KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMeśka wrote:Jesli wziąśc pod uwage srednia dlugosc cyklu (25 dni) bo to roznie z tym bywa to wlasnie w poniedzilaek wychodzi mi termin @
czyli idealnie na testowanko ) u mnie wg fazy lutealnej dziś najwcześniej powinna się @ pojawić. ale może coś się przesunęło. ja już chcę poniedziałek!Meśka lubi tę wiadomość
-
O! W zasadzie to jeszcze dziwny jest brak PMS, jestem bardzo spokojna. Nawet mój mąż mnie spytał co ja taka spokojna, bo zazwyczaj przed @ jestem bardzo nerwowa.
Tinaa2015 lubi tę wiadomość
-
Tinaa2015 wrote:kochane - jakie testy ciążowe polecacie? ja dziś robiłam z apteki DOZ czułość 10, ale wyczytałam że często może dawać fałszywie dodatni wynik...
wiem, że już po niego nie sięgnę bo mam wątpliwości.
Ja mam w domu kupiony BOBO Test o czułości 25 i chyba nie będę kupowała takiego o czułości 10? -
Tinaa2015,KateHawke - dzięki Dziewczyny..chyba faktycznie dotrwam jakoś do rana,ale aż się skupić nie mogę...
Tinaa2015 - jak to fałszywie dodatni? Mi babeczka dzisiaj poleciła w aptece jakiś test dr.max czułość właśnie 10...Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja właśnie wracam z labu i żyły od tych kłuć bolą. To sobie zrobiłam w 3dc
LH
FSH
TSH
ANTY-TPO
ANTY-TG
DHEA-SO4
INHIBINA B
SHBG
P/C.Przeciw plemnikom
Troche się naczekam na wyniki bo niektóre dziś a niektóre w przyszłym tygodniu.
A co do kw. Foliowego to biore folic i femibion natal 1 może zrezygnuje z folica. Ale i tak zrobię badanie na mutacje jak w tym cyklu nir uda się. Gdzieś przyczyna musi być bo to u mnie trwa za długo.
15.05 jestem umówiona na immunofenotyp.
Lece z tym koksem czasu co raz mniej..
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Tinaa2015 wrote:tzn że wyjdzie Ci blada druga kreska a ciąży nie będzie.
z tego co ja czytałam, podobno test może dać fałszywy dodatni wynik tylko w przypadku niektórych chorób albo stosowania leków hormonalnych...inaczej w organizmie nie ma tego hormonu wiec nawet najczulszy test by nic nie wykazał...Lilka
-
nick nieaktualnymalysmok84 wrote:z tego co ja czytałam, podobno test może dać fałszywy dodatni wynik tylko w przypadku niektórych chorób albo stosowania leków hormonalnych...inaczej w organizmie nie ma tego hormonu wiec nawet najczulszy test by nic nie wykazał...
owszem, zgodzę się. wynik fałszywie pozytywny możliwy jest również kiedy test robi się zbyt wcześnie po wystąpieniu owulacji, rzekomo wtedy w organizmie występuje coś podobnego do hcg i tym samym zaburza wynik.innym razem - kiedy odczytamy wynik po zbyt długim czasie wskazanym przez producenta. także historie mogą być różne -
Flowwer wrote:A ja właśnie wracam z labu i żyły od tych kłuć bolą. To sobie zrobiłam w 3dc
LH
FSH
TSH
ANTY-TPO
ANTY-TG
DHEA-SO4
INHIBINA B
SHBG
P/C.Przeciw plemnikom
Troche się naczekam na wyniki bo niektóre dziś a niektóre w przyszłym tygodniu.
A co do kw. Foliowego to biore folic i femibion natal 1 może zrezygnuje z folica. Ale i tak zrobię badanie na mutacje jak w tym cyklu nir uda się. Gdzieś przyczyna musi być bo to u mnie trwa za długo.
15.05 jestem umówiona na immunofenotyp.
Lece z tym koksem czasu co raz mniej..
Muszę sobie te badania zapisać... ten P/C jest z krwi pobierany? -
Malysmok - nie zgodzę sie, że test może dać fałszywie dodatni wynik tylko w przypadku jakichś chorób powodujących wydzielanie hcg, zawsze sikam na dwa testy różnych firm i raz właśnie test DOZ pokazał mi w regulaminowym czasie leeeedwo widoczny cień, na drugim innej firmy nic, raz Facelle płytkowy pokazał cień widoczny nawet na zdjęciu, test innej formy znowu nic. Oczywiście ciąż nie było, badania z krwi na hcg tego samego dnia negatywne.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
KateHawke wrote:Muszę sobie te badania zapisać... ten P/C jest z krwi pobierany?
KateHawke lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Tinaa2015 wrote:owszem, zgodzę się. wynik fałszywie pozytywny możliwy jest również kiedy test robi się zbyt wcześnie po wystąpieniu owulacji, rzekomo wtedy w organizmie występuje coś podobnego do hcg i tym samym zaburza wynik.innym razem - kiedy odczytamy wynik po zbyt długim czasie wskazanym przez producenta. także historie mogą być różneLilka
-
nick nieaktualnymalysmok84 wrote:Kurcze, to mi dałaś teraz do myslenia...chyba po prostu jak wyjdzie pozytywny to powtórzyć nastepnego dnia i potem na krew dla pewności...bo takie agentki jak ja z poplątanymi hormonami to mogą mieć wszystko mozliwe...
kochana, ja też jestem poplątana ) generalnie póki nie ma wyraźniejszej kreski to bym się jakoś mocno nie ekscytowała. ja robiłam jeden test dziś, kolejny jeśli @ nie przyjdzie, robię w poniedziałek. właśnie ponoć najlepiej tak jak pisze koleżanka wyżej - robić testy dwóch różnych firm. -
nick nieaktualnya jeszcze jak się bierze leki, pewnie też mają wpływ. ja jestem 11 dzień po zastrzyku z hcg więc też się nie napalam. chociaż... w podanym czasie odczytu nie było kreski, więc teoretycznie nie mam już w sobie pozostałości zastrzyku. kreska wylazła po około 1h, ale powyżej 5 minut juz się nie powinno odczytywać.
-
Tinaa2015 wrote:a jeszcze jak się bierze leki, pewnie też mają wpływ. ja jestem 11 dzień po zastrzyku z hcg więc też się nie napalam. chociaż... w podanym czasie odczytu nie było kreski, więc teoretycznie nie mam już w sobie pozostałości zastrzyku. kreska wylazła po około 1h, ale powyżej 5 minut juz się nie powinno odczytywać.
Suri też miała zastrzyk i po zrobieniu testu był już cień i oczywiście ciąża także Twój test to już tylko formalność :*KateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zubii wrote:Suri też miała zastrzyk i po zrobieniu testu był już cień i oczywiście ciąża także Twój test to już tylko formalność :*
Provita-Paliga
⛄⛄⛄