla bałwaneczka -
Agniecha przykro mi ale musisz być silna,myśl pozytywnie bałwanek z tobą zostanie i z przyjaciółką tez będzie dobrzeTomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
KateHawke wrote:Jak ty czekasz to ja też Aneczka to jesteśmy już trzy Przynajmniej weekend jeszcze nie będzie do doopy ;P
KateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja mam dzis swietne wiadomosci. Co prawda nie jest to informacja o ciąży ale... Dzis 8dpo zrobiłam badanie progesteronu i pierwszy raz w zyciu moj progesteron wynosi 20,1 ng/ml. Przy moich wczesniejszych marnych 11-12 stwierdzam ze stymulacja dokonała cudu!!
Tinaa2015, Bocianiątko, KateHawke, zubii, Flowwer, Emiilka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgniechaaaa wrote:Teraz bede sobie wyrzucać ze tak nerwowo zareagowałam ja Zwarjuje
współczuję serdecznie! miałaś prawo do nerwowej reakcji, nawet nadmiernej. nie wiń siebie, to naturalny ludzki odruch. myśl o sobie dobrze i nie wyrzucaj sobie.zubii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyemi2016 wrote:Myślałam, że zawsze podaje się min. 2. Dobrze wiedzieć ! Wypij sobie melisę może na uspokojenie ? I trzymaj się!
Trochę sie uspokoiłam, Dziekuje za rade spróbuje zasnąć, przynajmniej mnie to wyciszy.
Ilość zarodków można negocjować, u Nas gin powiedział, ze bezpieczniej 1. Ciąż bliźniacza to zawsze większe ryzyko -
Agniechaaaa wrote:Trochę sie uspokoiłam, Dziekuje za rade spróbuje zasnąć, przynajmniej mnie to wyciszy.
Ilość zarodków można negocjować, u Nas gin powiedział, ze bezpieczniej 1. Ciąż bliźniacza to zawsze większe ryzyko
Wiem, że większe ryzyko, ale IVF rządzi sie swoimi prawami Kurcze nie mogęsie zebrać do porządków, a dziś i jutro mam gości (proszenie na komunie i wesele) ;/